Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Arkitera Forum > Öneri ve Düşünceleriniz

Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 08-03-2008, 16:31   #106
Arkitera Üyesi

forum üyesiyim ama projeleri incelemek istediğimde sürekli başka yerlere yönlendiriliyorum. Hala sorun giderilmemiş lütfen en kısa zamanda bu soruna bi çözüm getirip bizi bilgilendirin. dönem biticek daha proje örnekleri inceleyemedim
evrimdışı offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09-03-2008, 11:26   #107
Arkitera Üyesi

projelere bakamama problemiyle bende karşı karşıyayım çok da merak ediyorum
vosvosfos offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09-03-2008, 20:03   #108

sevgili yoneticiler, bence ceza olarak parali yapin arkitera.com olusumunu. hem de [tek satırlık " görmeiyoruuuummmm, acil lazım, ödev, hemen bulmalıyım, bulamadım, başka yerden buldum, yazıklar olsun, ben size güvenmiyorum bilgilerimi vermem" gibi mesajlar] atanlarin kimliklerini bir sekilde bulup -tc kimlik no'sunu verenlerin isi kolay zaten- onlarin o parali sisteme girislerini de engelleyin ki dosta dusmana ders olsun. mimarlik ortamina getirdiginiz ne kadar da onemli rantci anlayis icin size minnetariz, en dogal hakkiniz yarattiginiz bu degerden aslan payini almak pek tabii. sahip oldugunuz guce saygi duyuyor, sadece mimarlik degil, her alanda bizdenolmayanilincedelim mantalitesini yerlestirmenizi heyecanla bekliyoruz. en dogrusunu siz bilirsiniz, sizi elestirenler de gobeklerini kasiyan adamlar. ve kadinlar.
eemr offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09-03-2008, 22:12   #109
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Mimarlık ortamına "rantçılığı" da getirmiş olduk sayenizde...

Ama bir türlü niteliği getiremedik. Türkçe konusunda dalga geçmeye çalışırken bile ne kadar zavallı durumlara düşüyorsunuz. Bunu kendinizin görmesini sağlayamadık. Yazık bize.

Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09-03-2008, 22:14   #110
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin architurk tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Bu konuda yöneticilere sormak istediğim bir şey var: isim, soyisim ve TC kimlik noları sisteme girilir girilmez otomatik olarak onaylanamıyor mu? Yoksa tek tek elle kontrol edilip öyle mi onaylanıyor?
Gerekli açıklama hem bu tartışmanın ilk mesajında hem de yönlendirme yapılan sayfada var.
Kimse zahmet edip okumadığı için bu harikulade konuya sahip oldu forum.

Özellikle kapatmıyoruz bu konuyu bakalım daha neler göreceğiz.

Alıntı:
Orijinal metin Ömer Yılmaz tarafından gönderilmiş
Gerekli bilgilerin tamamlanmasının ardından üyeliğiniz 24 saat içinde onaylanacaktır. (Resmi tatil günleri hariç.)

Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor.
Eski 09-03-2008, 22:42   #111
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 16
Alıntı:
Orijinal metin eemr tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
sevgili yoneticiler, bence ceza olarak parali yapin arkitera.com olusumunu. hem de [tek satırlık " görmeiyoruuuummmm, acil lazım, ödev, hemen bulmalıyım, bulamadım, başka yerden buldum, yazıklar olsun, ben size güvenmiyorum bilgilerimi vermem" gibi mesajlar] atanlarin kimliklerini bir sekilde bulup -tc kimlik no'sunu verenlerin isi kolay zaten- onlarin o parali sisteme girislerini de engelleyin ki dosta dusmana ders olsun. mimarlik ortamina getirdiginiz ne kadar da onemli rantci anlayis icin size minnetariz, en dogal hakkiniz yarattiginiz bu degerden aslan payini almak pek tabii. sahip oldugunuz guce saygi duyuyor, sadece mimarlik degil, her alanda bizdenolmayanilincedelim mantalitesini yerlestirmenizi heyecanla bekliyoruz. en dogrusunu siz bilirsiniz, sizi elestirenler de gobeklerini kasiyan adamlar. ve kadinlar.
Şizofreninin ne gibi bir hali sizinki bilmem ama durumunuz vahim.
Ben ruh sağlığı uzmanı eğilim ama ortada durum. Böyle bir saldırını ve nefretin sebebi nedir acaba.

