Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Arkitera Forum > Öneri ve Düşünceleriniz

Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 20-06-2006, 00:10   #1
Üye

yanlış birşeyler var sanırım...

İyi akşamlar,
Forumu çok sık olmamakla beraber ara ara takip ediyorum ve yazılanları/paylaşımları/istekleri okuyorum..Tespitlerim şu şekilde;

- Forumda birçok sorunun cevapsız kaldığı görünüyor.
- Sanırım bir yönetici dayanışması mantığı içerisinde, biraz meslek dışında ve ısrarcı olan kişilere, hep birlikte (tabiri caizse) yükleniliyor.
- Eğer yönetiminin biraz hoşuna gitmeyen bir konu ve durumsa hemen kilitleme yoluna gidiliyor.(ki kilitlenecek konu var, kilitlenmeyecek konu var)

tespitleri dikkate alacağınızı umut eder..iyi çalışmalar dilerim.
(forumun yararlılığı yasaklar ve çözümsüzlüklerle ters orantılıdır.)
nuridem offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 20-06-2006, 11:00   #2
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
İlk değindiğiniz konu ile ilgili ne yapılabilir ki? Sonuçta forum kullanıcıların soru sorması ya da görüş bildirmesi ardından yine kullanıcıların bu görüşe ekleme yapması ile ilerliyor. Cevapsız sorular varsa vardır.

Kimseye yüklenilmiyor. Mesajlar üzerinden yükleniliyor diyebilirsiniz belki ama asla kişisel (kullanıcı üzerinden) bir yüklenme söz konusu değil. Her mesajı dikkatlice okumaya çalışıyorum, bu haliyle foruma yönetici müdahalelerinin çok daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum.

"Şu konuyu kilitlemeyebilirdiniz" dediğiniz bir durum varsa tartışalım.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 21-06-2006, 00:55   #3
Üye

Ömer bey, öncelikle teşekkürler..

Şöyle bir bakınca karşıma gelen birkaç örnek soru,

Beton Zemİn Üzerİne Yapilacak BahÇe Tanzİmİ

Bu arkadaşımızın, forum kullanıcılarının önerilerinin alamamasının tek nedeni birkaç harfi büyük yazması mı? uyarı yapılarak veya düzeltme, konuya devam edilemezmi?

Bir AutoCAD kitabı önerisi isteyen arkadaşımız
Kullanıcıların gereksiz yere mesaj atmak ve/veya azarlanmak üzere foruma katıldıklarını, üye olduklarını sanmıyorum. Forumun mantığı bilgi paylaşımı ise bırakınız, paylaşılsın..

3ds max e autocad çizimi alma...
Bu denli yönetici dokunulmazlığı biraz fazla gibi geliyor, "hoşuma gitmedi hoooop!! konuyu kapatırım gider" mantığı, çok katı geliyor.

3d Studio Max Eğitim Seti
Mesajda ne tür bir art niyet var anlayamadım doğrusu, böyle bir seti dağıtmak istiyor belki..Eğer tüm lisansız program, döküman vb.. ürünün peşinde koşulacak ise önce evlerinizde kullanmakta olduğunuz yazılımlardan başlanılması lazım diye düşünüyorum..

Sanırım birde bir iç mimari- dış mimarı tartışması vardı , o konuda da soru soran arkadaşa aradığının yanlış olduğunu izah etmek yerine, bariz şekilde aralarında anlaşılmış gibi, alaycı bir tavır ve azarlama olmasına rağmen..konu nedense tüm bu alaylar bittikten kapatılmıştır.(bu konuyu okumuştum ama bulamadım)

Saygılar iyi çalışmalar..

[bu konunun nezaman kilitleneceğini merak etmiyor değilim]
Eski 21-06-2006, 10:19   #4
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Bu konunun kilitlenmesi için bir sebep yok. Daha sonra bir sebep yaratırsanız da konuyu içinden çıkılamaz bir hale getirirseniz o zaman yeniden değerlendiririz

Gönderdiğiniz şikayet mesajlarının sonuncusu hariç tümü Ayasofya ile ilgili. Kendisi bu şikayetlere yanıt vermek istermi bilmiyorum ama haber vereceğim.

