![]() |
|
|||||||
| Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Yönetici
|
Sevgili Metin Karadağ;
Açıkçası gitmenizi ben çok doğru bulmamaktayım. Sözümün özü budur. Ancak yine de sizi zorlamak istemem. Sadece Oda'dan değil ayrıca buradan da genç mimar arkadaşlara yardımcı olamk ve genel olarak mimarlar odası hakkındaki yazılardan haberdar olmanı için bunu istemekteyim. Bunun yanından sevdiğimiz bir abimiz olarak kalmalısınız. Arkitera da siz de buna değersiniz. Teşekkür ederim.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
|
Teşekkürler...
Dedim ya Hocam,
Çok naziksiniz, teşekkürler... Kendimi bildim bileli ayrıcalıklı olmak gibi bir isteğim asla olmadı. Çünkü kendimi inkar etmiş olurdum... Üzerinde düşünürken verdiğim emek ve zaman kadar olmasa bile;... hiç olmazsa yazılarımı silmeye kalkanın; "empatik olmasını" yani çook iyi düşünerek davranmasını bekliyorum...
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sonuç yerine...
Konu üzerinde samimi düşünmeye ve yazmaya çalışanların bulunduğu bu adreste yazılanlardan etkilenerek yazdığım yazıyı buraya son söz yerine ekliyorum.
Üyeler Arkitera Forum'undan Uzaklaşıyor mu? İyi niyetli davranarak kötülük yapmak olanaklı mıdır? Tabii ki, üstelik her zaman... "Ayı yavrusunu severken öldürürmüş" ya da "Cehenneme giden yolların taşları iyi niyetle döşenmiştir" gibi sözler bu konuda "birşeyler" olduğuna dair "darb-ı meseller" değil midir? Tartışmalı tüm forum konularındaki tarafların "iyi niyetli" olduğunu düşünüyorum. En azından "inandıkları gerçeklere" kıskançlıkla sarılmalarından dolayı. "Asteria"nın da "iyi niyetli" olmadığını düşünebilir miyiz? Hayır!... Aynı şekilde "gün"ün iyi niyetli omadığını? Hayır!... Ama sık sık yaşadığımız ortak bir sorunumuz var:... Anakronizm (anachronism), yani zamanı yanlış hatırlamak/kullanmak. "Zaman" kayması nedeniyle oluşan "anlam" kayması... Göz yanılgısı gibi dahası "Gestalt Algı Yanılgısı" denilen durumlar yumağı. Yolda yürüyorsunuz, gözünüze bir anlık bir tabela veya başka bir şey ilişti. Ama aceleniz var ve aklınız meşgul. Hızla geçtiniz. Yıllarca o şeyin önünden hergün geçip gidiyorsunuz. Ve o ilk bakışta algıladığınız biçimiyle aklınızda kalan şeyle yaşadınız. Ve bir gün birşey oluyor; örneğin bir ihtiyaç nedeniyle dikkatle bakmanız gerekiyor. O ne?!... Yıllarca sanılgı içinde yaşadığınızı farkediyorsunuz. İlk bakışta aklınızın köşesine paketleyerek yerleştirdiğiniz, aslında bambaşka bir şeymiş... Bu tür yanlış algılar da dahil olmak üzere hem yaşam bütünlüğümüz içinde yer alan irili ufaklı kendi anakronik birkimimiz hem de karşımızdakilerin anakronik birikimleri bir havuzda/forumda bir araya geldiğinde birbirine denk düşmeyen bir uzay boşluğunda uçuşmaya başlar. Karşımızdakilerin söylediğini duyduğumuz ya da yazdığını okuduğumuz şeyler, kendi anlam bütünlüğümüz dışındaki "kaynağına ait gerçek anlamlarıyla değil" yargıladığımız anlamlarıyla yeniden yeniden biçimlenir. "Mimarlıkta Felsefe" konulu forumda da olan bitenlerin aşağı yukarı böyle bir uzay ortamında yüzdüğünü düşünün. Ve bir yandan da buradaki diğer forumlarda bana karşı tutumlarını ezberlediğim "gün" ve benzer inançtaki kişilerin aynı tutumlarını tamamlayan davranışlarını yazılarına yüklemiş olarak "Mimarlıkta Felsefe" forumalanına girişlerini gözünüzün önüne getirin... Tamam, sözlükteki kelime karşılığı olarak farklılığı sözlüğe bakarak anlamak tespit etmek olanaklı;... ancak "İnanç" ve "Düşünce" arasındaki farkı kesintisiz biçimde anakronizme düşmeden, titizlikle sürdürmek;... üstelik felsefe gibi "inanç" ve "düşünce" kavramlarının kim vurduya gidebileceği bir alanda nasıl olanaklı? Bunun formülünü bilen varsa ve berrak bir biçimde yazabilirse brava/bravo!... Ayasofya'ya çay veren adamın gayet iyiniyetle konuşmadığını söylemek olanaklı mı? Bu konuda elden geldiğince duyarlıklıkla yazmaya çalışırken(daha ileri giderek yazmam olanaklı iken), kendimi kasap çengeline asılı olarak üstelik artan şiddette oramın buramın budandığını görünce, boşa mı bunca çaba diyerek çok kızdım. Ve artık son nokta olduğu için içinde "şarlatanlık" kelimesi geçen protesto sözünü yazdım. Ne bu sözün geçtiği cümle, ne de hakaret olduğu yargısında bulunulan (yargısız infaz) sözler bir hakaret değil. Çünkü onlar bir ilkokul çıkışının olduğu sokaktaki araçları yavaşlatmak için yapılan kalın şeritler. Hani arabayla geçilirken "Drun, drun, durn!" diye ses duymamıza yol açan şeritler. Abartmıyorum. Çünkü felsefe konusunu yani tüm düşüncelerin soluk alış verişini/özsorgulamasını "inanç" kodları ile bloke etmeye çalışırken aslında kendi inançlarını bloke etme noktasını geçtiklerini göremediler... (Yazılanların hepsini kopyaladım saklıyorum...) Tartışanların inanç sarsıntısı yaşamamaları için bir yandan özen gösterdikçe, diğer yandan üstüme üstüme hoyratça gelirlerken verdikleri boşlukları kullanmamak için yine sadece uyarmakla yetindım. Eğer bu amaçla yapılan uyarıları hakaret olarak algılamakta ısrar ediliyorsa; o halde kendi kendilerinin "Gestalt Algı Yanılgısı" değerlerini iyice bir test edip öyle karşıma çıkmalarını öneririm. Anakorizmden hiç hoşlanmam. Bu nedenle gözüm kendimi bildim bileli sürekli kendi üzerimdedir. Merak etmeyin bu konuda kendimi asla kayırmam ve affetmem de. Gördüğünüz gibi sevgili Ayasofya'nın nazik dileği üzerine yazmaya devam ediyorum...
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
|
genç bir mimar adayı olarak sizi forumda bir hocam olarak görüyor ve gitmemenizi istiyorum sayın metin karadağ.foruma katkılarınız tartışılamaz ve bunların devam etmesi bu forumla ilgili olan tüm insanların bir arzusu
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|