![]() |
|
|||||||
| Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın ayasofya'ya
Öncelikle şunu söylemek isterim yazdıklarımın son harfine kadar arkasındayım.Forumda Türkçe diye direten SİZ umarım parantez içindeki ünlemin"(!)" manasını biliyorsunuzdur.Bu yüzden 1.sözü atlıyorum.Sansür konusuna gelecek olursak Metin Karadağ msc alper_ist gibi kullanıcılar ilk aklıma gelenler.Sizden ricam "Turgut Cansever üzerine" forumunda msc nin silinen mesajını burada görüntülemeniz.Yine aynı forumu incelerseniz hegemonya*dan kastımı da anlarsınız.Sitenin iki yöneticisi(sayın:Ömer Yılmaz ve Şebnem Şoher)sebeini defalarca açıklamama rağmen konuyu bir noktaya hapsettiler.Yazılan 47 yazının büyük bölümü-isterseniz onu da sayıp söyleyebilirim- konudan sapmıştır.Bizim istediğimiz bu forum herkese eşit mesafede dursun.Biz burada yazı yazıyorsak boş adam olduğumuzdan değil-ki kimsenin böyle olduğunu sanmıyorum-.Tartışmalarla kendimize birşeyler katmak ve gelişebilmek.Bunun da olabilmesi için özgür ortamlara ihtiyacımız var.Bunu da sağlayacak siz değerli site yöneticilerimizdir.Umarım gerekli açıklama sağlanmıştır.Eksik kalan bir yer varsa tamamlayabilirim...
Saygılarımla... *Yunanca "hegemonia" kelimesinden gelmektedir. Bir sistem içerisindeki bir elemanın diğerlerinden üstün, baskın olduğunu belirtir.
|
|
|
#17 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba Sayın mim-arc-ık, Ayasofya'ya yönelik yazmışsınız ancak Metin Karadağ ve alper_ist'in mesajlarındaki bazı müdahaleler benden gelmiştir...Siz onlara ait bazı mesajların tam içeriğini hatırlıyor olabilir veya olmayabilirsiniz ancak tekrar etmekte fayda var, çıkarılan cümleler konu başlıklarından çok uzak doğrudan foruma yazan kişilere yöneltilmiş ve argo gibi tarif edilebilecek sözlerdir. Sözcüklerin hedef aldığı herkesin veya herhangi birinin soğukkanlılıkla sırtını dönüp oluruna bırakabileceği sözler değiller...Bunu insanlardan beklemek de büyük haksızlık, herkesin bir ailesi, bir görgüsü, bir geçmişi var, buna azami saygı gösterilmeli, özellikle bu sözler yazıya dökülmüş ve kalıcı olmak gibi bir özellikleri varsa...yıllarca bu sayfalarda kalacak yazıların içeriğinin sorumluluğunu daha yazarken düşünmek varken...buraya pek çok yeni nesil mimar aday adaylarının ve farklı kesim kullanıcıları uğramaktayken.. Mimarlık çok ciddi bir meslek, bu mesleği yapanların sözcüklere de hakimiyeti olmalı, ve bu becerisini konu aktarımlarında kullanması ona ve mesleğine saygınlık olarak dönecektir.. Forumda, kişiliklere saldırı ve hakaretler olmadığı sürece herkes kendini yazmakta daha özgür ve rahat hissediyor. Sağlanmaya çalışılan bundan ibaret...Bir başlık altındaki konuda diğer bir üyenin şahsına hakaret etmeden konunun kendisi dahilinde yazmak bu kadar mı zor gerçekten? Ben de bunu merak ediyorum... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
|
benim istediğim de bu...
Ben bu yazıyı Sayın ayasofya'ya cevap olarak yazdım;çünkü benden bir cevap istemişti.Ben içerikleri tam olarak bilmiyorum.Bu konuda daha fazla polemiğe girmeye gerek yok ben sadece cevap hakkımı kullandım.Amacım yardımcı olmak-yanlış anlaşılmaktan hiç hazzetmem-.Umarım bu başlık insanlara fayda getirir.Bizim istediğimiz adil bir arkitera ve bunu da yapabileceğinizi düşünüyoruz.Bu konuyu daha fazla dallandırıp budaklandırmaya gerek yok kanımca.Herkes oto-kontrol yaptığı sürece bu forumda tatsız olaylar yaşanmaz.İnsanları empati yapmaya davet ediyorum.Teşekkürler...
İyi paylaşımlar...
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
|
forumdaki yazım ve imla hataları ve hakaret içeren sözcüklerle ilgili yöneticilerin yapmış olduğu hamlelere saygı duyuyorum. ben bu konu ile ilgili görüşlerimi daha önce belirtmiştim. ve sayın "ayasofya"nın samimiyetine güvenerek onu örnek vermiştim. yanlış anlaşılmasın. benim de yazılarım silinmiştir. bunu fazla biüyütmem. ama yapılan uyarı üst üste olunca o zaman bir sorun var demektir. veya aynı konuda tekrar tekrar aynı şeyin üstünde durulursa. turgut cansever ile ilgili konuda bu net bir şekilde belli oluyor.
peki ama niçin turgut cansever. veya niçin sayın "gün" sürekli kötü adam ilan ediliyor.(sayın "metin karadağ" ile sayın "gün" arasında ne gibi bir sorun var bilemiyorum ve bilmek de işstemiyorm. çünkü gün yüzüne çıkmaması gereken bir konu bence.) sayın "metin karadağ"ın önceki mesajından bir alıntı: "Çünkü felsefe konusunu yani tüm düşüncelerin soluk alış verişini/özsorgulamasını "inanç" kodları ile bloke etmeye çalışırken aslında kendi inançlarını bloke etme noktasını geçtiklerini göremediler... (Yazılanların hepsini kopyaladım saklıyorum...)" buradaki yazıları saklamanın ne mantığı var ben anlayamadım. kişilerin inançlarını anlayabilmek niçin bu kadar önemli. ben dindar bir insanım. bunu çok rahat bir şekilde heryerde söyleyebilirim. ama kimseyi dine laf etmedikçe inanışından dolayı farklı bir kefeye koymam. sayın "metin karadağ" bu yazıyı açıklarsa daha sağlıklı olur çünkü yanlış anlamalara sebeb olabilir. sayın "ömer yılmaz"ın turgut cansever ile ilgili konudaki bir yazısı: "Bu siteyi hemen şu anda kapatmanızı öneririm size."(söz konusu site turgut canseverle ilgili. bu yanlış anlamayla oluşan bir tepki. sitenin turgut cansever'in resmi sitesi olduğunu anlayınca özür diliyor sayın "ömer yılmaz". ama ben bu tepkinin niçin olduğunu anlayamadım bir türlü. hala düşünüyorum yani biz bir site açıp herhangi birinin projesini yayınlarsak ne olur? bu tepkilere karşı aynı konuda beni sevindiren sayın ömer yılmazın yazısı: "Hele bu kadar politik hiç olmayın... Karşınızdaki insanları hemen politik ilan etmişsiniz. Mimarlık dünyasının hakim kesimi ve büyük bölümü "sol görüşlüdür" (kaldıysa böyle bir ayrım ). Bu herkes tarafından kabul edilir sanıyorum. Cansever ise dini inançları güçlü bir mimar olarak bilinir. Bu da genel kabul görmüştür. Ama mimarlık dünyası Cansever'in dini görüşleri ile ilgilenmez. Yapıtları ve mimari görüşüyle ilgilenir. En azından benim tanıdığım mimarlar -ki oldukça çok mimar tanıyorum sanırım- böyle." bu yazı olması gerekeni dile getiriyor. bu foruma üye ben de çok sayıda dindar insan tanıyorum. bu görüş ayrılığı sonucunda oluşan tartışmalar canımı sıkıyor. aslında çok da az oluyor forumun geneline bakarsak. sevgili "mim-arc-ık"ın empati davetinden sonra ben de herkesi daha düzeyli ve dikkatli yazmaya davet ediyorum. çünkü tek bir kelime dahi tartışmaların kötü yönde uzamasına sebeb oluyor malesef. iyilik yapmak için başlattığım bu tartışmada umarım kimseyi kırmamışımdır. bu forumdaki birçok üye ve yöneticilere saygı duyuyorum. ki bu konuda yazanların da gerçekten sağ duyulu insanlar olduğuna inanıyorum.
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
|
Burda yazılanlara katılmamak elde değil. Fazla birşey söylemeyede gerek yok
ama bu formda tanıştıgım bir cok arkadaşımın ortak rahatsız oldugu bir konu neden ana sayfada yer bulmuyor. keşke ana sayfada herkes görebilseydide cözümleri daha kolaylaşa bilseydi. Arkiteranın birçok üye ve yöneticilere saygı duyarak onların birlikte bir değer ifade ettiğini hatırlatmak istiyorum. arkiteranın devamlığı icinde şahıslara takılmamanın gerekli olduğunu düşünüyorum. crazy_art arkadaşıma duygularımı ve düşüncelerimi dile getirdiği icin teşekkürü borc bilirim. _________________________________________ kİmin İçiN neyi TASARLAMAK: |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
|
"Üzerinde konuşulamayan konusunda susmalı..."
Sayın Crazy_Art
Aslında bu konu başlığı altındaki yazışmalara katılmayı düşünmüyordum. Sadece yazınızda adım geçtiği ve sorduğunuz için açıklama gereği duyuyorum. "Üzerinde konuşulamayan konusunda, susmalı..." Ludwig Wittgenstein'a ait bu sözü çok sever ve çok sık kullanırım. Tam olarak, ne amaçla yazdığını nerede kullandığını bilmiyorum. Ayrıca, nerede okuduğumu da hatırlamıyorum. "Üzerinde konuşulamayan konusunda" ne yapabiliriz? Daha doğrusu "Birşey yapabilme olanağımız var mıdır?" Birlikte düşünelim: "Konuşamıyoruz" "...!?" Yazımdan alıntı yapmışsınız. Sözkonusu cümle yazımın bütünü içindeki anlamı ile geçerlidir... Yani "Üzerinde konuşulamayan konusunda, susmalı..." noktasından sonraki konuşmaların esasa dair bir anlam taşımayacağına vurgu içindir.... ... Kopyalayıp saklama konusu da; "... konusunda yazdıklarım, diğer yazılanlara bağlı olarak yazılmıştır. Onun dışında anlam taşımaz. Eğer başkaları tarafından değiştirilirse, ki bu hem yazan hem de yöneticiler tarafından yapılabilir..." düşüncesi ile esas anlamlarını korumak amacını taşımaktadır. Açıklamalarım dilerim yeterli olur. Bu forum başlığı altındaki yazışmalarla ilgim kalmadı. Çünkü ben başka forumlarda yazmak için buradan yelken alıyorum... Şimdi izninizle Teşekkürler..
|
|
|
#22 |
|
Yönetici
|
Efendim
Arkitera Forum'un yönetilme şekli oldukça hetorejendir. Yani birbirimiz arasında bir iş bölümü vardır. Bu iş bölümü sınırları kat-i sınırlar değillerdir. Yani ben kesinlikle yarışmalar bölümündeki bir mesaja müdahale edemem diye bir kural yoktur. Mesela biraz da korka korka "kürtaj yasaklansın mı serbest mi kalsın" konusunu TAM 9 SAYFA yazışmadan sonra ben kapadım. Çünkü sırf bunu tartışmak için kurulmuş siteler forumlar var. Açıkçası ne kadar kahve molası olsa bile bu konu çoookkkk uzamıştı. Zaten direkt küfür hakaret içeren veya atıyorum açık saçık bir siteye "Zaha Hadid ile son ropörtaj" diye link veren mesajları da kim görürse o ayıklıyor zaten. Ancak toplamında forumun SAF DUYGULARLA inanılmaz derecede serbestisi olan bir yer olması beklenemez. Biraz önyargılar yanlış anlaşılmalar yöneticilik taslayan yöneticiler olabilir. Hem HiTNet, Doruk-Net, Ekşi Sözlük gibi yerlerde ciddi yer almış biri olarak 14 yıllık bilgisayarla yazışma serüvernimdeki farklı bir deneyim Arkitera. Bana Ömer şimdiye kadar, "ona öyle deme bunu şöyle deme bir Arkitera Ticari kuruluş olarak buna kılız onu da hiç sevmeyiz" diye telkinde bulunmadı. Hani bulunsa ben öyle tepki göstermem de "ağbi al forumunu kendin yönet" derdim. Bizler ki yanımıza BÜYÜK BİR GÜÇ olarak aldığımız Asteria dahil daha nahif haldeyiz. Ancak daha garibi ise üyelerin yönetime olan sert eleştirileri. Yani inanılmaz derecede hak yendiği penaltısı verilmeyen şampiyon adayı futbolcusu gibi sertleşmeler. Biz "işinize gelirse" lafını demiyoruz ve demeyeceğimizi bile bile üzerime geliyorsunuz. Bir gün o zaman kadar hiç mesajı olmamış biri eleştirdi dedi ki "ı-ıh bu yönetim yanlış. beceremiyorsunuz eksiklilkeri görüyorum" Bu kadar haaa bir iki cümle. Özü bu. Nedir diyoruz uzun uzun yazıyoruz kendimizi de yere yere cevap geliyor " Bak ben demiştim eksiklikler kendisini gösteriyor işte" Bu da ikinci mesaj Allah Allah Cevap veriyoruz. Ne oldu nedir eksilik bir mesaj daha "çok üzerime geliyorusunuz" bu da üçüncü. Yahu kardeşim meyva veren ağaç taşlanır. Orada iş makinesi çalışır. Tehlikeli bölgeye giren mahalleli "yok makineyi şöyle kullansa daha iyi olurdu" diye yorum yapar yapar kırk yıllık operatörü eleştirir. Uzun lafın kısası. Ben burada bile bile husumet görmedim. herkes sözde forumun gelişmesi için çalışıyor ama kimsede sihirli bir formül yok mükemmel forum için. Ama herkes bir eleştiri halinde şunu yap yapma denmesi kolay ama canlı bir şeyi kontrol altına alıyorsunuz. Herşey çoookk göreceli oluyor. Masumane bir argo icabında inanılmaz ters kaçıyor yazan farkında değil ya da aslında bir muhabbetin parçası o laf çok masum ama kurunun yanında olduğu için yanıyor. Ben açıkçası kimseyi ima etmedim. Kimseyi de töhmet altına bırakmam. Sadece hala ve kendimce sıkı yönetim hali, hegamonya ve sürekli sansür beni çok yaralamıştır. Bunların hetorojen yapıda tüm yönetim sistemini içine alması doğru değil. Ömer Yılmaz'ı yaptıkları bağlar. Benim yaptıklarım beni bağlar. Biz kurumsal bir yapı değiliz ki. Olsak burası yürümez zaten. Ben saçmalarsam sonuçta Arkitera der ki "Bu bizim dışarıdan yöneticimizdi artık değil" der ve atar gider. Ki aslında olabildiğince bize bırakmaya çalışıyorlar. Diğer yandan aaammmaaan alt tarafı bir forum parçası bu kadar ne değer veriyorsunuz demek de yanlış ve üzücüdür. Madem değersiz siz neden yorum yapıyorsunuz. Bence değerli. Siz de değer veriyorsunuz ki okuyorsunuz. Lütfen verin. Mutlu oluyoruz onore oluyoruz. Yazdıklarımız emeklerimiz karşılık görüyormuş diyoruz. Yabancı forumları da takip ediyorum Bizle aynı dertteler.Bir ara CGTalk da bile oldu.Ama onların daha sert davrandığını da bildireyim. Biz gavurcası Türkiye'deki örnek meslek kominitisiyiz. Yani Net oramında yazıaşn bir meslek örgütü. Çok sevdiğim ve içinde görevli olduğum Oda burayı takmıyorken (ki hala cevap yok) ben üzülmeyeyim de kim üzülsün. Durum budur. Kimseyi hedef almadım. Yok beni aldın aslında diyen varsa "eh diyeceğim bir şey yok almışımdır" der geçerim. Ancak amaç değeri korumak ve artırmaktır. Arkitera buna değer. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
|
sevgili "msc"
yorumunuz için teşekkürler. sayın "metin karadağ". - "Üzerinde konuşulamayan konusunda, susmalı..." sözü aslında herşeyi ifade ediyor. sizin ilk yazınızda da gerçekten bazı şeyleri çok iyi dile getirmiştiniz. ama sizin ilk yazınızda ve forumun içinden de bazı yerlerde o konuşulamayan ile ilgili olumsuz oloabilecek kelimeler vardı. benim isteğim de o konuşulamayan durumların arkitera forumda ön plana çıkmaması ve hatta arka planda da yer almaması. mimarinin tartışılıp değer bulduğu bir site olması. ve şuna değinmek isterim dindarlıkla post-modern mimarlık birbiriyle alakalı şeyler değildir bence. sayın ayasofya: bu konuda ben şimdiye kadar siz yöneticilere serrt eleştiri yaptığımı düşünmüyorum. iyi niyet diyerek biraz ileri gitmiş olabilirim ama bence gerekli olanı yaptım.evet kimsede sihirli bir formül yok belki o formül siz yöneticilerde. ben gayet olumlu bulduğum son eleştirinizin ardından forum yöneticilerinin gerekli duyarlığa kavuştuğunu düşünüyorum. bundan sonra zaten çok başarılı olan bu forumun daha başarılı olması için gerekli formülü çıkarabileceğinizi düşünüyorum. "Yabancı forumları da takip ediyorum Bizle aynı dertteler.Bir ara CGTalk da bile oldu.Ama onların daha sert davrandığını da bildireyim" şeklindeki ufak çaptaki tehditin ardından sevgili "mim-arc-ık"ın dediği çağrıyı yapıyorum. bu konunun görevini yerine getirdiğine inanıyorum.
|
|
|
#24 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence bu son olsun...
Sayın Crazy_Art
***Haklısınız "Üzerinde konuşulmayan konusunda susmalı" alanı üzerine "konuşabiliyorum işte" iddiası ne büyük sahtekarlık değil mi? ***Kesinlikle birbirine yamanmaması gereken iki alan. Buna dikkat etmeliler...
|
|
|
#25 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba crazy_art, Ayasofya küçük veya büyük bir tehditte bulunmuyordu, emin olun.. Siz öyle algılamış olabilirsiniz ancak ben yabancı websitelerinin nasıl işlediğini bildiğim için nasıl ağır kuralları olduğunu da biliyorum...Sadece bir örnek olarak cgarchitect.com sitesinin forumunu vereyim size: ticari özelliği olan bir sitedir eğitici yazılarla donanımlı olmasıyla birlikte, ve üyelerden mutlak uyulması istenen keskin kurallar vardır. Eğer bir başka üyeden yasal olmayan yazılım istenirse, yasal olmayan kaynaklara link verilirse, küfür içeren terimler kullanılırsa, forumda konuya 'spam-dolgu' mesaj gönderilirse veya sözlü tehditlerde bulunulursa, çok kısa bir süre içinde bu mesajların forumdan 'kaybolduğunu' görürsünüz, bunun için fikrinizi dahi almazlar, mesaj kaldırılır. Ve eğer yasa dışı bir yazı ise idare gerekli görmesi halinde kişinin IP adresini belli kuruluşlara gönderir. Çok ciddi bir işleyişi vardır sitenin, siteden faydalananlar sitenin sağladığı bu bilgi alışverişlerinden ve yarışmalardan çok hoşnutturlar ve bir otokontrol geliştirmişlerdir; siteyi kullananlar sürekli olarak forumdaki yeni katılımcıları gözleyerek yanlış uygulamalara karşı uyarırlar... Gerçekten ciddi ve saygın ticari ve bilgi paylaşımlı tüm siteler için aynı şey söz konusudur..cgsociety, splutterfish, vray forumları, 3D Total, ve sayısız diğerleri... İyi çalışmalar ![]() |
|
|
|
|
|
#26 | ||||
|
Yönetici
|
Alıntı:
Arkitera Mimarlık Merkezi'ni daha çok anlamak ve Türk Mimarlığı'na etkisi için www.arkitera.net sitesinden okuma yapabilirsiniz. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Aslında yazdıklarınızın özeti "Mimarlik acisindan birseyleri olumlu manada degistirmek icin iyi mimarlik yapmak disinda herhangi bir secenek yoktur." cümlesinde. Peki iyi mimarlık nasıl olacak? Dün akşam Venedik Mimarlık Bienali'nin açılışından geldim. Neden orada Türkiye'den hiç bir şey yok? (Ana sergideki küçük İstanbul'u saymayalım.) Neden oradaki kitapçıda, binlerce kitap arasında tek bir Türkiye ile ilgili şey yok? (Yanlış anlamayın sakın Arkitera var da olacak demiyorum, 6 yıldır varız, bir şey olmadı gördüğünüz gibi.) İyi mimarlık için işin kültürü, bu kültür için de iyi yayınlar, iyi kurumlar gerekli. Sadece "iyi mimarlik yapmak disinda herhangi bir secenek yoktur" diyecek kadar basit değil bu iş.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
||||
|
|
|
|
|
#27 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba "asteria"
![]() satın "ayasofya"nın "Yabancı forumları da takip ediyorum Bizle aynı dertteler.Bir ara CGTalk da bile oldu.Ama onların daha sert davrandığını da bildireyim" sözlerini ben de latife olsun diye tehdit olarak nitelendirmiştim ![]() sayın "metin karadağ"a birçok kez olduğu gibi yine katılıyorum ve saygı duyuyorum. sayın "asteria" ve "ömer yılmaz"ın verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederim. herkese iyi çalışmalar ![]()
|
|
|
#28 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence çok güzel bir tartışma(anlaşma) ortamı oluşturmuşsunuz.Bu başlık altındaki diyaloğun böyle seviyeli devam etmesi ve sonuca ulaşması bu forumun doğru forum olduğunu birkez daha ispatladı.
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Forum Üyesi
|
sansürmanşet
bu konuyu yeni gördüm o yüzden cevap hakkımı da gecikmeli olarak kullanıyorum...
eren talu'nun dünyanın en seksi otelleri diye pazaralamaya sunduğu ve katıldığı sohbet programında da sürekli "seks" vurgusu yaptığı bir proje ile ilgili benim kullandığım ifade olan "halk arasında bu tip mekanlara ne dendiğini biliyoruz" lafından dolayı ben değil sözkonusu proje sahipleri edit'lenmelidir asteria...burada o projenin kendini sunduğu şekil bu iken ben sanki onlara bu yakıştırmayı yapmışım gibi çocukça tü kaka edilmenin bir manası yoktu...yani o laf projeden kaynaklı bir laftı...insanlar "ben deliyim" deyince suç olmuyor da biz onlara "evet siz delisiniz" deyince mi suç olacak...binanın kendisi seksi çağrıştırmadığına göre (ne bileyim ben,göğüs şeklinde bir cumba felan yok mesela) içerideki işleve vurgu yapıyor "dünyanın en seksi oteli" lafı...ya da en azından bana öyle geliyor...kral' a çıplak demeyeceksek neden mimarız ki!!! sansür mekanizması bence aleni hakaret durumlarında işlemesi gereken bir mekanizma olmalı...özgürce tartışmak size göre ayıp olan bir şeyin diğer insanlar tarafından da ayıp olduğu anlamına gelmediğini kavramayı gerektirir...o zaman bu konudaki bir oteli hiç mevzu bahis yapmayacaktınız "ayıp" olduğu için...herneyse ben biraz sivri dilliyimdir ama seçtiğim hiçbir kelimenin "suç unsuru" olmadığını detaylı incelerseniz görürsünüz...tabi bu da yüzeysel degil derinlemesine incalemeyi gerektirir... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba alper_ist, Doğrusu şu ki, ben bu forum dahilindeki yazışmalara, ancak bu forumun belirlenmiş kurallarıyla müdahalede bulunuyorum. Bu forum dışında, mimarların veya kişilerin kendileri de dahil olmak üzere, kendi haklarında bulundukları beyanları buradaki kuralların işleyişiyle ilgili değil. Ayrıca benim 'bu şahıslar daha önce kendi adlarına, başka bir yerde beyanatlarda bulunmuşlar mıdır?' gibi araştırma yapmak ve bu forumu buna istinaden yönetmek gibi bir görevim veya kişisel merakım da yok. Sizin neyi ayıp veya sakıncalı bulacağınızla, başkalarının sakıncalıları çok farklı derecelerde seyreden subjektif kararlar, biz yalnızca seviyeyi belli bir hattın üzerinde tutmak çabasındayız. Kişiler kendi adlarına başka platformlarda çok aşağılayıcı şeyler beyan etmiş dahi olsalar, bizim bunu temel alarak 'buradaki' eleştirilerimizi bu alt seviyede yapabileceğimiz anlamına gelmiyor. Buradaki platform kendi kuralları içinde işliyor ve kendi seviyesini korumakta kararlı. Sizin, kendi deyiminizle 'sivri dilli' eleştirme ihtiyacınız eminim olun pek çok yazınızda hissediliyor. Ancak genel olarak konudan ziyade, farklı bir noktada oluyor. Bu çerçevede, ben kendimi taraf olarak görüp bu konuda daha başka bir açıklamada bulunmayı düşünmüyorum. Forumda, kişilerin fikir üreterek tartışabilmelerini destekleyebilmek için, forumu kişiselleşmiş, muğlak beyanlardan uzak tutmağa çalışıyoruz. Yine de, açıklamanız için teşekkürler, ancak ben kendi adıma sert ve olumsuz dahi olsa, akılla geliştirilmiş fakat seviyesi iyi tutturulmuş tezleri savunanlara yer açıp, desteklemeğe devam edeceğim. Bu forumu okuduğunda, herkes veya herhangi biri, burada rahat edip, belli bir seviyenin üzerindeki kişilerle fikir alışverişine girebileceğini görebilmelidir. Bu güvence ise sadece mevcut yazılmışların içeriğinde gizlidir. İyi çalışmalar En son asteria tarafından düzenlendi : 22-10-2006 17:49. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|