Tüm müdahalelerin son derece yerinde olduğunu düşünüyorum. İnanın bunu sizin yazdığınız gibi bir "yönetici danışması" içinde yazmıyorum. Yanlış yere konu açmak, en basit aramayı bile yapmadan direk foruma soru göndermek, yasadışı program satışı yapmak... bunlara müdahale etmek mi yanlış sizce?
Eski 21-06-2006, 11:08   #5
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 16
İletmeye gerek yok okudum hemen.

Efendim
Sadece bu değil devamlı suretle bana eleştiriler gelir. Gelecektir de.

Ancak sırasıyla örnekleri yanıtlamak gerkirse.

Bu forumda o kadar çok AutoCAD kiştabı istendi ki ne siz tahmin edin ne de biz istatistiki bilgiler verelim. Gelen daha ilk mesaj kitap isteğinde bulunuyor. Sadece kitap değil Türkçe Yama istiyorlar. Kırık AutoCAD şifresi istiyorlar. Biz kilitlemekten çok siliyoruz. Hem de direkt siliyoruz. AutoCAD 2007 çıktı ve bu konuda yetkili satıcı bir haber verdi. İlgilendik özelliklerini tarıştık. Ama Google'da AutoCAD 2007 yazınca ilk seferler bizim forum çıktı ya. Günde saydım 17 adet mesaj sildim. Hatta çok komiktir hemen altta kırık AutoCAD isteyen bir konu varken onu okumadan bir konu daha açmış.

Bu forum biraz zor forum. Öyle olmak zorunda. Hoşgörü sınırları alttadır. Roma hukuku der ki kanunları bilmiyordum diye bir mazeret olmaz der. Kuralları elli kere her yerde yazdık. Onları okumadan direkt foruma dalınıyor bencilce bir şeyler isteniyor.

Sonra her soruya cevap vermek kolay mı sizce.

Bakın bir merdiven sorusu soruldu arkadaşlarla saatlerca araştırmasını yaptık. 2 sayfayı geçen bilgi aktarımları oldu. Kafa patlattık.Şİmdi biri ilk mesaj hiç araştırmadan merdiven hakkında bilgi istiyorum dese. Siz de saatlerce bilgi vermiş aramışken forumu bir araştırsanız bulacaktınız demez misiniz.

Böyle bir forumda fütursuzca bu kadar fazla bilgiyi hiçe sayıp anında cevap isteyen o kadar kişi var ki.

Bir de konu ismi "yardımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm"
"acil cevap veriinnnnnnnnnnnnnnn"
"çok acil"
"arkadaşlar bir bakarmısınız" (mısınız ayrı yazılmamış)
Bu kou isimleri nedir.

Artık üzgünüm yumuşak olamıyorum. Olmayacağım da.

Herkes için eşit bir ortam var. Türkiye^de forum kültürü bir garip. Ben HitNet'ten gelen bir kişiyim. Orada da yöneticiliklerim oldu. Forum alışkanlıkları herşeyin mübah olduğu düzen intizam ve ciddi forum isteyenlerin garip ve sert karşılandığı halde. Hatta siz de öyle düşünüyorsunuz.

Düşünün tabii. Ancak yöneticilik kolay değil. Bütün konuları tek tek okuyacaksınız. Tekrarları bulacaksınız. Öyle aynı soruyu elli kere soran mesajları eleyeceksiniz.

Dışarıdan bu işi yapan biri olarak bu sertliğin dahi az olduğunu düşünüyorum. Yöneticilerin kendilerini biraz olaya fazla kaptırmaları ise bu sinerjinin bir gereği hem de sonucu. Burası biraz da profesyonel mimarlar için. Yeni gelen bir kişi öne okumayı öğrensin. Forumu bir anlasın. Nedir ne değildir. Ondans sona yazsın.

