![]() |
|
|||||||
| Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#196 |
|
Arkitera Üyesi
|
üyeyim fakat arkivdeki görsellerden yararlanamıyorum ???
|
|
|
|
|
|
#197 |
|
Arkitera Üyesi
|
sanırım çoğu arkadaşla aynı sorunu yaşıyoruz... mesajları okudum yönlendirildiğim sayfadaki.tc kimlik numarası dahil gerekli bilgileri verdim -aten daha önce de üyeydim yeniledim-..kısacası mesajda yazanları uyguladım fakat sonuç değişmedi hala aynı sayfaya yönlendiriliyorum ????
|
|
|
|
|
|
#198 |
|
Arkitera Üyesi
|
siteye üye olmak,resim galerisine gitmek için bir kez daha üyelik istenmesi...
işkence çektiriyorsunuz insana... baştan kabul etmeyin bari...insanın sabrı ve siniri tükeniyor.. |
|
|
|
|
|
#199 |
|
|
bu mimarlar ve iç mimarlar (lafım kendini bi halt zanneden mimar ve iç mimarlara, arada kaynayanlar kusura bakmayın) kendini neden diger insanların ustunde görüyor anlaşılmaz sanane benim tc kimlik numaramdan? siteniz harkulade ya! ulaşılmaz ya! aklınızca iki gruba ayırmışsınız. Dünyada insanlar herkes faydalansın diye işler yapar sizlerse ellibin tane sifre ve gereksiz sorularla insanları uzaklaştırırsınız akıl almaz bi durum.
|
|
|
|
|
|
#200 |
|
|
"Sen de mi Brütüs" derler adama .. Kimlik numarası mı ? Neden ? ad/soyad anladım .. doğum tarihi anladım .. kimlik numaramızı neden vermek zorunda olduğumuzu cidden açıklamalısınız .. o numara ki ; trafik cezalarımız, vergilerimiz, kredi kullanım bilgilerimiz vb kısaca herşeyiniz o numara iken bu ısrarınız neden ? kim için ? ne için ? Hem çağır ..)) hem kimlik no iste .. önce seninkini rica edebilirmiyim sevgili admin ? İP lerden anlayabiliyor olmalısınız diye düşünüyorum iki kez üye olanları, veya sakıncalı olduğunu düşündüklerinizin farklı ad (nick) larla girdiklerini, bu ısrar neden ..!
En son BurhanGuvenkaya tarafından düzenlendi : 08-04-2008 17:06. |
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Sizi Mimarlığa Yol Açın kampanyasındaki garipliklerinizden iyi tanırız. Boşverin ne işiniz var bu "AKP'li"* ortamda. Size verecek herhangi bir cevabım olmadığı gibi Mimarlığa Yol Açın grubundan kamuoyu önünde özür dilemediğiniz sürece sizi yok sayacağımı da bilmenizi isterim. *Bilmeyenler için not: Burhan Güvenkaya'nın da taraftarı olduğu ÇDTM - Çağdaş Demokrat Toplumcu Mimarlar, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi 2008 seçimlerinde meslektaşlarına iftira atmaktan çekinmemiş, her türlü yalanı yüzsüzce söylemiştir. AKP'li olarak sunulan Mimarlığa Yol Açın grubunun yönetim kurulu adayları Tülin Hadi ve Atilla Yücel ile destekçisi Abdi Güzer Ulusal Mimarlık Ödülleri'nin 2008 yılı jürisinde görevlerini yapılan tüm ahlaksızlıklara aldırış etmeksizin bir mimara yakışırcasına yerine getirmişlerdir. Benim merak ettiğim ise Burhan Güvenkaya gibilerin mimarların yüzüne nasıl bakabildiğidir. Ve tabi ki AKP'li çamurunu atmaktan bir dakika bile çekinmedikleri bu ortamda nasıl buluduğu; bunu yapanların oldukça arsız olması gerektiği açık değil midir?
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. En son Omer Yilmaz tarafından düzenlendi : 08-04-2008 19:52. |
|
|
|
|
|
|
#202 | |
|
|
Alıntı:
Çağırdığınız için burdayım ... Özür dilemek için bir sebebim olduğuna da inanmıyorum. Ve hala aynı fikirdeyim; Asıl garip olan sizsiniz. Neredeydi daha önceleri MİM grubu ? Neden bu dönem ? "Tehlikenin farkında" mı olamadınız acaba? El birliği yapılması gereken bir dönemde, neden ayrı bir oluşuma gittiniz ? Yazık oldu sadece, herşey adına ...! Yok saymak gibi bir alışkanlığı ben edinebilmiş değilim. Sizin için bu geçerli ise .. yani "Her horoz çifliğinde öter" diyorsanız .. sizin bileceğiniz iş. Bu forumun konusunun bu olmamasından ötürü, ama beni bu satırlarda yanıta zorladığınız için diğer okuyuculardan özür diliyorum. başarılar ... Burhan Güvenkaya En son BurhanGuvenkaya tarafından düzenlendi : 08-04-2008 19:02. |
|
|
|
|
|
|
#203 |
|
Arkitera Üyesi
|
benim anlayamadığım şey ad soyad nereye giriliiyor. ad-soyad diye bi bölüm yok. bu bilgileri giirmeme rağmen projelere halen ulaşamıyorum..
|
|
|
|
|
|
#204 |
|
Yönetici
|
Ad & soyad, doğum tarihi, doğum yeri gibi bilgiler normal koşullarda değişmediği için bir kez giriş yapıldıktan sonra değiştirilemez hale geliyor.
