|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
datça için önerilecek bi butik otel projesi. yer altında mekanlar var ve yeşillendirilmiş çatıda ağaç da istiyorum, alttaki mekanda ağaçlar için toprak hazneleri oluşturmam pek mümkün değil mekan darlığı açısından.
saksılarda limon ağaçlarıyla bu sorunu çözebilrim gibi geldi, ancak ne büyüklükte bir saksıyla, kaç metrelik limon ağaçları yetiştirmem mümkün olabilir, yorum yapabilecek olan varsa çok makbule geçer ![]() (limon seçmemin sebebi ağaçlarda max 5m boy istemem ve güzel kokulu olması, altındaki açıkta yemek yeme alanına gölge yapması için ağaçlara ihtiyacım var, tespitleirmde yanlışım yoktur umarım) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba remré, Aşağıdaki link'de bir ön bilgi olabilecek tablolar mevcut: http://www.tamstrees.com/GrowingCitrusinContainers.html Ancak 5m'ye kadar uzun olmasını istediğiniz limon ağaçlar için oranlamaları siz hesaplayacaksınız gibi görünüyor .. Bir detayı belirtmeliyim; genellikle limon bir bitki olarak 3m yüksekliği pek aşmaz, her ne kadar eğer direkt yer toprağına ekilirse biraz daha fazla serpilme şansı varsa da... türüne ve aşılama özelliğine göre de özel bir davranış gösterecektir... İyi çalışmalar En son asteria tarafından düzenlendi : 04-06-2006 11:36. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
harika
çok teşekkürler,direk toprağa ekme şansım yok ancak genişçe sabit hazneler oluşturabilirim yaklaşık 1 metreküplük.. uygun tür ve budama ile de altında yeterli bir yükseklik ve gölgeleme sağlanabileceğini varsayarsam benim işim görürü şu aşamada ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
eğer teras bahçesi yapacaksanız ,(zemine toprak serilecekse) izolasyonu çözmek lazım.saksıları oturtacagınız alanda saksı yüksekliğini kapatmak için çakıl,dolamit,platform üzeri ahşap kaplamalarda şık çözümlemeler.Toprak ve bitki yükünü statik proje esnasında hesaba katmak gerekiyor.
Narenciye kokusunu anımsatan 'Murayya paniculata', gece kokan 'Cestrum nocturnum',bodur narenciye olarak 'Citrus fortunelle' yı da kullanabilirsiniz. iyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
eğer teras bahçesi yapacaksanız ,(zemine toprak serilecekse) izolasyonu çözmek lazım.saksıları oturtacagınız alanda saksı yüksekliğini kapatmak için çakıl,dolamit,platform üzeri ahşap kaplamalarda şık çözümlemeler.Toprak ve bitki yükünü statik proje esnasında hesaba katmak gerekiyor.
Narenciye kokusunu anımsatan 'Murayya paniculata', gece kokan 'Cestrum nocturnum',bodur narenciye olarak 'Citrus fortunella' yı da kullanabilirsiniz. iyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Narenciye kokusunu anımsatan 'Murayya paniculata', gece kokan 'Cestrum nocturnum',bodur narenciye olarak 'Citrus fortunella' yı da kullanabilirsiniz.
bunların türkçesi nedir? merakımdan... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
murayya:herdem yeşil çalı anavatanı hindistan- asya, benim bildiğim kadarıyla türkçe ismi yok,duymadım.muraya diyoruz,çiçekleri beyaz, aromatik kokulu.citrus fortunella:narenciye,bodur sayılır çalı formlu diyebiliriz,oval minik lezzetli dekoratif meyveli bir tür.cestrum:gecekokan,akşam sefası,kolonya çiçeği diye isimlendirilmiş,yaprak döken çalı formlu(yaşlı olanları akdeniz ve egede ağaçcık formuna ulaşan),albenisi olmayan,ancak çiçekleri gece çok güzel kokan bir bitki
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkür ederim sibeldaralı...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
bence limon ağaçlarından başka daha güzel görünümlü hoş kokulu ve iyi gölge yapan ağaçlar var bence limon kullanma.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
terminooji
Selamlar,
terminoloji ile ilgili bir iki ufak hatırlatmam olsa... yeşillendirilmiş çatı ve teras bahçesi yerine çatı bahçesi. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Teras..eğim olarak düz veya düze yakın alan..Binanın çatısında bulunması gerekmiyor.
Ancak sorulan çatı bahçesi yani genelde yapımı bitmiş binaya ek bir yük getiriyorsunuz. Oluşturulacak mekanın ağırlığı bina tarafından taşınacak mı (statik hesap) Drenaj sorunu nasıl çözülecek vb. soruları cevaplamak gerekir. Birde yeşillendirilmiş çatı tabiri yanlış. Al eline bir yeşil sprey boya sık çatıya.. Buyrun size yeşillendirilmiş çatı. Oldu mu olmadı tabii Dikkat etmek lazım kavramları, terimleri kullanırken |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
Şimdi, ben, çatı bahçesi nasıl oluyor onu anlamadım. Terasların bahçe olarak kullanılmasını biliyoruz ama sanırım çatıların bahçe olarak kullanılmasına mimarlık tarihi henüz tanık olmadı. Yok eğer demek istediğiniz teras çatılarda yapılan bitki uygulamalarıysa, başım üzere...
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
çim çatı ve çim çatıda ağaç olan bir kesit örneği var mı elinizde?
![]()
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
http://www.onduline.com.tr/ondportal...=uygulama&id=7
busenki projemde bende yeşil çatı kulanıyorum bu sayfadan yararlanmıştım ara teslimde belki yardımcı olabilir sizede |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|