![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
selam.ben endüstri mühendisliği okuyorum. endüstri mühendisleriyle mimarların çalışabilme şansı var mı? yani aranızda bize bir yer varmı???????????cevaplarınızı bekliyorum
En son lumina tarafından düzenlendi : 28-04-2007 12:54. Nedeni: chat Türkçesi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
[quote=kurtoğlu]slm.ben endüstri mühendisliği okuyorum.endüstri mühendisleriyle mimarların çalışabilme şansı varmı.yani aranızda bize bi yer varmı???????????cvplarınızı bekliyorum[/QUOT
kaçıncı sınıfta olduğuna dair bir fikrim yok ama sanırım okuduğun meslek hakkında hiç bilgin yok. şayet bu soruyu mimarlarla beraber çalışabilmek adına sorduysan..? yok eğer bu forumda yer almak adına sorduysan böyle bir ayrım yapılmıyor zaten... ![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 28-04-2007 12:54. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
mimarların çalışmadığı pek meslek grubu yoktur herhalde,
endstri mühendisliği daha çok üretim planlama ve işletme yönetimi, yöneylem tabanlı bir meslek . bu açıdan pek bağdaşmıyoruz, yani endüstri mühendisliğiyle , mimarlığın pek ortak noktası yok ... fakat bir endüstri mühendisi , eğer kendini ürün geliştirmede geliştirecekse orada mimarlarla ortak çalışabilirsin, yada endüsri ürünleri tasarımcılarıyla. bir ürünün tasarımı yapıldıktan sonra, sen de fizibilitesinin hazırlanması, o ürünün nasıl üretileceğini, seri hale nasıl getirleceğini vs. sini tasarımcıyla tartışırsın... yani böyle bir ihtimalin var... mimarlarla ,bina programı hazırlanmasında belki çalışabilirsin, çok karmaşık bir bina tasarımı yapılmadan önce, bina programının hazırlanmasında yöneylem teknikleri kullanılabilir belki, bilmiyorum... bu noktada endüstri mühendisi çok faydalı olabilir... endüstri mühendisliği de dallara ayrılan bir bölüm bildiğim kadarıyla, son sınıfa geldiğinde bu konuda bir seçim yaparsın sanırım. kolay gelsin , başarılar şimdiden... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
var kardeş varda!
var kardeşim. ama okulu bitirip te bir gayrımenkul yönetim şirketinde veyahut büyük bir inşaat firmasında planlamacı yönetici olduğunda senin yanında bize yer var mı? yanlış anlaşılmasın bir beklentiyi dile getirmiyorum.çünkü o zaman gelince mimara bir amele çavuşu muamelesi yapıyorsunuz.....
En son lumina tarafından düzenlendi : 28-04-2007 12:55. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
:)
çok komik olmuş çok güldüm
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
bu bir forum..elbette yer almak senin elinde...fikir paylaşımının önemli olduğu bir platformda olmak gerek..neden olmasın...
![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 28-04-2007 12:56. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
tarum77
güldürdün beni. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
niye güldünüz ki...
böyle olmuyor mu yaaaahu.. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Etmk
Sorunuza yanıt hiç şüpheniz olmasın her zaman "Tabii" dir.
Yani iş "şansa" kalmadan. Bunun bir çok örneğini mimarlık eğitimimin başladığı günden bugüne kadar yani 30 yıldır neredeyse tüm alanlarda hem gördüm hem de yaşadım... Hem de "Etle-tırnak gibi" deyimini doğrularcasına... (Reklam olmasın diye fabrika isimlerini veremiyorum.) Bir not: Belki duymuşsunuzdur, ETMK yani kısaca "Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu" bir meslek odası olmadığı için, üyeleri aynı zamanda meslek odası olarak Mimarlar Odası'na üye oluyorlar. http://www.etmk.org/ Ancak Endüstri Mühendisleri sanırım Makine Mühendisleri Odası'na kaydoluyorlar.(araştırmadım ama aklımda öyle kalmış) Alıntı:
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|