![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
yönetici
|
Şizofren Mimarlar (!)
Bu konu aslında ICN ortaklarımızdan DeathbyArch'ın forumunda başka bir yabancı mimar tarafından ortaya atılmış.
Soru kısaca şöyle: "Mimarlık bizim şizofren olmamızı isteyen bir meslek. Beynimizin her kıvrımı orjinal ve dahice bir şey yaratmamız konusunda bizi zorlar; oysa müşterilerimiz sadece kutu gibi bir bina için para öder. Öncü, radikal, özgün tasarımlar bizi ünlü yapar ancak çevreye ve tarihe saygı göstermek, kent dokusuna bozmamak da bizim için erdemdir. Toplumdan hem kopuk hem de onun bir adım önündeyizdir. Şu an için inşa ederiz, nostalji ile geçmişe sadık kalırız ancak gelecek rüyalarımızı süsler. Antik bir mesleğin mensuplarıyız ancak en son teknolojiyi kullanmaya meraklıyızdır. Toplum bizi doktorlar ve avukatlarla aynı kefeye koyar - bizden nefret ederler, bizden korkarlar, bizi severler, güvenirler. Herşeyden öte biz hem sosyolog, filozof, sanatçı hem de malzemeler, yasalar, strüktrüler konusunda uzman olmalıyız. Şimdi söyleyin; bizi ve mimarlığı hala aklı başında ve makul kılan nedir?" Yabancı mimarlarla sorunlarımız sanırım çok da farklı değil verilen cevaplara bakılırsa. orjinal mesajlara http://www.deathbyarch.com/dcforum/DCForumID3/5.html#1 adresinden ulaşabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
MIMARLIK EGITIMI ALMAYI DUSUNMEDIGIM DONEMLERDE DE KENDIMDE KISILIK DENGELEYISIM ZOR OLMUSTU
AMA EGITIM SISTEMIMIZ DEN MI YOKSA ENERJILERIN DOGAL YONLENMESINDEN MI BILEMIYORUM MIMARLIK EGITIMI ALMAYA BASLADIM BU DONEMDE COK FARKLI KISILERIN BU SISTEMDE BOCALADIGINI HATTA BASARI KRITERLERININ OBJEKTIF OLMADIGI ORTAMIMIZDA INIS VE CIKISLI GRAFIKLER CIZDIGINI DEHSETE DUSEREK IZLEDIM ACABA MIMARLIK MI SIZOFREN YAPIYOR YOKSA SIZOFREN MI MIMARLIKTA DIRENIYOR? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
herseyi dusunmek durumunda olmak beni cok kısıtlıyor..asil beni şizofren yapan bu..
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
olabilir mi
şizofren olmayanlar, mimarlık eğitimiyle şizofren olmaya başlıyor ve ısrarlı olmayanlar da sınıra geldiğinde mimarlığı bırakıyor
Şizofrenler mimarlığı seviyor, mimarlık mesleğini yapmak için ısrarlı olanlarda şizofren olmayı göze alıyor, olabilir mi? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
MIMARLIGIN TEMELINDE OLMASI GEREKEN YOKTAN VARETME YETISI ZATEN BASLI BASINA BIR SIZOID DUSUNCE YAPISI GEREKTIRIYOR.
BU ISI FELSEFE VE SOSYOLOJI BOYUTLARIYLA DA IRDELEMEYE BASLADIKCA GRI HUCRELERIMIZ NORMALDISI HERSEYI VARSAYMAYA BASLAR. BUAN BIR DE ZORLU EGITIM DONEMI CALISMA KOSULLARI VE GECIM DERDI GIBI HAYATIN CILVELI YANLARI DA EKLENINCE ORTAYA CIKAN MESLEK ERBABINA MIMAR DAN COK SIZOF-MAR--------VEYA MIMOZOF DA DENEBILMELIDIR. HERKESE IYI SENELER VE BAYRAM SENLIKLERI DILERIM |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|