Bilmiyorsum mazeret değildir.

Çok yazdım ama kendimi savunmuyorum. Sert olma süreci devam edcektir. Bu bir seçimdir.

Cevapsız sorular var. Demişsiniz. Bu soruları cevaplayan da üyeler. Tekrar tekrar sorulan soruları ben de olsam cevaplamam. O kadar hoş ki.

Ben soru sordum cevaplamadınız. Diye fırça atan var.
Öncelikle kimse zorunda değil sonrasında siz araştırdınız mı soruyorsunuz bir de cevap yoksa kızıyorsunuz.

Hah çok demokratik değil.
Öncelikle hedefimiz demokratiklik değildir. Herkese aynı hoşgörü ile yaklaşamayız.
Sizin eleştirileriniz de yeni değil (Forumu arasaydınız keşke heheh)

Ne yazık bu şekilde devam edeceğimi bildiririm. Arkitera yönetimi ne zaman ki bundan rahatsız olur. Beni gönderir. O zaman sırtımdan da yük kalkar. Ama ben burada oldukça durum budur. Başbakandan hoşlanmasanız bile o başbakanızdır. Benden hoşlanmasanız bile ben de yöneticiyim. Başbakan oyla seçilir ben oyla seçilmedim. İnşiallah forumu oyla yönetici seçecek şekle getiririz. O zaman kesin söyliyeyim

KENDİME OY VERMEM.

Kolay gelsin.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 21-06-2006, 23:35   #6
Üye

cevaplar için sağolun...

Evet, beklenen sona yaklaşılıyor sanırım...

"Ayasofya" sanırım banada kızdı (nedenini anlamamakla beraber..)

Sorulan bir sorudan ve/veya yapılan bir öneriden "bir daha asla gelmesin" beklentisi içinde olunması (bence) doğru değil.
Başlıkları uzatarak ısrarcı bir şekilde yazanlara bende çok sinirleniyorum ancak.. birkaç büyük-küçük harf oyunu yüzünden, konunu engellenerek, başkalarınında cevap vermesinin önüne geçilmeside, tartışılması gereken bir durum.
"Burası biraz da profesyonel mimarlar için" ise belki bizde gitmek için müsaade istemeliyiz , bu profesyonelliğin kriterinin ne olduğunu bilmekte fayda var, tabiki profesyonel mimarlar için olan bir forumda, eğitim, kampüs, okullar vb. başlıklar olmasıda ilginç, bunlar "profesyonel mimar okulları!" na devam eden mimarlar için olsa gerek..
Eleştirilerimin yeni olmadığı konusuna gelince, benimkiler tespitler ve tespitler sonrası cevap almayı beklediğim sorular bütünü..

Emin olun bende size oy vermem
Eski 22-06-2006, 00:40   #7
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Öyle oradan eleştirmek kolaydır. Kabul ediniz hariçten gezel okumaya benzedi biraz. 3 adet mesajla olayı çözmek. Benimkine kızmak denmez olsa olsa forum yönetiminin ne olduğunu tatmamış birine verilen tepkidir.

Bana sorsanız kampüs bölümün toptan kaldırırım. Zaten kampüs bölümündeki gariplikler ve Kahve molasındaki sonraki mesajda ne hissediğinizi yazın gibi oyunlardan nefret ediyorum. İcabında tek bir soruya yanıt verebilmek için sayfalarca yazı yazan saatlerce acaba doğru bilgi mi veriyorum diye araştıran ve topu topu 100 mesajı olan genelde okuyan, tekrar sorulara cevap vermeyen çok üyemiz var. Bir de bakıyorsunuz 500 mesajlı ve kahve molası dışına çıkmayan çıktığında yazdıkları anlaşılmayanlar var. Mesaj sayısı bir şey ifade etmiyor zaten. Ben bir kullanıcı hakkında araştırma yaparken onun mesaj geçmişne bakarım. Rastgele mesajlarını okurum en az 6-7 mesajını ciddi okurum. Gayretli gördüm sizi. Sizin de inşallah öyle mesajlarınız olacak dolu dolu uzun uzun okuyacağız.

Ben o bölümleri tasvip etmiyorum. Bana kalsa o dakika kaldırırım. Ama benim yöneticisi olduğum yerler CAD bölümleridir. Ve CAD bölümleri kahve molası dialog ve kampüs dışında tüm ARKİTERA'NIN MESAJ SAYISINI hem de tek cümleden oluşmayan ciddi bilgi dolu mesajlarla GEÇMEKTEDİR.

Serttir ama Türkiye'nin CAD konusunda en fazla yazışılan sitesidir. Yaklaşılması da zordur.

Ha ayrıca
Eksik kalabilir.

Emin olun kesinlike ben de sizden oy almak istemem.

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
Eski 24-06-2006, 23:27   #8
Üye

Evet!!
En başında forum hakkında yaptığım tespitlerin, aksaklıkların neden kaynaklandığının cevabını
doğrudan almış olmasamda, dolaylı olarak aldım sanırım..Yazılmış bu soruya "Yönetici Ayasofya" dan başka cevap verebilecek başka bir yönetici çıkmadı (ki o da cevap olamadı zaten, bunu kendisinin kullandığı bir yaklaşım tarzı olarak açıklamaya çalıştı)..
ama hala yanlış birşeyler var...

saygılar
Eski 24-06-2006, 23:48   #9
Arkitera Üyesi

Sanırım sana ilk cevap veren Ömer Yılmaz'ın da "yönetici" olduğu gözünden kaçmış. Ayrıca Ayasofya çok da güzel bir şekilde sorularına cevap vermiş. Bu kadar rahatsız oluyor ve siteyi beğenmiyorsan girmezsin olur biter.. hiçbir konuya mesaj yazmayıp sadece bu tarz bir mesaj yazmak için üye olduysan yazık.. yoksa başka bir nickin var da onunla yazmaya cesaret edemeyip yeni bir nickle mi yazıyorsun?
Eski 24-06-2006, 23:59   #10
Üye

Alıntı:
Orijinal metin Melody tarafından gönderilmiş
Sanırım sana ilk cevap veren Ömer Yılmaz'ın da "yönetici" olduğu gözünden kaçmış. Ayrıca Ayasofya çok da güzel bir şekilde sorularına cevap vermiş. Bu kadar rahatsız oluyor ve siteyi beğenmiyorsan girmezsin olur biter.. hiçbir konuya mesaj yazmayıp sadece bu tarz bir mesaj yazmak için üye olduysan yazık.. yoksa başka bir nickin var da onunla yazmaya cesaret edemeyip yeni bir nickle mi yazıyorsun?
Sn. Melody, açtığım başlığın içerisinde bir maddede sizin gibi kullanıcılar içindi, yüzümü kara çıkartmadınız..Bir süredir üyeyim ve ben üye olduğum yerlere yazmadan biraz tanımayı yeğliyorum, sizin gibi de sadece cevap yazmış olmak için hiçbir başlığa cevap yazmıyorum..

saygılar..

Nuri Demircigil
Mimar
Eski 25-06-2006, 10:44   #11
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Nuri Bey, bize toptan mesajlar vermek için gönderilmiş ulu yüce forum bilgesidir.

Hemmmeeeennn yanlış şeyler düzletilmelidir. Kendisi herhangi bir çıkar beklemeden sırf bize iyilik ya da ağbilik yapmak üzere burada bulunmaktadır.

Bizse bu fevkalede fedakarane davranışı anlamayıp verdiğimiz her cevapla onun kast ettiği yanlışlıklardan oluvermekteyiz, ortada apacaçık olan bir şeydir ki onu anlayamamaktayız.

Bu yaptığımız çok ayıptır diyor, özeleştirilerden özeleştiri beğeniyorum kendime.

Bu arada cevap şöyle gelecektir.
"Bakın işte cevap bu olmaktadır. Zaten yanlışık budur. Ayasofya yöneticisi dışında cevap veren Melody üyesi dışında cevap veren yoktur. Bu kişiler zaten benim dediğimi yapmıyorlar ki. Zaten yanlış bir şeyler varsa onlar bu yanlışların ta kendisi. Yokkk mu başka üye yönetici. Yookkk mu değerli öğütlerimi vereceğim kişiler. Tüh tüh vah vah."

Geçiyoruz efendim geçiyoruz.

Eski 25-06-2006, 11:47   #12
Arkitera Üyesi

Alıntı:
Orijinal metin nuridem tarafından gönderilmiş
Sn. Melody, açtığım başlığın içerisinde bir maddede sizin gibi kullanıcılar içindi, yüzümü kara çıkartmadınız..Bir süredir üyeyim ve ben üye olduğum yerlere yazmadan biraz tanımayı yeğliyorum, sizin gibi de sadece cevap yazmış olmak için hiçbir başlığa cevap yazmıyorum..

saygılar..

Nuri Demircigil
Mimar
Ilk mesajdaki hangi maddenin "benim gibi kullanıcılar" için olduğunu merak ettim doğrusu...
1. madde bazı konuların cevapsız kaldığıydı, diğerleri ise yöneticilerle ilgiliydi. Ben bilmediğim konularda sırf laf etmiş olmak için konuşmam, öyle yapanlardan da nefret ederim. Yönetici filan da değilim. Yani 3 maddeyede girmiyor sizin gözünüzde "benim gibi" olanlar.
Görünüşe göre siz bu ay üye olmuşsunuz ve ilk mesajınızı ayın 20'sinde atmışsınız. Böylesine bir yeri tanımak ve böyle hükümler vermek için yeterli bir süre gibi gelmiyor bana. Ha tabii işsiz güçsüz bir şekilde günün uyku haricinde geçen tüm vakti forumun geçmişini okuyarak geçirmiyorsanız. Ben 5 senedir bu forumun üyesiyim (ilk nickim "turist"tir ve teknik bir sorundan dolayı bu isimle devam ediyorum) ve sizin gibileri çok gördüm.. gelir gidersiniz...
Eski 26-06-2006, 09:19   #13
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Söylenecek herhangi bir şey yok. Sizin yorumlarınız ve bizlerin cevapları ortada. Değerlendirme yapmak okurlara kalıyor artık.
Eski 26-06-2006, 11:17   #14
Üye

Tavrınız ne olursa olsun cevaplarıza teşekkür ediyorum, maalesef, kimin işsiz güçsüz olup olmadığı konusunda fikir yürütmek, insanların bilgelikleri ve yüce olup olmadıkları konusunda ahkam kesmek ve sadece (çok özür dilerim ama) laf sokmak amaçlı yazı yazmak gibi, bir tavrım, özelliğim ve amacım olmadığı için konuyu, (birçoğu) değerli okuyucuların görüşlerine bırakıyorum..
Eski 26-06-2006, 11:28   #15
Forum Üyesi

gün'in Avatar'ı

ayasofya'dan alıntı: bize toptan mesajlar vermek için gönderilmiş ulu yüce forum bilgesidir..

bu tür bir yaklaşımı yakıştıramadım. isterse bir günlük üye olsun, bu tür eleştiri hakkı vardır kanımca. kimseyi yeni üye diye bu şekilde yargılayamazsınız diye düşürünüm.

eleştirisi varmış ve cevap vermişsiniz. daha ötesini yazmanın bir anlamı yok. nerden biliyoruz eleştiriyi yapanın kim oldugunu?

yöneticilik dediğiniz gibi zor iştir, her yerde. müsamahanızın fazla olmasını gerektirir, üstelik karşıdaki belden aşağı vurmuyorsa, sanırım o tür bi tavır da yok ortada...
gün offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları