Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Profesyonel Yaşam

Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.

Mimarlığa Yol Açın! >>

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 25-03-2002, 18:45   #16
Forum Üyesi

selam turist..
sonuna kadar arkandayım çünkü o uzaylılardan birisi şu an tam karşımda duruyor ve ben ona çaktırmadan sana cevap yazmaya çalışıyorum... gerçi keşke yazdıklarımı keşke görse biraz insanlaşmaya başlar belki!
kim ne derse desin (blur'un bana yazdıklarına bir göz at) ben buradayım ve seninle bu mimarlık forumunun içinde her türlü konudan bahsetmeye de hazırım!
bekliyorum...
mirve offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 25-03-2002, 22:07   #17
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
mirve, eğer senin için de uygunsa Boşuna Konuşup Duruyım Ben Burda Kendı Kendıme... konusu ile bu konuyu birleştirmek istiyorum.

Cevap bekliyorum.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 25-03-2002, 22:18   #18
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Alıntı:
ama yıllardır gördüğüm şey insanların mimar olma hırsıyla insana özgü güzel duygularını kaybetmiş olması...
Bu tespitinize ben de katılıyorum zaten...

Alıntı:
inanır mısın bilmiyorum ama ben bundan yıllar önce mimar arkadaşlarımla bir filme gitmek gibi bir hata yapmıştım. film bir aşk filmiydi ve ben sonradan gidip o filmi tekrar tek başıma izledim. neden biliyor musun? çünkü arkadaşlar bütün film boyunca mekanlar, yapılarda kullanılan malzemeler vs... konulardan konuştukarı için filmi anlayamamıştım!
Bunun ne sakıncası var? Sen de gidip kendin yeniden seyretmişsin işte . Ayrıca yeni mezun olan ve işini seven herkes (bir savaş filminde, bir doktorun dikkat edeceği başka şeyler de olur sadece mimarlara özgü değildir bu tip şeyler) bu tip gözlemler yapabilir, ben de yaptım zamanında, ama tespitlerine katılmadığım anlamına gelmiyor bu...
Alıntı:
mezun olabilmek için çalışkan birisiyle birlikte olup okuldan sonra terk edenler,çıkarcı ilişkiler, arkadaşlıkla alakası olmayan davranışlar...
Bu tip kişiler ya da bu tip davranışlar her meslek dalında olur... Bunu da mimarlığın ya da mimarların "snob"luğuna bağlamak haksızlık olmaz mı sizce?
Alıntı:
mimarlara mimar olmaya çalışırken neler kaybettiklerini hatırlatabileceğim tek yer burası diye düşünmüştüm...
Mimarlığın öğrettiği bazı şeyleri de göz ardı etmemeli... Okullarda şu an da verilen eğitimin hiç de doğru olmadığını, mimar değil "peygamber" yetiştirmeye çalıştıklarını, ve benzeri konuları başka forum başlıklarında konuşmuştuk daha önce, bu konuda ben de 5 yılımı boşa geçirdiğimi düşünüyorum arada.

Alıntı:
hayat sadece mimarlıktan ibaret değil...
Anlaşamıyoruz sizinle ...
Eski 26-03-2002, 20:17   #19
Forum Üyesi

selam blur..
tamam bence bir sakıncası yok ben zaten iki ayrı konu başlığı yaratmak istememiştim, yanlışlıkla oldu...
bir şey söylemek istiyorum. hayat sadece mimarlıktan ibaret değil dediğimde anlaşamıyoruz seninle demişsin. bunu seni incitmek için söylememiştim...
bakın arkadaşlar hepinize söylüyorum:
ölüm döşeğindeki bir adam asla "keşke daha çok çalışsaydım, mimarlık adına daha çok şey yapsaydım, büroda daha çok vakit geiçirseydim, işyerinde daha çok kalsaydım" demez!
siz de demeyeceksiniz.
ben de demeyeceğim.
ezip geçtiğiniz duygular, incittiğiniz insanlar, kaçırdığınız güzel şeyler için üzüleceksiniz...
ben de öyle...
o kadar açık konuştum ki artık beni anlamayanın kendi aklından zoru vardır derim.
daha başka bir şey diyemiyorum çok yoruldum...
25 yaşındayım, ilk girişte kazandığım ve beni buralara sürükleyen, şu an burada sizlere bunları söylemek zorunda bırakan üniversite sınavına tekrar girmeye karar verdim.. bu yaştan sonra...
hepiniz mutlu kalın
blur, sana da bana gösterdiğin sabır için teşekkürler...
Eski 27-03-2002, 18:44   #20
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

"Boşuna konuşuyorum ben burada" konusu ile içinde olduğunuz konu birleştirildi...

Bu nedenle bu mesaja kadar olan gönderilerin bazılarında anlam kaymaları olabilir.
Eski 27-03-2002, 18:53   #21
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Alıntı:
ölüm döşeğindeki bir adam asla "keşke daha çok çalışsaydım, mimarlık adına daha çok şey yapsaydım, büroda daha çok vakit geiçirseydim, işyerinde daha çok kalsaydım" demez!
siz de demeyeceksiniz.
ben de demeyeceğim.
ezip geçtiğiniz duygular, incittiğiniz insanlar, kaçırdığınız güzel şeyler için üzüleceksiniz...
ben de öyle...

