Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Arkitera Forum > Öneri ve Düşünceleriniz

Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 19-06-2004, 14:26   #16
Arkitera Üyesi

USTABASI'in Avatar'ı

Kod isim , Avrupa Birligi mevzuati ve Türkiye Mimarligi

Gelen son yaziyi görünce cevap hakki dogdugunu düsündüm ve tekrar konuya dönüyorum. Ben Ana sayfa ile ilgili olarak yazmayacagim demistim diger forumlardaki yazismalara veya diyaloglara katilacagim ancak arkitera yöneticilerinin en azindan bu konuda daha ilimli olmalari gerekirdi. Basit bir örnek: Yöneticilerden birinin bir yerde söyle bir ifadesini gördüm "Mesajda silerim konuda kapatirim" böyle bir ifadenin saka yollu dahi olsa bir yöneticiye yakismayacagini düsünüyorum.

Neyse ben bu konuyla ilgili olarak ayrica sayin Banu Binat`a özel bir yazi yazdim.

Simdi kücük bir alintiyla eski konuya dönecegim

Sayin Birhan diyorki: Burası bir IRC chat odası değil ki yaş, cinsiyet, şehir soralım.

Sayin Birhan özelliklede chat odalarinda kod isim kullanilir hatirlatirim.

Sayin Birhan devamla sunlari ifade ediyor:
"Ayrıca bu Avrupa'nın her yaptığını bize uyar mı uymaz mı bakmadan hemen uygulayalım mantığını da pek doğru bulmuyorum."

Sayin Birhan uluslararasi anlasmalar ulusal yasalarin üzerindedir.
Ben Avrupayi tanimam mantigi akademik egitimli bir insanin söyleyecegi bir söz olmamamali ve olamazda.
Olsa dahi imzalanmis belgeler ve taahhütler var ve daha önemlisi Türkiye kamuoyunun AB ye girme istegi var.

Siz kisi olarak sirtinizi dönseniz dahi Türkiyede önemli bir kesim Avrupa Birligi konusuyla kendisini ilgilendiren alanda ilgilenmekte ve biz Mimarlarda yine ayni sekilde Acvrupada neler olup bitiyor yakinen takip etmek zorundayiz. Üc gün sonra mevzuat kapiya dayandiginda ne yapacaksiniz sayin Birhan ? O tarih itibariyla kararlar Brüksel`de ve Strasbourg`da verilecek, hatta verilmeye baslandi bile.

GATS , Avrupa Mimarlar Birligi Direktifi vs. bir takim kavramlar ortada dolasiyor bile acaba kac mimar bu kavramlari taniyor veya ilgileniyor. Siz Avrupayla ilgilenmeseniz bile Avrupa sizinle ilgileniyor.

Simdide Zahon adli üyenin yazisindan bir alinti:
"Yarışmalarda katılımcıların isimleriyle değil işleriyle değerlendirilebilmesi için isimlerin rumuzla ve kapalı zarf içinde tutulması durumuna benzetebilirsiniz bu durumu"

Sayin Zahon ben bu fikre katilmiyorum. Bunun adi yanlis örnek vererek konuyu saptirmaktir bence cünkü o dediginiz sadece jüri süreci icin gecerlidir jüri sonrasinda bütün eserlerin imzasi ortaya cikar. Ayrica yayincilikla proje benzetmeside hic uygun degildi. Ben yayincilik konusundan yola cikarak kod isimleri elestirdim. Daha öncede belirttim gazete ile internet yayinciligi arasinda bir fark yok. Her ikisininde uymak zorunda oldugu yayin yasalari vardir. Umarim konuya biraz daha aciklik getirebildim.
USTABASI offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 20-06-2004, 22:02   #17
Forum Üyesi

bir takma isim kullanarak forumda yazi yazmak degisik durumlara gore bazen haksiz, bazense zararsiz olabiliyor.

siz yeni bir uye oldugunuz icin ben size kisa bir ozet olarak anlatmak isterim.

