![]() |
|
|||||||
| Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arkitera Forum'un Yönetimi
Sayın ayasofya, son zamanlarda birşeyi farkettim, forumda polis gibi dolaşıyorsunuz ve en ufak bir şeyde hemen sert bir çıkışla insanları bastırmaya çalışıyorsunuz yada dışardan öyle algılanıyo. bu tavrınızı hiç doğru bulmuyorum. Bunu, sizinle hiç bir tartışmaya girmemiş ve tamamen dışardan bakan bir göz olarak söylüyorum.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Bir "polislik" daha yapayım. Konu dışı oluyorsunuz. Bu konuyu "Öneri ve düşünceleriniz" bölümüne koyabilirsiniz.
Madem konu dışında taşıldı cevap verme hakkım var. Polisliğe gelince bu forum bu polislikle alaksı olmayan ama size öyle gelen yönetim şekli ile ayakta durdu. Ne yazık ülkemizde bir forumu tek başına bıraktığınızda ne olacağını diğer forumlardan görebilirsiniz. Örneğin "algılanıyor" yazmak yerine hemen "algılanıyo" yazılıyor. Buna laf etmek yanlış oluyor. Kötülük oluyor mesela polislik oluyor. "r" harfini yazmamak özensizlik değil samimiyet, benimkisi ise kötü ve kuralcı görülüyor. Ve ne yazık bu devam edecek...
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
. Ben dozu kaçmamış otorite kontrolünün forum düzeyine katkısı olduğunu düşünüyorum.Yarışma projelerini görmek istiyoruz mümkünse. Yarışmaya girmenin zahmetini bilenler, agresif tepkileri anlayışla karşılayacaktır. Projeleri içerikleri ve fikirleri tartışmamız için forum konusu eskimeden projelerin yayınlanması önemli. Fikirleri, projeleri tartışmak yerine sansasyonel durumları, entrikları, polemikleri tartışmak hevesimizi kırmaktan başka bir işe yaramaz. Her yarışma sonucunda 'şaibe' söylentileri olur zaten. Yinelemekten bıktım ama buna izin vermemek ancak kaliteli kritiklerin yayınlanması, projelerin yayınlanıp tartışmaya açılmasıyla, kolokyumun amacına ulaşmasıyla mümkün. Yarışmaya katılan ve ödül alan bütün ekipleri tebrik ederim. Umarım fikirleriniz hayata geçme şansı bulur.
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın ayasofya benim sizinle herhangi bir polemiğe girmek gibi bir niyetim yok. Elbette kontrol önemli ve yapılması gerekiyor. Fakat bunun dozu kaçıyor. Bana karşı çıkışma şekliniz bile bunun bir örneği. Ben sadece fikrimi söylemiştim ve ayasofya'dan aldığım yanıt '' sen önce yazmayı öğren daha sonra fikirlerini söylersin'' tarzındaydı ve buda mahalle dili olmasada mahalle tarzı bir söylemdir. Zaten polisler var diye bu forumdan faydalanmamak çok saçma olur. Bu foruma katkı koyan ve bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum ve bu konuyu burda kapatıyorum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba.
Öncelikle arkitera formun mimarlığa katkısını bildiğim, hissettiğim için teşekkürü borç bilirim. Arkitera forumun tadı gün geçtikçe kaçtığını gördüm. Gecen yıl aldığım tat ile bu yılkı aldığım tat çok farklı oldu. Gecen yıl acılan konular, paylaşılan düşünceler, insanların aktardığı bilgiler baktığımızda ne demek istediğim çok daha iyi anlaşılır. Bu sorunun temelinde yöneticilerin çok fazla müdahale etmesi ve forum üyelerini kırıp arkitera forumdan küstürmelerinden anlıyorum, biliyorum. Forum yazarlarının tedirgin olduklarını hayatın yoğunluğundan fırsat bulup kendilerini bu paylaşım dünyasında bulduklarında bu olumsuz nedenlerden dolayı yazacakları varsa da düşüncelerini dile getirmediklerini biliyorum, görüyorum. Bu şekilde çok olaya şahit oldum. Arkadaşlarımın, hocalarımın forum takipçiliğini bıraktığını gördüm. Tamamen iyi niyetimle yazıyorum. Burada ki güzel birlikteliğin,forum sayesinde edilinen arkadaşlıkların, düşünce akışının devamlılığını istediğim ve bundan mutlu olduğum için dile getiriyorum. Amacım kimseyi kırmak kimseyle sürtüşmek gibi bir niyetim yok. Umarım değerli yöneticilerimiz düşüncelerimi anlayışla karşılayıp yeni mezun meslektaşlarına kızmazlar. ![]() ![]() Saygı düzenini bozan art niyet bulduğum yazılara cevap vermeyeceğimi de söylemek isterim. Herkese kolay gelsin. Güzel birliktelikler içerisinde olmak dileğiyle.
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
İyiler ve kötüler...
Merhaba;
Öncelikle msc'ye (iyi dilekleri için) sonra Arkitera ailesine katkılarından dolayı teşekkür ederim. Bu forumda, Ayasofya ile tartışmayan var mıdır ? bilmiyorum belkide ben kaçırmışımdır, lakin genelde bu tartışma hep olur ne kadar iyi niyetli yada kötü niyetli olursak olalım bu genelde böyledir. Bazı konularda hak vermemek mümkün değil, yada kendimizi yerine koyalım (zira istemem ama yinede yapalım) Arkitera gibi kaliteli bir siteyi ayakta tutmak kolay değil, bu ekip bu işi biliyor, yapıyor ve hepimize ışık tutuyor. Belkide yoğurdu böyle yemeyi tercih ediyor deyip takılmadan kabullenmek lazım. Tartışmayı büyütmek anlamsız, yarışmaya katılan arkadaşlar projelerini yollasınlar ne mahsuru olabilir ki, ben proje görmek için bu siteyi açıyorum ve her defasında öğreniyorum. Taktiri bana düşmez büyüklerimiz bilir (Bizlere sıra gelince farkı görücez inşaallah). Değerlendirmek ve sıralamak neye göre, nasıl yada öznel olan bi konu nasıl değerlendirilir. Hazır değerlendirme demişken değinmeden geçemeyeceğim, değinsemde bir şey değişmeyecek öncesindede böyle olmuştu, bitirme projelerinde kalanlar ve geçenler nasıl belli oluyor merak ediyorum. Nasıl bir değerlendirmedir ki çok başarılı bir öğrenci ve sevdiğim bi insan kimi egolar nedeniyle mesleğe küstürülür. Yine büyüklerimiz bilir. ![]() Kendi içimizde birbirimize zarar vermek yerine paylaşmalıyız, yardımcı olmalıyız, projeleri görmek isterim. Öğrenecek çok şeyimiz var. Saygılarımla Habib ÖLÇEK
|
|
|
#8 | ||
|
Yönetici
|
Alıntı:
Alıntı:
Şimdi cevaplar; Ben HiTNet'ten bu yana forumlarda BBS'lerde yöneticilik yapıyorum. Bu işi sevdiğim için yapıyorum. İstemesem yapmam. HiTNet bilenler belki vardır. HiTNeT - Vikipedi 1993 yılının sonundan beri. Yani yaklaşı 15 yıl. Aman ha şimdi de ne kadar eski olduğunu beyan ediyor yine kendini övüyor demeyin. 15 yıl sonra yönetcilik yapmayı ve "kötü ve kuralcı polis" damgası yemeyi haketmediğimden bu işleri bırakmam gerektiğini düşündüğüm için yazdım. Soru: Forumdaki hangi mimarlık konuşmasını sırf bu yüzden baltalamışım. Bir örnek rica edeceğim. Ya da genel bir tavır var."Yaaa nerede eski İstanbul Beyefendileri" der gibi "Arkitera eskiden şöyleydi şimdi ise tadı yok" Önceleri bunu duyunca üzülürdüm. Bir gün genç okul temsilcilerinin toplandığı sırada Anadolu'nun bir üniversitesinde 1. sınıfta okuyan biri dedi ki "Evet evet eskisi gibi değil Arkitera bozuldu" dedi. Ne kadar süredir takip ettiğini sordum. 5-6 Ay dedi (ki o kadar da değil ya). Peki 5-6 ayda mı anladınız deyince. "Yok zaten ben değil öyle söylüyorlar filan" dedi. O zaman çark etti. Bu tür eleştirilerin çoğu da milletin birbirini gaza getirmesi. Şimdi bizde hiç suç yok bu "Arkitera'yı takip edenler azaldı diyenler kafadan atıyor" demiyorum. Muhakkak vardır. Ama asıl göremediğiniz biz önceden de böyleydik. Yani önceden de her mesaja karışırdık. Benim bu forumdaki ilk halimle şimdiki arasında bir fark yok ki. Neden kişiler o zaman kaçmadılar da şimdi kaçtılar. Bu zaman dayanılmaz olan şey o zaman niye dayanılırdı ki? Şimdi bana "polis" diyenler o zaman "köy hizmetleri memuruydun" mu diyecekler. Bakınız Facebook da ilk gazını aldı şimdi ciddi düşüşte. Yeni katılım sayısı eski altın günlerinin çok çok gerisinde. Yani her gün defalarca Facebook'a bağlananlar artık sadece mesaj ya da "poke" (ya da her ne karın ağrısıysa) geldiğinde bakıyorlar. Çoğunluk eski arkadaşını buldu. Değişik duygular yaşadı. Şimdi biraz da yavaş ve sorunlu sunucular yüzünden bağlanma sayısı azaldı. Eh bunun tek sebebi sunuclar mı sizce. Etkisi vardır ama tek nedeni bu değil. Her mimarın her kullanıcının Arkitera Forum'a ilgi duyduğu çok bağlandığı zaman vardır. Ve bu kişilerden bazıları eski sıklıkta uğramazlar. Bu bizim politika değiştirmemizle mi alakalı. Bunu hemen nasıl anladık ki? Ben günah çıkarmıyorum. Siz nasıl Türkçeniz kötü ama kimse size bir şey demesin istiyorsanız, eh ben neden yönetim şeklime laf edilsin istiyeyim ki. Evet ben istemem ama eleştiren olursa sesimi çıkarmam. Forumda da bazı yöneticiler çok sert olduğumu iddia ediyorlar. Arkitera Mimarlık Merkezi'nden değil dışarıdan yöneticiler bunu diyor. Evet doğrudur ama her ne kadar sert olsam bile en fazla forumu takip eden her mesajı okuyan benimdir. Zaten yumuşak müdahale eden biri olsa ben neden züerine bir de müdahale edeyim ki. Sıkı takip etmek sonrasında gelen bu durum. Sıkı peşinde olmak ve kuralları uygulama "polis"lik oluyor. Mesajları oku ama müdahale etme demek hatta bunun yüzünden kullanıcıların kaçtığını iddia etmek az buz şey değil. Ancak biliyorum ki asgari olarak herkes Arkitera'nın iyiliği için eleştiriyor. Evet bunu görüyorum. Aslında bu yüzden de müteşekkirim. Ama gelin görün ki herkes dedikodu ve söylemlerden hareket etmekten kaçınmalıdır. Tamam kaçınılmadı, herkes herkese beyan etti dedi ki "Nerde eski Arkitera kimse takip etmiyor artık" dedi. Herkes birbirini gazladı. Kullanım epeyce bir düştü. Ama burada yine ciddi içerik sizi bekliyor olacak. Ve bu içerikte de DÜZGÜN ve ÖZENLİ TÜRKÇE olacak. Bu ortaya konduğunda, üzerinize alınıyor size "doğru dürüst yazmayı öğren" dediğimi düşünüyorsanız eleştiriye açık olmadan eleştiren siz oluyorsunuz. Ama varsın olsun. Siz dışarıdayken kütüphaneye tıkılıp kitapları düzenleyen kütüphaneciye, kütüphanede yüksek sesle konuştuğunuzda uyardı diye "polis" demek bir de bir başkasının "eskiden kütüphane çok iyiydi sorum arkadaşlar kütüphaneye uğramıyorlar" demesi o kütüphanedeki kitapları değersiz kılmaz. En fazla kütüphaneci bozulur kitapları dizmeyi bırakır (kitaplar dizilirken kendince bir kuralı varsa bile) sonra o kütüphaneye uğradığınızda beklediğiniz kitabı bulamazsanız kütüphaneci olup kütüphaneyi siz düzeltmeye talip olur musunuz bilemem. Olmanız da gerekmiyor tabii. Ama kuralı ile sert hali ile bir forum olması çok ciddi kızmalara da neden oluyor. Arkitera Forum sertmiş, Ayasofya (ki inadına ayasofya yazıyorlar takma ismimi. Büyük "A" yazmak bu kadar abes kaçıyor) polislik yapıyor ukala bizi rahat bırakmıyor. Bu ülkenin en fazla kullanılan sitesi Ekşi Sözlük mesela. Çok mu demokratik çok mu yumuşak. İki kurala uymayın üçüncüde geri gelmemek üzere yazarlığınızı sorgusuz sulasiz, cevap vermeden alırlar elinizden. Neden dediğinizde bir de kızarlar. Orası çok mu yumuşak bir yönetime sahip sizce. Peki "nerdee eski sözlük şimdilerde çok yavan" diyen az mı sizce. Uzun lafın kısası. Eleştirileri okudum. Haklısınız. Kendimce bir tahlilini yapacağım. Ama her eleştirime farklı kulplar takarsanız, ama eleştirilerinizin dikkate objektif olarak alınmasını istemeniz değişik geldi bana. Yine de biraz kurallarımı çalıştırmyacağım. Umarım forumu bırakanlar geri dönerler. Şaka yollu eleştirilerinizi dikkate alacağım. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
||
