![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba arkadaşlar...
"Mimar" ünvanımı alalı yaklaşık 7 yıl olmuş. Bu 7 yıla 4 yıllık öğrenim süremi de eklersek, yaklaşık 10 yıllık bir birlikteliğim var mimarlıkla... ! 10 yıl sürecinde teorik ve pratik olarak mimarlıkla yoğruldum. ! 10 yıl sürecinde mimarlığa ilişkin tecrübelerimin ülkemin gerçekleriyle örtüşmediğini gördüm. ! 10 yıl sürecinde ülkemin çehresinin aldığım bilim ve sanat formasyonuna ve meslek etiğine taban tabana zıt değiştiğini gördüm. ! 10 yıl sürecinde sadece mimarlar odasına kayıtlı mimar sayısının 40.000'lerle ifade edildiğini duydum. ! 10 yıl sürecinde bölüm başkanı orman mühendisi olan mimarlık fakültelerinin bulunduğunu öğrendim. ! 10 yıl sürecinde mimarlık öğreniminin 4 yıl olmaması gerektiğini ve merkezi sınav sisteminin mimarlığın başlangıcı olamayacağı tartışmalarını dinledim ve dinlemekteyim. ! 10 yıl sürecinde "satış temsilcisi mimar", "hakediş mühendisi mimar", en çok da "...yetilere sahip inşaat mühendisi, teknik ressam VEYA mimar" gibi çok anlamlı!!! iş ilanlarını gördüm ve görmekteyim. ! 10 yıl sürecini 10 dakikaya sığdırmak ne kadar güçse; ...bence arkadaşlar, bu ülkede mimarlıktan bahsetmek de o kadar güç... Peki çözüm? Yaşadığımız mekanlar bizi ne kadar boğuyorsa, mesleğimize ilişkin umutlarımız ne kadar yok oluyorsa; o kadar yakın veya uzak... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
ben ise henüz mimar tanımıyla son iki yıldır tanışıyorum..am bu iki yıl içerisinde herşeyin daha ne kadar kötüye gidebileceini ,aldığim eğitimin inşaat sektöründe daha doorusu bu piyasada beni olumsuz etkileyeceini gördüm.şu an staj yaparken bir yandanda 2 sene sonra MİMAR ünvanını aldıktan sonra ne olacaını düşünüyoruuuum..
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|