Size 3 adam: Turgut Cansever, Nezih Eldem ve Şevki Vanlı.
3'ü ile de yakın zamanda görüştük. Üçü de çok yaşlı. ("ölüm döşeğinde" değiller elbette)

Nezih Eldem o haliyle hala daha Eyüp için bir takım projeler hazırlıyor, çalışıyor, üretiyor.

Turgut Cansever ellerindeki hastalıktan dolayı tokalaşamıyor bile; ama ofisinde çalışmalarına devam ediyor, yurt dışına giderek konferanslara katılıyor, projelerini anlatıyor.

Şevki Vanlı mimarlıkla, modernizm ile ilgili kitap yazıyor, "bir proje bekliyoruz, gelirse ofis canlanacak" diyecek kadar ofisinde çalışmalarına devam ediyor...

Sorsan "sen böyle mi olmak istersin?" diye, hayır istemem derim. Ama bu adamlara hayran olmamı engellemez. Yaptıklarının çok disiplin ve sevgi gerektirdiği gerçeğini değiştirmez...

Ben yaşlılığımda ya da şimdi öyle olmak istemem, ama senin tepkini anlayamıyorum.

Ezip geçmeler vesaire her meslekte, her ortamda, her an olabilir zaten.
Eski 28-03-2002, 11:31   #22
Forum Üyesi

hiç bir şey için geç değil.

Alıntı:
Orjinal mesajı gönderen: mirve
25 yaşındayım, ilk girişte kazandığım ve beni buralara sürükleyen, şu an burada sizlere bunları söylemek zorunda bırakan üniversite sınavına tekrar girmeye karar verdim.. bu yaştan sonra...
öncelikle bu cesaretin için seni kutlarım. aslında cesaret de denemez. her insanda yılmadan yeniden biryerlerden tutunma güdüsü olmalıdır.sen de bu tavrını koruyorsun.
ama sana bir soru soracağım.yanlış anlamadan,belki beyninde bazı lambaları yakacak bir soru:
7-8 sene önce girdiğin üniversite sınavında mimarlık tercihini yapan yine sendin değil mi?tamam o zaman çok gençtin,insanları tanımıyordun,hayatı bilmiyordun,mimarlığı (belki) hiç bilmiyordun. şimdi hayata farklı bakıyorsun.
yalnız bir nokta var ki,4 sene sonra edineceğin yeni mesleğinde de
seni ezecek,saf dışı bırakacak,enayi yerine koymaya çalışacak "uzaylıların" olacağını bil.
alümim offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-03-2002, 11:42   #23
turist
Ziyaretçi

Selam Mirve,
Alümim'e kesinlikle katılıyorum, her meslekte bu "uzaylılar" var. Zaten ilk mesajımda da belirtmiştim. O yüzden bu üniversite sınavına da çok fazla ümitlenerek girme. Belki şu an bu dediklerimize kızıyor olabilirsin ama inan ki hayatın gerçekleri bunlar. Benden yaşça epey büyük, eski bir iş arkadaşım bir keresinde şöyle demişti:
"Aslında her yerdeki tüm olaylar, çirkinlikler aynıdır, sadece maskeler farklıdır"
Bunu lütfen unutma...
  Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 29-03-2002, 18:42   #24
Forum Üyesi

Alıntı:
Orjinal mesajı gönderen: blur

Sorsan "sen böyle mi olmak istersin?" diye, hayır istemem derim. Ama bu adamlara hayran olmamı engellemez. Yaptıklarının çok disiplin ve sevgi gerektirdiği gerçeğini değiştirmez...

sevgili blur..
söyleyeceğime çok şaşıracaksın...
ben bu adamlar gibi olmayı herşeyden çok isterdim!
öğrencilerin manifestolarımı okuduğu, adı kitaplarda geçen, ölene kadar üreten bir mimar olmak isterdim!
biliyor musunki ben mimarlığı yazarken ağzım kulaklarıma varıyordu, kazandığımda da öyle...
ama bütün bu hevesim bir "uzaylı" hocaya verdiğim eskizimi yere atıp üzerine basıncaya ve bir jüride bütün gece gözlerim patlayasıya kadar yaptığım maketim bir hoca tarafından parçalanıncaya kadar sürebildi...
hayatımın en büyük hayal kırıklığıydı... 18 yaşında bir insan ne hissedebilirdi ki...
ve ben tamamen koptum... bir daha o çizim masasının başına asla ilk günkü istekle oturamadım..
anlıyorsun eminim...
bir de her meslekte aynı uzaylılarla karşılaşacağım fikrine de tamamen katılıyorum arkadaşlar...
çaresizim ben çaresiiiiiz...
Eski 28-06-2002, 13:44   #25
Forum Üyesi

özle:)'ye...

