![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba
Mimarlık bürolarında çalışan ve büro sahibi olan mimar arkadaşlardan mesai saatleri hakkında bilgi almak istiyorum. Şu andaki ya da daha önce çalıştıkları yerlerdeki uygulamalar da buna dahil olabilir.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
yönetici
|
eski calistigim 4 bürodan 2'si sabah 9:00-aksam 18:00 mantiği ile çalisiyordu. Cts-Pzr calisma ya da fazla mesai kavramı yoktu. Digerler ikisindeki projeler ozel bir calisma gerektirdiği icin zaman ve yer kavramı bile yoktu onlarda...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
yönetici
|
Şu anda çalıştığım ofiste 5 gün 9.00-18.00 çalışıyoruz. DAha önce çalıştığım ofisler de belirgin bir mesai saati yoktu.DAha doğrusu sabah 9.00du ama bitiş saatipek belli olmuyordu. Bu sanırım ofis organizasyonu ile ilgili bir şey. bir iş programı varsa ortam ona göre organize oluyor.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
ofiste sabah 08.00 akşam 17.00 çalışıyoruz. (şehir merkezine uzak olduğumuz için erken çıkmamız lazım).cumartesiler dahil.yoğun iş günleri akşam en az 2 saat fazla mesaiye kalabiliyoruz..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Şu anki ofiste 09.30 - 19.30(en erken) çalışıyoruz, genel olarak mesaimiz bu. İşler yoğun olursa daha da geç saatlere kaldığımız, hatta sabahladığımız oluyor. Ctesi de çalışıyoruz. Ve bu tempoya alıştığımı farkettim çünkü bi dönem 9.00/18.00, ctesi yok mesaili bir ofiste çalışmış ve çok garipsemiştim. Şirket sahiplerinin de bu tempoda çalışması, ofisin çok üretken oluşu ve kaliteli işler çıkarması bu yorgunluğu unutturuyor.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Aslında bana kalırsa bizim işimiz o kadarda saatli mesai ile çalışılamaz sonuçta biz tekniker değiliz istek işidir bu yani belki yetişmesi gereken tarih belirlenip ona göre elemen kendisini ayarlayabilir. Bazı zaman insan bilgisayarın karşısında oturup bir gün boyunca birkaç saatlik iş çıkarır bazende bir kaç saatte bir günlük iş çıkarır bu bir motivasyon işidir.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|