Daha önce bu bilgileri girdiyseniz bu sebeple göremiyor olabilirsiniz. Eğer bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olduysa her sayfanın sağ altında yer alan bize ulaşın formu ile güncel bilgilerinizi bize iletebilirsiniz.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. En son Omer Yilmaz tarafından düzenlendi : 09-04-2008 08:47. |
|
|
|
|
|
#205 |
|
Yönetici
|
Burhan Bey,
Başkası dedi ben sadece ilettim diye küfür sıralamayı biliyorsunuz. Bundan da çok hoşnutsunuz bu kaçamak küfür yazma olayından. AKP'li paranoyasına sahip olan sizlerin, "niçin bu dönem" dediğiniz şey 22 yıldır orada olanlara bir tepki olmasın sakın. Bizim arkamızda AKP varmış. Sizin arkanızda da TKP var mı diyelim biz de? Açıkçası 22 yıldır Oda'nın yönetim kadrosunda işgal edenlerin, sizin gibi kraldan çok kralcı olanlardan bıktık. En azından ben bıktım. Bu köhne bilişim altyapısı konusunda bilgisiz yönetimi istemiyoruz. Bir dahaki seçimde de AKP'li dersiniz bize. Bir kulp bulursunuz. Sizin gibi başkasının küfürünü iletip "ben demedim" diyenlere biz "kişilik kaybı olan kişi" muamelesi yapıyoruz. Horozlukla çöplükle alakası yok. Her yerde hakettiğiniz aynı muameleyi görürsünüz. Önce küfür etmemeyi ya da edilen küfürü aynen iletmemeyi öğrenin sonra bakarız AKP takınıtınıza. Çözmeye çalışırız. Umutsuz durumdasınız aslında. Bu yönetime karşı olan herkesin AKP'li olduğuna inanmışsınız ve asıl sizi piyon gibi kullananlara kul kölesiniz ama olsun yine de çalışırız. Bizi AKP'nin piyonu yaptınız acaba siz kimin piyonusunuz. Bizi bir anda birinin adamı yapıyorsunuz da siz kimin adamısınız. Özgür iradeniz mi var. Peki bizim neden yok. Siz kendinizi ne zannediyorsunuz da bizim hakkımızda karar veriyorsunuz. Özür dileme konusundaki ketum tutumunuz da ancak size yakışıyor. Aynen devam. Bu kadar işte...
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ En son ayasofya tarafından düzenlendi : 09-04-2008 15:13. |
|
|
|
|
|
#206 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba,
ARKİTERA FORUM KURALLARI ve YÖNETİCİLER linkteki konuda yöneticilerden Ayasofya 'nın "IP konusunda yanılıyorsunuz. O kadar kolay bulunmuyor. İstersem beni IP'imden takip edemezsiniz. Basit bir proxy ayarı ile. Hem de bütünüyle bedava. Çindeki bir proxy'i kullansam beni bulamazsınız. Ama bulan da olur. Her proxy'nin bir logu da var. Bunlar çok teknik konular. Yani mükemmel güvenlik diye bir şey Internet'te vardır denilemez. Diğer konuya gelirsek; Ben tekil bir yöneticiyim. Her kim isterse "Ben forumdan çıkmak istiyorum" derse anında kendi yetkimi kullanarak forumdan ihraç ederim. IP değişmeden de gelemez foruma. Mesajlarını silmem ama onlar kalır. Kendisi gider. T.C. Kimlik nosunun alınmasına ile bütünüyle karşıyım. İşte o fişleme olur." ifadesi mevcut. Bu konudaki fikrinizin neden değiştiğini öğrenebilir miyim?
|
|
|
#207 |
|
Yönetici
|
Evet o şekilde bir yaklaşımım vardı.
