Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Arkitera Forum > Öneri ve Düşünceleriniz

Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli.

Kapalı Konu

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 06-07-2006, 09:11   #1
Forum Üyesi

Cool Ayasofyaya selamlarımla

sevgili ayasofya Türkiyenin neden ilerlemediğini şimdi daha iyi anlıyorum düne kadar krba bacağı yiyen adamlar bugün senin benim üzerimde sömürge kuruyorlar sakın ha yanlış anlama ben fanatik değilim hiç bir konuda fakat düşününce insan gidiyor düşünce dünyasına dediğim şudurk lafım sadece sana değil tüm bu olaylara böyle bakanlara otocad in ismi öğle olsa ne olur böyle olsa ne olur kaldıki link vermiyceksik yazan benim silen sensin ben takılmam bu konuya üzülmem de saygı ile karşılarım fakat askerde de vardır ya örnekleri verirsin rütbeyi eyse tüm saygımla isimler yanlışkendileri doğru arkadaşlar adına otocad kursu bilen kaliteli hesaplı öğrenci işi derler ya öğle bir kurs biliyorsanız yada ben bu kitapdan öğrendim diyorsanız cevaplarınızı bekliyorum

saygılar

bysavas

bysavastr@hotmail.com
www.insomnia-design.com
bysavas offline  
Eski 06-07-2006, 09:38   #2
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Dil konusunda neden ilerleyemediğimiz siz çok net olarak açıkladınız bize...

Bu forumda "onun adını oyle yazsan ne... boyle yazsan ne.." mantığına sahip kullanıcıların sadece okuma yapmalarını tercih ediyoruz. Herhalde forumun yöneticileri olarak böyle bir hakka sahibiz. Ayrıca eminimki forum kullanıcılarının büyük bir bölümüde bu düşüncede.

Rütbe vermişlerdi askerde bana da . Zordu insanlarla uğraşmak. Hele de ne istediğini bilmiyorsa..

Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor.
Omer Yilmaz offline  
Eski 06-07-2006, 18:11   #3
ice
Arkitera Üyesi

Örnek bir yazı olmuş sizinkisi. Aynısının biraz uzuncasını Oğuz Atay "Tutunamayanlar" adlı eserinde yapmıştı. Hiçbir noktalama işareti kullanmadan onlarca sayfa yazmıştı...
Forumda kişilerle sorununuz varsa , bunu özel mesaj atarak çözmeye çalışın. Lütfen bu tarz mesajlarla forumu doldurmayın.
Eski 25-07-2006, 11:46   #4
Forum Üyesi

Flawless'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin ice tarafından gönderilmiş
Örnek bir yazı olmuş sizinkisi. Aynısının biraz uzuncasını Oğuz Atay "Tutunamayanlar" adlı eserinde yapmıştı. Hiçbir noktalama işareti kullanmadan onlarca sayfa yazmıştı...
Forumda kişilerle sorununuz varsa , bunu özel mesaj atarak çözmeye çalışın. Lütfen bu tarz mesajlarla forumu doldurmayın.
pardon öneri ve düşünce sayfası değilmi? Bence herkes istediğini yazmalı..
benimkide sadece bir düşünce..

Saygılarımla.
Flawless offline  
Eski 31-07-2006, 18:41   #5
Üye

Sayın Ömer Yılmaz,

Siz ve Ayasofya elbette daha özenli Türkçe talep ediyorsunuz ancak korkarım forumdaki tuhaf mesajlar özensizlikten değil beceriksizlikten kaynaklanıyor. Yani belki de aslında güzel güzel, kuralına uygun yazmak isteniyor ancak sonuç gördüklerimizden ileriye gidemiyor...
Acaba Türkçe bilmeyen ancak biliyormuş gibi yapanlar burada görüş beyan etmesin diye faşizan bir yaklaşım sergilemenizi beklemek çok mu ayıp olur : )

Nedense bunun bir diğer forumda konuşulan, forumun içeriğinin niteliğinin arttırılması konusuna da faydalı olacağını hissediyorum...

http://forum.arkitera.com/showthread...4511#post54511

Kopyaladığım linkin içeriğini görünce keşke yönetici yetkilerim olsa da bu yetkileri suistimal etsem diye düşünmekten kendimi alamadım...
viridis offline  
Eski 31-07-2006, 18:59   #6
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Hiç istemediğimiz halde forum üyelerini derecelendirme ve derecelere göre belli forumlara yazma hakkı verme sistemine doğru gidiyoruz...

Ne diyelim hayırlısı...

Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor.
Omer Yilmaz offline  
Eski 31-07-2006, 22:39   #7
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 16
Zaten adımız çıkmış iyice çıksın.

İnanılmaz bir şekilde üzerime gelinmekte. Ancak amacımız forumu elimizden geldiğince anlamlı kılmak.

Ben takma isim kullanıyorum. Gerçek ismimi herkes bilir. Ahmet Turan KÖKSAL.

Neyse bazen mimarlık ile ilgili konuşmalar esnasında Arkitera'nın adı geçiyor. Hemen forumu soruyorum. Bazıları hemen "Ne kadar ukalalar var. Onların forumu" diyiveriyor.

Eh mimarlıkta biraz kendini beğenmişlik olacak ki yaratcılık körüklensin. Bunu abartanlar da var Galeri diye bir bölüm de var.

Aslında biraz da ülkemizde çoğu forumun fütursuzca kullanılması. İsteyen istediğini yazıyor. Tüm forumlar öyle. Biri birine kırık program göndermedi diye bir anda ne Amerikan Uşaklığı ne de saygısızlığı kalıyor. Kırık prıgram sormak en büyük yardımlaşma şekli.

Ekşi Sözlük'te herşeyi yazabilirsiniz. Kurallara uygun yazmayın da bir bakın anında atıveriyorlar üyelikten.

Onu geçtim. Garip bir Türkçe Peydah oldu. Ben Hakkı Devrim değilim. Kim bilir ben ne yanlışlar yapıyorum yazarken. Çok hızlı yazma derdim yüzünden hep harf hatları da yapıyorumdur. Hatta bir kere özensiz yazdığım için Aykut Köksal bana bir serzenişte bulundu. İki gün kendime gelemedim.

Forumumuz zor. Forum biraz özen istiyor. Mimarların olduğu yerdesiniz. Kendiniz düşüncelerinize ve yazdıklarınıza dikkat ediniz. Bu ülkenin en çok mimarı AKTİF olarak toplayan kuruluşu burası. Mimarlar Odası'nda AKTİF üye sayısı azdır. Zaten 100-250 kişi arasında gider gelir yönetim delegeler. Oy vermeden oy vermeye ciddi katılımlar olur.

Burası istediğin zaman geleceğin bir yer. Ama öyle langır lungur değil.

Ben açıkçası Kahve Molası'nın içeriğinin kısıtlanması taraftarıyım. Kampüs bölümüne de eli sopalı biri lazım. Oradan sıçrıyor bu "v" yerine "w" yazmak.

Gençler problemli demiyorum aman ha. Onlar forumu forum yapıyorlar. Ancak kütüphanede nasıl bağıramazsanız burayı da özenli yazı yeri olarak kullanın.

Bakın resimli karikatürler dahi koydum CAD bölümüne. Ancak hala devam.

Bazen de benim üzerime geliniyor. 4 tane mesaj atmış. 4'ü de "birşeyler yanlış"
ee peki "nedir o" diyoruz. Cevap yok.

"Ayasofya'ya selamlarımla". İyi Aleykümselam o zaman.

Önüne gelen eleştiriyor ama bu ülkede forum kültürü yok. Forum o kadar ciddi bir iştir ki ve ne yazık genelde ülkemizde forumlar kırık program paylaşma yeri olduğundan (hepsi demiyorum çoğu öyle) burayı da öyle zannediyorlar.

Forum bir sürü para gerktiren de bir şey. Ancak gelin görün ki bazen bana
"Forumu yönetirken para kazanmayı biliyorsunuz da ama önünüze geleni siliyorsunuz" diyen de çıktı. Forumun yönetiminde sorun var deyip sorunun ne olduğunu söylemek meyva veren ağacı taşlayanalar da oldu.

Kahve molasını ve kampüs'ün ciddi düzenlenmesi taraftarıyım.

İnadına konu başlığını değiştirmeyeceğim.

İyi günler dilerim.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline  
Eski 01-08-2006, 12:42   #8
fatihred
Ziyaretçi

Alıntı:
Orijinal metin ayasofya tarafından gönderilmiş
Zaten adımız çıkmış iyice çıksın.

İnanılmaz bir şekilde üzerime gelinmekte. Ancak amacımız forumu elimizden geldiğince anlamlı kılmak.

Ben takma isim kullanıyorum. Gerçek ismimi herkes bilir. Ahmet Turan KÖKSAL.

Neyse bazen mimarlık ile ilgili konuşmalar esnasında Arkitera'nın adı geçiyor. Hemen forumu soruyorum. Bazıları hemen "Ne kadar ukalalar var. Onların forumu" diyiveriyor.

Eh mimarlıkta biraz kendini beğenmişlik olacak ki yaratcılık körüklensin. Bunu abartanlar da var Galeri diye bir bölüm de var.

Aslında biraz da ülkemizde çoğu forumun fütursuzca kullanılması. İsteyen istediğini yazıyor. Tüm forumlar öyle. Biri birine kırık program göndermedi diye bir anda ne Amerikan Uşaklığı ne de saygısızlığı kalıyor. Kırık prıgram sormak en büyük yardımlaşma şekli.

Ekşi Sözlük'te herşeyi yazabilirsiniz. Kurallara uygun yazmayın da bir bakın anında atıveriyorlar üyelikten.

Onu geçtim. Garip bir Türkçe Peydah oldu. Ben Hakkı Devrim değilim. Kim bilir ben ne yanlışlar yapıyorum yazarken. Çok hızlı yazma derdim yüzünden hep harf hatları da yapıyorumdur. Hatta bir kere özensiz yazdığım için Aykut Köksal bana bir serzenişte bulundu. İki gün kendime gelemedim.

Forumumuz zor. Forum biraz özen istiyor. Mimarların olduğu yerdesiniz. Kendiniz düşüncelerinize ve yazdıklarınıza dikkat ediniz. Bu ülkenin en çok mimarı AKTİF olarak toplayan kuruluşu burası. Mimarlar Odası'nda AKTİF üye sayısı azdır. Zaten 100-250 kişi arasında gider gelir yönetim delegeler. Oy vermeden oy vermeye ciddi katılımlar olur.

Burası istediğin zaman geleceğin bir yer. Ama öyle langır lungur değil.

Ben açıkçası Kahve Molası'nın içeriğinin kısıtlanması taraftarıyım. Kampüs bölümüne de eli sopalı biri lazım. Oradan sıçrıyor bu "v" yerine "w" yazmak.

Gençler problemli demiyorum aman ha. Onlar forumu forum yapıyorlar. Ancak kütüphanede nasıl bağıramazsanız burayı da özenli yazı yeri olarak kullanın.

Bakın resimli karikatürler dahi koydum CAD bölümüne. Ancak hala devam.

Bazen de benim üzerime geliniyor. 4 tane mesaj atmış. 4'ü de "birşeyler yanlış"
ee peki "nedir o" diyoruz. Cevap yok.

"Ayasofya'ya selamlarımla". İyi Aleykümselam o zaman.

Önüne gelen eleştiriyor ama bu ülkede forum kültürü yok. Forum o kadar ciddi bir iştir ki ve ne yazık genelde ülkemizde forumlar kırık program paylaşma yeri olduğundan (hepsi demiyorum çoğu öyle) burayı da öyle zannediyorlar.

Forum bir sürü para gerktiren de bir şey. Ancak gelin görün ki bazen bana
"Forumu yönetirken para kazanmayı biliyorsunuz da ama önünüze geleni siliyorsunuz" diyen de çıktı. Forumun yönetiminde sorun var deyip sorunun ne olduğunu söylemek meyva veren ağacı taşlayanalar da oldu.

Kahve molasını ve kampüs'ün ciddi düzenlenmesi taraftarıyım.

İnadına konu başlığını değiştirmeyeceğim.

İyi günler dilerim.
Valla Ayasofyaya ben hakveriyorum..Bende Baska bir seyforum Yoneticiligi Yaptım..Zor.
Ben Bazen esprili biseyler yazıyorum.. Siliyor.. silmese iyi olucak..
Ciddiyetin Yaninda Espirliler Sakalarda olmasından yanayım.

Eski 01-08-2006, 13:54   #9
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin fatihred tarafından gönderilmiş
Valla Ayasofyaya ben hakveriyorum..Bende Baska bir seyforum Yoneticiligi Yaptım..Zor.
Ben Bazen esprili biseyler yazıyorum.. Siliyor.. silmese iyi olucak..
Ciddiyetin Yaninda Espirliler Sakalarda olmasından yanayım.
Ya şaka yapıyorsunuz!
Ya da...

En azından bu başlık altında yazarken daha dikkatli olunamaz mı? Bu kadar mı zor?

Omer Yilmaz offline  
Eski 01-08-2006, 14:33   #10
fatihred
Ziyaretçi

Alıntı:
Orijinal metin Omer Yilmaz tarafından gönderilmiş
Ya şaka yapıyorsunuz!
Ya da...

En azından bu başlık altında yazarken daha dikkatli olunamaz mı? Bu kadar mı zor?
Ne Yapalım Bozuk bir kere Turkcemiz.
Duzletmeye calısıyoruz oda nereye Kadar.

Eski 01-08-2006, 16:06   #11
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Peki güzel bir yanıt oldu

Yeni bir başlık açalım ve Arkitera Mimarlık Merkezi'nde kullandığımız kuralları içeren iç belgemizi orada yayınlayalım.

Yazmadan önce oraya göz atabilirsiniz bundan sonra. Hatta siz de başkalarına orayı adres gönderirsiniz belki daha sonra.

Omer Yilmaz offline  
Eski 01-08-2006, 17:20   #12
Yönetici

Arkitera Mimarlık Merkezi Yazım Klavuzuna Arkitera Mimarlık Merkezi Yazım Klavuzu adresinden ulaşabilirsiniz.

Ufak bir not: Arkitera Mimarlık Merkezi bünyesindeki yayınlarımız için hazırlanmış bir yazım klavuzudur.

Güle güle kullanın
Eski 02-08-2006, 14:06   #13
Yönetici

phin'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin Emine Merdim tarafından gönderilmiş
Arkitera Mimarlık Merkezi Yazım Klavuzuna Arkitera Mimarlık Merkezi Yazım Klavuzu adresinden ulaşabilirsiniz.

Ufak bir not: Arkitera Mimarlık Merkezi bünyesindeki yayınlarımız için hazırlanmış bir yazım klavuzudur.

Güle güle kullanın
Bu notu okuyunca sevindim doğrusu. Linkteki yazım kılavuzunun 5. satırından sonrasını okuyamadım.
Dil konusundaki hassasiyetinizi anlıyorum ama buna nasıl bir yaptırım uygulamayı düşünüyorsunuz?
Eski 02-08-2006, 14:13   #14
Yönetici

Yaptırım uygulamak değil amacımız, sadece Türkçe'nin düzgün kullanılmasını istiyoruz.

Alıntı:
Ne Yapalım Bozuk bir kere Turkcemiz.
Duzletmeye calısıyoruz oda nereye Kadar.
Alıntı:
Peki güzel bir yanıt oldu

Yeni bir başlık açalım ve Arkitera Mimarlık Merkezi'nde kullandığımız kuralları içeren iç belgemizi orada yayınlayalım.

Yazmadan önce oraya göz atabilirsiniz bundan sonra. Hatta siz de başkalarına orayı adres gönderirsiniz belki daha sonra.
Denmesi üzerine belki düzelmesinde işe yarar diyerek kendi iç yazım klavuzumuzu ekleyemeyi doğru bulduk.
Eski 02-08-2006, 14:16   #15
Yönetici

phin'in Avatar'ı

ek

Bu durumda üstteki ufak notu o bölüme de eklemelisiniz.

İlk önce o bölümü okudum ve kuralları okuduğumda da oldukça şaşırdım.
Kapalı Konu

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları