Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Arkitera Forum > Öneri ve Düşünceleriniz

Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 01-09-2006, 11:25   #1
Arkitera Üyesi

Lütfen üyeliğimi iptal ediniz.

Üyelikten çıkmak istiyorum.

Kontrol paneli de dahil, hiçbir yerde kendi kedine üyelikten çıkmak için gerekli düzenlemeyi bulamadım.

Lütfen arkitera ile ilgili üyeliğimi iptal ediniz...

Teşekkürler, iyi günler
Metin Karadağ
Eski 01-09-2006, 13:44   #2
Forum Üyesi

Neden Metin Bey katılımınız ve paylaşımlarınız çok güzeldi..bence bunu tekrar düşünün..
SARPKAYA offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01-09-2006, 23:44   #3
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

Bence de... Duygusal ve alıngan davranmayın derim ben.
Eski 02-09-2006, 20:06   #4
Arkitera Üyesi

Sansürle ilgili duygusallıkla değil...

Çetin Bey

Konu sürekli ve hesapsız kitapsız uygulanan sansürle ilgili.

Niye ayrılma hakkımı kullanamıyorum anlayamadım.

Yoksa burası Guantanamo mu?
Eski 02-09-2006, 21:03   #5
Arkitera Üyesi

Mimarlar Odası'ndan bu siteye gelen sanırım yegane yetkili kişiydiniz ve şimdi siz de gidiyorsunuz Metin Bey. Kimsenin kimseyi "neden gidiyorsun?" diye sorgulamaya hiç hakkı yoktur, ben de zaten yapmayacağım. Ama bildiğim kadarıyla bu tür forumlarda illaki üyelikten çıkmaya gerek yoktur. İstemezseniz girmezsiniz ve yazmazsınız, hatta okumazsınız bile. Bir süre sonra da üyelik hiç aktive edilmediği için üyelikten silinirsiniz. Tabii bu da biraz zaman alır. Sizin bu, üyelikten silinme "isteğiniz ve ısrarınız" bu yüzden garip geldi bana.
Eski 02-09-2006, 23:16   #6
Arkitera Üyesi

"Sansür" konusunun size garip gelmemesi...

Sayın Melody

Önce bir yanlışı hemen düzelteyim:... O da şu; burada bugüne kadar sadece kendi adımı, "Metin Karadağ"ı temsil ettim. Sadece bu yetkimi kullandım. O kadar.

Yani, herhangi bir kurumu temsile yetkim yok.

Hiç olmadı da.

Pekiyi, "sansür" konusunun size garip gelmemesi, daha da garip değil mi?

Alıntı:
Orijinal metin Melody tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Mimarlar Odası'ndan bu siteye gelen sanırım yegane yetkili kişiydiniz ve şimdi siz de gidiyorsunuz Metin Bey. Kimsenin kimseyi "neden gidiyorsun?" diye sorgulamaya hiç hakkı yoktur, ben de zaten yapmayacağım. Ama bildiğim kadarıyla bu tür forumlarda illaki üyelikten çıkmaya gerek yoktur. İstemezseniz girmezsiniz ve yazmazsınız, hatta okumazsınız bile. Bir süre sonra da üyelik hiç aktive edilmediği için üyelikten silinirsiniz. Tabii bu da biraz zaman alır. Sizin bu, üyelikten silinme "isteğiniz ve ısrarınız" bu yüzden garip geldi bana.
Eski 02-09-2006, 23:53   #7
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 17
Arkitera'nın çoğu yöneticisinden dahi fazla mesaj atmış birini üyelikten atmak isteyeceğini düşünmüyorum.

Dışarıdan da olsa yöneticilik halimi de ortaya koyarsak bu şekilde bir ayrılışı istemiyorum. Gitmemenizi rica etmekteyim şahsen.

Diğer taraftan ODA ile ilişkili mimar olmak konusunda istesenize de istemeseniz de bir yargımız var. Metin Karadağ deyince ben mimari strajda rotasyon ve genç mimları odaya faydalı olmaya aktivite yapmaya iten sadece not peşinde olmayan kişiler olmaya teşvik eden bir "ağbi"leri olarak görmekteyim.

