![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: nükleer santrallerin Türkiye'de kurulması konusundaki görüşünüz? | |||
| Hemen kurulmalı. |
|
14 | 22,58% |
| Gerekli emniyet, çevre ve son teknoloji kriterleri göz önüne alınarak kurulmalı. |
|
33 | 53,23% |
| Kesinlikle kurulmamalı. |
|
16 | 25,81% |
| Çoktan Seçmeli Anket Oy verenler: 62. Bu ankette oy kullanamazsınız | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
nükleer santraller
nükleer santraller konusu bence Türkiye açısından çok önemli bir konu. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? Acaba Türkiye'de yapılsın mı yapılmasın mı ? uzman veya uzman olmayan herkes birşeyler konuştu . biz niye konuşmayalım...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Önce delik kovayı tamir etmek...
Türkiye'nin yıllık elektrik enerjisi üretimi toplamı:
125 milyar kwh... Dünya enerji ajansına göre bir ülkede ortalama elektrik enerjisi üretiminin %3'ünün enerji hatlarında kayıp ve kaçak kullanımda kaybolmasını normal kabul ediliyor. Türkiye'de enerji iletim hatlarındaki kayıp ve kaçak kullanım toplam üretimin %20 si kadar. Yani 25 milyar kwh toprağa ve kaçak kullanıma gidiyor. Bu aynı zamanda mevcut tüm enerji santrallerinin beşte birinin boş yere çalıştığı anlamına geliyor... Hatların bakımı ve kaçakların toplumsal vergi adaleti adına denetlenerek önlenmesi gibi ülke bütçesinin belini bükmeden, dışa bağımlı olmaksızın yapılacak basit işlemlerin gerçekleştirilmesi gibi işler orta yerde duruyorken nükleer santrallerden söz etmek; "ayranı yok içmeye..." durumu değil midir? Hem, nükleer santral yapılınca mevcut %20 kayıp azalmayacak ki? Enerji konusundaki yolsuzluklara yeni bir kapı daha açılacak o kadar... Önce kovanın altındaki deliği kapatalım ve mevcut toplam santralların beşte birini geriye kazanalım...
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
TÜRKİYE IV. ENERJİ SEMPOZYUMU
TMMOB TÜRKİYE IV. ENERJİ SEMPOZYUMU PROGRAMI
1. Gün: 10 Aralık 2003 Çarşamba 09:00-10:00 Kayıt 10:00-12:00 Açılış ve Konuşmalar Kemal Ulusaler-Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş- EMO Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Güvenç- TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Güler-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı 12:00-13:15 Öğle yemeği 13:15-15:00 1. oturum- Dünyada enerji alanının geleceğine ilişkin öngörüler ve Türkiye Oturum Başkanı: Kaya Güvenç-TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı *21. Yüzyılın enerjisi: Hidrojen enerji sistemi Prof. Nejat Veziroğlu-Miami Üniversitesi Temiz Enerji Araştırma Enstitüsü Müdürü, Uluslararası Hidrojen Enerjisi Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Noyan- Celâl Bayar Üniversitesi, Mühendislik Fklt., Bilimsel Araştırmalar Derneği Başkan Yardımcısı (BİAD,Manisa) *Küreselleşmenin ekonomi politiğinin sürdürülebilirliği Prof. Dr. Erinç Yeldan- Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü *Stratejik bir emtiadan önemli bir emtiaya; petrolün yolculuğu. Dr. Ahmet Han-Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğretim Üyesi,Türkiye İhracatçılar Meclisi Uluslararası İlişkiler Danışmanı *Irak'a ABD müdahalesi sonrası dünya enerji kaynaklarının kontrolü ve geleceğe yönelik öngörüler Necdet Pamir- Petrol Mühendisi, Enerji Uzmanı 15:00-15:20 Ara 15:20-16:20 Panel: Küresel enerji savaşları; ulusal-kamusal enerji politikaları A. K. Han, E. Yeldan, N. Pamir 17:00 Kokteyl 2. Gün: 11 Aralık 2003 Perşembe 09:30-11:30 2. Oturum-Türkiye enerji sektöründe yeni liberal politikalar ve gelinen durum 1. Bölüm Oturum Başkanı: Emin Koramaz-Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı *Enerji sektöründe yeniden yapılanma ve istihdam Ayfer Eğilmez-Petrol İş Sendikası Uzmanı *Türkiye' nin doğalgaz temin ve tüketim politikalarının değerlendirilmesi