![]() |
|
|||||||
| Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Arkitera ana sayfa forum
Takip etme kolaylığı açısından forum konularına ana sayfadan ulaşmaktayım.
Forum başlıklarının hızlı tüketildiğini ve önemli konuların, bazen daha farklı konular yüzünden, ana sayfa forum listesinde kaybolduğunu düşünüyorum. Arkitera Forum'da, Diyalog, Platform, Tasarım, Uygulama, CAD, Profesyonel Yaşam, Eğitim, Kahve Molası, Arkitera başlıkları altında açılan pek çok konu var. Konuların, kendi başlıkları altında anasayfaya gelmesiyle (en azından her başlığa ait son 5 konu), katılımların çok daha fazla olacağı görüşündeyim. Sayfa düzenini tasarımcılara bırakıyorum ama yine de aklıma ilk gelen görüntüyü eklemek istedim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
çok doğru ve akıl dolu bir öneri. destekliyorum...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Foruma yapacağımız müdahale sırasında bunu da halletmeye çalışacağız.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Herkese Selamlar,
foruma kisa bir süre önce kaydoldum eh üc bes yazida gönderdim sayilir fakat bu arada hemen dikkatimi ceken bir sey oldu; benim gibi adi ve soyadi ile yazan katilimcilar oldugu gibi kod adi kullananlar da var. Katilimcilari anlamadigim gibi yöneticileri bu konuda hic anlayamiyorum onlar neden kod adi kullaniyorlar ? Mesela Zeplin, Ayasofya veya ne bileyim blur. Kim bunlar ? Yönetici vs. bir takim ibareler görüyorum ama baymi bayanmi ? insan bu kisilere nasil hitap eder ? Arkitera yöneticilerinden kisa bir sekilde aciklamalarini rica ediyorum. Bayagi merak ettimde.......... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Bunu sadece merake den siz değilsiniz.
Bir organizasyonumuzda Sayısal Grafik'ten bir temsilci de bunu dedi. Neden kod kullanıyorsunuz diye. O da bunun modası geçmiş bir Internet gizi veya takıntısı olduğunu söylmişti. Bunun yanında sizin Mesut Tanyel olduğunuzu nereden bilelim. Bir profilim var benim hakkımda bilgiyi oradan da alabiliyorsunuz. İsmim cismim belli. Ama benim Internet ile ilgili tüm yorumlarımı bu isim altında yazmayı seviyorum. Kod filan değil. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
İnternete hosgeldiniz.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Bay bayan olması ne farkediyor şimdi?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ziyaretçi
|
Phin gibi ben de Sn Mesut Tanyel'in takma isimlere, etiketlere ve de cinsiyete takılmasına anlam veremiyorum...
Burası fikirlerin yazıldığı bir ortam, önemli olan fikir değil midir? Diğer konuların ne önemi var? |
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Burası fikirlerin yazıldığı bir ortam, önemli olan fikir değil midir? Diğer konuların ne önemi var?
Tabiki var, ben phin veya turist`in düsüncelerine katilmiyorum zaten öyle olsa bu konuda hic yazmazdim. Hukukunun temel ilkelerinden biri de her türlü aciklamanin altinda bir imzanin olma geregidir. Bu basin kanununda da böyledir, mimarlikta da böyledir (mimari eser`in bir fikir eseri olmadigini kimde iddia edemez herhalde) her türlü fikir imzasiyla gecerlidir. Dolayisyla Intenet portallerinin basin yasasi baglaminda ele alindigini düsündügümüzde böyle bir basin organinda imzasiz köse yazarlarinin oldugu ortaya cikmaktadir. Avrupa Birligi ülkeleri yavas yavas internet ortamini basin yasasiyla iliskili hale getirmeye basladilar. Türkiyeninde yakinda üye olacagi bu birlik icerisinde er gec bu yasalar Türkiyedede gecerli olacaktir. Kusura bakmayin ama yine Almanyadan bir örnek diyecegim (insanin kendi yasadiklarindan yada kendi yasadigi yerden örnek vermesi kadar dogal bir sey olamaz herhalde) NRW Mimarlar Odasinin forum sayfalarnda kod isim uygulamasi olmadigi gibi mimarlarin kendi internet sayfalarinda asgari hangi bilgilerin bulunmasi gerektigine kadar her türlü ayrinti var. Yasa koyucu kisa bir süre önce Avrupa Birligi ülkelerindeki mimarlarin kendi web sitelerinde hangi hukuki bilgilerin olabilecegini belirledi. Mimarlik portallerininin bunun disinda olcagini düsünmeyin sakin. Ben sadece var olan bir durumdan yola cikarak arkiteradaki durumu biraz garip gördügümü ifade ettim ve halen ayni düsüncedeyim. Ama su ana kadar benim düsünceme yönelik bir destek gelmedigine göre Arkitera ortaminin dogrusu budur diye yavas yavas bir fikir yürütebilirim. Sürcülisan ettiysek affola. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Tanyel,
Baska bir başlık altında değindiğim rumuz konusundaki kişisel tavrımı sizin için buraya da taşıyayım. Belki bu açıklama sizin içinde anlamlı olabilir, arkiteradaki bu durumu garipsemenizi engeller... Alıntı:
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
biz kimiz?
Bu siteye üye olurken kimse bizden nüfus kağıdı sureti istemiyor. Yani bizim beyanımız doğru kabul ediliyor. (ki yasalarca kişinin beyanı doğru kabul edilir) Yani birhan olarak fikirlerimi beyan ediyorsam ben birhan'ımdır. Hem profil bölümü de kişisel bilgilerimizi vermeyi zorunlu kılmıyor. Ayrıca bu forumların yöneticileri var. Onların görevleri de yazdıklarımızı denetlemek ve uygunsuz gördüklerini silmek veya yazarları uyarmak. Herkes fikirlerini yasalar çerçevesinde açıklamakta hür. Kısıtlayıcı birşey yok. Ama burada birbirini tanıyan birkaç kişi hariç hiçkimse diğerinin cinsiyetini, kişisel geçmişini, mesleğini, şu anda ne yaptığını bilmiyor, hatta sizin gibi merak da etmiyor. Burası bir IRC chat odası değil ki yaş, cinsiyet, şehir soralım. Hem cinsiyetimiz yada adımız ne zamandır mimari anlamda fikirlerimizi şekillendirir oldu?Önyargısız olarak kişiselde durmadan fikirler ön planda olarak yazışıyoruz burada. Ben ismimi yazmışım, o yazmamış sizin için ne farkedecek anlamadım. Hitap ederken yanına Bey yada Hanım yazamadığınız için rahatsız olmamalısınız. Ayrıca hangi yaş grubundan olduğumuz da önemli değil. 'Akıl yaşta değil baştadır' demiş atalar.Zaten bizleri tanımıyorsunuz ki? Ayrıca bu Avrupa'nın her yaptığını bize uyar mı uymaz mı bakmadan hemen uygulayalım mantığını da pek doğru bulmuyorum.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kod isim
Anladigim kadariyla kod isim konusunda herkes hemfikir. Gelen cevaplarin sertligide bunu gösteriyor. Dolayisiyla burada benim artik baska yazi yazmamin bir ablamida kalmiyor.
Ne diyelim en kücük bir elestirinin daha dogrusu fikir belirtmenin bu debli sert tepkiyle karsilanmasi beni bayagi rahatsiz etti. Üstelik kimlerle muhatap oldugumu bilmeden yazismakta cabasi. Avrupanin ne yaptigi konusuyla ilgili hic bir sey söylemek istiyorum herkes ne kadar avrupali oldugunu düsünüyorsa o oranda kendine düsen payi cikartabilir. Bu benim Arkitera ana sayfa ile ilgili yazdigim son yazi . Bundan sonra cevap vernmeyecegim. Tesekkürler ve Hoscakalin |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ziyaretçi
|
Mesut bey,
Fikirlerinize size göre "sert" cevaplar gelmiş.. halbuki yazılar hiç de sert değil aslında, bu forumun bazı bölümlerinde bir zamanlar bundan çooook daha sert yazılar vardı. Burada herkesin birbirinin düşüncesine saygısı vardır, evet belki sizin fikirinize tepki veren sayıca çok oldu ama sert değildi bu tepkiler... Ayrıca bir konu daha var. Sadece kod isim kullanıldığı için böylesine değerli bir siteyi ve forumu bırakıp gitmek ne kadar doğru bir karardır bilemiyorum. Ama yine de karar size ait... bence mesleki açıdan önemli bir site burası. |
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
gerçek
Kesinlikle katılıyor ve Zahon'un cevabını da mantıklı bulduğumu söylemeliyim.
![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|