Nedir? Gerçekten.

Arkitera size ne yaptı da bu kadar sinirli hırçın ve haddinizi aşan sataşmalarda bulunuyorsunuz. Size ne gibi bir kötülük yapılmış ki bu kin nefret neden?

Sanki daha iyi hizmet sunan hem de para almayan (ki talep edilmiyor siz gaipten uyduruyorsunuz. Sonra da para istenmiş gibi ciyaklıyorsunuz) bir merkez buldunuz da onunla Arkiv'i karşılaştırıyorsunuz. Sonra bu gücü kullanılmış diye garip paronaya halleri.

Değişik.

Size hemen Arkitera'yı ve verdiği hizmetleri terketmeyi, Atkitera gibi Mimarlık Merkezi yerine başka merkezlerin hiç bir şey istemeyen mutluluk dolu yuvasına atlamanızı, bu garip nefret kusan psişik hallerinizi ve para istenmediği halde bir anda para delisi hale getirdiğiniz yerlerden hemen kaçıp kurtulmanızı hem de arkanıza bakmadan koşarak terketmenizi, Arkitera'nın herhangi bir hizmetini almamanızı ya da aktivitesine katılmamanızı öneriyorum.

Çünkü Arkitera iyi kötü ne yapsa nefret kusacak, altında bir şey arayacak ve kötülük yapıldığını beyan edeceksiniz.

Nefret ediyorsunuz belli ki. Madem o kadar kötü görüyorsunuz neden hala zorla bu forumda yazı yazıyorsunuz. Sizi tutan mı var. Bu asılsız nefretinizi kusun diye size karşılıksız hizmet etmesi zorunlu olan birileri etmedi diye yırtınmanızı haklı gösteren mi var.

Hemen kaçıp kurtulursanız, o yüksek adalet olgusuna sahip beyniniz, böylece rahatlayacak ve size ne kötülüğü dokunmuşsa, size ne gibi hizmet taahhüdünde bulunmuşsa artık onu alamadığınız için yerin dibine soktuğunuz bu oluşumunun forumunda yazma eziyetinden kurtulmuş olacaksınız.

Hala bu şekilde safsatalarla kendinizi tatmin etmeye devam ederseniz ne gibi bir ulvi amaçla bu mozaşistliği tercih ettiğinizi tüm forumca daha da merka edeceğiz.

Yazık yahu size.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-03-2008, 11:38   #112
Yönetici

architurk'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 2
Alıntı:
Orijinal metin Omer Yilmaz tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Gerekli açıklama hem bu tartışmanın ilk mesajında hem de yönlendirme yapılan sayfada var.Kimse zahmet edip okumadığı için bu harikulade konuya sahip oldu forum.
Özellikle kapatmıyoruz bu konuyu bakalım daha neler göreceğiz.
vosvosfos kullanıcısı 4 Mart salı günü kayıt olmuş görünüyor, 9 Mart pazar günü projelere bakamadığını yazmış.
mzdrL kullanıcısı 3 Mart pazartesi günü kayıt olmuş, 6 Mart perşembe günü bilgileri girdiği halde proje göremediğini yazmış.
arch_coco kullanıcısının kayıt tarihi 1 Mart cumartesi, 7 Mart çarşamba üyeliği hâlâ açılmamış durumdaymış.

Tabi ki bunlar belki işleri acele olduğundan şikayetlerini forumla paylaşanlar.

Demek ki forum kullanıcıları üyeliklerinin açılmasını (ilk mesajda belirtilenin aksine!?!) çalışma günlerinde bile 24 saatten fazla bekleyebiliyorlar (dikkat edin, üyelik onayı gerekli şartlar yerine getirilse bile 24 saatten fazla sürüyor demiyorum!).

Sorularımı daha da genişleterek tekrarlamak istiyorum; üyelikleri tek tek elle mi onaylıyorsunuz, yoksa otomatik bir sistem var mı? Var ise 24 saat beklemek, resmî tatillerde onaylamamak falan neden sözkonusu? Yok ise isim soyisim ve kimlik numarasının çakıştığını kontrol edecek otomatik bir sistem kurmak çok mu zordur? Başvuruları üzerinden 24 saatten fazla geçtiği halde başvuruları hâlâ onaylanmayan üyeler bu süre içinde "şu şu şu sebeplerden üyeliğiniz onaylanmadı" mesajı alıyorlar mı? Yoksa üyelikleri açılacak diye günlerce -boşu boşuna- bekliyorlar mı?

Ve oda sicil numaralarının geçerliliği niye kaldırılmıştır? TC vatandaşı olmayan üyeler için bir çözümden bahsedilmişti, o konudaki gelişme nedir?

Daha önce de dile getirmiştim, forum yöneticileri kullanıcılarla birebir ağız dalaşına girmek yerine, bence özel durumlar dışında genele ve genelin sorunlarına odaklanmalı, özellikle bu hassas ve temel konuda. Forum yöneticilerinden "Giden gitsin kalan sağlar bizimdir" anlayışı yerine, kullanıcıları kazanmak ve herkese eşit muamele edildiğini hissettirmek temelinde ve gerektiğinde olası hatalardan, yetersizliklerden dolayı özür dileyebilecek ve alttan alacak kadar alçakgönüllü bir anlayışı benimsemelerini bekliyorum. Amaçlanan daha iyi bir arkitera ise önerim budur.

Kullanıcılar bunu hakediyor mu, orası ayrı bir konu...
architurk Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-03-2008, 17:45   #113
Arkitera Üyesi

projelerden örneklere bakmak istiyorum fakat her seferinde bu sayfa açılıyo nedeni nedir?
tabak offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-03-2008, 22:10   #114
Arkitera Üyesi

anlaşılan arkitera yönetimi oldukça yoğun bazıları on gündür mesaj bile yazamıyor foruma yetkisi yok bazılarının da teker teker cevap verecek kadar vakti bol bazıları ortalığı kızıştırıyor bazılarıda oltaya takılıyor neden saygı yok neden diye merak eden yok mu? belli ki nedeni vardır bu sisteme geçişin ve emin olun mantıklıdır bir sürü neden de sıralayabilirler herşey sıralandığı kadar da değildir ama şu anda güvenlik sorunu var sitenin dilerim ilk önce onu hallederler kolay gelsin herkesin proje analiz dönemi geldi geçti kimse de gelecek dönem proje konusunun ne olduğunu bilemezdi ona göre analiz yapamazdı keşke bütün bunlar yazın olsaydı da kimse şizofren olmasaydı keşke psikolojiden anlayanlar empatiden de anlayıp kendini başkalarının yerine koyabilseydi
mimarveysel offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-03-2008, 22:58   #115
Yönetici

lumina'in Avatar'ı

Arkitera'ya "kurtarıcı" roller biçen beklentileri gözden geçirmek neden düşünülmez, pek merak ediyorum. Öğrenci sebili gibisinden bir hava var sanırım ve buradaki insanlar da sürekli o sebili beslemek zorunda sanılıyor. Proje analiz dönemlerinizin geçmiş olması sizin kişisel sorunlarınızdır. Üniversitelerin kütüphanelerine kilit mi vuruldu? Empatiden dem vurmakta ilginç: empati kuranlar ve empati kurulacaklar diye bir kategori mi oluştu? Kendinizi niye bu kadar aciz görüp aciz gösteriyorsunuz ki?
lumina offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-03-2008, 22:59   #116
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin architurk tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
vosvosfos kullanıcısı 4 Mart salı günü kayıt olmuş görünüyor, 9 Mart pazar günü projelere bakamadığını yazmış.
mzdrL kullanıcısı 3 Mart pazartesi günü kayıt olmuş, 6 Mart perşembe günü bilgileri girdiği halde proje göremediğini yazmış.
arch_coco kullanıcısının kayıt tarihi 1 Mart cumartesi, 7 Mart çarşamba üyeliği hâlâ açılmamış durumdaymış.

