![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
depreme dayanıklı yapımı
Ben tokat erbaa endüstri meslek lisesi yapı bölüm şefi hamdi ÇAKIR Bölgemiz birinci derece deprem bölgesi. İlçemizde depreme dayanıklı yapı kursu açmak istiyoruz ama yeteri kaynağım mevcut değil, birde okulumuzda bu amçla bilgisayar laboratuvarı açmak istiyoruz. Bukonuda bize yardımcı olursanız memnun oluruz.
Not : Birinci deprem bölgesinde temel tipi olarak hangi temel tipini seçmek daha mantıklı. saygılar selamlar |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Detaylı bilgi almanız için...
Sayın Hamdi Çakır
Sorularınızla ilgili detaylı bilgilere Halaskargazi Cad. No: 35/1 Harbiye 34371 İstanbul Tel : (0212) 248 36 42 - 247 96 57 - 219 99 62 - 219 99 63 Faks: (0212) 232 09 12 http://www.imoistanbul.org.tr/ adresi üzerinden ulaşmaya çalışabilirseniz iyi olur. En azından bulunduğunuz bölgenin İnşaat Mühendisleri Odası'nın hangi Şubesi'ne bağlı olduğunu öğrenirseniz; doğrudan seminer ve kurs programı hazırlığınızı birlikte düzenleme olanaklarını da bu arada görüşebilirsiniz. Kolay gelsin...
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ayrıca...
1999 Depremleri ardından oluşan Deprem İçin Sivil Koordinasyon; şimdiki adıyla Afete karşı Sivil Koordinasyon Derneği'nin
( Tel: 0212 293 63 41 ve 0212 243 63 06 ) http://www.sivilkoordinasyon.org/ web sayfasından da deprem ve diğer afetlere karşı toplumsal organizasyonların nasıl sürekli hazırlıklı olabileceği konusunda edinilmiş yılların birikimini paylaşmak üzere geliştirilmiş; GAEM - Gezici Afet Eğitim Merkezi çalışmalarının bölgenizde ortak program yapılması konusunda da girişimde bulunabilirsiniz... Kolay gelsin.
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Temel
Merhaba,
Temel tipi secimi deprem bolgesine degil zemin cinsine gore yapilir. Saygilar, Ali Naci |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba bana tezim için kaynağa ve bilgiye ihtiyacım var konu
japonya örneği ile depreme dayanıklı yapı tasarımı ve üretimi ve japonya deprem yonetmeliği gereklinette aradığımı bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|