Oda'nın Arkitera'ya olan tutumunu oda ile ilişkili bir mimar olarak kesinliklte tasvip etmiyorum şaşkınlıkla karşılıyorum. Çok yadırgıyorum.

Sizin de kendi öz idareniz olduğunu biliriz ama Melody'e katılıyorum siz de giderseniz burada odanın esamesi okunmaz olacak. Çok üzüleceğim.

Ancak karar sizindir. Zorlamak yoktur.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03-09-2006, 00:10   #8
Arkitera Üyesi

Hocam çok naziksiniz

Hocam çok naziksiniz teşekkür ederim.

Ama iki de bir ispiyoncuların talebiyle sansür edilmek de ne oluyor.

Ben her söylediğim sözün hesabını sonuna kadar veririm.

Hesabını veremeyeceğimi sözü de zaten yazmam.(Bu gerçek bir itiraf)

Tam, "bana hakaret etti" diye şikayet edeni de ikna edip "aa, sahiden hakaret etmemiş" dedirtecekken...

Cırt!

Kapı kapanmasın diye araya koyduğum yazım gitmiş.

Ben kendi sansürümü ikna ederek yaparım.

Sansürcüler özür dilesin...

...

Alıntı:
Orijinal metin ayasofya tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Arkitera'nın çoğu yöneticisinden dahi fazla mesaj atmış birini üyelikten atmak isteyeceğini düşünmüyorum.

Dışarıdan da olsa yöneticilik halimi de ortaya koyarsak bu şekilde bir ayrılışı istemiyorum. Gitmemenizi rica etmekteyim şahsen.

Diğer taraftan ODA ile ilişkili mimar olmak konusunda istesenize de istemeseniz de bir yargımız var. Metin Karadağ deyince ben mimari strajda rotasyon ve genç mimları odaya faydalı olmaya aktivite yapmaya iten sadece not peşinde olmayan kişiler olmaya teşvik eden bir "ağbi"leri olarak görmekteyim.

Oda'nın Arkitera'ya olan tutumunu oda ile ilişkili bir mimar olarak kesinliklte tasvip etmiyorum şaşkınlıkla karşılıyorum. Çok yadırgıyorum.

Sizin de kendi öz idareniz olduğunu biliriz ama Melody'e katılıyorum siz de giderseniz burada odanın esamesi okunmaz olacak. Çok üzüleceğim.

Ancak karar sizindir. Zorlamak yoktur.
Eski 03-09-2006, 01:30   #9
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 55
Ekşi Sözlük'den "sansür" kelimesi ile ilgili alıntı.
Alıntı:
yazdığın veya yayınladığın şeyin birilerinin hoşuna gitmediğinde cezalandırılması, tekzip ettirilmesi durumu.
ekşi sözlükte bile varolan olgu. (belirli kuralların uygulanması yaptırımı amacıyla)(dreamer, 13.07.2001 16:15 ~ 16:18)
Güzel anlatmış yazar...
Fakat sansür ile mecranın önceden bilinen genel kuralları arasında ince bir çizgi olduğunu da unutmamalı.

Arkitera Forum'da bazı durumlarda mesajlarınıza müdahale edildiğini biliyorum çünkü bazılarında müdahale eden belki de bendim. Ama sanıyorum Çetin'in çok doğru bir şekilde belirttiği gibi bu "duygusal davranış"ınızın arkasında son günlerdeki bazı müdahaleler etkin.

Tam olarak hangi konuyla ilgili olduğunu yazarsanız yönetici arkadaşlarımızla konuyu değerlendirelim. Belki de haklısınızdır. O zaman "sansürcüler" olarak özür dileriz.

Ama siz bize (tüm yönetici arkadaşlarımın sorumluluğunu sonuna kadar da alarak yazıyorum) sansürcü dediğiniz için bence hemen özür dilemelisiniz. Bir mesaj sonra, kısa, "copy-paste olayına girmeden".

Arkitera'dan daha açık bir mecra var mı? Nasıl bu kadar acımasız olabiliyorsunuz? Gerek Arkitera.com gerekse Arkitera Forum her alandan görüşe sonuna kadar açık değil mi? Benzer başka bir yayın var mı...
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03-09-2006, 01:40   #10
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Başka bir konu başlığında yukarıda yazdıklarınıza benzer şekilde şöyle demişsiniz:
Alıntı:
Orijinal metin Metin Karadağ tarafından gönderilmiş
Ayrılmak istiyorum... Ama hala bu listedeyim neden?...

--------------------------------------------------------------------------------

Yazılarıma uygulanan hesapsız kitapsız sansür/ler nedeniyle arkitera üyeliğimin silinmesini istiyorum.

Ama inatla silmiyorlar.

Niye?

Neresi burası?:.. Alkatraz'da mıyım desem, Guantanamo'da mıyım desem... Bari santranç sayfası koyun da müebbette şarlatanların bu rezaletlerine şahit olmayayım.
Bu kadar rahatsız oluyorsanız şöyle yapabilirsiniz:
  • Önce üst menüden "Kontrol Paneli"ne,
  • Daha sonra gelen sol menüden "İmza ve e-postayı düzenle" linkine tıklayın.
  • E-postanızı silerseniz ya da başka bir adres girerseniz sorunuz çözersiniz.

(Mesajların silinmesi tartışmaları anlamsız kılacaktır. Sanıyorum bunu söylemeye gerek yok. )
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Eski 03-09-2006, 07:28   #11
Arkitera Üyesi

Alıntı:
Orijinal metin Metin Karadağ tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Sayın Melody

Önce bir yanlışı hemen düzelteyim:... O da şu; burada bugüne kadar sadece kendi adımı, "Metin Karadağ"ı temsil ettim. Sadece bu yetkimi kullandım. O kadar.

Yani, herhangi bir kurumu temsile yetkim yok.

Hiç olmadı da.

Pekiyi, "sansür" konusunun size garip gelmemesi, daha da garip değil mi?
Sayın Metin Bey,
Oda'yı temsil etmediğinizi biliyorum ama Ayasofya'nın da dediği gibi..

"Diğer taraftan ODA ile ilişkili mimar olmak konusunda istesenize de istemeseniz de bir yargımız var. Metin Karadağ deyince ben mimari strajda rotasyon ve genç mimları odaya faydalı olmaya aktivite yapmaya iten sadece not peşinde olmayan kişiler olmaya teşvik eden bir "ağbi"leri olarak görmekteyim.
Sizin de kendi öz idareniz olduğunu biliriz ama Melody'e katılıyorum siz de giderseniz burada odanın esamesi okunmaz olacak."

Sansür olayına gelince.. ben sizler kadar sık ve çok Forum'a giremiyorum. girsem bile ilk zamanlarda olduğu gibi her konuyu okuyamıyorum / okumuyorum. Bu sebeple de sansür olayının olduğunu bahsettiğiniz konuları da okumadım. Bilmediğim bir konuda da yorum yapamayacağım.
Eski 03-09-2006, 10:40   #12
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 17
Diğer yandan

Metin Karadağ!ı tanıyanlar onunla muhabbet edenlerin, onun yazdıklarını okuması ile hiç bilmeyenlerin okuması arasındaki farkı da bildirme lazım.

Bir konuda aniden giren ses efektleri
efendim bir anda bilerek ve isteyerek şeytanın avukatlığını yapmak
ve bir konunun inadına daha derine inmesi için açılım başlatmak

her Arkitera okuyucusunun hoşuna gitmeyebilir.Benim yazım tarzımdan nefret edenler de var.

Ben sansür uygulandığı taraftarı değilim. Arkitera'da biri yöneticinin kafasına uygun değil diye mesaj sildiğini görmedim. Bu üyelikten çıkarılma isteğine sebep olan durumda da öyle oldu.

Konu Metin Karadağ için ne kadar dağılsa bile kolaylıkla toparlanabilirken belki yönetici dağılım istememiştir.

Bütünüyle serbest değiliz. Ben bazen içinde hakaret bulunan bir mesajla karşılaştığımda sadece bir satırı silip mesajı mundar etmek yerine bütünüyle siliyorum. Tabii çok tepki alıyorum sen kimsin de benim yazımı silersin diye. Eh nasılsa aklında hakareti ya da şu kısmı çıkar bir daha yazıver lütfen diyorum.

