![]() |
|
|||||||
| Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#226 | ||
|
Yönetici
|
Alıntı:
Alıntı:
Kural ihlal sistemi ile ilgili ayrıntılı bilgi için Güncelleme ve Duyurular bölümüne göz atabilirsiniz.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
||
|
|
|
|
|
#227 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sevgili Arkitera Yöneticileri
Açıldığından bu yana arkiterayı keyifle takip ediyorum. Bu türden sivil bir platformun mimarlık ortamına nasıl faydalar getirdiği de ortada. Arkitera'nın, özgürlükçü bir fikirsel birikimin (ki hem metin hem proje bağlamında) sanal mekanı olmasından da ziyadesi ile mutluyum. Hal böyle iken benim kişisel bilgilerim bir yana, TC Kimlik numaram ile arkiteranın ne işi olabileceğini izah edebilirmisiniz. Dahası bunu sadece bu forum başlığı altında yapmayıp üyelerinize birer e-posta ile iletirseniz çok daha verimli bir iletişim sağlanmış olacaktır. İyi çalışmalar Orçun ERSAN |
|
|
|
|
|
#228 |
|
Yönetici
|
Sayın Ersan,
Takdir edersiniz ki 35.000 üyeli bir platformda herkese teker teker bu durumu açıklamamız mümkün değil. Konu defalarca yazıldı, tartışıldı, sorularınızın cevapları verildi. Arkitera'nın takdir edilmesi elbette çok güzel ama bu konuda biraz daha zaman harcayarak neden bu işe giriştiğimizi bizlere zaman kaybettirmeksizin de öğrenebilirsiniz. Yukarıda yazdıklarıma rağmen yeniden yazıyorum: Amacımız Arkitera Üyeliği kavramını oluşturmak. Arkiv, Arkimeet, Arkitera.com gibi projelerimizin merkezi ve tek üyelik altında birleşmesini sağlamak: Arkitera Üyelik Sistemi ve Arkitera Forum iki ayrı üyelik sistemi olarak yaklaşık 35.000'er üyeye sahipler, bunu tek üyeliğe indirgedik bu yeni düzenek ile. T.C. Kimlik No sorulması ise oldukça basit teknik bir nedenden: Her üyenin sadece bir kez üye olmasını sağlamanın (en azından hedeflemenin) başka bir yolu yok. Bakınız 5 dakika önce bir fotoğraf makinası satın aldım. Online ticaret sistemi T.C. Kimlik Numaramı istedi. Ben de ne olduğu hakkında donanımlı olduğum için çekinmeden verdim. Bu donanımım Arkitera'dan dolayı değil, bireysel olarak neler yapılabileceğini ve yapılamayacağını bildiğim için. Bu konunun bu kadar uzaması gerçekten ibreti alem bir durum mimarlık ortamı için. Arkitera Mimarlık Merkezi olarak kimse bizi desteklemiyor Arkiv için. Başka projelerimizden derstekleyerek yapıyoruz Arkiv'i. Sizlerin desteğini de görmüş oluyoruz. Daha önce de söylediğim gibi Arkiv Türk mimarlık ortamına çok fazla.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#229 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Yılmaz
Bu başlık altında TC kimlik nosu ile ilgili mesajları okumaya çalışmıştım. Diğer üyelerin mesajlarına cevap verir iken genelde konu ile ilgili ilk mesajınıza yönlendirme yapmışsınız. Anlaşılan üzere bu ilk mesaj içerik açısından yetersiz olmalı ki, tekrar tekrar aynı soruya muhatap kalıyorsunuz. Bakın muhtemelen siz ve arkadaşlarınız bu kadar büyük bir platformu böylesi işler kılmak için büyük bir çaba ve emek sarfediyorsunuz bu süreç içinde pek çok işiniz olduğunada eminim. Ama benimde en aza sizin kadar meşgul olabileceğim ihtimalini göz ardı etmemeniz de fayda var (burdaki ben yerine forum kullanıcılarını koyabiliriz.). Bu nedenle eğer iki taraflı bir sıkıntı ise bu bunu çözebilecek imkanlar elinizde mevcuttur diye tahmin ediyorum. Üyelerinizin mail adreslerine birer açıklayıcı metin gönderebilirsiniz. TC kimlik nosu kullanımı ile ilgili açıklamanız çok kısa ve benzer platformlarda karşılaşmadığım bir durum. Birden fazla üyelik olmasının nasıl bir sıkıntı yarattığı konusunda da bilgi sahibi değilim. İlk iletinizde ise bu konuya ilişkin herhangi bir açıklama yok. Arkiv konusuna nerden geldik ??? Benim mesajımda arkivle ilgili olumsuz bir ifade yer almıyor. Tam tersine çalışmalarınızı olumladığımı sanıyorum. Son olarak "metnin" genel olarak çok kuru bir iletişim biçimi olduğunu akılda tutumak gerekiyor bu tür platformları kullanırken. Dil den farklı olarak yazı da ses yok. Dolayısı ile karşınızdakinin o an kelimeleri kullanırken nasıl bir ifade barındırdığını anlamanınz çok zor. Bu durumda karşınızdakinin iyi niyetinden şüphe ettiğiniz anda, gündelik hayatta karşılaştığınızda belkide pişmanlık duyacağınız ifadeler kullanabiliyorsunuz. Sizin bu konuda daha hassas olmanız gerektiğine inanıyorum. TC Kimlik nosu ile ilgili bana daha fazla bir cevap vermenize gerek yoktur. Çalışmalarınızda başarılar dilerim Orçun Ersan |
|
|
|
|
|
#230 |
|
Yönetici
|
Kısacık üç hatırlatma:
Buraya gönderilen mesajların neredeyse tamamına yakını yeni üyelerden geliyor yani email göndermek mümkün değil. Bir önceki mesajım sadece size yönelik değil; konuyu okuyan diğer kullacılara da bilgi verme amacı taşıyor. Eğer bu konuyu dikkatlice okuduysanız yazarların çok büyük bir kısmının ilk mesajı zaten okumadıklarını görebilirsiniz. Yukarıdaki mesajların büyük kısmı Arkiv'deki görsel malzemeyi göremediklerinden sıkıntı duydukları için Arkiv konusu gündeme geldi. Kime ne borcumuz var da son derece saçma ve düzeysiz onlarca yoruma muhatap kalıyoruz?
|
|
|
|
|
#231 |
|
Arkitera Üyesi
|
arkiteraya üye olan ofisteki bir arkadasıma, arkitera tarafından sureklı takvim, ajanda vs geliyor; ancak henuz bana hıc gelmedi.
bunun nedenını ogrenebilir miyim? |
|
|
|
|
|
#232 |
|
Arkitera Üyesi
|
engelli koşu gibi
bizimle ilgili eleştiriler yapılıyor,cevap hakkımızı kullanmak istiyoruz,ama sürekli olarak kabul salonuna yazın diye cvp geliyor,engelli koşu gibi,bu işi kolaylaştırmanın yolu yok mu,ben kabul salonuna yazmak istemiyorum,bu nasıl bir iştir ben anlamadım,bu bir mimarlık sitesi değil mi? ben mimarım daha ne kabul salonu diye uğraştırıyolar anlamadım...mimar olmak yetmiyor mu?.......
|
|
|
|
|
|
#233 |
|
Forum Üyesi
|
Bu değişikliklerin neden yapıldığını anlamam mümkün degil. İşleyen bir sistem neden bozulur ve insanlara sorun çıkarılır? Arkitera'ya 2000 yilindan beri üyeydim, son bir aydır bir türlü giriş yapamıyorum, proje örneklerini açamıyorum.
|
|
|
|
|
|
#234 |
|
Arkitera Üyesi
|
sunu sorucam niiye ben üye oldugum halde proje örneklerine bakamıyorum karsıma cıkan sayfada kayıt yazıyo sürekli kayıt oluyorumm anlamadımm sinir oldumm sevmedim ayrıca
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
Yönetici
|
Üyeliğinizin aktif hale getirilmesi 24 saat içinde (tatil günleri harç) olmaktadır. Lütfen buraya yazmadan önce 24 saat geçtiğinden emin olunuz.
|
|
|
|
|
#236 |
|
Yönetici
|
Bu konunun ilk mesajındaki açıklamaları okuyabilirsiniz.
|
|
|
|
|
#237 |
|
Forum Üyesi
|
neden tc kimlik numaram sorgulanıyor bunu cozebilmis degilim altı ustu 2 resim goruntuleyecez bole sacmalık olmaz.
|
|
|
|
|
|
#238 |
|
|
merhaba
proje örneklerine her giriş yaptığımda karşıma mesajınız çıkıyor ve yönergeleri doğru şekilde yapıyorum fakat giriş yapamıyorum ? bir sorun varsa lütfen yardımcı olun ...olmassanız...... üyelikten ayrılacağimi bildiririm saygılarımla |
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#240 |
|
Arkitera Üyesi
|
arkiv den arşivlere girip görsellere girdiğimde bu sayfaya yönlendiriliyorum.
üyeliğim ve güncellemeleri yapmıştım. sorunu nasıl çözebiliriz. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|