![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Peyzaj tasarımı 3D sunumlarınızda hangi program ve yöntemleri kullanıyorsunuz?
Peyzaj tasarımı 3D sunumlarınızda hangi program ve yöntemleri kullanıyorsunuz merak ediyorum. Genelde yarışma projelerinde iyi sunumlar çıkabiliyor ama rpc kullanmayıp bitkileri sembolik göstermek de yaygın olarak tercih edilebiliyor...
Eski yöntem el çizim görselleme yapanlarımız var mı acaba... Hangi yöntemle daha etkili sonuçlar elde ediliyor? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Son derece güzel bir konu başlığı olmuş ancak cevap almaması düşündürücü.
Ben kendi tasarımlarımı sketchup ve photoshop destekli olarak sunuma hazırlıyorum.Özellikle sketchupın peyzaj mimarlığında son derece önemli bir yer edineceği fikrindeyim zira amerikadaki peyzaj mimarları odasının önerdiği program olması da bunun en büyük kanıtı. Zira hem kolaylığı hem el çizimi havası vermesi hem de rendera uygun modülü sketchupı bence öne çıkarıyor.Son 2 senedir kullandığım bu programdan çok memmunum.Umarım daha da gelişecek ve 3dmax in seviyesine ulaşacak.Render eklentileri artarsa maxin de önüne geçebilir. Yaptığım örnekler için : Sketch Up Çİzİmlerİ _VII SKETCHUP RENDER...villa Sketch Up Çİzİmlerİ _II Sketch Up Çİzİmlerİ _VIII ( SKYSCRAPER) http://forum.arkitera.com/sketchup/9...ofya-icin.html
____PEYZAJ MİMARI_İSTANBUL-YAKACIK____ En son alikutlu1982 tarafından düzenlendi : 12-12-2007 09:37. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Gerçekten güzel bir konuya değinmişsiniz peyzaj mimarlığında böle yapıcı konular görmek gerçekten çok sevindirici.Yarışma programlarını yanı sıra sektörün beklentileri nelerdir.Sunumlarınızı nasıl yapıyorsunuz;okuldaki gibi paftaları düzenleyip müşterinin önüme açıyorsunuz ya da..?Aydınlatırsanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben de sketch up ı beğeniyorum.Fakat müşteriler genelde daha reel malzemeler görmek isteyebiliyor.Bu yüzden 3D max tercih ediyorum. Daha doğrusu mecbur kalıyoruz
Birde vray müşterilerde çok etkili oluyor.Bitkileri ise rpc yapmak daha rahat oluyor. Render hızına da çok fazla etki etmiyor. Rpc kullanılmadığında Photoshop da çok uğraşmak gerekebiliyor. Özelikkiler bir kaç kare alınacaksa kesin rpc kullanıyorum. Tabi yine de en sonda photoshopla rötüş yapmak gerekebiliyor.Modellemenin büyük kısmını Autocad de yapiyorum. Fakat saksı vs. gibi kolay objeleri max de ekliyorum... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
kesinlikle rpc derim .çok gereliyse vray i kullanıyorm
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
sketch up tercih ediyorum genellikle..hem kullanımı kolay hem de kısa zamanda çok isler yapabiliyorum onunla.
bitkiler içinse photoshop tabiki de, fakat sketch up bir çizim ile gerçek bir bitkinin uyumunu sağlamak zor olduğunudan bayaa bir uğraşmak gerekiyor photoshopta..
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
Ben de bu sorunun cevabını çok merak ediyorum. Topoğrafya için kullanması en kolay program bana göre Revit. Bitkiler için, (soyutlama kullanmak dışında, kareler, üçgenler, çizgiler...) gerçekçi ve çok beğendiğim bir yöntem- program yok. Photoshop- illustrator'da gerçek bitki fotoğraflarını alıp, yaklaşık boyutuna getirmek kullandığım metod fakat, daha kolay bir şeyler olsun isterdim...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|