Siz hakaret etmiyorsunuzdur ama ben açıkça söyliyeyim ki burada yöneticilerin hafiften karar yetkisi yüksek. Arada sırada Ömer'in kafasına yatmasa bile biz ne dersek o oluyor burada. O yüzden bence

ortak alınan topla oynanan maçta kendince kat-i olan faul verilmedi diye oyunu bırakmak hatta toğu geri istemek hatta ve hatta yarısı benim topu ortadan kes bana ver demek çok akıllıca değil.

Açıkçası ben böyle hakaret küfür reklam spam içeren ve gelir gelmez 4-5 mesaj forumu açık saçık sitelere yönlediren bir üye görünce yine de kontrol ediyorum bunun başka yerde bir mesajı var mı üyeliği gidince o mesajlar da giderse konular mundar olur mu. Bakıyorum bu sadece forumu yoklayan biri. O zaman siliyorum içim rahat.

Öyle direkt silin beni demek, topumu istiyorum kes yarıdan demekle aynı şeydir.

Teşekkürler.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03-09-2006, 15:44   #13
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

ARKITERA forum yöneticilerinin dikkatine!

Forum yöneticiliği gerçekten zor bir iş. Ben arkitera yöneticilerine bir örnek vermek istiyorum. Gerçek Fenerbahçeliler bilirler, www.antu.com diye bir site vardır. Bu sitede Fenerbaçeliler forumda tartışırlar. Bu forumun kuralları üyelere baştan iletilir, çok açık kurallar vardır. Mesela ben bazan unutup bazı kuralları ihlal ediyorum. Ve bakıyorum ki 1 hafta NO_POST cezası almışım. Bazılarını da üyelikten atıyorlar ve sebebini de bütün üyelere duyuruyorlar.Yani neden ceza aldığınızı biliyorsunuz.

Yani kuralı ihlal ettiğim için açıklamasıyla birlikte ceza algığım bana bildiriliyor. Ayrıca antu forumlarına resmi bir e-mail'i bulunmayanlar üye olamıyor. Yani kimliğiniz belli oluyor. Sanal kişilik olayı yok. Forum yöneticileri kimliğinizi biliyor.

Arkitera forumun ANTU.COM forumlarını bir incelemsini, hatta eğer fırsat bulurlarsa antu.com forumu yöneticileriyle yüzyüze görüşmlerini şiddetle tavsiye ediyorum. Bence dünyanın en profesyonel yönetilen forumlarından birisi. Mutaka incelenmeli. Çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar dilerim.
Eski 03-09-2006, 15:59   #14
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin RedRapsody tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Forum yöneticiliği gerçekten zor bir iş. Ben arkitera yöneticilerine bir örnek vermek istiyorum. Gerçek Fenerbahçeliler bilirler, www.antu.com diye bir site vardır. Bu sitede Fenerbaçeliler forumda tartışırlar. Bu forumun kuralları üyelere baştan iletilir, çok açık kurallar vardır. Mesela ben bazan unutup bazı kuralları ihlal ediyorum. Ve bakıyorum ki 1 hafta NO_POST cezası almışım. Bazılarını da üyelikten atıyorlar ve sebebini de bütün üyelere duyuruyorlar.Yani neden ceza aldığınızı biliyorsunuz.

Yani kuralı ihlal ettiğim için açıklamasıyla birlikte ceza algığım bana bildiriliyor. Ayrıca antu forumlarına resmi bir e-mail'i bulunmayanlar üye olamıyor. Yani kimliğiniz belli oluyor. Sanal kişilik olayı yok. Forum yöneticileri kimliğinizi biliyor.

Arkitera forumun ANTU.COM forumlarını bir incelemsini, hatta eğer fırsat bulurlarsa antu.com forumu yöneticileriyle yüzyüze görüşmlerini şiddetle tavsiye ediyorum. Bence dünyanın en profesyonel yönetilen forumlarından birisi. Mutaka incelenmeli. Çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar dilerim.
5 senedir epeyce örnek incelediğimize emin olabilirsiniz.

Eski 04-09-2006, 11:08   #15
Arkitera Üyesi

O zaman benim topum(sözüm)da kesilmesin...

Değerli Hocam,

Burada ya da başka yerde, nerede olursa olsun, onlarca web portalında gece ya da gündüz, onca koşuşturma sırasında ve kaşla göz arasında bir çok kez fırsat yaratıp yoğunlaşmaya çalışarak/düşünce emeği harcayarak/ yazıya dökmeye çalıştığım düşüncelerimin kesintisiz olarak beni temsil ettiğini eğer kabul ediyorsanız;...

kesilen yazımın da canımı çok acıttığını farketmek durumundasınız... Çünkü bu durum benim için duygusaldan öte fiziksel bir durum...

Hakaret sanılan beş para etmez cümlem de, diğer tüm yazılarım gibi benim için çok değerlidir.

Eğer dediğiniz gibi, üyeliğim silindiğinde sohbet ettiğim tüm insanların yazılarının karşılığı olan yazılarım silinecekse (ki asıl talebim budur. Çünkü "e-postanı değiştir çek git" önerisi pek akıllıca gelmedi.) onların yazım haklarına da müdahale etmiş ve boşa çıkarmış olacağım...

(Ayasofya: "... bir üye görünce yine de kontrol ediyorum bunun başka yerde bir mesajı var mı üyeliği gidince o mesajlar da giderse konular mundar olur mu.")

Aklımın erdiğince kendime emeğime ve tüm ötekilere karşı yabancılaşmamaya çalışırken aynı anda kimsenin kendisine, emeğine ve tüm ötekilerine karşı yabancılaşmamasına özen gösteren biri olarak; bu değerlerden bihaberce top/söz kesen tutumun bir an önce bırakılmasının ve gereken özenin gösterileceğinin sözünü bekliyorum...

Yeterince açık değil mi?

Alıntı:
Orijinal metin ayasofya tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Diğer yandan

Metin Karadağ!ı tanıyanlar onunla muhabbet edenlerin, onun yazdıklarını okuması ile hiç bilmeyenlerin okuması arasındaki farkı da bildirme lazım.

Bir konuda aniden giren ses efektleri
efendim bir anda bilerek ve isteyerek şeytanın avukatlığını yapmak
ve bir konunun inadına daha derine inmesi için açılım başlatmak

her Arkitera okuyucusunun hoşuna gitmeyebilir.Benim yazım tarzımdan nefret edenler de var.

Ben sansür uygulandığı taraftarı değilim. Arkitera'da biri yöneticinin kafasına uygun değil diye mesaj sildiğini görmedim. Bu üyelikten çıkarılma isteğine sebep olan durumda da öyle oldu.

Konu Metin Karadağ için ne kadar dağılsa bile kolaylıkla toparlanabilirken belki yönetici dağılım istememiştir.

Bütünüyle serbest değiliz. Ben bazen içinde hakaret bulunan bir mesajla karşılaştığımda sadece bir satırı silip mesajı mundar etmek yerine bütünüyle siliyorum. Tabii çok tepki alıyorum sen kimsin de benim yazımı silersin diye. Eh nasılsa aklında hakareti ya da şu kısmı çıkar bir daha yazıver lütfen diyorum.

Siz hakaret etmiyorsunuzdur ama ben açıkça söyliyeyim ki burada yöneticilerin hafiften karar yetkisi yüksek. Arada sırada Ömer'in kafasına yatmasa bile biz ne dersek o oluyor burada. O yüzden bence

ortak alınan topla oynanan maçta kendince kat-i olan faul verilmedi diye oyunu bırakmak hatta toğu geri istemek hatta ve hatta yarısı benim topu ortadan kes bana ver demek çok akıllıca değil.

Açıkçası ben böyle hakaret küfür reklam spam içeren ve gelir gelmez 4-5 mesaj forumu açık saçık sitelere yönlediren bir üye görünce yine de kontrol ediyorum bunun başka yerde bir mesajı var mı üyeliği gidince o mesajlar da giderse konular mundar olur mu. Bakıyorum bu sadece forumu yoklayan biri. O zaman siliyorum içim rahat.

Öyle direkt silin beni demek, topumu istiyorum kes yarıdan demekle aynı şeydir.

Teşekkürler.
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları