![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
siz zaten farkındasınız herşeyin...
Gül gibi 6 senemi mimarlık okulunu bitirmek için harcadım. Sonuçta ne elde ettim peki hep birlikte bakalım:
kocaman bir "sıfır", "hiç", parasızlık, işsizlik, mutsuzluk, yalnızlık... bilmem kaç metre havalarda gezinen ve "ben mimarım ben mimarım" diye bağırıp çağıran, başka insanları küçümseyince, ezip ayağını kaydırınca mutluluğu yakalayabileceğini sananların arasında ayakta durmaya çalışmak... sürekli bir gelecek kaygısı içinde yaşamak... kendini bu mesleğe(?), bu ülkeye ve en sonunda bu dünyaya yabancı hisseder hale ge(tiri)lmek... karamsarlık... duyar gibiyim, "aman ne karamsarlık bu böyle"... görür gibiyim alaycı bakışlarınızı... senelerce gördüm ben bu bakışları, duydum ben bu sözleri..kendinden başkasını takmayanları.. ama siz farkındasınız herşeyin, bütün bu olup bitenlerin biliyorum.. bundan 9 sene önce bir "çömez"ken kandırabiliyordunuz beni..artık beni kandıramıyorsunuz... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
sürekli bir gelecek kaygısı içinde yaşamak...
kendini bu mesleğe(?), bu ülkeye ve en sonunda bu dünyaya yabancı hisseder hale ge(tiri)lmek... karamsarlık... hayır bu karamsarlık değil. bu tıpatıp bir gerçek. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Farkinda Olunmasi Gerekenler
alümim arkadaşım benim mesajımı önemseyip cevap yazdığın için teşekkür ederim.
birşey söylemek istiyorum ama alınmak gücenmek darılmak yok... sen de herkes gibi mesajımın sadece mimarlık mesleği içerisinde yaşanan olumsuzluğu anlattığım bölümü almış ya da algılamışsın.. ama ben başta neler anlattığımdan, kaybettiğim 6 senenin bana bir mimar olarak değil genç bir insan olarak neler kaybettirdiğinden bahsetmiştim... ben hala kendimi bir mimar olarak göremiyorum ben insanım... mimarlığı bir yaşam tarzı haline getiremiyorum, belki de getirmek istemiyorum benim sorunum da bu.. belki sorun da değil bilmiyorum. birileri bunu anlasın diye bekliyorum.. belki saçma gelecek ama bana "ben seninle arkadaş olmak istemiyorum, sen benim istediğim niteliklerde bir insan değilsin ayrıca ben öyle senin gibi herkesle arkadaş olamam, seninle aynı ortamda çalışmak zorunda olduğum için konuşuyorum" diyen, mimar olduğu için kendini başka bir gezegenden gelmiş sanan ve kendinden başka herkesi aşağılık gören bir insanla çalışmak mecburiyetindeyim! üzgünüm ama gerçek bu.... çok üzgünüm... böyle insanlar dünyada var oldukları için.. belki de böyle insanlara ait bir dünyada ben varolduğum için... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Forum Üyesi
|
Re: Farkinda Olunmasi Gerekenler
Alıntı:
hiçbir şeyin... sen, bu yazdığın cümleyle en farkında olunması gerekeni yazmışsın zaten. bir insanın daha bunu bilmesi bile mutluluk verici, ve bu kadar sade dile getirmesi de oldukça dramatik. kaybettiğini iddia ettiğin o altı sene eğer böyle bir cümleyi yaratabilmişse, bence kaybedilmemiştir. şimdi geleceğe bakmanın zamanı, sevmediğin hiçbir şeyi yapma, işte özgürlüğün sırrı.. tabi ilk aklına gelecek olan, böyle yaşayarak nasıl geçineceğin. cesaretli bir ruh daima kendi fırsatlarını yaratır, bu ülkede bile! sevgiler.. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkür..
teşekkür ederim...
anlayan birilerinin varolduğunu bilmek güzel. tünelin ucunda küçücük bir umut ışığı görmeye başladım.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Boşuna Konuşup Duruyım Ben Burda Kendı Kendıme...
yazdıklarıma sadece iki kişinin ilgi göstermiş olması ne kadar haklı olduğumu kanıtladı işte...
mimarlar odası, mimarlık mesleğindeki sorunlar vb..vb.. gibi ciddi konularda yazsaydım kimbilir ne cevaplar gelecekti. ama ben yine aynı şeyi yaptım insanlar, davranışlar ve insan olup olmamakla ilgili şeyler yazdım tabi kimse tınmadı... siz devam edin hiçbir şey düşünmeden yaşamaya ben sizin yerinize de düşünüp üzülüyorum zaten... kolay gelsin hepinize "MİMARLIK" mesleğinizde başarılar! |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
![]()
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
kendi gerçekliğini başkalarına kabul ettirmek zordur sevgili mirve..
yapman gereken şu, herkesin yaptığı da bu, birkaç parçaya böleceksin kendini, olması gereken gibi olacaksın bazen, bazen de olduğun gibi.. ve olduğun gibi olduğun zamanlarda, kimseye dokundurtmayacaksın kendini, gerçekten tanımadıkça.. niyetin dünyayı değiştirmekse baştan vazgeç.. hele soyutlanmış entelektüel bir ortamda yaşamak zorundaysan. açmazlarını kendine saklamalısın, bunlar böyle forumlada dile getirilecek duygular değildir. daha çok yaralanmaman için.. sevgiler.. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
neden böyle oluyor
mirve'nin başlattığı bu konuda herkesin birşeyler söyleyeceğini umuyordum ben de. günlerce haftalarca sürecek iyi bir tartışma olabilirdi. faydası da olurdu.
ama hayatla ilgili herşeye sırtımızı çevirmişiz bir kere. kimse kendini sorgulamıyor ki. herkes hayatından, mesleğinden, mesleği içindeki konumundan memnun galiba! |
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
Ziyaretçi
|
Re: Farkinda Olunmasi Gerekenler
Alıntı:
Alıntı:
Arkadaş olmak istemeyen olmasın yaa, kim zorla arkadaş ol diyor ki onlara? "Arkadaş" çok derin bir kelimedir aslında. Maalesef bu güne kadar "iş arkadaşlarımdan" sadece 2-3 tanesi benim gerçek "arkadaşım" olmuşlardır, diğerleri ise sadece "tanıdık"... İnsan herkesle arkadaş olamaz ki, o zaman "arkadaşlık" kavramı değerini yitirir, yanlış mı düşünüyorum acaba? Ve... Mirve, lütfen umudunu hiçbir zaman yitirme lütfen. Herkes pek çok zorluklar yaşıyor bu hayatta, eğer umudumuzu yitirirsek sonumuz hiç de iyi olmaz. Ne demişler: "insan ümit ettiçe yaşar"... |
||
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
sevgili fresh ve alümim..
dedim ya ben size, forum ciddi bir yer ve burada kimse benim karmaşık "duygularımla" ilgilenmek istemiyor... mimarlar odası falan filan gibi önemli konular varken küçücük bir mimar kızcağızla kim niye ilgilensin... kaybolup gider bir gün nasıl olsa, kapar çenesini, susar... ama siz bana ilgi gösterdiniz, beyninizin kıvrımları içindeki o küçük güzel duyguları "mimar olmak arzusuyla" yanıp tutuşurken kaybetmemişsiniz... teşekkür ederim. ben şimdi mimarlıkla ilgisi olmayan gerçek bir "aşkı" yaşamaya gidiyorum... sizlere de iyi şanslar... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
sevgili turist...
diğer konu başlığı altında fresh ve alümim'e bu konuyla ilgilendikleri için teşekkür ettim ama sana etmeyi unuttum... bana zaman ayırdığın, okuduğun ve cevap yazdığın için teşekkürler... sanırım artık böyle şeyler yazamayacağım çünkü forum ciddi bir yermiş ve duygularla ilgili şeylerin burada yazılmaması gerekiyor anladığım kadarıyla! peki ya ben sevgilime buradan ilan-ı aşk etmek istersem ne olacak?sayın mimarlar toplanıp bana kızacaklar herhalde.. neyse ki "o" bir mimar değil ve aşkımı buradan ilan etmeme gerek yok bu da işin şakası tabi...kendine iyi bak... sakın o "uzaylılar"ın seni değiştirmesine izin verme olur mu? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ziyaretçi
|
Selam Mirve,
Evet o uzaylılara karşı direnmeye çalışıyorum ama artık direncim bitmek üzere. Sana ümidini yitirmemen konusunda yazmıştım ama sanırım ben yitirmek üzereyim ümidimi, her konuda... "...sanırım artık böyle şeyler yazamayacağım çünkü forum ciddi bir yermiş ve duygularla ilgili şeylerin burada yazılmaması gerekiyor anladığım kadarıyla!.." demişsin. Bence çok yanılşıyorsun. Bu forumda duygularla ilgili de konular var. İlk aklıma gelenler sinema ve müzik, onlar hakkında da duygularımızı yazıyoruz. O yüzden bence yazmaya da devam edebiliriz... |
|
|
|
#14 | ||
|
Yönetici
|
Öncelikle bu hassas ruh hali içinde şunu söylemek lazım: Yazacaklarımdan sürekli tasvir etmeye çalıştığınız "burnu havada" mimar şablonuna sokmayın beni.
Ben de mimarlık ofislerinde ve şantiyelerde uzunca süre çalışmış bir mimarım sonunda... Alıntı:
Alıntı:
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
||
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
sevgili blur
ben de zaten aşk gibi konulardan uluorta bahsetmekten çok hoşlanan bir insan değilim. ama yıllardır gördüğüm şey insanların mimar olma hırsıyla insana özgü güzel duygularını kaybetmiş olması... inanır mısın bilmiyorum ama ben bundan yıllar önce mimar arkadaşlarımla bir filme gitmek gibi bir hata yapmıştım. film bir aşk filmiydi ve ben sonradan gidip o filmi tekrar tek başıma izledim. neden biliyor musun? çünkü arkadaşlar bütün film boyunca mekanlar, yapılarda kullanılan malzemeler vs... konulardan konuştukarı için filmi anlayamamıştım! buna benzer o kadar çok şey var ki.. mezun olabilmek için çalışkan birisiyle birlikte olup okuldan sonra terk edenler,çıkarcı ilişkiler, arkadaşlıkla alakası olmayan davranışlar... mimarlara mimar olmaya çalışırken neler kaybettiklerini hatırlatabileceğim tek yer burası diye düşünmüştüm... beni anlıyor musun? hayat sadece mimarlıktan ibaret değil... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|