|
|
#16 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
|
Alıntı:
Bence ağaçları ormanları kesip çim alanların yaratılması doğru bir eylem değildir.Antalya'da su sorununun şuan yaşanması ya da yaşanmaması önemli değil,sonuç itibariyle tüm dünyayı tehdit eden bir durum söz konusu.
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Peyzaj Mimarı
|
Sevgili Moneta,
Tabii ki yanlış buluyorum. Çok farklı iklimlerde, aynı şeylerin yapılmaya çalışılmasını komik ve acıklı buluyorum...
|
|
|
#18 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
|
Alıntı:
Alanda bulunup gördünüzmü?
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
Kayseri
Mimar
|
Kayseri raylı sistemden bir örnek ...
Kayseri'de halen yapımı sürmekte olan raylı sistemden örnekler.Ne kadar doğru bir uygulama olduğu konusu yoruma ve tartışmaya açık.Saygılar.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
|
Kayseri 'de bu uygulama düşünülmüş hatta yapılmaya başlanmış anladığım kadarıyla.Biz ülkemizde ilk defa yapılacağını düşünerek fazla abarttık durumu öyle ise
Peki bu proje bitmiş mi?Yani fotoğraflarını gönderdiğiniz Kayseri'de ki?Sonraki fotoğrafda gördüğümüz üzere bakımsız bir ortam söz konusu,pek başarılı olamamışız sanıyorum ki?
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
Kayseri
Mimar
|
Sayın moneta,
Şu an kentin pek çok yerinde raylı sistem inşaatı devam etmekte,göndermiş olduğum fotoğraflardaki görüntüler Sivas Caddesinden.Mevcut inşaatın çok küçük bir bölümü.Çimlerin bakımsızlığı konusunda size hak vermemek elde değil.Şu an inşaat halinde olmasına yormak istiyorum.Sistem tamamlandığında ve işlemeye başladığında umarım bu görüntülerde ortadan kalkar.Gelişme olursa yine bu konu başlığı altında güncellemeye devam edeceğim.Saygılar. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Peyzaj Mimarı
|
Eğer çimlerin üstüne basılmayacaksa ve amaç sadece yeşil bir bant görüntüsü vermekse, neden Sedum türlerinden kullanmıyorlar? Daha dayanıklı ve tonlarca su gerektirmeyen bir bitki.
![]() ErDiNc_iSt; Bu bir test mi, anlamadım. Vatan toprağından bahsediyoruz, Avusturalya'nın adı duyulmamış bir köyünden değil.
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
Manisa
Mimar
|
tcsen, teşekkür ederiz. Avrupa'ya gitmeğe lüzum yokmuş demek ki, ben de hayıflanıyor idim. Biz de niye yok diye. Ancak hayıflanmağa devam etmek zorundayım. Beton yığını,kara asfaltın haricinde yeşil görecek yerimiz kalmamış. İki ray arasını nimet bilmişiz,yeşil için.
Genel olarak; bu kadar yeşile, bu kadar yağmur. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
|
Alıntı:
Vatan toprağından en son bahsedilecek kişiyim. Sorumun amacı golf sahalarının yapımında bulundunuzmu ? Herhangi bir görsel objektif bir nesne varmı elinizde ?
|
|
|
|
#25 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
|
Demek ki ilk değilmiş gerçekten.. işte forumun gücü.. Anında reel bilgi geliyor.
Gercekten ben de teşekkür ederim bu görüntüler için.. Antalyada otel ortamında çime bakmak kolay belki ama kentsel bir alanda ne kadar başarılı olur düşündürüyor insanı.. Yer örtücüler daha başarılı bir sonuç çıkarır gibi geliyor banada.
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
|
Alıntı:
Sorgun ormanında golf turizmi kızdırdı Çocukluğumun gençliğimin geçtiği o güzelim ormanları ne hale sokmaya çalışıyorlar yazık. Sanırım arkadaşımızda buna dikkat çekmek istemiş.3-4 yıl önce ağaçları keserek bir otel yaptılar göstermelik olarak bir iki ağacı korumuşlar otelin girişinde.Biz yapıyoruz ama ağaçlara zarar vermiyoruz imajı mı yaratılmak istendi bilmiyorum ama gerçekten çok üzülüyorum çünkü cok mükemmel bir alan.Deniz ,kum,yeşil,doğa iç içe yazık oluyor.Manavgat halkı gücünün yettiği kadar engellemeye çalışıyor ama nereye kadar yeterli bu güç bilmiyorum.Yıllar önce bir yangın cıkmıştı ve bütün halk o yangını söndürmek için koşmuştu Sorgun Ormanı'na bu bile o halk için oranın nekadar değerli olduğunu anlatır sanırım.
|
|
|
|
#27 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
|
Kesinlikle katılıyorum.Bu tam anlamıyla bir orman katliamıdır.İstanbul'da da Kemer country bu katliamların en çarpıcı örneklerindendir. Aynı mantık hepsinde devam ediyor,bir kaç ağaç bırakılıyor adı da ağaçları koruduk ormana zarar vermedik oluyor. Yazık bu kadar ağaca,ormana,bitki örtüsüne vs.
Ayrıca sonrasında da buna peyzaj demek heralde mesleğinin ahlakını içinde benimsemiş tüm peyzaj mimarlarını rahatsız ediyordur. En azından etmelidir diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
|
Golf ve ağaş katliamı! Lütfen konu dışı kalmayalım.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Peyzaj Mimarı
|
Tek konu dışı mesaj sizinkidir!
|
|
|
#30 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
|
Ama gerçekten de önemli bir konu golf olayı.. Ben de çok içerlemiştim; Gloria Verde Otelin projesi için çalışırken otele gitmiştik. Ağaç koruma falan hikaye golf için proje çiziliyor ve direk projeye göre katliam yapılıyor. Zaten ordaki ormanlar yanlış bilmiyorsam doğal değil, osmanlı zamanında kumul ilerlemesi durdurulmak için yapılmış yani hiç boşluk ve aralığı yok. Fakat şimdi gel görki dev çim alanlar halinde. Bu konuda Gloria Oteller 27 delik ile kafayı çekiyorlar. Clinton bile geldiğinde orda kalmıştı ve golf oynamıştı. Amerikalı müşteri çoğunlukta ve golf için günlük 250$ gibi başlangıç fiyatlarla para ödüyorlar. Diğer otellerde ise bu paraya bir hafta herşey dahil tatil yapılabiliyor nerdeyse
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|