![]() |
|
|||||||
| Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Yönetici
|
Dediğimiz gibi TDK'nın forumu değil burası.
Öyle yazım klavuzları yürürlüğe sokacak değiliz. Arkitera ciddi bir kuruluş ve yayınları var. Onlar kendi içlerinde bu kuralları uyguluyorlar. Forum içinde ise öncelikle "olm" "asl" "veryo.. ediyo..." "öle diil" "walla" "kawrayamadım" gibi anlamsız kullanımları filtrelemek gayemiz. Ayırca bunların ne güzelliği var anlamış değilim. Yok yaşlanıyorum desem o da değil. Edebi bir güzellik mi katıyor. Yok kısaltma desem o da değil. Nedir bilemiyorum. Bir de özensiz yazımlar var. Nispeten daha az rahatsız ediyor olabilir ama buna da dikkat etmeliyiz. "geldimmi ettimmi" "akiterada gördüm" "bende, sende, oda" "araba da, ora da, bura da" Gibi yazışmalar. Hiç boşluk kullanılmadan yazışanlar ayrı bir hikaye. Hah klavye hatası olur. Hızlı yazmaktan ileri gelen bir kaç hata olur. Olmasa iyi olur ama belki cümle düşüklüğü olabilir. Anlamı bozmadığı sürece çok da önemli değil. Ancak artık dikkat ediyoruz, inadına forumu bu şekilde dolduranlar var. Yoksa ben Tescilli İmla Rehberi ya da Türkçe Uzmanı değilim şahsen. Yaptığım hataları da bana gösteren olursa düzeltmek için elimden geleni yaparım. Asıl amacımız forumu ciddiyetsiz önüne gelenin kafasına estiği şekilde yazıp değersiz kılmaması. Anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyorum.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ En son ayasofya tarafından düzenlendi : 02-08-2006 16:31. |
|
|
|
|
#17 |
|
Yönetici
|
Tabii bunları anlıyorum, bir itirazım da yok bu konuda.
Ama biz belki de yaşlanıyoruz. lol, yaw, walla, ek$i, bir donemin internet kullanıcılarının yaygın kullandığı bir yazım şekli. Sanırım gerisi de onların 2. nesli. Ama yine de bana yaptığınız açıklamalarınızı o bölüme de eklemelisiniz. Foruma yazım kuralları gibi duruyor ve ürkütücü.... |
|
|
|
|
#18 |
|
Yönetici
|
ara nağme
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yönetici
|
Haklısınız, yanlış anlamaya yol açabilir. Not olarak ekledim
![]() |
|
|
|
|
#20 |
|
Yönetici
|
Sevgili Phin,
Verdiğiniz "ara nağme" gerçekten çok hoş. ![]() Hele şuna bayıldım. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
#21 |
|
Forum Üyesi
|
böyle bir forum çok daha fazla ihtimamı zorunlu kılmalı.
bir de yönetici ile kişisele uzanması olası bir tartışmanın burda yapılmasını nahoş buluyorum. |
|
|
|
|
#22 |
|
Yönetici
|
AMM YK 49. MADDE: Euro, Lira gibi para birimlerinin ilk harfi büyük yazılır.
TDK YK : Para birimleri büyük harfle başlamaz: avro, dinar, dolar, lira, yeni kuruş, liret. Hangisini dikkate alacağız? AMM yazım kılavuzu sayfasının kaldırılarak Ömer Yılmaz'ın verdiği link sayfasına* geçerlilik kazandırılmasını öneriyorum. *TDK Yazım Kuralları
"(...)Pırıl pırıl dalgalı bir denize karşı Yangelmişim diz boyu sulara Hepinize iyiniyetle gülümsüyorum (...)" T. Uyar En son architurk tarafından düzenlendi : 03-03-2008 23:10. |
|
|
|
|
#23 |
|
Yönetici
|
Bu konu ile ilgisini çözemedim?
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
#24 |
|
Yönetici
|
Evet aslında içerik olarak Avro-Euro başlığına daha uygun gibi görünüyor; ama bu öneri doğrudan AMM yazım kılavuzu (tdk'ya göre "ı" ile yazılıyor.) ile ilgili olduğundan, o konunun altına yorum yazamadığımızdan, oradan buraya bir link olduğundan ve zaten bu sayfada da yazım kılavuzu tartışıldığından burada yazmayı uygun gördüm.
Yeri gelmişken verdiğiniz link için teşekkür ederim. Toparlayıcı ve öz bir metin...
|
|
#25 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Forum Üyesi, Arkitera Üyesi özellikle... Bu hep var mıydı yoksa yeni bir üye tanımlaması mı? Selamlar...
|
|
|
#26 |
|
Yönetici
|
Güncelleme ve Duyurular bölümüne göz atabilirsiniz
![]() "Ziyaretçi" özel bir durum; yeterince kural ihlali biriktirmiş bulunup bir süre dinlenen kullanıcıyı anlatıyor. (Duruma göre 7 gün veya daha uzun.)
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
#27 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çok gereksiz şeyler konuşuluyor bu forumda. Mimarlık konuşulan bir yazı bulurmuyum diye bakıyorum .................................. hala bakıyorum ama bulamıyorum. Yazım yanlışlarına bu kadar takılması beni rahatsız ediyor. Konuşulmayan yerler yok değil bunu da belirtmek isterim.
|
|
|
|
|
#28 | |||
|
Yönetici
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Mesajı bitirirken bir düzeltme yapayım demişsiniz sanırsam.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|||
|
|
|
|
#29 |
|
Arkitera Üyesi
|
Forumda gerektiği kadar dil kurallarına uymaya çalışıyorum. Ancak bu kural ihlalleri benim forumda gezme şevkimi açıkçası bozuyor. Bence bu kadar kurallara sıkı bağlılık kişi sayısını azaltıyor. Ben foruma geleli 2 ay oldu. Sayının gittikçe azaldığını görmekteyim. Bu benim görüşüm.
|
|
#30 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arkitera'ya, 03/04/08 tarihinde üye oldum. Çeşitli konularda yapılan yorumlara iştirak ediyorum. Ö.Yılmaz ve Ayasofya'dan bozuk türkçe kullanmamdan dolayı beş tane tenkid aldım. Ağustos'ta cezam bitiyor ama yorum yapabildiğime göre cezamın ne olduğunu anlayamadım. Cezam olmasa da zaten cezalı olduğum konuyu ben anlamam.
Arkadaşlar, yöneticilerimize alınan ve sinirlenen arkadaşlar. Laflardan alınacak biri varsa o da benim.Sizlerin pay çıkarmanız ve yetişmeniz için gerekli uyarı ve düzeltmeler bunlar. 1969-1973 yıllarında Yıldız Mimarlık Akademi' sin de talebe iken, Yapı Endüstri Merkezi'nin Yapı Dergisi ile Zeki Sayar'ın Arkitek Dergisi vardı Türkçe mimarlık yayını olarak. Varım yoğum proje olduğu için okulumuzun kütüphanesinden çıkmazdım. Yabancı dergileri onlarda Almanca ve Fransızca yayınlar,kurcalar detayların üzerine eskiz kağıdı koyar, kopya çeker, (elim de gelişirdi) talebelik evime gider, gönye cetvel ölçekli çizer projelerim de uygulamağa çalışırdım. Başka da hiçbir kitap dergi falan filan yoktu. Yapı Dergisi'ne müteşekkir olduğum için hala aboneyim. Rahmetli Zeki Sayar, şimdi anlıyorum ne kadar büyük hizmet yapmış hem de yokluklarla. Üçünçü sınıfın çalışması idi, Muğla'da Saburhane Mahallesi'nin koruması ile ilgili doku çalışması yapmıştık grub olarak, bu dergi de yayınlanmıştı. Yokluklar insanı zorluyor olsa gerek. Bir şeyler öğrenmek ve çalışmak için. Ne öğrenecek ve ne kadar çalışırsanız inanın şimdi bu yaşlarınız da oluyor. İleri ki yaşlarda da kendinize güveni; gençlik yıllarınızda ki çalışmalarınıza ve usta mimarlara borçlu oluyorsunuz. Arkitera'nın uyarılarını dikkate alın, Bu yaştan sonra Türkçe kullanımını başka yerde öğrenemezsiniz. Meğer ki rastgele. Yayın ve arşiv'in de ne istersiniz var bir tek tıka bakar. Ne kadar kolaylık ve ne büyük hizmet projeler ve mesleğimizin her türlü haberi açısından. Yapı Dergisi'ne aboneyim demiştim okuyacak vakit bulamıyorum,ama dergilerin kıymetini bildiğimden yaşasınlar diye aboneyim. İyi mimar gecesi gündüzü mimarlık olandır. |
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|