![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
yapı denetimi (yeni yasa)
4708 sayılı yasa yapı denetimini tekrar zorunlu hale getirdi.Bakanlık ve bir kısım yapı denetim firması hariç hemen herkes yasaya karşı cephe aldı.Ancak şu hala ortaya konamadı ; yapı denetiminemi yoksa bu yasaya mı karşılar ? 3194 sayılı yasa ile yapılan ve denetlenen binalar kibrit kutusu gibi yıkılırken ve ortada bir tane bile sorumlu bulunamaz iken yapı denetimine karşı çıkmak vatana ihanet ile eşdeğer diye düşünüyorum.Yasa ise yetrli değil , acele çıkarılmış , bir takım teknik eksiklikler içermekte.Buna meslek odalarının sebep olduğu görüşündeyim.Meslekdaşlarına ihanet eden , üyelerini rantçı olmakla suçlayan , ancak onlardan 100 milyonlarca lira almayı kendilerinde bir hak gören meslek odaları mühndislik kavramının tekrar yücelmesini ,üyelerinin itibar kazanmasını istememekte , kendilerini üyelerinin üstünde görmektedirler.Sırf bu yüzden Yapı Denetim yasasına karşı çıkmışlar , yasanın eksik ve kusurlu çıkmasında baş rol oynamışlardır diye düşünmekteyim.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Yapı Denetimi'ni çok da profesyonelce takip eden biri sayılmam.
Ancak gerek Arkitera'da ki bölümlerden dolayı gerekse sektörü ilgilendiren en önemli konulardan birisi olduğu için mümkün mertebe uzak kalmamaya neler olup bittiğini anlamaya çalışıyorum. TV'dan oda temsilcilerini ,belediye ve diğer devlet görevlilerini ve yapı denetim kuruluşları temsilcilerini izlediğim kadarıyla bu işin bir tek açıklaması var. ÇIKAR. Tüm gruplar kendi çıkarları doğrultusunda açıklamalar yapıp, doğru yapı denetimi "budur" diyebiliyorlar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Benimde söylemeye çalıştığım o.Ben inşaat mühendisi olarak bu ülkede etkin bir denetim yapılmasından yanayım.Bu konuda yapılacak her türlü yasal düzenleme tüm tarafların bir araya gelip ortak bir metin üzerinde anlaşması ile uygulama imkanı bulabilir.Ancak herkes kendisine göre yasa istiyor.En çok da meslek odaları bu konuda yan çiziyor.İşte bunu anlamak mümkün değil
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Meslek odaları 595'in iptaline, sonrada Anayasa mahkemesinin iptal kararını coşkuyla (!) kutlamaya ve yapı denetim firmalarına açtığı savaşa harcadığı enerjiyi, kanunun gereği gibi çıkmasına harcasaydı ...
Sorun ya da suçlu yapı denetim firmaları değil, onların yetki ve denetlenme sınırlarını çizen kanunda, yapı denetim firmalarının ve yeni adıyla denetçilerin sürekli eleştirilere odak olmalarına buyüzden hiç katılmıyorum. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|