![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#17 |
|
Yönetici
|
Havuz sistemi bedelin taksitlendirilmesini de içermeli. Hatta finans kurumları ile anlaşarak (bütün bankalar buna atlayacaklardır) fazi de ayarlanabilir.
Yani 100 lira mı proje bedeli. Müteahhit 30 lirayı gider kasaya peşin yatırır 70 lira X bankası ile anlaşma yapar. Odaya para yatar. Gerisi banka ile müteahhit arasında... Havuz sistemi daha adil ve üzerinde daha çok çalışımlış olarak sadece Aksaray (ki belli oluyor nispeten iyi çalışıyor) değil hepsi için geçerli olmaalı..
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
|
Havuz sistemi saçma sapan, yasal olmayan , yanlış işleyişi yanlış bir uygulamayla düzeltme çabasından ibaret. Odanın itibarını sarsan, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirten bir uygulama bence. Hiç inandırıcı değil mimarlar odası. yaptığı işlerin de hiçbirinin altı dolu değil. Derhal bir toparlanma ve devrim gerekiyor bence.
Gider limon satarız ,onu da en iyi biz satarız, yeterki adam gibi işlesin şu projecilik sistemi. Ama böyle düzelmeyeceğine eminim.
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
|
Projenin Yapı Denetim promosyonu olduğu gerçeği, uygulamanın promosyonu olduğu gerçeği var ortada. 750 dairelik bir toplu konutun 60.000 YTL gibi bir fiyata yapıldığına Ankara 'da şahit olmuş birisiyim. Bu durum Ankara 'dan tüm yurda kanser gibi yayılacak eminim. Oda bu konuda bir çalışma yapıyor mu? Ben henüz rastlamadım. Fatura denetimi ile bu işi çözmeye çalışıyor. Kocaeli Şube Yönetimine aday olduğum zaman bu konuda kafa patlatmıştım. Aksaray 'ın bulduğu çözüm bana gayet iyi geldi. Belki üzerinde biraz daha çalışılarak daha iyi bir duruma getirilebilir. Ama bunun içinde odaların bu işi ele alıp bir arada hareket etmesi gerekir. Edebilir mi? Bunu da pek sanmıyorum. Piyasa daha da kötü olmaya başladığında araba kullanabiliyorum, taksi şoförlüğü yapabilirim ya da kabzımanlık da fena görünmüyor gözüme.
![]()
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
|
SMGM eğitimleri kapsamında ' Erman TOROĞLU ile Kabzımallık Eğitimi'. 15 kredi, 150 ytl yada 5 kasa portakal...
![]()
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
|
odanın itibarımı var?
piyasada sadece orman kanunu geçerli .havuz sistemi 1-2 aksaklık olsada zamanla oturur
|
|
|
#22 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Hatta uyanik tasaronlar is alirken gelip mimara soruyorlar paranizi alabildinizmi diye gercekten cok dogru bir davranis eger mal sahibi mimara ödeyememisse tasaronun hic sansi yok hangi sebeple olursa olsun eger mimari ödemede sorun varsa o insaatin her asamasinda ödeme problemi vardir uzak durun Yapi isletmesi hocamiz rahmetli Ercüment Bigat bir mimarin isini yarim birakmasi icin tek sebep vardir oda para meselesidir bu yüzden yarim kalan isler icin cagrildiginizda kesinlikle para konusunda kati ve yüzsüz olun derdi Hakliymis MImarlar Odasinin fatura konusuna girmek istemiyorum yurt disindan bakinca zaten yabanci kelime gibi duruyor anlamak mümkün degil ancak havuz benzeri bir uygulamanin halep mimarlar odasi tarafindan uygulandigini biliyorum velhasil suriyeliler bu isi iyi cözmüsler onlarla temasa gecip biraz bu konu üzerinde calismak lazim zaten orada mimarlar odasi degilde mimarlar sendikasi denen bir kurum var yani sistem biraz farkli ama yinede güzel bir sistem oldugu söylenebilir. Oktay Ekincinin suriye konusuyla ilgili bir yazisi vardi yanlis hatirlamiyorsam, ona da müracaat edip bilgi alinabilir odanin eski genel baskanidir hayir demez sanirim |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| fatura, havuz sistemi, mimarlar odası |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|