![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
11 Yil Önce MÜhendİs Olarak Mezun Olup Kendİ İŞİmİ Kurdum.eŞİm Ve Ben MÜhendİs OlduĞumuz İÇİn MÜhendİslİk Ofİsİ Kurduk.pİyasaya Gİrİnce GÖrdÜm Ve Şoka UĞradim Kİ; MÜhendİs Olmamalarina RaĞmen Her Cİns Meslekten Hatta Mesleksİz İnsanlar Bİle Fİrma Kurup Adinida Bİlmemne MÜhendİslİk Kurabİlİyor.doktor Dİploman Olmadan Muayenehane,eczaci Olmadan Eczane AÇilamiyorsa MÜhendİs Olmadan İnsanlar MÜhendİslİk Fİrmasi Nasil AÇabİlİyor? Sirf Olaya El Koyamadiklari İÇİn MÜhendİsler Odasina Kayit Bİle Olmuyorum..yanliŞmi DÜŞÜnÜyorum?
Sevgİler Dİlekez |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
mühendislik fakültesinden mezun olalı 11 yıl oldu. özel bir firma açmaya kalkıştığım zaman içim acıdıc..çünki ne kendileri ne de mühendis çalışanı bile olmamasına rağmen adı....bilmemne mühendislik olan binlerce firma var. Tıp diploması olmadan muayenehane, eczacılık fakültesi mezunu olunmadan eczane açılamayan ülkemizde mühendislik firması açmak isterseniz kimse sizden diploma falan istemiyor.ve adı mühendislik firması olup mühendislik etiğiyle ilgisi bile olmayan binlerce insan bu isimle para kazanıyor..İşin ilginç tarafı hiçbir mühendislik odası yada başka bir kurumda bu olaya müdahale edemiyor..
Bu ne kadar büyük bir haksızlıktır anlamıyorum, anlamakta istemiyorum..sesimizi duyurmalı değil miyiz? sevgilerle dilekez |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
burası türkiye. beni duyabiliyor musunuz? burası türkiye!
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merhabalar,
Meslek ayrımı yapmadan, mesleğe ait olan kişilerin sahip çıkması durumunda bu tür sıkıntıların uzun vadede bile olsa giderilebileceği görüşündeyim. Elbette sahip çıkmak yalnızca konuyla ilgili eylemsiz konuşmalardan ibaret olmamalıdır. İnşaat Mühendisleri Odası'nın son döneminde gerçekleştirmekte olduğu yasa tasarı taslak çalışmaları, ve bu doğrultuda ortaya çıkan öneriler, konuyla ilgili somut adımlar atılmaya başlandığını müjdeliyor diye düşünüyorum. Özellikle Türkiye'de yapı stoğuna dair önemli bir temel etken haline gelen müteahhitlik tanımının yasal çerçeveye alınmasına dair yapılan çalışmalar, ve elde edilen sonuçlar umut vericidir. İnşaat mühendislerinin, diğer disiplinlerle entegrasyonu göz önünde tutularak çeşitli konu alanlarında Oda kurul ve komisyonlarınca yürütülen çalışmalarda etkinleştirilmekte olduğu da sevindirici bir unsurdur. Umuyorum ki yalnızca bu adımların dinamiğiyle soru ve sorunlarımıza "maalesef bu coğrafyadayız, bu toplumsal yapının içindeyiz" diyerek çözümsüz kalma eğilimimizi gidereceğiz. Saygılarımla, Elif Buğdaycıoğlu |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
ühendis olmayan mühendisler, mimar olmayan mimarlar
çok çok ne yazikki çok haklısın.
aynı şey mimarlar için de geçerli. ne yazık ki, mimarlar ya da mühendisler odası mimar ve mühendislerin en temel sorunlarını bırakmış, çok alakasız konulara taraf olmakla meşguller. herkes kapısının önünü süpürürse, sokak tertemiz olur. ama onlar komşunun kapısınınönüyle o kadar meşguller ki, burunlarının dibini göremiyorlar. sırf bu yüzden ben de mimarlar odasına üye olmuyorum. bir gün meslektaşlar adına elle tutulur bir şeyler yaparlarsa, o zaman üye olurum. bu yüzden lütfen, karşınızda size mimarım, mühendisim diyen birileri olursa sorgulayın, hemen inanmayın. çekirdekten yetişenlere de sorun bakalım, bu "ÇEKİRDEK" neresiymiş. biz de gidelim de orada yetişelim. üniversite yeterli olmuyor. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
İŞİn İlgİnÇ Tarafi
İŞİn İlgİnÇ Tarafi Ne Lionliontr Bİlİyor Musun? GÜnlerdİr Bu Yaziya İlk Cevap Atip Haklisin Dİyensİn..tÜm MeslektaŞlarimizin BÖyle DÜŞÜnmÜyor Olmasi Zaten Durumu Özetlİyor..ne Yazik DeĞİl Mİ?
