|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Autocad'e başlamalı mıyım?
Merhabalar ben foruma yeni üye oldum. Ben bir peyzaj mimarı öğrencisiyim,birinci sınıftayım. Okuduğum bölümden ötürü autocad vb.. programları öğrenmem gerektiğini öğrendim. Yalnız daha birinci sınıfı yeni bitirdim ve okuduğum süre boyunca proje falan yapmadık, sadece teknik bilgiler edindik.Bu yüzden autocad programını öğrenebilir miyim diye şüphe duyuyorum. Bunun için sizin fikrinizi almak istedim .Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben daha PM öğrencisi bile değilim, kısmet olursa bir kaç ay içinde olucam.. Ama şimdiden kendi kendime programı biraz öğrenmeye, menü vb. el alışkanlığı kazanmaya çalışıyorum.. Bu yaz da bir sertifika programına katılarak AutoCAD konusunda ileri düzeylere çıkmayı düşünüyorum
Benim durumum kesin değil fakat sen Peyzaj Mimarlığı kazanmışsın ve okuyorsun. İleride (meslekten arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla) mesleğinde çok önemli bir yer tutucak bu program. O yüzden AutoCAD'e ne kadar hakim olursan senin için o kadar faydalı olacaktır. İyi günler |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Bahsettiğiniz yazılım, yaptığınız işlerde kullanacağınız araçlardan birisidir. Bu ve benzeri araçları kullanmayı öğrenmek sizin için faydalı olacaktır. Ancak, genç yaşınızdaki kıymetli vaktinizi ve enerjinizi çoğunlukla mesleğinize ayırıp, mesleğiniz ile ilgili bu tip araçlara ikincil (ya da üçüncül) önem tanımanızı öneririm. Zira mezuniyet sonrası onları detaylı öğrenmek için vaktiniz olacaktır. Olmazsa da iyi işler yapıyorsunuzdur ve sizin için bir başkası çiziyordur. Her durumda mesleğiniz ve mesleki beceriniz daha önemlidir. Saygılarımla. En son ex Cathedra tarafından düzenlendi : 11-06-2008 17:49. Nedeni: yazım hatası |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
teşekkürler
Arkadaşlar çok teşekkür ederim.Gerçekten yardımcı oldunuz.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Daha 1.sınıfta öğren en iyisi . Autocad sürekli karşına çıkıcak bir program . İleri de görsel sunumlar için max ,sketchup vb. tercih sebebin olur . Peyzaj mimarı adayı isen cad i iyi öğren , 3 boyutta sketchup kolay ve kullanışlı bir proğram biraz karıştırınca çok kolay oduğunu anlarsın. Başarılar .
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hala autocad bilmeyenler mi var?
kopya programın bu kadar bol bulunduğu bir ülkede program öğrenmemek bu ülke gencine yakışmaz ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Öğrenmeli miyim diye sorman bile hata bence
Kesinlikle bir an önce başlamalısın,çünkü sadece bir yazılımı bilmen ya da bir konuya hakim olman asla yeterli olmayacaktır.Pek çok farklı kolda kendini eğitmen gerekecek,pek çok yazılımı öğrenmen gerekecek,bu nedenle ne kadar erken yol alırsan o kadar başarılı olacaksındır,ve ufkun genişleyecektir mesleki anlamda. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Diğer taraftan program öğrenmenin amaç değil araç olduğunu unutmamak gerekli..
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sadece Autocad bilmek de değil.. ileri derecede kullanmak lazım.. hala klavyeden kullanmayanlar görünce pek komik geliyor mesela... Aynı işi 2 birim zamanda çizmek de anlamsız..
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
sevgili asl 89
Bende Peyzaj Mimarlığı Öğrencisiyim ve artık son sınıf oldum
yerınde olsam bilgisayar programlarını hemen öğrenmeye başlarım(autocad,3d max,photoshop..) ben 3. sınıfa geçtiğimde bunların hepsini öğrenmiş durumdaydım ve okulda çook rahat ediyordum hatta arkadaşların projelerini bile çiziyordum elim hızlansın diye.. sana tavsiyem sakın geç kalma!!En son FiRaR tarafından düzenlendi : 07-07-2008 19:19. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba peyzaj mimarlığı 3. sınıf öğrencisiyim ve şu anda bir inşaat şirketinde staj yapıyorum.Stajda şunu öğrendim ki; bir an önce Autocad i çok iyi derecede öğrenmeliyim.Okulda hocalarımız Autocad te çizmeye izin vermiyorlar o yüzden kendimizi çok fazla gelitiremiyoruz aslında.Çok iyi kullanamıyorum ve çok geç kaldığımı farkettim.Ne kadar erken başlanırsa o kadar iyidir derim.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
kesinlikle autocad programını iyi ya da normal derece bilmen gerekiyor
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Acele etmeyin derim, okulunuzdaki eğitiminizden olabildiği kadar kuramsal altyapı oluşturun. Önceliğiniz bu olsun, zaten bu programları eninde sonunda öğreneceksiniz, ki herkes kullanıyor artık, başka meslek grupları da ilgi duymaya başladı. Sizin farkınız tasarımlarınız, düşünceleriniz olmalı.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bir an önce öğrenmenizi tavsiye ederim.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
autocad i kesinlikle öğrenmen lazımm ve ne kadar erken öğrenirsen senin için o kadar iyi olur. autocad le başla diğer 3 boyut proğramlarını zamanla öğrenmeye bak...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|