ben uzun zamandır giremiyordum foruma, malum mimarlık tüm zamanımı alıyor, hatta olmayan zamanımı da alacak neredeyse
bu konuyu kapattılar sanıyordum ama senin mesajını gördüm, demek ki hala önemseyen birileri varmış, teşekkürler...
ben hayatımın en kötü günlerini mimarlıkta okurken ve daha sonra da çalışırken geçirdim, sanırım bu hissettiğim herşeyi özetliyor.
bu arada daha önceki mesajları okumuş olanlar için, hala o hangi gezegenden geldiği belli olmayan şahısla aynı yerde çalışıyorum ve onunla aynı meslekten olduğum için utanıyorum onun adına... görüldüğü gibi ben utanmak zorunda kalıyorum, çünkü malesef o tür duygulardan yoksun kendisi..
ilgilenenlere teşekkürler tekrar
mirve
Eski 28-06-2002, 17:09   #26
Forum Üyesi

Talking merhabalar

Neden iş değiştirmeyi ve seni bu kadar yaşamdan bile zevk almayacak duruma sokan işinden ayrılmayı düşünmediğini anlamıyorum. Ben bu gün gördüm bu konuyu ve okudum. Ama çaresizlik çok uç bir noktadır eğer içine düştü isen. Ama sen hala orada çalışıyorsun ve katlanıyorsun. Ben de 7 sene oldu okulumu tamamlayalı ve mimarlık ilk tercihimdi ve en çok istediğim meslekti. Hala da severek yapıyorum herşeye rağmen. Ve kimse ama kimse ister uzaylı olsun isterse dünyalı aptallar bu sevgimi ve mesleğime olan inancımı yok edemez. Ben de yaşadım saçma sapan anlamsız ve gereksiz bir sürü şey bir sabrettim iki sabrettim ama baktım karşıdakinin umurunda değil kendine göre devam ettiriyor hayatını ben de işimden ayrıldım. Kendi başlarına kaldılar. Çünkü o karşıdaki uzaylıyı etkileyen bir şey yok. Zarar gören sen oluyorsun. Niye ki? Yarın belki o olmayacak, kimse olmayacak yanında. Sadece sen olacaksın ve yoluna devam etmek yaşamak zorunda olacaksın. Ama bugün, senin yarınını çalmakta o uzaylı. Onun için onu bugününde sensiz bırakmak en iyisi. O nasıl olsa yürür gider. Ama senin yürümeni kimse engellememeli. Hepimizin yürümesini kimse engellememeli. Bol şans.
müzi offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-06-2002, 18:25   #27
Forum Üyesi

Unhappy sevgili müzi

bilmem farkında mısın ama ekonomik kriz içindeyiz, ben bu işi zor buldum ve zengin çocuğu değilim yani ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM.
üstelik, çalıtığım konuyu yaptığım işi seviyorum, patronum da çok iyi ve bana çok yardımcı oluyor. yani burada yanlış olan tek şey o mahluk... o zaten bu dünyaya yanlışlıkla gelmiş.
ya da ben bu dünyaya yabancıyım aslında bilmiyorum
Eski 28-06-2002, 22:35   #28
Forum Üyesi

bilmez olur muyum! ekonomik krizin etkisini herkes çekiyor. ben de dahil... ama derecesini bilmediğim için eğer çok uç noktaya geldi isen açısından yaklaşmıştım. çünkü ben o noktaya gelmiş ve işimden ayrılmak zorunda kalan birisiyim. (hem de kriz döneminde) yazdıklarını ve yaşadıklarını çok iyi anlıyorum. ama dua et bir kişi imiş o uzaylı. bir kaç kişi olması hiç çekilmiyor inan. ama hiç olmazsa onun haricinde memnunsun bu bile yeter. ve umursama sadece kendine bak. ve onu geçebileceğin, yenebileceğin konuma getir kendini. o seni yoketmeye çalışıyor çünkü. hiyerarşi kuralı ))
sana tekrar bol şans. yine de kendinden haberdar et bizleri. hiç olmazsa mimarlar birbirleri ile paylaşırlarsa sorunlarını, sevinçlerini, fikirlerini uzaylılar ortaya çıkamazlar ve birbirlerine fikirlerine saygı duyan ve elbirliği ile mimarlık adına bir şeyler yapmaya çalışan bir kuşak oluruz.
sevgilerimle
başarılar...
Eski 29-06-2002, 22:23   #29
Forum Üyesi

müzi'ye

ben biraz tersledim diye düşünmüştüm sonra pişman olmuştum öyle bir mesaj attığıma, ama sen çok anlayışlı ve güzel bir karşılık vermişsin, kırdıysam affet lütfen...
benim gibi düşünenler olduğunu bilmek çok umut veriyor.
umarım gelecek daha güzel olur bizim için.
mirve
Eski 30-06-2002, 14:41   #30
Forum Üyesi

Wink

sorun değil. ben böyle şeylere takılmam. yaşamımda da takılmam. aslında o şekilde bakmam. o yüzden hiç bir zaman uzaylı olamayacağım
her insanın yapabileceği şeyler. insanız düşünürüz hissederiz. ikisini ayıramayız. sen kendi koşulların içinde hislerini de ayırmadan düşüncelerini ilettin sadece. saygım sonsuz. )
kolaylıklar dilerim. elbette iyi olacak gelecek..
sevgilerimle ...
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları