![]() |
|
|||||||
| Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
neden rumuz
öncelikle herkese merhaba
bütün katılımcıların çoğunun neden ucuz gazetelerin aşk köşeleri gibi kendini tanımlamak için acayip ve garip rumuzlar kullandıklarını merak ediyorum - |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Ben aslında Vatandaşlık numaramı kullanmak istemiştim ama Arkitera zorladı dedi ki isim soyisim kullan. Ben de sinirlendim rumuz kullandım...
Bakınız önceden herkese direkt olarak "ucuz gazetelerin aşk köşeleri gibi kendini tanımlamak" gibi ithamlarda bulanacağınıza, Internet etiğini ve kültüründeki forum geleneğine iyi bakınız. Burada kimse saklanmamaktadır ama burası da bir siyasi ya da mimari dergi değildir. Ülkemizdeki ve dünyadaki forumları da öyle gezerseniz göreceksiniz. Bir anlam ifade ettiğini. Nick name'in Türkçe karşılığının "rumuz" olması ve bu kelimenin de mimarlık yarışmalarını hatırlatmak yerine "ucuz gazetelerin aşk köşeleri gibi kendini tanımlamak" oluyorsa, fikir ve zikir derim olur biter. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
"Nitelikli olmak koşuluyla rahatız." diyelim...
Kimsenin kişiliği, adı, mesleği, imza yetkisi ve benzeri özellikleri bizleri çok ilgilendirmiyor. Foruma girilen mesajlar ile daha çok ilgiliyiz.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bir de şöyle bir olay var.
Ben özellikle adımı vermek istemiyorum çünkü internet ortamında bir bayan ismi görünce hemen tacizler başlıyor. Küçük bir örnek: Üyesi olduğum, binlerce kişinin de üye olduğu mesleki bir "yahoogroup" var. Geçenlerde 2 satırlık bir mail atma gafletinde bulundum. Aynı hatayı seneler önce de yapmıştım. Bu seferki mailı atma sebebim, binlerce kişiye yanlış bilgiler veriliyordu, ben bu forumdaki bir linki vererek doğru cevaba ulaştırmak istedim insanları. Hemen üzerine ne oldu dersiniz? En az 10 kişi, nedense hepsi de erkek, beni msn listelerine eklediler hala da eklemeye devam ediyorlar çünkü o konu hakkında hala nadiren maillar dolanıyor ve mailın alt taraflarında adım ve adresim görünüyor. İşte ben bu yüzden burada rumuz kullanıyorum ve kullanacağım da. Tabii siz hala bu olayı "ucuz gazetelerin aşk köşeleri gibi kendini tanımlamak için acayip ve garip rumuzlar kullanmak" olarak görmek istiyorsanız buyurun görün...
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Ayrıca isim kullanımı da var. Bana çok olmuştur. Benim buradaki bir mesajımı alıp altına anlamsız ekler koyarak şöyle dedi böyle dedi diye linkler veriliyor. Dikkatsiz kişi de bu linke bakıp doğru dürüst okumadan benim beyanat verdiğimi zannediyor.
Bilgi çağındayız. Tabii ayasofya'nın kim olduğu bilinir. Forumda yönetici olarak icabında hocamızın yazdığı bir yazıyı siliveriyoruz. O da bizim nasıl bir nickname'e sahip olduğumuzu biliyor ama bu bile gerçek dünya ile bu tür tartışma forumlarındaki kişiliği farklı kılabiliyor. Benim de beğenmediğim takma isimli kullanıcılar var ama karışmam T.C. yasaları ve ahlaka aykırı bir şey olmadığı zaman sesimizi çıkartmıyoruz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Bir dokun bin ah işit
![]()
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Gerçekten arkadaşımızın dediği gibi nick lakap gibi saç sapan isimlerler forum olmamalı arkadaşa aynen katılıyorum internet üzerinde üyeliğim olan hiç bir sitede nick veya başka isimle katılmadım katılmam da.
Nedenine gelince karşımdaki kişinin en azından yaşını durumunu bilmem gerekli diye düşünüyorum. Üslubuma dikkat etmeliyim herkes te dikkat etmeli bence. Saklanmaya gerek yok, hele ki böyle bir sitede bence reel kişi bilgileri ile üye olunmalı ve karşımdaki konuşacağım veya yazacağım kişiyi bilmeliyim ve ona göre yazmalıyım ya da konuşmalıyım. Saygılarımla Mehmet Kaya En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 16:20. |
|
|
|
|
|
#8 | |||
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Ek : Bakın google'a Mehmet Kaya yazdım, bilmiyorum siz misiniz ama böyle bir sitede bilgileri çıktı. http://www.radikal.com.tr/uyelik/oze....php?uye=62249 |
|||
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|