Sonra THY'den bir bilet almam gerekti. Arkasından Tc kimlik nomu istediler. Vermedim. Bileti de alamadım. Başka bir havayolu ile gittim gideceğim yere. Bu bir seçim siz de isterseniz Arkitera'ya üye olmaz başka mimarlık merkezlerini ve forumları kullanırsınız. Bir kaç hafta sonrasında notere gittim. Nüfus cüzdanımın olmadığını farkettim. Ama noter ehliyetimi yeterli buldu. Çünkü istendiği anda T.C Kimlik Nosu bulunabiliyor. Sonra o kağıt vekaletname idi. Mecburen bir adamda kaldı. O adam arabyı üzerine almadan bir kaza geçirmiş. Kasko daha devrolmamıştı. Kazadan haberim var ve karşı taraf suçlu. Para alınacak. İmza atmam lazım. Neyse notere bir daha gittim. oooo zaten benim T.C. Kimli numaram biliniyor. Yani artık çok gizli bir şey değil. Yeni Adana'ya gittim THY ile istediklerinde verdim nuramı. Bunu anlamam Arkitera istiyor diye değil yukarıdaki basit olaylar yüzündendir. Önceden bunu A.B.D.'deki "Social Security Number" gibi gizli olması gerektiğini düşünürdüm ama şu anda bunu bulan program bile var. Hah hafiye tadında eski yazdıklarımı buluyorsunuz da neden bunu bulmuyorsunuz. Yeni Arkitera Üyelik Sistemi Hakkında (3 Mart 2008) Alıntıdır... " Çok basit. İşleyen sistem dediğinzi şeyde, üye olan icabıdna canı istediğinde foruma hakaretler bırakıp çekip gidiyor gerekirse bir kere daha faklı isimle üye olabiliyordu. Şimdi her takma ismin tek ve gerçek kişiye ait olduğunu sağlayan bir sisteme bu kadar itiraz etmenizin ne gibi tutar yanı var anlayamdık. Bilgiye hizmete bedava ve kısa yoldan ulaşırken iyi bir söz duymaz iken hiç bir zorunluluğu olamdığı halde bu hizmeti devam ettirirken sizden "tekil" olduğunuzu kanıtlamanız istendiğinde çok kızıyorsunuz. Hatta bazıları nefret ediyormuş onu öğrendik. " ---- ![]() Bunları okuduğunuza göre neden hafiyelik yapılıyor anlayamdım. T.C. kimlik numarasının bu durumu da toplantılarda konuşuldu. Eğer T.C. Kimli nonuz yoksa Mimarlar Odası numaranızı verirsiniz. AMAÇ O NUMARA DEĞİL sizin TEKİL olduğunuzdur. Yani sizden başka aynı numara ile Oda'ya kayıt olmayacağına göre yine sorun yok ki. Ancak mimar olmayan o kadar çok üyemiz var ki mecburen T.C. Kimlik No'su gündeme geldi. İster inanır ister inanmazsınız. İster verir ister vermezsiniz. Kesinlikle zorlama yapmayız. Buna hakkımız yoktur. Hürsünüz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#208 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Ayasofya,
Öncelikle şunu belirtmeliyim; kimlik no'su istenmesine karşı olduğum gibi bir varsayımla verilen cevap biraz fazla önyargı içeriyor. Kaldı ki "Arkitera Üyesi" olarak gözüktüğümden de numara verme işlemini kendi insiyatifimle yaptığım anlaşılabilir. Bu önyargı dolayısıyla "saldırı" olarak gördüğünüz mesajıma karşılık (her daim üste çıkmaya çalışma politikası ile) iki kere "hafiye" yakıştırması yapmışsınız. Kendimi "neden kimlik no.su istiyorlar" diye yiyip bitirip bir araştırmaya girmedim; tamamen rastlantı sonucu; bir yerlerde gezinirken rastladığım bir mesajdı ve sorguladığım şey bu tutarsızlıktı; mesajınızın üzerinde durduğu gibi kimlik.no sunun istenip istenmemesi, verilip verilmemesi değil. 2 sene önce öyle düşünürken; daha sonra Kimlik no sunun orda burda zaten kayıt altında tutulması o numaranın gizliliğini yok etmiş yaklaşımınız ilginç geldi. Örnek verdiğiniz kurumlar "resmi" kurumlardır ve bireyle "doğrudan" ilişkiye girerler. Bu örneklerden artık Arkitera'da da isteyebiliriz mantığını anlayamadım. Şahsınızla girilen ikilemlerdeki tavrınızı bildiğimden bu konuda başka bir şey söylemek istemiyorum ve bir sonraki mesajınızda "hafiye" gibi direkt şahsıma yönelik yakıştırmalar yapmamanızı umuyorum.
www.myspace.com/maniapolis En son doetrem tarafından düzenlendi : 09-04-2008 16:27. |
|
|
|
|
|
#209 |
|
Yönetici
|
Öyle olsun.
THY resmi kurumsa siz de "hafiye" değilsiniz. Ya da size kredi verme konusunda düşünen bir banka -ki kişisel bilgilerinizi kredinizi reddetse bile tutar ve fütursuzca her yerde kullanır. Hatta gerekise satar ve üzerinden para kazanır bu bankalar- ve hatta ADSL hattı veren kuruluşlar resmi kurumlar değiller. Arkitera üyesi olduğunuzu zaten görüyorum. Ben de sizinle tartışmıyorum. Ama "hafiye" çok da üzülecek bir tabir değil bence. İçinde hafiften amatörlük de barındırır. Hafiye, casus demek değildir. Sizi çok üzmüş. Ama üzmek için dememiştim. Öyle bir isteğim yoktu.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#210 |
|
Arkitera Üyesi
|
araştırma yapacağımız iyi bir mimarlık sitesi vardı o da gitti sebebi her neyse artık projelere sadece uzakatan bakabiliyoruz....
umarım problem çözülür |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|