haksiz oldugu durum su, yasandi:

diyalog'da eger biraz sevilmeyen, antipati duyulan bir konuk varsa takma isim arkasindan onlara hakarete varacak mesajlar atildi. oysa ki gercek kimlikleri acikta olsa bence o kadar rahat bir sekilde saygisizlik yapamayacaklardi.

bir diyalog konugu konusunda basarili bulundugu icin veya yaptigi isler ve dusunceleri ile ilgili tartismaya deger bulundugu icin cagriliyor.

forum tarihinde bu durumu bir firsata cevirip kisiyle isleriyle ilgili bir sohbet yapmanin aksine biraz da kendilerini gostermek, "nasil da verdim agzinin payini!" gibi konusmak icin rumuzlarin arkasindan konusanlar oldu. bu durumda rumuz arkasindan konusmak gerilim yaratmak kaliteyi oldukca dusurdu.

bir mimarin islerini hic begenmiyor olabilirsiniz, kendisinden nefret ediyor olabilirsiniz, acaba sunu sorsam verebilecegi bir cevap var midir ki? diyor olabilirsiniz, diyalog'da bunu sorarsiniz. kendisine saygi duymuyorsaniz arkitera yoneticilerine saygi duyarsiniz o insani secmis, cagirmislar orada sikistiracaksaniz bile usturuplu sikistirirsiniz.

dedigim gibi diyalog konusunda bir sikinti oldu,

forumda ise adiniz acikta oldugunda karanlik bir odada uzerinize bir isik yakilmis herkes size saldiriyor gibi hissediyorsunuz. cok normal elestiri, hatta gayet saygili bir sekilde size verilen karsi dusuncede cevap dahi kendinizi yalniz hissettiriyor. bakin siz bile sert elestiriler gibi algiladiniz soylenenleri! normal, ne hissettiginizi cok iyi anliyorum.

adiniz, rumuzunuz ise bazi insanlar bunu kotu yonde ister istemez kullaniyor. hedef oluyorsunuz. benim ilk uye olusumda ismimi koymamin nedeni forumun katilim sayisi anlaminda cok mutevazi bir forum oldugunu dusunmemdi, ki o zamanlar oyleydi de, ancak birden o kadar unlu bir forum, o kadar unlu bir site oldu ki kendimi bircok insanin icinde yalniz hissettim, ovguler aldigim gibi tehdit gibi antipati e-mailleri de aldim. bugunden sonra gereksiz birsey.

o yuzden bu siteye kayit olurken bunlari goz onunde bulundurup, ozellikle genclerin yolun basinda (deli-kanli donemlerinde) bir nick arkasinda olmasi en iyisi. ama olgun bir insan icin ismini kullanmasinda da bir sakincasi yok.

burasi devlet dairesi degil. Amerika, AB ne kadar ugrasirsa ugrassin internet oyle ele avuca sigacak birsey degil. takma isim arkasindan yazmak su an itibariyle zararsiz birsey. diyalog platformunda olmadigi surece problem yaratmadi. belki insanlarin diyalog icin bir hesabi daha olmasi gerekiyor gercek isimlerinin oldugu? boylece esit olarak tartisilecekleri konuk ile. veya en basitinden mesajin altina isim yazma zorunlulugu olabilir.

ama ayasofya'nin dedigi gibi, isminizi yazdiginizda bile onun gercek olup olmadigini bilemeyiz ki...

bu yuzden forumda da rumuzlarla konusulmasi normal, cok isteyen ismini de kullansin ama o zaman da (ozellikle gencler icin bu) "aaa turkiye'de hangi mimarlarla tanissam beni taniyorlar oysa ki ben sadece fikrimi soyledim" dersiniz surekli goze batarsiniz... ben girdigimde bu kadar kalabalik degildi bu forum ama simdiden sonra gircekler icin bu onemli... rumuz kullanin ayip birsey degil.

