|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
|
Peyzaj Mimarlığı icra etmek için ideal mekan ne olmalı?
Mesleğimiz gereği materyal bitki olunca bir çok müşteri fidanlığınız var mı sorusunu dile getiriyor. Bu bir gereklilik mi? Müşteri ikna mı edilmeli yoksa fidanlık mı açılmalı?
Ofis olarak çalışan arkadaşlarımın görüşleri nelerdir?
En son lumina tarafından düzenlendi : 29-08-2008 23:27 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
|
merhaba. açılması avantaj tabii ki müşteri gelicek planı görücek 3 boyut yaptın onu görücek ama diyecek ben şuna bir de dokunayım kokusu nedir ?, renk nasl burda böyle de benim sevmedğim renkmi ? bunların içne yatması için bürosu olan arkdaşlar birde sergileme baznda küçk de olsa bir fidanlığa seraya sahip olmalı.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
|
Bunun bir gereklilik olması benim açımdan söz konusu değil açıkcası, biz de firmamızı sadece ofis olarak devam ettirmekteyiz fakat böyle bir sıkıntıyla karşılaşmıyoruz. Olması avantajmıdır? kesinlikle avantajtır fakat gereklilik değildir bana kalırsa. Müşteri böyle bir talep ile geldiğinde daha önce yapılmış işlerden örnekleri canlı canlı göstermek mümkün olduğu gibi başka bir fidanlığa gidip müşteri ile gezmek de mümkündür. Müşteriyi hoşnut etmekse her tür çare mevcuttur. Fakat fidanlığın olması hem kendi malını satmayı, hem anında müşteriye tasarımı yaşatma şansını, hem de peyzaj mimarlığının diğer bir koluna da hakim olmayı getirir. İmkanı olan peyzaj mimarlarının kompleks bir firma kurması, tasarım ofislerinin yanında bir de bitki satış alanlarının olması (hatta üretim alanlarını da koysak heralde tadından yenmez
) daha doğrudur fikrindeyim.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Samsun
Peyzaj Mimarı
|
....
kesinlikle şart ama öyle fidanlık bir yerde ofis biryerde şeklinde değil.. Çünkü ofise gelen müşteriye 'buyrun birde fidanlığımıza gidelim' diyerek onu yollara düşürmek çok cazip gelen bir teklif olmasa gerek.Bu nedenle fidanlığın içinde bir ofis olacak aynı zamanda bir de showroom olacak ki hem projelendirmeyi hem bitkileri hemde aksesuar ve diğer materyalleri müşteri görebilsin...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
|
peyzaj mimarlığı hakkında
merhaba arkadaşım
hemen hemen altı yılı aşkın süredir peyzaj mimarlığı ofisi işletmekteyim,şimdiye kadar ofise işverenin geldiği nadirdir,genelde arazide görüşür,detayları tartışır ,proje üzerinde konuşuruz,meslek icabı görsellik ön planda olduğu için ya showroom tarzı ofis yada arazide görüşme olmalı ,pratiğe dayanarak söylüyorum ,aksi olduğunda insanlar ofise pek gelmeyi tercih etmiyor.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
|
Sanırım Gülçin arkadaşımızın dediğine katılıyorum.Müşteri materyali görmek istiyor.Bitki, saksı, taş vs. dokunmak ve algılamak istiyor görüşündeyim bende. Neticede işimiz dışarda ve bir ofis ortamında söylediklerimiz ne kadar reel olabilir diye düşünüyorum. Neticede müşteri mutlaka referans ile gelmiş olması gerekiyor eğer ofis ortamında görüşme olacaksa..
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Peyzaj Mimarı
|
Peyzaj Mimarlari fidanlik actiginda, bir bitkinin kisin- yazin- ilkbaharda- 30 sene sonra- 15 sene icinde- 3 hafta sonra nasil durdugunu gostermek icin zaman makinesi de bulundurmali mi?
|
|
|
#8 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
|
Alıntı:
Tabii bulundurmalı ,3d gözlüklerde kafi de gelebilir aslında.
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
|
Alaycı tavırlarınızla forumu kirletmezseniz çok sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
|
Sn Doğukan benim alayım Sn Özge hnm a idi. Yerinde olan bir konuyu bu şekilde bir soruyla kesmek bana ters geldi . Ama doğru bende alaya geldim bak bu olmadı düşününce . Neyse sonuçta laf ağızdan çıktı yine belirtim konuyla ilgili herhangi bir alay yoktur söyledğimde sadece sn özgeye .
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
|
Evet alay edilecek bir durum yok. Oldukça önemli ve bir o kadar da güzel bir konu. Ben bir mimar olarak öğreneceğim çok şey olduğunu düşünüp takip ediyorum. Herkesin de buna katılmasını rica ederim.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|