![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Yönetici
|
Övmeye değer olmayan her şey yerilsin denmiyor zaten. Bahsedilen olay öyle uç bir örnek ki, elden daha fazlası gelmiyor..
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
|
Birileri iş ilanını ti'ye almış sanırım. İş ilanını da görebilseydik daha iyi yorum yapardık herhalde. Örneğin "Şantiyede çalıştırılmak üzere görüt getir işlerine bakan, yeri geldiğinde imza atabilen, 5 yıllık tecrübesi olan, karın tokluğuna çalışacak mimar aranıyor." şeklindeki bir ilana verilmiş cevap da olabilir.
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Evet evet her neyse...
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
|
Eli çantalı muteahitler inşaat sektöründe cirit attığı ve meslek odaları da (Mimar-İnşaat Mühendisi) kıllarını oynatmadıkları sürece de, daha buna benzer çok iş ilanları görür ve bize ne oluyor? demeye devam ederiz...!!!
Bir büyük deprem sonu yıkılmış olan yapıların kimler tarafından inşaatlarının yapıldığı ve yaptırıldığı (meslek yönünden yüksek tahsilli sayısını gösteren) bir istatislik yapılmış mıdır? elinde bu yönde belgesi olan var ise, forum da yayınlarsa ayrıca sevinirim... Hayırlı "Powerpointler" nice yıllara efem...
Sen sonsuz' luğa giden yolda, yürekleri ısıtan bir ışık olmalısın...C.B... En son cbekleyen tarafından düzenlendi : 12-06-2008 07:02. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben bu diplomayı 5 yılda aldim, üzerine de 3 yıl yuksek lisans egitimi aldım, ama ben okulda diploma için ugrasa durayım, birileri benim meslegimi icra ediyormuş,
İzin verin de hakkimi savunayim, ''yeriyim'', Henuz daha ailemin bana yapmış oldugu egitim masraflarını çıkarabilmiş degilim, Ayrica piyasa da mimar olmayip mimarlarin işini yapan o kadar çok insan var ki, Hakkımı korumazsam, gelecekte benim diplomamın ve de aldıgım egitimin bir anlamı kalmayacak |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
|
Vinan takma adlı kullanıcının yazdıklarını okuyunca tüğlerim diken diken oldu. Bu nasıl bir mantık ya da mantıksızlık çözebilmiş değilim. Hala bina yapmayı sanırım iki yatak odası, bir mutfak, bir salon bir de banyo yerleştirildimi herşey tamam oldu sanan insanlar olmasını kabullenemiyorum. Bırakınız ekolojik tasarımları, doğal sistemleri kullanmayı, ülkemizin deprem bölgesinde olduğu gerçeği ve binaların buna göre yapılması gerektiğini de mi idrak edemeyen bir tavır bu! Bir de bu mantıksızlığa gösterilen tepkiye anlam verememek, sinirlenmek! Ciddi anlamda anlamakta zorlanıyorum!
|
|
|
#23 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Ben mezun olalı 1 yıl doldu, 3. işim , pek çok aşamalarını gördüm bu piyasanın. Hiç mimarlığın bize öğretildiği gibi yürümüyor işler. Kurallar çok farklı. Mimarlığı hafif bir iş gibi gösterenler de ne yazıkki meslektaşlarımız. Yarışmacı ofislerin sayısın artması ve bu ofislerin ticari başarısı gerçekten mimarlık yapmak isteyenlerin önünü açacaktır. Fakat şuanki tepeden tırnağa Türkiye Cumhuriyetine bakıyorum, hiç umutlanamıyorum. Bu mimarlar odasıyla, bu kurumlarla , bu etik değerlerle hiçbir yere gidilmez... Zincirin biryerden radikal bir kırılma yaşaması gerekiyor, bunun içinde ancak yaşadığımızdan daha büyük bir depremi bekliyor insanımız sanırım...
|
|
|
|
#24 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hala piyasada,özalit deposundaki çizimleri yeni proje diye evirip çevirenler olursa bu ilan çok normal,yeni çizdiği projenin aslında eskisinin modifiyesi olan mimarlar oldukça bu ilanlar çok normal,bizde kendimizi yırtalım,yeni birşeyler yapmak için kendimizi boşa zorluyoruz...