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Ayasofya, açıklamanız ve cevaplarınız için teşekkürler. Sizinde söylediğiniz gibi, ben ark,teraya küsecek ve girmeyi bırakacak değilim. Bu foruma her girişimde yeni yeni şeyler öğreniyorum ve bu sizlerin sayesinde oluyor. Bunu inkar etmem. Ben sadece kendimce gördüğüm bir eleştiriyi yapmak istedim. Fakat konu dallanıp budaklandı. Eğer kırıcı olduysam özür dilerim.İyi çalışmalar.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Yine bu söyleme dayanarak "Arkitera'nın takip edeni azaldı" denmesi de şaşırtıyor beni doğrusu. "Arkitera" ne demek önce onu iyi konumlandırmak lazım. Bu konumlandırmayı bir kez daha yapacak değilim, merak edenler Arkitera Mimarlk Merkezi web sitesinden öğrenebilirler. Ancak "Arkitera" demek forum demek değil. Yazarken forum ortamında pratik olsun diye "Arkitera" yazmak da doğru değil. Bunun açık bir şekilde mantıksızlık olduğunu görmek gerekir. Kaldı ki bunu söyleyenlerin de bir dayanağı olmalı. İstatistiki bilgiler bambaşka şeyler söylüyor çünkü. "Forumun tadı kaçtı." kime göre, neye göre? Belki de sizin ağzınızın tadı bozuldu; kim bilebilir ki... Foruma tad veren de sizlersiniz kaçıran da. Elbette bizler de varız ama bizlerin verdiği tad olsa olsa ateşin harını ayarlamak olur. Forum yönetimi ile ilgili eleştiri olması çok doğal. Eleştiri olacak ki forum yönetimi ile ilgili geri besleme ile kendimize çeki düzen verelim. Ama "forumun tadı kaçtı" demek bir eleştiri değil bana kalırsa. En son Omer Yilmaz tarafından düzenlendi : 17-06-2008 12:02. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Msc ne zaman üye olduğunu artık hepimiz biliyoruz...
Nasıl yani şimdi bizlerin bu siteyi takip etmeye başladığımız tarihin üyelik başlangıcıyla aynı olduğunu mu düşünüyor sunuz? Sizce bu ne kadar doğru ? Kanımca bu konuda yazılacak çok şeyvar lakin böyle kestirip atmanız enteresan. Sitenizi 50 kez açıyorsam belkide 1 kez yazıyorum, (Uzun zamandır da yazmıyordum) aman münakaşa çıkmasın diye.
Diğer bir husus; şimdi siz konuyu buraya taşıdınız. İlk kez okuyan insanlar olayın başını sonunu bilmeden magazinel olarak bu insanlarda nelerle uğraşıyorlar diyecek, bir yönetici olarak yanıltmaya hakkınız var mı ? Birde alıntı yaptığınız kısımda "girin bakın o yılllarda" aceba o yıllarda neler kesilip nerelere yapıştı ? Benim beklentim, sizlerin "arkadaşlar bizlerde bazen abartıp hata yapabiliriyoruz" deyip daha esnek davranmanız. Kimse sizlerden hata yada yanlışları görmeyin demiyor ama üslup çok önemli bi unsur. Çoğumuzun duyduğu bir cümledir "Tamam kabulumsun döv ama tahtayla döv demirle dövme ki canım". Ayrıyeten çabanızı kimse taktir etmiyor değil bende eskiden "w" kullanıcılarındandım ama bakın kullanmıyorum. Yani sizlere teşşekkür ediyoruz zaten. Saygılarımla Habib ÖLÇEK (Bu kısmıda daha önce deşifre etme gereği duyduğunuz için ben yazıyorum.)
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sevgili Arkitera aday üye ile üyeleri ve değerli forum yöneticileri;
Ne yazar isek yazalım, neyi eleştirir isek eleştirilelim yeter ki, kantarın topuzunu kaçırmıyalım, çünkü bu kaçırmalar her iki taraf için de yaralıyıcı ve üzücü olmaktadır, herkesi, karşı düşüncelere saygılı olmaya, kendilerine yakışan tarzlarda yanıtlar vermeye, haddimi aşarak davet edebilir miyim?!!! Bir konuyu fazla uzatmanın da taraflara bıtkınlık ve gereksiz tepki, gerginliklere, küskünlüklere yol açabildiğini de unutmayalım... Akarı bol, Mimari proje yarışmalı günler de yer alabilmeniz umudu ile, Esenkalın...Saygılarımla...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|