Tabi ki bunlar belki işleri acele olduğundan şikayetlerini forumla paylaşanlar.

Demek ki forum kullanıcıları üyeliklerinin açılmasını (ilk mesajda belirtilenin aksine!?!) çalışma günlerinde bile 24 saatten fazla bekleyebiliyorlar (dikkat edin, üyelik onayı gerekli şartlar yerine getirilse bile 24 saatten fazla sürüyor demiyorum!).

Sorularımı daha da genişleterek tekrarlamak istiyorum; üyelikleri tek tek elle mi onaylıyorsunuz, yoksa otomatik bir sistem var mı? Var ise 24 saat beklemek, resmî tatillerde onaylamamak falan neden sözkonusu? Yok ise isim soyisim ve kimlik numarasının çakıştığını kontrol edecek otomatik bir sistem kurmak çok mu zordur? Başvuruları üzerinden 24 saatten fazla geçtiği halde başvuruları hâlâ onaylanmayan üyeler bu süre içinde "şu şu şu sebeplerden üyeliğiniz onaylanmadı" mesajı alıyorlar mı? Yoksa üyelikleri açılacak diye günlerce -boşu boşuna- bekliyorlar mı?

Ve oda sicil numaralarının geçerliliği niye kaldırılmıştır? TC vatandaşı olmayan üyeler için bir çözümden bahsedilmişti, o konudaki gelişme nedir?

Daha önce de dile getirmiştim, forum yöneticileri kullanıcılarla birebir ağız dalaşına girmek yerine, bence özel durumlar dışında genele ve genelin sorunlarına odaklanmalı, özellikle bu hassas ve temel konuda. Forum yöneticilerinden "Giden gitsin kalan sağlar bizimdir" anlayışı yerine, kullanıcıları kazanmak ve herkese eşit muamele edildiğini hissettirmek temelinde ve gerektiğinde olası hatalardan, yetersizliklerden dolayı özür dileyebilecek ve alttan alacak kadar alçakgönüllü bir anlayışı benimsemelerini bekliyorum. Amaçlanan daha iyi bir arkitera ise önerim budur.

Kullanıcılar bunu hakediyor mu, orası ayrı bir konu...
Burasının bir soru-cevap yeri olmadığını hatırlamanızı rica ediyorum.

Yaptığım açıklama oldukça net. Bunun dışında yapılan işlemin ayrıntılarını paylaşmamız gerektiğini sanmıyorum.

Bilgilerini eksiksiz ve doğru bir şekilde giren tüm kullanıcıların kaydı sorunsuz bir şekilde yapılıyor.

"Oda sicil numarası ile kayıt" diye bir şey hiç bir zaman olmadı. Sadece İstanbul Şubesi için böyle bir şey oldu. Eşitsizlik yarattığı için bu seçeneği gündemde tutmuyoruz. Ancak bu şekilde alınan kayıtlar da oluyor. T.C. Vatandaşı olmayanlar bize yazıyorlar ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Forum yöneticileri ile ilgili görüşleriniz için ayrı bir konu oluşturabilirsiniz.

Eski 11-03-2008, 13:13   #117

ben zaten uyuyım neden goremıyorum ya cızımlerı
damlaaa003 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 11-03-2008, 15:25   #118
Arkitera Üyesi

what is this?
archizz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 11-03-2008, 19:03   #119
Arkitera Üyesi

Yardım

Arkiv ya da projelere bakamıyorum. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.
design2k offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 12-03-2008, 12:08   #120
Forum Üyesi

hiçbir sey analamadım,bir türlü giremiyorum siteye(projeler bölümüne) haftalardır.
gittikçe karısan bir düzenleme var
bileri bi açıklama yaparsa iyi olur
onemli offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları