![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: Yaşayan ya da yaşamayan hangi yabancı mimarla çalışmak isterdiniz? | |||
| Le Corbusier |
|
38 | 8,14% |
| Frank Lloyd Wright |
|
50 | 10,71% |
| Zaha Hadid |
|
57 | 12,21% |
| Rem Koolhaas |
|
44 | 9,42% |
| Norman Foster |
|
41 | 8,78% |
| Jean Nouvel |
|
26 | 5,57% |
| Tadao Ando |
|
63 | 13,49% |
| Oscar Niemeyer |
|
6 | 1,28% |
| Renzo Piano |
|
29 | 6,21% |
| Louis Kahn |
|
31 | 6,64% |
| Frank Gehry |
|
21 | 4,50% |
| Herzog de Meuron |
|
20 | 4,28% |
| Diğer |
|
41 | 8,78% |
| Oy verenler: 467. Bu ankette oy kullanamazsınız | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Yaşayan ya da yaşamayan hangi yabancı mimarla çalışmak isterdiniz?
Bu haftaki anket sorumuz geçen haftakiyle paralel; "Yaşayan ya da yaşamayan hangi yabancı mimarla çalışmak isterdiniz?".
Ankette diğer seçeneğini işaretleyenler aşağıda düşüncelerini paylaşabilir.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Oscar Niemeyer tercihim olurdu herhalde
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
I. M. Pei
I. M. Pei
Not: sadece mimarın adını yazmak istedim ama nedense mesajım çok kısa bulundu, ben de bu şekilde uzatayım dedim...
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
sanırım bu soruya tek bir cevap veremeyeceğim
Tadao Ando veya Peter Zumthor |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Diğer: Peter Zumthor
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
bir süreliğine herzog de meuron, peter zumthor, rem koolhas ve sverre fehn
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Louis Barragan
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
ben bu anketin sorusuna takıldım, ne yerliye ne yabancıya cevap veremedim.
bir mimarla çalışmak için kaliteli mimari yapabilmesinin dışında da çok şey gerekir. bunların "iş yapma biçimi"ni ya da "büro hali"ni bilen varsa ve beni aydınlatabilirse cevap verebilirim sanırım... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Öyle bir mimarın yanında çalışmak istersin ki ne büro hali ne de iş yapma biçimi önemli kalır...Tabiki bu soruyu sorma amacımız mimarın mimariye bakış açısı, projeleri, felsefesi vs vs.. Çalışma ortamı olarak başka algılayan var mı merak ettim..
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
o zaman pardon, "birlikte çalışmak" bana başka şeyler ifade ediyor... sizin sorunuz bu yöndeyse, affınıza sığınarak, tersten cevaplayayım (umarım anketin amacını aşmıyorumdur): bu listede "birlikte çalışmak" istemeyeceğim kimse yok. hepsinden öğrenilecek çok ve birbirinden farklı şeyler var
![]() içten sevgiler... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Sanırım Eisenman ... O adamın kafasının çok karışık olduğunu ve bizimkileri de karıştırmaktan haz duyduğunu düşünmüşümdür hep
![]() Orada kafam yeterince karıştıktan sonra da Tchumi ile çalışmak isterdim... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
hiç düşünmeden
Zaha Hadid
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
[size=1]Tadao Ando ile birlikte çalışmak isterdim sanırım.Onun küçük mücevherciklere benzetilen tasarımlarından öğrenilecek çok şey olduğuna inanıyorum...
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Doğanın mimarisi
ben wright ile çalışmayı isterdim çünkiü eserleri bulunduğu çevreyle o kadar iç içe ki sanki doğal mekanın sınırlarını belirlemiş ama bunu o kadar doğal yapmışki binayı kullanan kişi bunu hiç sezemiyor.buna en güzel örneği hepimizin bildiği gibi ŞELALE EVİ değil midir zaten.Onun şu sözünü okuduğum da örnek alacağım mimar işte bu demiştim. 'Bence doğa , ki bu kelimeyi kullanırken duygulanırım ; yaratanın farkında olmamızı ve ona verdiğimiz değerleri haklı çıkarmamızı sağlayan BEDENDİR.' onun doğanın sırlarını arştırıp , öğrenip ve bunları eserlerinde ortaya koyan bir mimar olduğunu okumuştum. sizcede etrafımızda örnek alcağımız bir sürü yararlı şey yokmu. bana göre doğal çevre yada yaşadığımız her mekan mimarlık için bir laboratuar niteliği taşıyor bu nedenle çevremizle iç içe yaşamalı ve bize sunulan bu güzellikleri değerlendirmeliyiz. tıpkı Wight gibi.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|