![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
şehir bölge planlamacılar ne yapar?
cidden bilmiyorum,aydınlatırsanız sevinirim.. rapidorik@hotmail.com
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Mimarlık okurken 2 dönem boyunca 5000 nüfuslu yerleşim yeri veya kentsel dönüşüm vs projeleri çizildiğinde şehircilerin ne iş yaptığını anlıyoruz... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Şehir Plancılar öncelikle bütün disiplinler arasında etkileşim sağlar.
Kenti sosyal yapısıyla, hukuki açıdan, jeolojik yönüyle, ekonomisiyle...vs değerlendirip o kentin işlevinin- gelecek senaryosunun- hangi yönde gelişeceğine karar verir. Kentin zayıf noktalarını temizlemek, düzenlemek ve güçlü noktalarına değinmek de şehir plancının görevidir. Çalışmalarına her zaman 1/100 000 ölcekten başlarlar. Çevresel ilişkilerin değerlendiği 1/25 000, kentsel kullanım alanlarının belirlendiği 1/5 000 ve mekansal tasarım çalışmalarını içeren 1/1000 ölçekleriyle devam eder. 1/500 ölçeklere de karar vermekle birlikte daha sonra görevlerini mimarlara devrederler ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Şİmdİ ArkadaŞlar Bu Kadar İnternet Ortaminda Kandİmİzİ GelİŞtİrmeye ÇeliŞirken Spo Adresİnİ Google'den Aratip Şehİr Plancisi SÖzlerİnİ BİldİĞİmİz Sİtelerden Bakip AraŞtirmak Dururken BÖyle Enteresan Soru Sormayi Anlayamadim. Planlamaci DeĞİl Şehİr Ve BÖlge Plancisi Denİr 1
Gerİsİnİ Burada Anlatabİlmem İÇİn Sayfalar Sayfalar Lazim O YÜzden Bakiniz İlgİlİ Lİnklere Kolay Gelsİn Bİraz Zor Olacak Ama Okuyarak ÖĞrenmelİyİz Ve Daha Önemlİsİ BaŞka Bİr Meslek Hakkinda KonuŞurken YaziŞirken Daha Dİkkatlİ Olmaliyiz TeŞekkÜr Ederİm |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Bu soruyu soran muhterem, henüz piyasaya adımını atmamış bir öğrenci olsa gerek. Fiili olarak piyasada çalışırsa, en azından bir arsaya proje yapmaya kalkarsa, o arsada kafaya göre proje yapamayacağını görür. Neticede, mimar, tasarım sürecini sınırlayacak yada genişletecek bilgileri, ondan önce o arsayı çevresiyle beraber incelemiş olan şehir plancısının vermiş olduğu kararlardan çıkaracak. Yani her daim tasarımına, öğrenci projeleri dışında, sürekli bir şehirci, dolaylıda olsa karışacak. Hala anlatamadıysam sana şöyle diyeyim, binanı kaç katlı olacağına bile şehirci karar verir.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Evet öğrenciyim,hem de daha 1.sınıftayım.ŞEHİR BÖLGE PLANCILAR kusura bakmayın,haddim olmayarak ŞEHİR BÖLGE PLANLAMACILAR yazmışım! Yeteri kadar araştırmacı oldugumu düşünüyorum,burada bu soruyu sormam sadece araştırmamın bir parçası oluyor,yani bu işin içinde olan insanlardan öğrenmenin daha güzel olacağını düşündüm.Sevgili ŞEHİR BÖLGE PLANCILAR biraz agresif galiba...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Şehir ve bölge planlama mezunları "şehir plancısı" ünvanı ile mezun olurlar. Bir şehirde gördüğün her şey(konut,işyeri,okul,yeşil alan,yol...) bizim aldığımız kararlara göre yerleşir. Şehri "planlarız" yani...Hangi fakültedesin bilmiyorum ama herhalde şehir ve bölge planlama bölümü var fakültenizde bence araştırmana oradan başlamalıydın.En azından gidip bir bakmalısın
. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
arastırma
arastırma boyle yapılmaz.. aradiğinda iki dakka ni bile almayacak bi soru icin birilerinin forumdan cevap yazmasini mi bekliosun yani.. anlayamadim... 1.sinifta olman da biseyi degistirmez zaten.. meslek erbabinin tepkisini de agresifliklerine degil sorunun gereksizligine bagla bence.. sen sen ol forumlara boyle sorular yazma en azindan bir mimarlik fakultesi ogrencisi olarak.. arti sana verilen cvplarda seni "tatmin ettiyse" vizyon kelimesinin tarifinden basla hayati sorgulamaya...
saygilar..// |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|