Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Mimarlık > Peyzaj Mimarlığı

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 29-10-2007, 10:35   #1
Arkitera Üyesi

Peyzaj Mimarları Arkadaşlarım Neler Yapıyoruz?

Ben istiyorumki şuan piyasada varlık gösteren peyzaj mimarı arkadaşlarımın ne işler yaptığını anlatmalarını istiyorum.İçimizde inanıyorumki çok güzel işlere imza atan yada atmış arkadaşlar var biraz bahsedilse ,anlatılsa güzel olur du.Birbirimizden haberimiz olsunistiyorum sizce de öyle olsa iyi olmaz mı?Birbirimizi tanıyalım danışabileceğim peyzaj mimarı ya da peyzaj mimarı arkadaşlarımın olmasını isterim .Peyzaj Mimarı arkdaşlarımı tecrübelerini paylaşmaya davet ediyorum.
çemberimde offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03-11-2007, 02:44   #2
Arkitera Üyesi

dogukanabaci'in Avatar'ı

Şu an itibarıyla 6 gün geçmiş 33 hit almış ve cevap yok peyzaj mimarları birşey yapmıyor! sadece "söyleniyorlar"!!!

En son lumina tarafından düzenlendi : 03-04-2008 21:16.
dogukanabaci offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 04-11-2007, 15:07   #3
Arkitera Üyesi

ErDiNc_iSt'in Avatar'ı

iyi işler yapıyoruz
sevgi ve saygılar
ErDiNc_iSt offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 04-11-2007, 15:34   #4
Arkitera Üyesi

hem de çok iyi işler yapıyoruz...
bizden de sevgi ve saygılar.
Eski 05-11-2007, 01:03   #5
Arkitera Üyesi

MoNk'in Avatar'ı

Merhaba Çemberimde, merak etme hepimiz burdayız ve mesleğimizi en iyi şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Ne işler mi yapıyoruz? Çalıştığım firmada, iş merkezi çevre düzenlemesi, ev bahçeleri, çatı projeleri, iç mekan bitkisel düzenlemeler, park ve meydan projeleri, okul projeleri, fabrika çevre düzenleme projeleri, spor tesisleri, site çevre düzenlemeleri vb işler üzerinde çalışmaktayız.
Eski 07-11-2007, 00:30   #6
Arkitera Üyesi

dogukanabaci'in Avatar'ı

herkez iyi işler yapıyor da nerede bu iyi işler, neden göremiyoruz hiç birini? Arolatı'ın, Tabanlıoğlu'nun peyzaj projelerini kim çiziyor peki? Bir peyzaj mimarı mı? CEVAP=HAYIR

En son lumina tarafından düzenlendi : 03-04-2008 21:16.
dogukanabaci offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03-04-2008, 19:43   #7
Arkitera Üyesi

ozge_ozdamar'in Avatar'ı

Soru sizce biraz geniş değil mi Çevremdeki peyzaj mimarlarından örnekler vereyim; serası olanlar var, Peyzaj mimarlığı- mimarlık bürosunda çalışan arkadaşlarım var, muhasebeci olan var, AB Projesi yazma uzmanı arkadaşlarım var, Süpermarket zincirinde yönetici arkadaşım var... Daha da fazlası var...
Kısaca, peyzaj mimarları da, diğer sektör çalışanları gibi ya kendi işini yapıyor, ya da başka bir alana kayıyor...

Alıntı:
Orijinal metin dogukanabaci tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Şu an itibaruyla 6gün geçmiş 33 hit almış ve cvp yok peyzaj mimarları birşey yapmıyor! sadece "söyleniyorlar"!!!
dogukanabaci, bu cümle ile varmaya çalıştığın nokta nedir? Bu tavır kime? Bu tavırı sergileme nedenin nedir? Bu tavrına kimsenin tepki göstermemesi seni düşündürmedi mi?

dogukanabaci, şey kelimesi her zaman ayrı yazılır.
Herkez=Yanlış HERKES=Doğru
Eski 09-04-2008, 15:31   #8
KAV
Arkitera Üyesi

KAV'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin ozge_ozdamar tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Soru sizce biraz geniş değil mi Çevremdeki peyzaj mimarlarından örnekler vereyim; serası olanlar var, Peyzaj mimarlığı- mimarlık bürosunda çalışan arkadaşlarım var, muhasebeci olan var, AB Projesi yazma uzmanı arkadaşlarım var, Süpermarket zincirinde yönetici arkadaşım var... Daha da fazlası var...
Kısaca, peyzaj mimarları da, diğer sektör çalışanları gibi ya kendi işini yapıyor, ya da başka bir alana kayıyor...

dogukanabaci, bu cümle ile varmaya çalıştığın nokta nedir? Bu tavır kime? Bu tavırı sergileme nedenin nedir? Bu tavrına kimsenin tepki göstermemesi seni düşündürmedi mi?

dogukanabaci, şey kelimesi her zaman ayrı yazılır.
Herkez=Yanlış HERKES=Doğru
dogukanabaciya katıliyorum. Etrafta bir sürü çalışan peyzaj mimarı olması iyi işler yapıldığını göstermez. Peyzaj Mimarlığı okuyorum bence çok güzel bir meslek ama ne yazık ki içinde bulunduğumuz süreç zor bir süreç. Bizi en çok anlması anlamlandırması gereken mimarlar bile anlamaz küçümserken, olgun ve istikrarlı devam etmek zor gibi. Yani olgun olmamaktan kestetiğim şey, bir çok peyzaj mimarının bu zorlu süreçten eziklik ve kompleks gibi paylar edindiğini düşünüyorum. Hal böyle olunca biri oldukça yapıcı,itekleyici ve gerçekçi bir eleştiri yaptığında sizin gibi bu eziklik ve kompleksten fazlaca payını alan peyzaj mimarlarının saldırısına uğruyorlar. Yazınızın en sonunda yaptığınız yazım hatalarını düzeltme tavrınız böyle birşey olsa gerek. Mimarların ve bir çok meslek grubunun hatta bir çok vatandaşın küçümsediği mesleğimi küçümsemiyorum ama gerçekçiyim ve peyzaj benim için önemli bana bir çok şey anlatıyor, bir sürü geçim sıkıntısı yaşayan insanların olduğu ülkemizde tepkileri normal karşılıyorum ve ben bana güzel şeyler anlatan peyzajın onlara da böyle güzel şeyler anlatmasını isteyebilirm sadece. Bu güzel olur diye düşünürüm,elimden geleni yapmaya çalışırım bunun için. Peyzaj bir tanrıdır savaşına girmeye hiç gerek yok. Ve diger insanlar gibi geçim derdine düşen peyzaj mimarlarının silkelenmesini istemek kötü olmasa gerek.. Eğer benim de yazım hatalarımı düzeltirseniz merak etmeyin anlarım.
KAV offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09-04-2008, 19:16   #9
Arkitera Üyesi

ozge_ozdamar'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin KAV tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
dogukanabaciya katıliyorum. Etrafta bir sürü çalışan peyzaj mimarı olması iyi işler yapıldığını göstermez. Peyzaj Mimarlığı okuyorum bence çok güzel bir meslek ama ne yazık ki içinde bulunduğumuz süreç zor bir süreç. Bizi en çok anlması anlamlandırması gereken mimarlar bile anlamaz küçümserken, olgun ve istikrarlı devam etmek zor gibi. Yani olgun olmamaktan kestetiğim şey, bir çok peyzaj mimarının bu zorlu süreçten eziklik ve kompleks gibi paylar edindiğini düşünüyorum. Hal böyle olunca biri oldukça yapıcı,itekleyici ve gerçekçi bir eleştiri yaptığında sizin gibi bu eziklik ve kompleksten fazlaca payını alan peyzaj mimarlarının saldırısına uğruyorlar. Yazınızın en sonunda yaptığınız yazım hatalarını düzeltme tavrınız böyle birşey olsa gerek. Mimarların ve bir çok meslek grubunun hatta bir çok vatandaşın küçümsediği mesleğimi küçümsemiyorum ama gerçekçiyim ve peyzaj benim için önemli bana bir çok şey anlatıyor, bir sürü geçim sıkıntısı yaşayan insanların olduğu ülkemizde tepkileri normal karşılıyorum ve ben bana güzel şeyler anlatan peyzajın onlara da böyle güzel şeyler anlatmasını isteyebilirm sadece. Bu güzel olur diye düşünürüm,elimden geleni yapmaya çalışırım bunun için. Peyzaj bir tanrıdır savaşına girmeye hiç gerek yok. Ve diger insanlar gibi geçim derdine düşen peyzaj mimarlarının silkelenmesini istemek kötü olmasa gerek.. Eğer benim de yazım hatalarımı düzeltirseniz merak etmeyin anlarım.
KAV yazdıklarını anlamlandıramadım "peyzaj mimarları birşey yapmıyor! sadece "söyleniyorlar"!!!" tutumu mu savunduğun?
Benim mesajımda söyleme çalıştığım; Uzaydan gelmemiş bir meslek olduğu için, diğer meslek gruplarındaki insanlar gibi, peyzaj mimarları ya kendi mesleğini yapıyor, ya da diğer alanlara kayıyor. Bu soruya cevap verilmemiş olması kimseye sadece "söyleniyorlar" lafını söyleme hakkı vermiyor. Yazdıklarınla, benim yazdıklarım arasında bağlantı kuramadım.
Derslerinde ve sonrasında çok başarılı olmanı dilerim
Eski 09-04-2008, 21:10   #10
Yönetici

architurk'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 2
Alıntı:
Orijinal metin dogukanabaci tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Şu an itibarıyla 6 gün geçmiş 33 hit almış ve cevap yok peyzaj mimarları birşey yapmıyor! sadece "söyleniyorlar"!!!
Sadece "söyleniyor" olsalar 6 gün içinde bir çok cevap ya da en azından "şikayet" alırdı konu herhalde. Demek ki herkes işinde gücünde, kimsenin ne yaptığını yazacak vakti bile yok!

Şaka bir yana, belki bu konuda bize piyasada çalışan arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verecektir ama kişisel görüşüm insanlarda yavaş yavaş da olsa işleri ehil ellere yaptırma alışkanlığı geliştikçe peyzaj mimarlığının da değerinin anlaşılmakta olduğu ve meslekî uygulamaların yaygınlaştığı yönündedir. Yani eskisine oranla mesleğini yapan peyzaj mimarı ve yaptıkları iş sayısında artış var diyebilir miyiz? Gerçi bir yandan toplumda hâlâ mimarların ne yaptığının bile henüz tam anlaşılabildiğini ve "ne var canım bunu ben de çizerdim" ya da "şuraya iki plan çizsen de inşaata başlasak" şeklindeki yaklaşımların aşılabildiğini söylemek zor! Bu arada ünlü mimarların bile peyzaj mimarlarıyla çalışmamaları bir meslek grubunun gerekliliğini sorgulamak için ölçüt olmamalıdır herhalde!

ps: Dikkat ettiniz mi bilmem site genelindeki pek çok bariz ve basit yazım yanlışına rağmen, "peysaj" hatasına düşülmedi hiç?
architurk Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09-04-2008, 21:34   #11
Arkitera Üyesi

ozge_ozdamar'in Avatar'ı

dip not

Alıntı:
Orijinal metin architurk tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
ps: Dikkat ettiniz mi bilmem site genelindeki pek çok bariz ve basit yazım yanlışına rağmen, "peysaj" hatasına düşülmedi hiç?
evet gerçekten sevindirici!
peyzaj mimarı bir arkadaşım bir anısını anlattı dolmuşa binmiş, şöförle aralarında geçen konuşma;
dolmuşçu: abi mesleğin ne?
PM arkadaşım: mimar (yani, bilmiyor ya karşıdaki kestirme yoldan söylemeli)
dolmuşçu: iç mi, dış mı?
PM: auuhhg dış abi
dolmuşcu: peyzaj mimarı yani
PM: ben de öyle diyecektim (abi, büyüksün!)
Eski 10-04-2008, 10:30   #12
KAV
Arkitera Üyesi

KAV'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin ozge_ozdamar tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
KAV yazdıklarını anlamlandıramadım "peyzaj mimarları birşey yapmıyor! sadece "söyleniyorlar"!!!" tutumu mu savunduğun?
Benim mesajımda söyleme çalıştığım; Uzaydan gelmemiş bir meslek olduğu için, diğer meslek gruplarındaki insanlar gibi, peyzaj mimarları ya kendi mesleğini yapıyor, ya da diğer alanlara kayıyor. Bu soruya cevap verilmemiş olması kimseye sadece "söyleniyorlar" lafını söyleme hakkı vermiyor. Yazdıklarınla, benim yazdıklarım arasında bağlantı kuramadım.
Derslerinde ve sonrasında çok başarılı olmanı dilerim
Teşekkürler, ben aslında umutsuzum, yani sanki pek seçenek bırakılmıyor gibi bize. Eğer bir şeyler değişmezse ya da değiştiremezsek yapmak istediğim bir meslek olmayacak sanırım.
Galiba farklı anlamlandırmışız. Ben dogukanabacıya vermiş olduğunuz cevaba istinaden size düşüncemi söyledim. Tam olarak ne amaçla yapıldığını bilemiyorum tabiki ama benim açıkça gördüğüm şey o yazıların evet dikkat çekici ama iyi niyetli ve gerçekçi olduğudur. Umarım bu tartışmaları tetikleyecek dikkat çekici unsurlar(dogukanabacının yazıları gibi) olsun ve bu sayede evet arkadaşlar çalışıyoruz, taşları, bitkileri, toprakları, az buçuk mimari yapıları ve aklıma gelmeyen bir çok şeyi biliyoruz, bizden birşeyleri oturtmamızı istiyorlar yapıyoruz ama yaşadığımız çevreyi şekillendirebilecek şehir plancılarla eş değerde,tamamlayıcı olmamız gerektiğinin farkında olmamızı, olunmasını sağlasın. Ben peyzaj mimarlığının hem okulda hem de piyasada çok doğru anlamlandırılmadığını düşünüyorum, bir şeyler hep boşlukta kalıyor. Bilemiyorum yanılmayı çok istiyorum, deneyimlerinizden bu doğrultuda faydalanmayı da çok isterim...
Eski 10-04-2008, 10:39   #13
KAV
Arkitera Üyesi

KAV'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin architurk tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Sadece "söyleniyor" olsalar 6 gün içinde bir çok cevap ya da en azından "şikayet" alırdı konu herhalde. Demek ki herkes işinde gücünde, kimsenin ne yaptığını yazacak vakti bile yok!

Şaka bir yana, belki bu konuda bize piyasada çalışan arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verecektir ama kişisel görüşüm insanlarda yavaş yavaş da olsa işleri ehil ellere yaptırma alışkanlığı geliştikçe peyzaj mimarlığının da değerinin anlaşılmakta olduğu ve meslekî uygulamaların yaygınlaştığı yönündedir. Yani eskisine oranla mesleğini yapan peyzaj mimarı ve yaptıkları iş sayısında artış var diyebilir miyiz? Gerçi bir yandan toplumda hâlâ mimarların ne yaptığının bile henüz tam anlaşılabildiğini ve "ne var canım bunu ben de çizerdim" ya da "şuraya iki plan çizsen de inşaata başlasak" şeklindeki yaklaşımların aşılabildiğini söylemek zor! Bu arada ünlü mimarların bile peyzaj mimarlarıyla çalışmamaları bir meslek grubunun gerekliliğini sorgulamak için ölçüt olmamalıdır herhalde!

eğer derslerinizin %80.i Peyzaj bilmem neyi diye başlıyorsa hata yapmak da o oranda azalıyor galiba=)) Benim anladığım kadarıyla peyzaj mimarlığının gerekliliği konusunda değil tartışma(olmamalı da), engelleri ve işte bu engelleri oluşturan zihniyetleri(ki statülerde zorluk derecesini tanımlıyor) tartışıyoruz, bu da gözden kaçmamalı. Bir sorun var ve onu görmeden yolun ortasından kaldıramayız,konuşulmalı bunlar, arolat ve tabanlıoğlu gibi isim verilerek deşifre de edilmeliler.
Eski 10-04-2008, 12:52   #14
Arkitera Üyesi

dogukanabaci'in Avatar'ı

Bir kişi dahi olsa ne demek istediğimi anlayabildiyse ne mutlu bana
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları