|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Örnek Aldığınız Peyzaj Mimarı var mı?
Bu soruyu tüm meslektaşlarıma sormak istiyorum.
Duayen dediğiniz, çalışmalarını çok beğendiğiniz.. Dünya çapında tasarımlar yapıyor dediğiniz Türk! Peyzaj Mimarları kimlerdir? ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın doğukan sanırım cevap gelmeyecek. Ben sizin duayen Türk Peyzaj Mimarınızı merak ediyorum...
Saygılarımla.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Örnek aldığım veya duayen diyemeyeceğim hatta demenin de bana düşmeyeceği ama bununla beraber çalışmalarını ilgiyle takip ettiğim peyzaj mimarı Sunay Erdem hemen aklıma gelen ilk isim. Ayrıca mimar kardeşiyle kurdukları "Erdem Mimarlar" adlı ofisin yurt içinde ve dışında ürettikleri birçok başarılı çalışma bulunuyor.
Arkiv de ; Erdem Mimarlar web: Erdem Architects (not : Ne yazık ki web siteleri sadece İngilizce olarak hazırlanmış ) |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ne acıdır ki cevap gelemedi... Bu da peyzaj mimarlarının durumunu çok açık ve net olarak ortaya koyuyor zaten
Benim tanıdığım duayenler var tabi ama kimsenin bu kişiilerden bile haberi yok.. Çünkü kimsenin kendini geliştirme ve "üstadından öğrenme" kaygısı da yok.. Bu durum böyle devam ettikçe bu vatanda doğru dürüst peyzaj mimarı da çıkmayacaktır! Bu bağlamda da peyzaj mimarları kendilerine yapılan muamelelere sürekli maruz kalacaktır!! ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın shadow ile aynı anda yazmış olmamız enteresan.. o benden önce davranmış
Sunay Erdem'in başarılarını bende yakından takip ediyorum ve şahsen de kutlama şansım oluyor. Çok emek sarfediyorlar ve emeklerinin de karşılığını alıyorlar bence.. Ödül sayıları 20 yi geçti sanırım şimdiden.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Lütfen siz de bildiğiniz tanıdığınız, duayen olarak anabileceğiniz (Bir peyzaj mimarı olarak sizin böyle anmanız da kolay olacaktır) peyzaj mimarları ve başarılı işleri bizimle paylaşınız.
Paylaşınız ki başlattığınız güzel konu ve sorular bir şekilde amacına doğru ulaşsın, yerini karamsarlığa ve ümitsizliğe bırakmasın. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben duayen olarak ofisinde de çalışma şansına sahip olduğum Dr. Turgay ATEŞ'i söyleyebilirim ki Sunay Erdem de bi dönem Turgay Bey'in ofisinde çalışmıştı; biyografisinde yazadığı gibi.. Özellikle güneydeki büyük oteller hoca ile çalışmak için sıraya girerler.. Gücü yetenler tabi ki
Bir peyzaj mimarı olup da Turgay Ateş adını bilmemek bile büyük kayıp bence. Ben İstanbul'da yaşayıp okumama rağmen Ankara'ya gidip ofisinde çalışmak için bi an bile tereddüt etmemiştim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Bu arada sorunuzda farkettiğim bir şey sorunuz meslektaşlarınıza yönelikmiş, ben mimarım ama ne yazık ki kardeş disiplinlerimizdeki meslek erbaplarımızı yakından tanımak ve takip etmek te biz mimarlar biraz tembellik ediyoruz gibi geliyor bana. Siteminizde haklısınız..
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Siz mimar olarak bile diyaloğa katılırken peyzaj mimarı arkadaşlarımız fikir bile yürütemiyorlar kendi konularında. Bu daha da acı
![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Saydığınız isimlerden Sunay ve Günay beyin yanında staj yapmış biri olarak bu şerefe nail olmuş ender insanlardanım.
Disiplinli ve araştırmacı çalışmaları ve engin bilgi birimkimleriyle örnek aldığım meslektaşlarımdandır. Bir de okuldan hocam Prof. Dr. Oğuz Yılmaz' da çizgisi ve çözümcül detaylarıyla ekol edindiğim bir akedemisyendir.
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bir arkadaşımızdan dahi olsa cevap gelmesi sevindirici gerçekten!
Belki de insanlar kimseyi örnek almak istemiyor.. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Duayen kabul edilecek bir Peyzaj Mimarı ne yazık ki yok, daha doğrusu öyle biri duymadım okuldaki hocalarımı dikkate alarak olmadığını söylüyorum.2001 den beri İstanbul inşaat piyasasında peyzaj mimarı olarak saha mühendisi ,şantiye şefi yardımcısı ve şantiye şefi,hakediş mühendisi olarak görev yaptım ve şuan şantiye şefi olarak meslek yaşantıma devam ediyorum piyasa da iyidir diye bahsedilen ;proje tasarımı,uygulama malesef duymadım ama umarım isim olarak gösterilen birileri olur .Şahsen benim öyle bir hedefim var bir peyzaj mimarı olarak bu piyasaya kendimi tanıtmak ve benim gibi birinin olduğunu duyurmak kısacası meslekte bir isim olmak hayalini taşıyorum umarım başarırım.Bunu başarabilmek için peyzaj mimarı ne yapar neleri bilmeli neler bizim alanımız bunları çok iyi bilmek ve o yönde çalışarak kendimizi geliştirmenin gerekli olduğuna inanıyorum.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Çemberimde;
Sürekli şantiyelerde olduğunuz için duayenlerden bi haber yaşamış olabilirsiniz.. Ama bu olmadığını göstermez Bir çok Türkiye devi holding sahiplerinin rica ile, aracı sokarak Turgay Ateş e proje çizdirmek için sıraya girdiklerine ben bizzat şahit oldum Ama bir çok kişi sizin gibi.. sadece çevrelerindeki bir kaç kişiye duayen sorup sonra da olmadığı kararını alıyor Aslında bu sadece tembellik.. Tamam belki çok tanınmıyorlar ama hiç merak etmiyosunuz güneydeki yüzlerce 5 yıldız otellerin peyzajlarında kimler rol alıyor.. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Gerçekten çok güzel bir konuya değinilmiş fakat tüm yazıları okuduğumda farklı bir sonuç beklerken parmakla sayılacak kadar duayenin çıkması iyi mi kötü mü ve bu konu hakkında yazanların sayılı olması da şaşırttı beni.Konuya bir öğrenci olarak baktığımda düşünüuorumda şu an sektördeki peyzaj mimarı büyüklerimden çok öğrenci olarak vu isimleri bilmek ve şimdiden duayen katogorisine oturtulmuş büyüklerimi örnek almak benim için iyi olur.Çünkü şöle baktığımda kaygıları tasaları olan büyüklerimin duayen arayışına girmesi gördüğüm kadarıyla soruyu soran büyüğümün yine cevaplamasıyla sonuçlanmış belki de bişeyler gizleniyor?Ancak şunu da söylemek gerelir ki öğrenci penceresinden bakıldığınızda herbiriniz şuan biz öğrenciler için duayensiniz zamanı geldiğinde umarım böle bir soruya cevap verebilirim.Paylaşımınız ve hassasiyetiniz için teşşekür ediyorum sayın dogukanabacı ki keşke bu ve benzeri konular daha detaylı hale gelse de bizler sizlerin yaşadığı bir takım sıkıntıları çekmesek.
Saygılar... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
En başta sayın Turgay Ateş ve tabii ki Sunay Erdem.Ayrıca Selami Demiralp da çok başarılı.Bu isimler arttıkça mesleğimiz daha da gelişecek...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|