![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Mimara meslekten men cezası
"Zonguldak'ta, çarpık yapılaşmaya teşvik eder nitelikte meslek etiğine uygun olmayan taleplerde bulunduğu gerekçesiyle Mimar Necmi Özbay, meslekten 3 ay süreyle men edildi.
Mimarlar Odası Zonguldak Temsilciliği yaptığı sırada kentteki bazı imar kanununa aykırı inşaatlarla ilgili imar affı için Belediye Meclisine rapor sunduğu bildirilen Özbay'ın taleplerine, yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle karşı çıkıldı. Meclisin mimar üyesi Turhan Demirtaş'ın, Özbay'ın taleplerindeki usulsüzlüğü fark ederek Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) durumu yazılı bildirmesi üzerine inceleme başlatıldı." "İbret olsun!" derler ya... Haberin devamını okumak için tıklayın. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
umut edilir ki....
Darısı İstanbul'un başına.....
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
siz....
sayın zeynep güney siz serbest olarak çalışmıyorsunuz herhalde..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ziyaretçi
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Haber, serbest çalışanların biraz canını yaktı galiba... ?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ziyaretçi
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Birşeye katılmanın daha iyi ifade yöntemleri olduğunun altını çizmiştim. Boşverin.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
gülüyorum...
size gülüyorum..üslubunuza gülüyorum..bu ülkede daha nın dahasını talep eden zihniyet karşısında hem ayakta kalma savaşı veren hem de doğru olanı anlatmaya çalışan serbest mimarlara karşı bu sorumsuz cümlelerinize katıla katıla gülüyorum...saygılarımla..
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
"...bazı imar kanununa aykırı inşaatlarla ilgili imar affı için Belediye Meclisine rapor sunduğu bildirilen..." ayakta kalma savaşı ile suyuna gitme yarışı başka kulvarlar olsa gerek; hele bir de "doğru olanı anlatmaya çalışma" ilk mesajdaki alıntıların hangisiyle örtüşüyor, kavramak mümkün değil. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
İyİ Okumalısın..
arkadaşım forumu iyice okursan genel yapmak suretiyle serbest olarak çalışan mimarları itham altında bırakma vardır..ayrıca serbest çalışan arkadaşlarımızın sıkıntılarını anlatmaya yönelik bir söylemdi..benim sözlerimi de iyice okumayı denersen burada suyuna gitme yoktur bir mücadele vardır. mimarlarımızın özellikle iyi temsil edilemediğinden de kaynaklı(burada lafım oda yönetimlerimize)türlü sıkıntıları söz konusudur.akşama evde çocuğun bayram hediyesi,yılbaşı hediyesi isteyince bir noktadan sonra ne meslek etiği kalıyor ne mimarlık amacı..sen rahatsın keyfin gıcır.oradan da atarsın olur buradan da..aylardır iş yapamayan gelse de yüksek kırımla yapıp elinde avucunda kalmayan mimara anlat bunları da ben göreyim.tamam mı KARDAŞIM..öyle sezar misali bu ülkede yemiyor..bir iki bilemedin beş..sonra gelip müşteri der ki komşum niye beş kat yaptı da ben niye dört kat yaptım..ona yönetmelik,kural anlatamazsın..sen artık kötü mimar olursun..çünkü bir kat ona milyarlar kazandırmıştır..o zaman hay senin katına da evine de projene de deyip .............git büromdan deyip kovasın gelir ama eve para götürmek gerek bu seni zorlar..ondan sonra bıçak kemiğe dayanınca alırsın ele sazı devam..serbest piyasa okullarımız gibi olsaydı her mimar mutlu mesut olurdu..
En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 00:52. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
bence etrafınıza "oku, et" tavırlarınızı, "keyfiniz gıcır" gibi kendinden menkul ifade biçiminizi gözden geçirin.
ekmek parası edebiyatı ile burada ifade edilenleri tahrif etmenin de pek bir açılım sağlaması mümkün değil. bir takım "kutsal"ların arkasından çarpıklaşmayı meşru kılmanın da hayat karşısında geçerliliği yok kanımca. mimarlıkla ilişkilerimizi problematize edeceğimize "gülmeyi" tercih edersek konuşacak ne kalır? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
anlamayı bildinmi..
k.t.ü lü arkadaşım...edebiyatın kötü..değerlerin arkasına sığınan felan yok..hayatın gerçekleri bunlar..anlaman için zaman gerek..sıkıntı gerek..tabii aydan aya net maaş alıp bir şekilde kendini sağlama almışşsan ne ben seni anlarım,ne de sen beni..ayrıca edebiyat yaparak felsefe yapacaksan sana ktülü tavsiyesi..:tarzını değiştirmelisin..
En son balkay tarafından düzenlendi : 22-12-2006 00:14. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yönetici
|
Sayın Balkay, asıl bu şekilde yazmaya devam ederseniz yani asıl siz tarzınızı değiştirmezseniz yazdıklarınızı sileceğim.
Bir fikriniz olabilir. Haklı da olabilirsiniz ama yine de "oku", "et" gibi eylemleri olan emir cümleleri sarf edemezsiniz. "Edebiyatın kötü" demişsiniz ama yazınızda onlarca imla hatası, cümle bozukluğu ve anlam kargaşası var. Bunlara da dikkat ediniz. Yorumlarınızı bu şekilde almak isteriz. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|