![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
merhabalar ben salim,
maliye bakanlığında devlet bütçe uzman yardımcısı olarak çalışmaktayım. sizlerin bana bir konuda yardımcı olabileceğini düşünüyorum. kamu ihalelerinde fiyat farkı uygulaması ve anahtar teslim götürü bedel ile götürü bedel de fiyat farkının uygulanacaksa nasıl uygulanması gerektiği konusunda bir rapor hazırlamam istendi. eğer yakından takip ediyorsanız. devlet ihale kanunu değiştirilmek isteniyor. ve orada anhtar teslim götür bedel ile götürü bedel sözleşme türleri getiriliyor. tasarıdaki tanımla; Götürü bedel veya anahtar teslimi götürü bedel : Yapım işlerinde uygulama projeleri ve bunlara ilişkin mahal listelerine, diğer işlerde ise işin ayrıntılı özelliklerine dayalı olarak; işin tamamı için isteklinin teklif ettiği toplam bedeli, ifade ediyor. oysa ben daha bilimsel bir tanım yapmak istiyorum. lakin bu konuda bir kaynak bulamadım. diğer taraftan bu tanımı kullanacak olursam tanımda yer alan uygulama projesi ne gibi ayrıntıları içermesi konusunda da tereddütlerim var. anladığım kadarıyla uygulama projesi çizimlerden oluşuyor. bu çizimleri raporuma ekleyebilmem için onların bilgisayar ortamında olmaları gerekir. bunları bulabileceğim bir site biliyorsanız ve bana yardımcı olursanız beni çok sevindirmiş olacaksınız. teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Sevgili Salim Arkadaşım,
Ben Daha önce Bayındırlık ve İskan Bakanlığında çalıtım,şu anda da kendi firmamda taahüt işleri yapmaktayım.Ama devlet sektörüne iş yapmayı hiç arzu etmedim ve hemen hiç ihaleye girmedim.Belkide masanın öbür tarafını çok iyi bildiğimden. Herneyse... Biz konumuza dönelim.'Anahtar teslimi götürü iş' tanımı yapının hafriyat dahil her türlü kaba ve ince işini bitirip teslim etmek anlamındadır diye düşünüyorum.Bunda götürü fiat verebilmek için sadece tatbikat projeleri ve mahal listesi yeterli olabileceğini hiç sanmıyorum.Her imalatın poz no sının da belirtilmesi ve hatta ince işler ile ilgili örneğin seramik kaleminde marka ve modelin şartnamede belirtilmesi mutlak gereknmektedir.Aksi takdirde ihaleye giren firmaların fiatlarını doğru değerlendirmek mümkün olamaz.Sap ile saman karışır.Çünkü piyasada çok değişken kalitede malzeme ve fiat var.Bunu büyük özel firmalar böyle yapıyor.Malzemenin markasını ve modelini hatta kodunu blirleyip,ihale şartnamesi ekine ilave ediyorlar.Bu yapılmadığı takdirde gene en kalitesiz ,dolayısı ile en ucuz malzemeler müteahhitler tarafından seçilecek ve gene en kalitesiz yapılar devlet eli ile üretlmeye devam edecektir. Anahtar teslimi götürü ihalelerde İş ve malzeme tanımları çok detaylı yapılması gereklidir. Umarım yardımcı olabilmişimdir. İşlerinizde başarılar dilerim... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
mimari uygulama projelerinin ne gibi detayları kapsayacağı konusunda mimarlar odasının yapmış olduğu çalışmalar vardır, proje çizim standartlarından yararlanabilirsiniz. bu yayınlar mimarlar odası şubelerinde bulunabilir.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|