![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
"Fiyat Kırmaya Karşı Karar"
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kaynaklar...
"... Mimarlar için ETİK"
"... Mimarlar için ETİK" Avrupa'da Mimarlık Hizmeti Sunucuları İçin Etik Kurallar pdf dosyası: http://www.mo.org.tr/UIKDocs/avrupaetik.pdf ...
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bir şeyi merak ediyorum..Devletin birçok kurumu "Hizmet Alımı" yoluyla proje hizmeti satın alıyor..Bu ihalelerde oluşan fiyatların "Asgari Bedel Fiyatlar" fiyatlarıyla ilişkisi nasıl bir durumda? Asgari bedelin altına inilmesini kim kontrol ediyor?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
İhaleyi açan kurum fiyat denetimini yapar.
Sorunuza şöyle bir yanıt aldım mevzuat babadan, aktarıyorum:
İhaleyi açan kurum fiyat denetimini yapar. Herşeyden önce kamu ihalelerinde alınacak proje hizmetinin bedeli, 05/9707 sayılı Bakanlar Kurulu kararınca resmi gazetede yayınlanarak yürürlükte olan Mimarlık ve Mühendislik Hizmetleri Şartnamesi'nde belirtilen hükümlere göre hesaplanır. NOT: 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu uyarınca ihaleyi açan kurum alınacak hizmetle ilgili asgari hizmet bedelini belirlerken ilgili meslek odasından hizmetin asgari bedelini ister. Zaten meslek odalarının yetkilerinde olan asgari ücret belirleme hakkındaki tarifeler yukarıda anılan şartnameye dayanılarak hazırlanmıştır. İhale asgari bedelini, ihaleyi açan kurum yukarıdaki şartname ve meslek odalarından aldığı asgari ücret tarifeleri ile belirler ve denetler...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|