|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Peyzaj Mimarları Arkadaşlarım Neler Yapıyoruz?
Ben istiyorumki şuan piyasada varlık gösteren peyzaj mimarı arkadaşlarımın ne işler yaptığını anlatmalarını istiyorum.İçimizde inanıyorumki çok güzel işlere imza atan yada atmış arkadaşlar var biraz bahsedilse ,anlatılsa güzel olur du.Birbirimizden haberimiz olsunistiyorum sizce de öyle olsa iyi olmaz mı?Birbirimizi tanıyalım danışabileceğim peyzaj mimarı ya da peyzaj mimarı arkadaşlarımın olmasını isterim .Peyzaj Mimarı arkdaşlarımı tecrübelerini paylaşmaya davet ediyorum.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Şu an itibarıyla 6 gün geçmiş 33 hit almış ve cevap yok
peyzaj mimarları birşey yapmıyor! sadece "söyleniyorlar"!!! ![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 03-04-2008 21:16. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
iyi işler yapıyoruz
![]() sevgi ve saygılar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
hem de çok iyi işler yapıyoruz...
![]() bizden de sevgi ve saygılar.
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba Çemberimde, merak etme hepimiz burdayız ve mesleğimizi en iyi şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Ne işler mi yapıyoruz? Çalıştığım firmada, iş merkezi çevre düzenlemesi, ev bahçeleri, çatı projeleri, iç mekan bitkisel düzenlemeler, park ve meydan projeleri, okul projeleri, fabrika çevre düzenleme projeleri, spor tesisleri, site çevre düzenlemeleri vb işler üzerinde çalışmaktayız.
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
herkez iyi işler yapıyor da nerede bu iyi işler, neden göremiyoruz hiç birini? Arolatı'ın, Tabanlıoğlu'nun peyzaj projelerini kim çiziyor peki? Bir peyzaj mimarı mı? CEVAP=HAYIR
![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 03-04-2008 21:16. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Soru sizce biraz geniş değil mi
Çevremdeki peyzaj mimarlarından örnekler vereyim; serası olanlar var, Peyzaj mimarlığı- mimarlık bürosunda çalışan arkadaşlarım var, muhasebeci olan var, AB Projesi yazma uzmanı arkadaşlarım var, Süpermarket zincirinde yönetici arkadaşım var... Daha da fazlası var... Kısaca, peyzaj mimarları da, diğer sektör çalışanları gibi ya kendi işini yapıyor, ya da başka bir alana kayıyor... Alıntı:
dogukanabaci, şey kelimesi her zaman ayrı yazılır. Herkez=Yanlış HERKES=Doğru
|
|
|
|
#8 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Benim mesajımda söyleme çalıştığım; Uzaydan gelmemiş bir meslek olduğu için, diğer meslek gruplarındaki insanlar gibi, peyzaj mimarları ya kendi mesleğini yapıyor, ya da diğer alanlara kayıyor. Bu soruya cevap verilmemiş olması kimseye sadece "söyleniyorlar" lafını söyleme hakkı vermiyor. Yazdıklarınla, benim yazdıklarım arasında bağlantı kuramadım. Derslerinde ve sonrasında çok başarılı olmanı dilerim ![]()
|
|
|
|
#10 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
![]() Şaka bir yana, belki bu konuda bize piyasada çalışan arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verecektir ama kişisel görüşüm insanlarda yavaş yavaş da olsa işleri ehil ellere yaptırma alışkanlığı geliştikçe peyzaj mimarlığının da değerinin anlaşılmakta olduğu ve meslekî uygulamaların yaygınlaştığı yönündedir. Yani eskisine oranla mesleğini yapan peyzaj mimarı ve yaptıkları iş sayısında artış var diyebilir miyiz? Gerçi bir yandan toplumda hâlâ mimarların ne yaptığının bile henüz tam anlaşılabildiğini ve "ne var canım bunu ben de çizerdim" ya da "şuraya iki plan çizsen de inşaata başlasak" şeklindeki yaklaşımların aşılabildiğini söylemek zor! Bu arada ünlü mimarların bile peyzaj mimarlarıyla çalışmamaları bir meslek grubunun gerekliliğini sorgulamak için ölçüt olmamalıdır herhalde! ps: Dikkat ettiniz mi bilmem site genelindeki pek çok bariz ve basit yazım yanlışına rağmen, "peysaj" hatasına düşülmedi hiç?
|
|
|
|
#11 | |
|
Arkitera Üyesi
|
dip not
Alıntı:
evet gerçekten sevindirici!peyzaj mimarı bir arkadaşım bir anısını anlattı dolmuşa binmiş, şöförle aralarında geçen konuşma;dolmuşçu: abi mesleğin ne? PM arkadaşım: mimar (yani, bilmiyor ya karşıdaki kestirme yoldan söylemeli) dolmuşçu: iç mi, dış mı? PM: auuhhg dış abi dolmuşcu: peyzaj mimarı yani PM: ben de öyle diyecektim (abi, büyüksün!)
|
|
|
|
#12 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Galiba farklı anlamlandırmışız. Ben dogukanabacıya vermiş olduğunuz cevaba istinaden size düşüncemi söyledim. Tam olarak ne amaçla yapıldığını bilemiyorum tabiki ama benim açıkça gördüğüm şey o yazıların evet dikkat çekici ama iyi niyetli ve gerçekçi olduğudur. Umarım bu tartışmaları tetikleyecek dikkat çekici unsurlar(dogukanabacının yazıları gibi) olsun ve bu sayede evet arkadaşlar çalışıyoruz, taşları, bitkileri, toprakları, az buçuk mimari yapıları ve aklıma gelmeyen bir çok şeyi biliyoruz, bizden birşeyleri oturtmamızı istiyorlar yapıyoruz ama yaşadığımız çevreyi şekillendirebilecek şehir plancılarla eş değerde,tamamlayıcı olmamız gerektiğinin farkında olmamızı, olunmasını sağlasın. Ben peyzaj mimarlığının hem okulda hem de piyasada çok doğru anlamlandırılmadığını düşünüyorum, bir şeyler hep boşlukta kalıyor. Bilemiyorum yanılmayı çok istiyorum, deneyimlerinizden bu doğrultuda faydalanmayı da çok isterim... |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|