Aytekin Çakır- Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu *Ekonomik krizler ve enerji Serdar Ömer Kaynak-Maden Mühendisleri Odası 10:30-10:50 Ara 10:50- 11:30 * Elektrik enerjisi talep tahminleri, planlaması ve elektrik sisteminin detaylı incelenmesi Halil Alış-TEİAŞ Genel Müdür Yardımcısı *Türkiye'nin enerji sorunları ve çözüm önerileri TMMOB Enerji Komisyonu 11:30-12:15 Oturuma yönelik tartışmalar 12:15-13:30 Öğle yemeği 13:30-15:30 2. oturum 2. Bölüm Oturum Başkanı: Doç. Dr.Yücel Çağlar-Milli Prodüktivite Merkezi *Enerji piyasasında yeniden yapılanma İsmet Turan-EPDK Elk. Piy. Düzenleme İzleme ve Değerlendirme Dai. Bşkl., Enerji Uzmanı Murat Erener- EPDK Elk. Piy. Düzenleme İzleme ve Değerlendirme Dai. Başkanı *Elektrik enerjisi sektöründe yeniden yapılanma ve arz engelleri Cengiz Güneş-Bağımsız Danışman, Güneş Danışmanlık *Enerjide yeni dönem, hükümet politikaları ve mevcut sorunların değerlendirilmesi Gökhan Candoğan-EMO Hukuk Müşaviri 14:30-14:50 Ara 14:50-15:30 *Piyasa yasaları ve tüketici hakları Arif Künar -Tüketici Hakları Derneği Enerji Komisyonu Başkanı *Avrupa Birliği ve Türkiye için kömürün önemi Mustafa Yörükoğlu-TKİ Etüt-Proje ve Tesis Dai. Bşk., Maden Yük. Mühendisi 15:30-16:15 Oturuma yönelik tartışmalar 3. Gün- 12 Aralık 2003 Perşembe 09:30-11:50 3. Oturum- Enerji, çevre ve verimlilik Oturum Başkanı: Ethem Torunoğlu-Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı *Enerji politikaları ile yerli, yeni ve yenilenebilir enerji kaynakları Ahmet Eniş -Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu *Enerji, çevre, yenilenebilir kaynaklar ve sürdürülebilirlik Cihan Dündar-Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Arıkan-Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi *Sürdürülebilir kalkınma-Yenilenebilir enerji kaynakları veyenilenebilir enerji kanun tasarısı taslağı Zerrin Taç Altıntaşoğlu-EİE Rüzgar Enerjisi Şb. Mdrl., Elektrik Müh. 10:30-10:50 Ara 10:50-11:50 *Son on yılda Türkiye'de uygulanan enerji politikalarının ağır bedeli ve barışçıl enerji seçeneklerinin önemi Melda Keskin-Greenpeace Akdeniz Ofisi Enerji Kampanyası Koordinatörü *Çevresel Etki Değerlendirme'nin önemi ve Samsun Mobil Santral örneği Doç. Dr.Gülfem Bakan- OMÜ Çevre Mühendisliği Bölümü, ÇMO Karadeniz Bölge Temsilcisi Özlem Akdağ- OMÜ Çevre Mühendisliği Bölümü, Çevre Yük. Müh. Yrd. Doç. Dr. Hülya Böke Özkoç- Çevretek Müh. Dan. İnş. Taah. Ltd. Şti. *Adım adım enerji tasarrufu; Oyak-Renault örneği Şerif İpek-Oyak Renault Bakım Mühendisi 11:50-12:30 Oturuma yönelik tartışmalar 12:30-13:45 Yemek arası 13:45-14:55 4. Oturum-Enerji alanında bilimsel teknolojik gelişmeler ve Türkiye Oturum Başkanı: İnci Gökmen-ODTÜ Kimya Bölümü *Türkiye 2003 Enerji Vizyonu Prof. Dr. Vural Altın-TÜBİTAK Vizyon 2023 Projesi Enerji ve Doğal Kaynaklar Paneli Raportörü *Türkiye'nin bilim ve teknoloji gücünün enerji sektöründe kullanımında iç ve dış piyasaların etkisi Erkan Çetinkaya- Türkiye Şeker Fabrikaları EMAF Genel Müdürü, Elektrik Yüksek Mühendisi *Çin Halk Cumhuriyeti'nde alternatif enerji teknolojileri uygulamaları Aiguo Song- Büyükelçi, Çin Halk Cumhuriyeti *AB'nin enerji bağımsızlığı ve sürdürülebilir kalkınma politikalarında biyokütle enerjisinin yeri: Üye, aday ülkelerdeki araştırmalar ve uygulamalar Doç.Dr. Ergin Duygu- Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Botanik ABD 14:55-15:00 Oturum üzerine tartışmalar 16:00-16:15 Ara 16:15 Panel- Enerjide yeniden yapılanma Yön: Hüseyin Yeşil-TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Atilla Akalın- HESİAD, TÜREB Cengiz Göltaş-EMO Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Gazel-Tercüman Gazetesi Budak Dilli-ETKB Enerji İşleri Genel Müdürü Mustafa Öztaşkın-Petrol İş Sendikası Başkanı
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|