![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Ofis mi? Bayilik Sistemi mi?
Bir iç mimar veya mimar, ofis açıp tasarımlar mı üretmeli yoksa ticari kaygı uğruna bayii olduğu ürünü mü tasarımlarında kullanmalı?Eğer ikincisi doğru ise bu işin eğitimini boşa aldığıma kanaat getireceğim.Hele hele meslekle alakası olmayıp ta şu baba parasıyla bir yer açıpta iç mimarlık yaptıklarını iddia edenler yokmu onları gördükçe zaten insanın bu mesleği yapası gelmiyor ki!!!
Bu sorunun cevabını çok merak ediyorum ve üstadların tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu tamamen sizin vereceğiniz bir karar. Önceliklerinize ve ideallerinize göre - bu yanlıştır bu doğrudur kimse diyemez - siz seçeceksiniz
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ziyaretçi
|
mekanını açık tasarım yapmalı kendini ve hatta ulusunu aşmalı
yoksa kadir topbaşın dediği şey doğru olur |
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
keşke...
Aslında ikisi de yapılıyor ülkemizde. Ofis formatı ile mimarlık tatmin ediliyor. Bayilik ile de çark döndürülüyor. Projelerden gelir elde etmek ve ofisi döndürmek zor sanırım bu devirde.
Projesini çizdiği işin uygulamasında bile ofisler kendi taşeronlarının kullanılmasını zorunlu kılıyorlar. Başka taşeronlar olursa da zorluk bile çıkarıyorlar. gerçekler ve gerçekler... bizlere de buralarda ahh ahhh ve keşke demek düşüyor. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bayilikler
Şimdi bir ofis açtığınızı düşünseniz ve en çok beğendiğiniz ürünlerle iletişim kursanız..Daha sonra da proje tasarımından sonra da o sizi en yi anlatan ürünleri tasarımınızıda kullanmanın ne sakıncası var acaba..Bence sadece marka farkı var .Yani bayilik almadığınız takdirde yine aynı tasarımı yaparsınız ve talepte bulunursunuz.Bence olumlu yani sonuçta elimde bu var diye ona öre tasrımyapmazsınız .Çünkü tasarım bir duygu işi...Ama sırf elindeki malzemeye göre tasarım yaparsan o da duyguları tamamen ortadan kaldırır işte o zaman işin içine ticari kaygılar girmiş demektir.O vakit kendinizi sadece maddi olarak tatmin edersiniz.Sanıyorum ki kendi tasarımınızı bile beğenmezsiniz ya da o tasarlama keyfini alamazsınızzz..
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Üye
|
kca_tasarım...
Sana kesinlikle katılıyorum. Ben iç mimarlığı bir sanat olarak görüyorum. Bir sanatçınında üretim yapabilmesi içn maddi kaygılarının olmaması yani kafasını işine verebilmesi lazım. Hal böyle olmayıncada belki bir çok hevesli iç mimar kendini yaşam savaşına verip, sürüklenip gidebiliyor. Umarım onlardan olmayız... umarım. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Frank Gehry'nin tasarımlarında kullandığı titanyumu kendi sattığı söylenir...
Böyle bir beceri en "iyisi" olsa gerek.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Walla tasarlayıp onu kabul ettirebiliyorsa yapıp satar,daha da çok kazanır.
Olması gereken de budur diyemem;o kadar üretici niye var sonuçta? |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|