|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
-3.00 kotunda iç bahçe
İyi günler.Herkese kolay gelsin.Bir spa merkezi projesi yapmaktayım.Konaklama ve spa merkezi arasında -3.00 kotunda tüp geçişle bağlantı bulunmaktadır.Tüp geçişle aynı kotta(-3.00 kotu)bir de iç bahçe yapma fikrim var.Bu bahçenin üstü açık olacak.Bu konuda araştırmalar yaptım fakat istediğim bilgilere ulaşamadım.Böyle bir mekanda ne tür bitkiler yetişir?Nasıl bir sistem kullanmalıyım?Elimde eskizler var onları da paylaşmak istedim fakat tarayıcımda sorun çıktı ve çok koyu taradı.Sorunu hallettiğimde resimleri paylaşacağım.
Teşekkürler
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
-3.00 kodu deniz seviyesinden bahsetmiyorsanız, çok fazla bir şey ifade etmiyor. Bitkilendirme için, bahçenin hangi cepheye baktığı çok önemli. Yapı, güneşi kapatıyor mu, bahçeye mi sokuyor? Yapının içinde (örneğin...) yüzme havuzundan kaynaklanan mikroklimatik bir ortam var mı? Güneş, nem, bitkileri rahatsız edebilecek insan trafiği... gibi sorulara cevap bulduğunuzda kullanabileceğiniz bitkilerde ortaya çıkacaktır. Bitkilere özel sulama sistemi de... Öneri yöntem olarak Auto-cad'de yapının coğrafi koordinatlarına uygun şekilde basit bir üç boyutlu modelini hazırlayıp, farklı saatlerde güneş-gölgenin nereye düştüğüne bakmanızı öneriyorum. Kolay gelsin...
A. Özge Özdamar En son ozge_ozdamar tarafından düzenlendi : 19-07-2008 20:54. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
-3.00 kotu derken yer zeminini 0.00 kotu kabul ettim.Yani bahçenin yanında spa merkezinin -1.katı bulunmaktadır.Bahçe güney yönüne bakıyor.Karşısında Uluabat gölü bulunmaktadır.Sonuçta üstü açık olacağı için güneş,nem gibi etkenler olacaktır.Autocad öneriniz için teşekkür ederim.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın süreyyarc eğer fotoğraf veya autocad verileri varsa elinizde,bu konuda yardımcı olmak isterim..kolay gelsin dileklerimle....
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|