![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 | |||
|
Yönetici
|
Bir kariyer ilanının düşündürdükleri
Arkitera'ya her gün gelen onlarca iş başvurusundan biri...İsim ve yerler gizlenmiştir. (neyse ki hepsi bu gariplikte değil).
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
:)
inşaat sektöründe bu cümleler duyulup geçiliyor ama başka uzmanlık alanları ile yerdeğiştirince ne kadar komik ne kadar saçma olduğu dikkat çekiyor, umarım çekiyordur.
![]()
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çok zekice bi bakış açısı, çok güldüm...
12 yıldır bu işi yaparken oldukça önemli bir aşama kaydettiğini anlatmaya çalışmış, kendince tabi. ![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 21-06-2007 14:52. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Sahte doktorluk bilinen bir konuydu,özellikle Uğur Dündar'ın programlarında,Objektif'te çok sıklıkla böyle vakaları sıkça izlerdik.
Demek ki yurdum insanı ilerleme gösterdi,sahte çizimciler,sahte mimarlar,sahte avukatlar,sahte mühendisler yetiştiriyoruz !!! İnsanın inanası gelmiyor,inanmak da istemiyor!!! |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
mimarlık mesleği,doktorluk veya avukatlık kadar değere sahip olduğu gün çevremizde yaşanılası mekanlar olacaktır.Mimarlık mesleğine "iki çizgi değilmi" mantığından bakan insanlar bu mesleğin en az doktorluk kadar öneme sahip olduğunu öğrenmeleri için kaç insanın canını vermesi gerekiyor.Konyadaki Zümrüt sitesinin çökmesinde en büyük pay fenni mesul ve mimarı olan Kişi değilmiydi.98 kişinin vefatına sebebiyet veren.Soruyorum hangi doktor tek seferde 98 kişi öldürmüştür.Kötü doktor bir can alır.Kötü mimar 100 can alır.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Cidden içler acısı... Birde powerpointle nasıl çizim yaptığını çözemedim.
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
mimarlık, dünyada insan hayatını doğrudan etkileyen 5 meslek dalından biri olurken, ingilterede mimarlara ünvanlar verilirken, eski romada mimarlar en görkemli anıt mezarlara gömülürken, ülkemde mimarlığa ve mimarlara verilen önem içler acısı....
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Şöyle oluyor...
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Anlayamadığım bu işi (hangi iş?) -doğruysa- ON İKİ yıldır nasıl sürdürebildiği...
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Masaallah, masaallah ne güzel de yeriyorsunuz insanlari oh ne güzel.
Tebrik ederim. Hatta üsenmeyip karikatür cizen arkadasi ayrica tebrik ediyorum. Yermek yerine baska bir sey olmaliydi bence. Nahos tavirlar bunlar bu foruda cokca oluyor! Hos kaliniz efendim hos kaliniz! |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
ms excell de kutuları birleştirerek proje hazırlayan biliyorum ben
![]() power pointte yapana ilk kez rastladım. Bazı kurumların ilanı da bundan geri kalmıyor. Onlardan örnek yok mu acaba?
|
|
|
#14 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Ayrica bu durumun övgüye layik oldugunu söylemedim. Övgü gerektirmeyen durumlarda yermeniz gerekmez öyle degilmi? Her neyse.... |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yermek az bile efendim. Mesleki olarak örgütlenemedikçe, karşılaştığımız bunun gibi abes durumlarda tepkimizi gösteremediğimiz için zaten bu tarz olaylarla sıkça karşılaşıyoruz. İş ilanlarına bakarsanız mimari proje çizebilen ya da "rendır yapabilen" sekreter ilanlarıyla karşılaşmak çok olağan bir durum artık ve ne yazık ki bu ilanları verenlerin bir kısmı da yine mesleğimizden kişiler. Yermeyelim ne yapalım, suskun kalmak bir nevi kabullenmek olmuyor mu?
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|