arkitera'ya ugruyoruz, okuyoruz, tartisiyoruz burada ve isimlerin olmayisi konulari daha da onplana cikariyor belki de? sadece gorusler carpisiyor. bazen anlik sinirimizden utaniyoruz, eskiden yaptigimiz hatalari tekrarlamiyoruz, ogreniyoruz...

arkitera'nin rumuz gecmisini size anlatmak istedim ki bu rumuz hikayesinin eskiligini bilin, daha yeni bir uye oldugunuz icin verdiginiz tepki normal sayilabilir. bir dengesizlik bazen olussa da sadece forum altinda rumuz kotu birsey degil.

blur/ayasofya/phin... kim olursa bu forumu gece/gunduz icini karistirdikca onlari da taniyabilirsiniz zevklerini mimarlik anlayislarini... kesfetmek zevkli birsey yani... radyo dinlediginizi varsayabilirsiniz mesela?
riverside3 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 21-06-2004, 15:36   #18
Yönetici

phin'in Avatar'ı

Tüm bunların dışında benim adım altta yazıyor zaten.

Ben de bazı karşılıklı konuşmalar sırasında karşımdaki kişiye açık olmam gerektiğini hissettim ve adımı alta ekledim.

Ama yukarıda bazı arkadaşların söylediği gibi, burası internet ortamı, beni okuyanların kim olduğu bir yana, yüzünü göremiyorum, ne düşündüklerini bilemiyorum, birçok kişi yazmıyor bile.

Belki resmi bir forumda, mesela mimarlar odasına ait bir email grubunda ya da forumda isimler açık olmalı ama arkitera da herkes bu konuda özgür olmalı.
Eski 21-06-2004, 15:52   #19
Arkitera Üyesi

birhan'in Avatar'ı

Cool İşte sert bir mesaj

Öncelikle belirtmek isterim ki ilk yazdığım mesaj sertlikten hayli uzaktı. Forumu biraz daha incelerseniz çok daha sert mesajlar göreceksiniz. Ben küstüm al topunu ver ipimi deyip gitmek de Forum içinde çok karşılaşılan birşey değildir. Burada karşılıklı tartışıyoruz. Küsmek gocunmak hele de yaşca olgun denebilecek kişilere göre hiç değil. Gitmeyin ve tartışmaya devam edelim. Şimdi sizin bence söylemek istediklerimin dışında algılanmış ve cevaplanmış mesajınıza olan cevaplarıma geçelim. Ben alınmadığımı baştan söyleyeyim. Sizin diyaloglarımızdan alıntıladıklarım:

M.T. Sayin Birhan diyorki: Burası bir IRC chat odası değil ki yaş, cinsiyet, şehir soralım.
M.T. 'Sayin Birhan özelliklede chat odalarinda kod isim kullanilir hatirlatirim. '

Kod isim kullanmak bir forumu chat odası yapmaz. Burada ciddi ciddi insanlarla, laubali olmadan gerektiğinde kıran kırana tartışma yapılır. Çünkü burası internette bir 'FORUM' sayfası. Forum kuralları geçerli. Chat için başka bir bölümü var bu sitenin.

M.T. 'Sayin Birhan devamla sunlari ifade ediyor:
"Ayrıca bu Avrupa'nın her yaptığını bize uyar mı uymaz mı bakmadan hemen uygulayalım mantığını da pek doğru bulmuyorum."

M.T. 'Sayin Birhan uluslararasi anlasmalar ulusal yasalarin üzerindedir. Ben Avrupayi tanimam mantigi akademik egitimli bir insanin söyleyecegi bir söz olmamamali ve olamazda.
Olsa dahi imzalanmis belgeler ve taahhütler var ve daha önemlisi Türkiye kamuoyunun AB ye girme istegi var.