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#26 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Mimar babanın iç mimar olacak kızı. Çok güzel bir ikili. Okuluna girmek isteyenler çırpınıyor. Kurs mu,ders mi mülakatta ne soruyorlar, çok heyecanlıyım,diyorlar. Siz de mezun olmaktan korkuyorsunuz. Bi çarpıklık var ama neresin de anlayamadım. Siz önce bi mezun olun. Burada yazılmış olanları babanız aydınlatmıştır. Yukarı da yazılanlar yanlış değil, ama hayat hep yanlışlardan ibaret değil,sonra iki yanlış bir doğruyu götürüyor da değil. (Yine de iki yanlış yapmayın.) Hem mimarlığı seviyoruz diyorlar,hem de yerden yere vuruyorlar. (Tabak sevdiği deriyi yerden yere vururmuş.) Herhalde sevgiliyi paylaşamamaktan kaynaklanıyor olsa gerek. Bu takım sızlanmalar her meslekte var sahte avukat,doktor,öğretmen bile var. Sahte mimar duymadım. Bu bir. İkinci ve daha sonrası için, bu şikayetler her devir de vardı ve olacak. Meslek haysiyetini ayaklar altına alanlar, üç pula satanlar, lar lar lar,bunlardan yılmayalım. Doğru bildiğimizi yapalım zamanla taşlar yerine oturur sabırlı olmak lazım. Türkiye'nin durumu, kırılma noktası, deprem, meprem, bunlar boş laflar. Kimse mesleği kurtaracak diye oda moda, mesih,filan beklemesin. DMC binası yapmış meslektaşımız.Yapmamış döktürmüş. Zaha Hadid mi, bunun benzeri şurad... ben falanca dergi de görmüştüm. Niye kendimize güvenimiz yok, niye kompleksliyiz. Bizim daha iyisini yapmak için neyimiz eksik. (Şimdi hatırlayamayacağım hani iki kule vardı uçları sivri biri fransa diğeri ispanya da mı neydi). Güven. Birbirimize güvenelim,destek olalım. Forum da laftan çok proje konuşalım. Bakınız yarışmacı genç arkadaşlarımız cesaretle katıldıkları projeleri paylaşıyorlar. Yapıcı tenkidlerimizle yardımcı olalım birbirimize. Sevince, sevgili hergün bir başka güzeldir. Mesleğimizi sevelim. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kendi adıma şunu söyleyebilirim ki mesleğimi çok seviyorum. Eğer bu kadar sevmesem 4.sınıfta jeoloji mühendisliği bölümünü bırakıp iç mimar olmaya karar vermezdim.
Evet mimar bir babanın kızıyım. 25 yaşımdayım. Babamın yaşadıklarını da yakından gördüm. Türkiye'de mimarlığın ne kadar zor bir sektör olduğunu bildiği, yaşadığı için hiç mimar olmamı istemedi ama insanın içinde olunca ne denirse densin sonunda istediği yolda yürüyor insan. Amacım ne beylik laflarla sistemi kötülemek ne de herşeyin suçunu sisteme atmak. Sonuçta herkesin gördükleri bildikleri var ve hepimiz kendi değerlendirmemizi yapabilecek noktadayız. Kendi durduğum noktadan bakınca gördüğüm şunlar: Öncelikle pek azımız okulda yaptığı gibi özgürce tasarımlar yapabilecek (Pek çok okulda iç mimarlara sanki mimari sadece kolon kirişmiş gibi yaklaşımla herşeyi değiştirme hakkı tanınıyor.), pek çoğumuz iç mimarlık değil dekoratör gibi görüleceğiz, pek çoğumuz kendi işini yapmayıp dekoratör adı altında çalışan insanlar yüzünden sıkıntı çekeceğiz... Bunların yanında güzel şeyler de olacak, bazılarımız ödüller alacağız, bazılarımızın adını herkes bilecek... Ama oranladığımız zaman ne yazıkki üzülen sayısı daha çok olacak. Üzülmemek için çok çalışıp, sürekli kendimizi kanıtlamaya çalışacağız, üzülmemek için mesleğimize el atanlarla belki karşı karşıya geleceğiz... Ama biliyorum ki mezun olunca herşey çok daha zor olacak... Korkuyorum diyorsam sebebi budur.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|