Sevgİler |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
bende hak veriyorum burasi türkiye maalesef ama sunuda belirtmleiyim doktorlarda doktor olmadan muahane acabiliyor bunu yeterince tv lerde görüyoruz
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
selam arkadaşlar
bu ortamda yeni bulunuyorum...son birkaç gündür buradaki forumları okuyorum..birşeyler söylemeden önce kendimi mesleki olarak tanıtayım...end.meslek lisesi mobilya dekorasyon mezunu ve 11 yıldırda sektörümde tasarımcılık yapan birisiyim...daha önce lise mezunu adam nasıl tasarımcılık yapar gibi sözler ile diplomalı arkadaşlar tarafından duydum...ama ÇEKİRDEK kelimesini küçümseme tarzında kullanılması beni rahatsız etti.
sırf bu yüzden buraya yazma ihtiyacı duydum... lion arkadaşım neden bu kadar rahatsız oluyor anlamıyorum...herkes mesleğinde birşeyler veriyor ve şahsi yetenekleri ile bir yerlere geliyor...mezun olan 100 mimar mühendis ya da iç mimarın hepsi dört dörtlük değil..her meslek dalında olduğu gibi iyi veya kötü birileri olucak. ki en iyiler belli olsun...mesela bir örnek vermek istiyorum...hiç 1000 m2 lik mobilya fabrikası idari personel binasının girşinde sekter hanımın bulunacağı karşılama salonunun sol yanı 300 kişilik yemek hane ve sağ tarafı 600 kişilik soyunma odaları ve tuvalet yapılırmı ? gerekli izolasyonlar yapılmadan ve giriş çıkışlar ayarlanmadan...ben bu olaya müdahele ettim ve projeyi çizen mimar4 arkadaşımı çağırarak prejede istediğim şekilde değişiklik yapılmasını sağladım...bu arada bu anlattığım bölümün üst katları yönetim ve showroom...Mimar arkadaşım projeyi o kadar güzel bir hale getirdiki hayran kaldım...muhteşem bir kullanım ve görsellik sağladı....AMA NEDEN BAŞTAN YAPMADI.... sözümü daha fazla uzatmıyacağım ve açıkça şunu söylemek istiyorum...Ülkemizde yetişen mimar arkadaşlarımın veya herhangi bir tasarım dalında mezun olan arkadaşlarımın bence hepsi muhteşem şeyler düşünebilme ve yapabilme yeteneğine sahipler....Fakat bunu ortaya koymak için mücadele ettiklerini hiç görmedim...bir işi bilmeyen insanların ikna edilmesi gerekir...bilginizle tecrübelerinizle karşınızda bulunan kişileri ikna etmelisiniz. o diplomalar boşa gitmemeli. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
"Mimar Sinan"ın da diploması olmayabilir...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Ne kadar klasik bir geyiktir bu...Mimar Sinan mimarlık fakültesini bitirmemiş olabilir ama o dönemin kendine özgü yetişme sürecini takip etmiştir...Hassa Mimarlar Ocağı Baş Mimarı idi mesela...Mimarlar Odası'na da üye değildi tabi ki...O dönem diploma hangi disiplinde varmış ki bunda da olsun...
Bu geyiğin bir de Tadao Ando versiyonu var,zaman zaman benim de kullandığım... Veya Nail Çakırhan...Bu kişilere dayanarak örnek veremeyiz...Bunlar milyonda bir çıkarlar,varoluşlarının sebebi bu dünyaya iz bırakmaktır.Yani ÖSS ile,Mimarlar Odası'na üyelikle,kısaca bizim gibi gerçek Dünya prosedürlerini takip etmek durumunda olanlarla alakaları yoktur...Burada bahsedilen diplomasız mühendis,mimarlarla da alakaları yoktur... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
(Laf aramızda diğer isimlerin yanında Nail Çakırhan'ı bu listeye dahil etmek çok büyük bir yanlış olur bence.)
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Ayrıca Mimar Sinan' a diploma verebilecek bir hoca da bulunamazdı sanırım...Verse verse diplomayı Sinan verir... |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
(Laf aramızda diğer isimlerin yanında Nail Çakırhan'ı bu listeye dahil etmek çok büyük bir yanlış olur bence.)
Sebep? Ağa Han Mimarlık Ödülü sahibinden sözediyoruz...Hata nerede?Akyaka'yı görmenizi tavsiye ederim,anlardınız o zaman değerini... http://forum.arkitera.com/archive/index.php/t-420.html |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|