|
|
#16 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
|
Dolmabahçe caddesinde sağlı sollu, elipsler halinde her 10-20 metrede bir laleler dikilmiş.. Boğucu bir sıklıkta, bu kadar laleyi neden diktiklerini hiç anlayamadım. İlla dikeceklerse, bu yoğunluğun onda biri, fazlasıyla yeterli olurdu kanımca. Yanılmıyorsam etrafı da beyaz bordürle veya yine beyaz, hatırlayamadığım başka bir çiçekle çevrili, çelenk gibi.
Mezarlıkta yürüyorum sandım. 50 metre yürüdüm, içim karardı. Merak ediyorum; sizlerde ne tür hisler uyandırıyor bu manzara. (Laleleri bende çok severim.) İstanbul'da, kamusal alanları artırmak yerine (Boğaz manzaralı otoparklar dikkatinizi çekmiştir.), kaldırımları lalelerle kaplamanın maliyeti ve gerekliliği konusunda da uzun uzun tartışmak lazım sanıyorum. En son Kadir Yurdakul tarafından düzenlendi : 19-04-2007 05:26 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
|
2 hafta önce Emirgan Korusu'nda çektiğim fotoğraflardan birkaçını sizlerle paylaşmak istedim. Orada gerçekten de çok güzel görünüyorlar. Ama bu güzel çiçeklerin "her tarafa" dikilmeleri ne kadar doğru bilemiyeceğim...
|
|
|
#18 |
|
Forum Üyesi
|
Bir de Fethi Paşa Korusu'ndaki laleleri görmelisiniz. Çarpıcı renkleriyle gökkuşağını ayağınıza getiren, bulundukları yeri cennete çeviren laleler, günlük hayatın yoğunluğundan ve stresinden bunalan misafirlerini bekliyor adeta!
Sadece laleler mi? Bu muhteşem manzarayı her doğa dostu görmeli diye düşündüm ve sizlerle paylaşmak istedim. O ortamın içinde olmak fotoğraflarına bakmaktan çok daha güzel tabi ki, ama size biraz olsun o duyguyu yaşatabildiysem ne mutlu bana
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
|
Sevgili Melody ve Kasterya,
birçok renkte ve cinste lale çeşidini başarıyla fotoğraflamışsınız, her biri birbirinden mükemmel, paylaştığınız için çok teşekkürler.. İnsanı tefekkür etmeye davet ediyor her biri.. Fotoğraflarıyla dahi bu kadar huzur veren manzarayı gerçekte yaşamak ne kadar hoştur. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|