![]() |
|
|||||||
| Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#256 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Bankalarda işlem yaptırırken bu numaralarınızı vermiyor musunuz? Ya da telefon hattı alırken vs.? Bu kuruluşlar ne yapıyorlar? Sizden habersiz bu bilgilerinizi top gibi birbirlerine paslıyorlar. O kadar özel değil demek ki.... |
|
|
|
|
|
|
#257 |
|
Arkitera Üyesi
|
sn editör defalarca profilimi düzenledim ama nedense bir türlü detaylı incelemelere giremiyorum.Bilgiye ulaşmak için bizleri bu kadar zorladığınız için ne desek bilemiyorum.Benzeri yabancı sitelerde hiçbir tanımlamaya maruz kalmadan bilgiye ulaşmak mümkünken arkitera bu ülkede elle tutulur bir site olmasının tekelciliğinimi kullanmak azminde?
|
|
|
|
|
|
#258 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Pardon; siz yazdıklarımızı okudunuz mu? Sizden ne istediğimizi biliyor musunuz? Yoksa "ne önemi var canım" diyerek bizlerle tek yönlü iletişim kurmaya mı çalışıyorsunuz. |
|
|
|
|
|
|
#259 |
|
Arkitera Üyesi
|
Benim Anlamadiğim Bir Siteye üye Olurken T.c Kimlik Ve Oda Sicil No'su Gibi Kişiye özel Bilgilerin Neden Istendiği?bu Bilgiler önemli Bilgilerdir Ve Bunlarin Gizliliğinin Sağlandiğinin Garantisini Verebiliyormusunuz?ayrica Bi Resme Bakmak Için Yada Bi Proje Göz Atmak Için Bunlarin Gerekli Olduğuna Hiç Inanmiyorum....mimarlar Olarak Türkiye Gerçeklerini Eleştiriyoruz Ama Formaliteleri Bizzat Uygulamakta Geri Kalmiyoruz....bence Bu Uygulamanin En Kisa Zamanda Değiştirilmesi Lazim ....
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Arkitera Üyesi
|
Asıl işim tıp doktorluğu ama bir ev yapmak için yola çıktığımda böylesine nezih bir mimari siteyle karşılaştım. Geceyarısı üye adayı olup, evin taslaklarıyla ilgili sorularımı ve öneri talebimi forumda ilettim. Forum yöneticisi saygıdeğer "ayasofya" rumuzlu beyefendiden (Kendisiyle şahsen de tanışabilmek bana onur verecektir) biraz sonra, o vakitte çok güzel bir karşılama mesajıyla birlikte gerekli doneler istenip, sorularıma yanıt verildiğini görünce gözlerime inanamadım. Bu yüksek sıcaklıktan ötürü çok mutlu oldum. Siteye Kabul edildiğim için de şeref duydum. HAlen bu özel SİTEM'den oldukça yararlanıyorum. Bütün site üyelerine de kendi alanımda (üroloji) yardıma da amadeyim.(Bu yazdıklarım şu an, yine gecenin bir yarısında içimden gelen duygular).
Ben böylesine ciddi işleyen bir siteye bütün bilgilerimi hiç çekinmeden verdim. Kaldı ki bu bilgilere ulaşmak zaten artık çok kolay. Bunun gerekliliği beni ilgilendirmiyor. Sitenin bileceği bir durum. Zannedersem, gelen mesajların çokluğuna bakılırsa bizim milletçe ciddiyete ve kurallara karşı bir lakaytlığımız var. Bir de kendimizi ne denli hakettiğimizi bilmediğimiz kadar çok özel hissediyoruz. Bana göre özellik seri numaralarımızda olmamalı. Bence siteye sahiplenip, gelişimine ve tanıtımına katkıda bulunacak düzeyli, aydın ve bilimsel düşünce aşığı insanların burada kalmaları daha uygun olacaktır. Güzel Türkçe'mizin güzel duygularla ifade edildiği yeni forum mesajlarını paylaşmak dileğimle... Dr.Hakan Erdoğan |
|
|
|
|
|
#262 |
|
Arkitera Üyesi
|
Suskunluğu bozmak zamanı...
Yaklaşık 10 aydan bu yana Arkitera üyesiyim ve ilk kez mesaj yazmak zorunda hissediyorum kendimi.
Yukarıda okuduğum mesajlara gerçekten çok şaşırdığımı ifade etmek isterim. Ben bu siteye üye olmadan da istediğim ve doğruluğuna inandığım bir çok bilgiye ulaşabildim rahatlıkla. En amatör ve en ciddiyetsiz siteye bakmak için üye olmak ve verdiğiniz e-posta adresine gidip üyeliğinizi aktive etmek zorundasınız. Bu çabanızın sonunda nitelikli bilgiye ulaşma şansınız da çok yüksek değil üstelik. TC kimlik numarası istenmesine itirazı da oldukça yersiz buluyorum. Bilgilenmek ya da gezinmek amacıyla internette biraz zaman geçiren herkesin, sitelerde çok sıkça dile getirilen "gerçek olmayan kişiler" den söz etiğini ve rahatsızlıklarını duymuş olmaları gerekir. Arkitera'nın bu denli seviyeli ve nezih bir site olması arşivinin dolu dolu olması, ciddiyeti, üyeleri, vb özelliklerinin yanında "uyulması gerekli kurallar" ın ayrıcalıksız herkese uygulanması nedeniyledir. Kurallar özgürlükleri doğurur; yasaklar ise tam tersini. Üyelik kurallarını dikkatlice okuyan herkes Arkitera'da yasak olmadığını görebilir. "Türkçe'yi doğru kullanma zorunluluğu" ve "TC kimlik numarası istenmesi" ni yasak olarak algılayanlar dışında. Ancak, her ikisi de "yasak" olarak algılanmamalı. İlki; ulus olma bilincinin temel taşıdır. İkincisi "gerçek kişileri ayırt etmek" içindir. Her ikisinde de yüksünülecek bir şey olamaz, olmamalıdır. Söz konusu edilen şikayetleri ya da sitemleri ne Arkitera ne de Arkitera'yı bu denli ayrıcalıklı kılabilen kurucuları, yöneticileri haketmiyor. Ancak ben kendi adıma, şikayette ya da sitemde bulunan herkese teşekkür ediyorum: on aydan bu yana üyesi olmaktan mutluluk duyduğum Arkitera ailesine "merhaba" deme vesilesi sağladıkları için. Merhaba, Arkitera ailesi... |
|
|
|
|
|
#263 |
|
Arkitera Üyesi
|
ömer Yilmaz Adindaki Kişinin Altinda Yönetici Yaziyor Ama Verdiği Cevaplardan şu Görülüyor Ki Yönetici Falan Değil Sokak Kabadayisi Havasinda.....tahmin Ediyorum Ki Bu Sitenin Kuruluş Amaci Bilgi Arayan Insanlara Faydali Olmak.....ama Görüyorum Ki Sabika Kaydi Alir Gibi T.c Kimlik No Oda Sicil No Gibi Hiç Işlerine Yaramayacak şeyleri Talep Etmek Ve Neden Aliyorsunuz Diye Soranlara Kabadayi üslübuyla Cevap Vermek.....şu Verilen Cevabi Görünce Açikca Söylemem Gerekirse Yikildim çünkü Böyle Bi Sitenin Böyle Yöneticileri Olduğunu Hiç Düşünmemiştim.ben öğrencilik Yillarimdan Beri Takip Ederim Bu Siteyi.....ve Neyin Resim Neyin Resim Olmadiğini Arkadaşdan Daha Iyi Bildiğimi Düşünüyorum....şunu Söylemek Isterim Ki Eğer Burda ,insanlara Hizmet Için Varsaniz üslubunuz Daha Ince Olmali Ve Neyi Ne Için Istediğinizi Daha Insancil Olarak Anlatirsaniz Belki Insanlar Size Güvenir Ve çok Basit Bir şey Olan üyeliklerini Kolayca Yaparlar ....ayrica ömer Yilmaz'in Haricinde Yönetici Konumunda Olan Insanlar Varsa Yönetici ünvanini Birilerine Vermeden Iyi Düşünsünler.....onlara Tavsiyem Insan Ilişkilerinden Anlayan Birilerini Koysunlar Bu Sitenin Başina.......
...............saygilarla................. |
|
|
|
|
|
#264 |
|
Yönetici
|
Size tavsiyem meslektaşlarınızın projelerine "bi resim" gibi düzeysiz yakıştırmalarda bulunmamanızdır.
T.C. Kimlik Numarası ile ilgili cevapları defalarca verdik, bir zahmet okuyun. Daha uzun bir cevabı haketmediğinizi düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#265 |
|
Arkitera Üyesi
|
''Bir Resme Bakmak Için Yada Bi Projeye Göz Atmak''bu benim yazdığım ilk yazıdaki ifadedir.HERALDE BU SİTEDEKİ HERŞEY PROJE PROJENİN DIŞINDA BİŞEY YOK.....ASLINDA SİZE DAHA FAZLA BİŞEY YAZMANIN ANLAMI YOK SİTENİZDE DAHA NE OLDUĞUNU BİLMİYORSUNUZ.....AMA SİZ HER İMAJA PROJE DİYORSANIZ BENCE NE EĞİTİMİ ALDIYSANIZ ONU TEKRAR ETMENİZDE FAYDA VAR......
..................SAYGILARLA....................... |
|
|
|
|
|
#266 |
|
Yönetici
|
Laf cambazlığında süper becerikli bir toplummuşuz gerçekten...
|
|
|
|
|
|
#267 |
|
Arkitera Üyesi
|
Belki de hata gerçekten her tepkiye bir cevap vermektir. Sitenin kuralları belli. Sanırım hepimizde okuma yazma biliyoruz. Uyanlar siteye dahil olur, uymayanlar dışarda kalıp. Tartışmaya gerek var hala bu kadar açıklamadan sonra?
|
|
|
#268 |
|
Forum Üyesi
|
iste bu yüzden yasakcı bir toplumuz ayrıca yönetivci arkadaşında uslubu hoş degil.
|
|
|
|
|
|
#269 |
|
|
üye olduğum halde projelerin büyük halini göremiyorum problem nedir acaba?
|
|
|
|
|
|
#270 |
|
|
neden bir türlü projelere giriş yapa mıyorum? üyeliğim kabul edilmiyor mu?
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|