Siz kisi olarak sirtinizi dönseniz dahi Türkiyede önemli bir kesim Avrupa Birligi konusuyla kendisini ilgilendiren alanda ilgilenmekte ve biz Mimarlarda yine ayni sekilde Acvrupada neler olup bitiyor yakinen takip etmek zorundayiz. Üc gün sonra mevzuat kapiya dayandiginda ne yapacaksiniz sayin Birhan ? O tarih itibariyla kararlar Brüksel`de ve Strasbourg`da verilecek, hatta verilmeye baslandi bile.

GATS , Avrupa Mimarlar Birligi Direktifi vs. bir takim kavramlar ortada dolasiyor bile acaba kac mimar bu kavramlari taniyor veya ilgileniyor. Siz Avrupayla ilgilenmeseniz bile Avrupa sizinle ilgileniyor. '

Kuduğum kısa bir cümle 3 paragraflık bir karşı savunmayı, hatta suçlamayı gerektirmiyor. Sadece dikkatli düşünmeye ve davranmaya davet ediyor. Siz benim görüşlerimi ve mantığımı paylaşmayabilirsiniz. Ancak bu beni 'akademik eğitim de almış ama bak bak nasıl da yanlış mantıkla düşünüyor yuh sana' şeklinde aşağılama ve hakaret etme hakkını size asla vermez.

AB hakkındaki düşüncelerimi açıklamak için bu forum doğru yer değil o yüzden yazmayacağım ancak sizin sırf kod isim kullanmayı destekliyorum diye, Avrupa'nın her yaptığını tartışmadan sorgulamadan, dayatanlardan hesap sormadan kabullenmiyorum diye beni Avrupa karşıtı , dar görüşlü, Yasalardan bihaber, gündemden olup bitenden bihaber, mesleğine ilgisiz biriymişim gibi algılamanız nasıl açıklanabilir? Sanırım herkesin karşınızda muhalefet yapması sizi çok rahatsız etti. Zaten sizden başka hiçkimse de bu forumda bu şekilde algılamamıştır bu düşüncemi.
Tüm yazdıklarınızın önüne 'Sayın' kelimesi eklemiş olmanız da yazdıklarınızın şiddetini azaltmaya yetmez.

Şimdi bu yazdıklarımın altında açık adımı yazmış olsaydım, bana karşı görüşlerinizde bir farklılık olacak mıydı?
Bu andan itibaren zaten benim kod adımı biliyorsunuz ve beni hangi tartışma olursa olsun muhalif görmeyeceksiniz inşallah. Başka tartışmalarda karşılaşmak dileğiyle.
birhan offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 22-06-2004, 00:39   #20
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 16
He heh

Ahmet Vefik Alp isimli ünlüüü meşhur siyaset ve proje adamı düşünür mimar Arkitera Diyalog'a konuk olmuştu.

Kendisini çok sever çok takdir ederim.:-)

5 tane soru sordum hepsine yanıt alamadım. Boş boş cevaplar geldi.

Ama verdiği cevapların başı çok hoştu.

---Alıntı---

Sevgili Ayasofya,

Keşke isminide yazsaydın, bir kiliseye cevap vermek durumunda kalmazdım. Baymısınız Bayanmı onu da bilemiyorum.

------

Eeeeee.....

Tüm metne ulaşmak isterseniz

http://www.arkitera.com/forum/showth...p?threadid=975

Gelelim Avrupa'ya.

Mimarlar Odası olarak biz de bir forumvari bir şey kuracağız. Bunda isimler cisimler olacak ve hatta üyenin mimarlar odası nosunu bile kullanmayı düşünüyoruz.

Niye çünkü meslek odası. Mimarın mesleğini ve kimliğini ilgilendiren bir şey var. Almanya'daki örnek için de bu geçerlidir.

Bence cevap hakkı filan da doğacak bir durum yok. Güzel güzel herkes fikrini söylüyor. Kimse sert yazmıyor. O kadar olacak. Mimiklerinizi göremiyoruz ki. Bunun yanında yönetici olduğumdan mıdır. Kötü mi yazıyorum nedir bir kaç kez bana da küfür dolu mesajlar geldi.

Forum böyle açık olunca normaldir böyle şeyler.

Nüfus cüzdanında yazdığınız ismin bir önemi yoktur. Ahmet Turan KÖKSAL yani kısa adı ile ATK benim tasarımlarımın altına attığım imzadır. Severim ve kullanırım.

Ayasofya ise farklı bir kişiliktir bence. Mimiği yoktur. Net'te çok dolaşır ve her yere burnunu sokar. Birbirlerini etkilerler yine de ayrıdırlar.

Ben buna inanırım. Sizin dediğiniz gibi o kadar da lineer düşünmeye gerek yok. GATS konusu ise ayrı bir olay. İyi yönleri olduğu gibi Türk Mimarlığı için kötü yönleri de çokça.

Avrupa'nın isim kullanmama konusunda daha rahat olduğunu düşünüyorum.

AYRICA fena halde off-topic olmuş durumdayız. Ayrı bir konu açsak da olmaz.

O yüzden isteyen istediğini desin. Sonra başka bir başlık haline sokalım konuyu. Yok devam edecekse kilitlesek daha iyi olacak.

Çok konu dışıyız.

KOlay gelsin.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 21-12-2004, 00:12   #21
Forum Üyesi

:node'in Avatar'ı

Lightbulb

YENİDEN
Arkitera ana sayfa forum
Alıntı:
Takip etme kolaylığı açısından forum konularına ana sayfadan ulaşmaktayım.
Forum başlıklarının hızlı tüketildiğini ve önemli konuların, bazen daha farklı konular yüzünden, ana sayfa forum listesinde kaybolduğunu düşünüyorum.

Arkitera Forum'da, Diyalog, Platform, Tasarım, Uygulama, CAD, Profesyonel Yaşam, Eğitim, Kahve Molası, Arkitera başlıkları altında açılan pek çok konu var.

Konuların, kendi başlıkları altında anasayfaya gelmesiyle (en azından her başlığa ait son 5 konu), katılımın çok daha fazla olacağı görüşündeyim.

Sayfa düzenini tasarımcılara bırakıyorum ama yine de aklıma ilk gelen görüntüyü eklemek istedim.
:node
15-05-2004
Eklenmiş İmajlar
arkitera-ana-sayfa-forum-anasayfa-oneri-1-jpg  
:node offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 21-12-2004, 08:35   #22
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Çok yakında...
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23-01-2005, 00:33   #23
Forum Üyesi

magenta'in Avatar'ı

Yine mi yetkim yok?

Ana sayfadan mesajların üzerine tıklayıp taze taze okumalarımı yapayım derken, arada sırada karşıma pat diye 'sayfaya girmeye yetkiniz yok' gibisinden mesajlar çıkıyor. Biliyorum bu mesajlar yöneticilerin kendi aralarındaki konuşmalarını içeriyor da.....Ne demeye içeriği gizli bir mesajın başlığını ana sayfada görüyoruz? Hani başlık atarken de dikkatli olmanız lazım sayın yöneticiler

Bir de kendimi her seferinde banladılar mı acaba beni, ne yaptım ki şimdi? sorusuyla başbaşa buluyorum. İnanın o birkaç saniye hiç hoşuma gitmiyor. Hani diyorum forumu programlayanlar şunu düzeltse...

magenta offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 13-08-2006, 21:35   #24
Forum Üyesi

forumlar cinsiyet, yaş, isim soyisim ve bunun gibi şahsımıza ait bilgilerden öte fikirlerimizle var olduğumuz bir yer olmalı iken bu kaygı biraz anlamsız kaçmıyor mu?
bittabii haklısınız burda yazılanların da aslı astarı yahut garantisi olmalı ancak bunun teminati isim ve soyisimin tüm gerçekliği ile yazılmış olması olmayacaktır
PuDRa offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları