![]() |
|
|||||||
| Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Bu forumun amacı ne?
Neden bu forumda paylaştığımız hemen her fikrin arkasından kendimizi savunmak zorunda kalıyoruz? Yazdığınız şeyler biri tarafından bir noktasından tutuluyor ve yerden yere vuruluyor. Sonra o kişi ile soru cevap şeklinde ağız dalaşına giriliyor.
Ben bu forumu bir düello alanı değil bir paylaşım ve bilgilendirme alanı olarak görüyorum. Fikirlerim ne kadar yanlış, tehlikeli olursa olsun değer verilmesini ve iyiniyetle eleştirilmesini bekliyorum. Benim için fikirlerim değişmez şeyler değil. Onları paylaşmak ve geliştirmek için buradayım. Tek bir doğruya ve iyiye inanmıyorum. Sürekli birbirimizi pohpohlayıp "aman ne iyi ne güzel geçinelim gidelim" demek istemiyorum. Kavga da edelim yeri geldiğinde, doğru bildiklerimizi savunalım, bir süre önce savunduğumuz fikirlerin aslında o kadar da doğru olmadıklarını iki mesaj sonra kabul edebilelim. Beni rahatsız eden nokta yazılanları okurken "acaba bu yazının ne açığını bulsam da eleştirsem" yaklaşımı. Bir şeyleri paylaşırken tüm forumu karşımıza almış gibi hissetmek yerine, hep beraber daha iyiye gittiğimizi hissetmek istiyorum. Burada kendimizi anlatmayı, karşıdakini anlamayı, eleştirmeyi, eleştirilmeyi ve bunları anlatımı en zor olan yazı dilinde yapmayı öğreneceğiz umarım.
|
|
|
#2 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Esen Kalın...
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Architurk hakli, ama birde su gercek var ben bu forumu 4 yildan beri izliyorum arada sirada yazida yazdim tesbit ettigim bir sey var forumdaki hava su seklide "Körler sagirlar birbirini agirlar"
Biraz abartili olsada benim gördügüm resim bu |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Körlerle sağırların birbirini ağırlaması hoşunuza gitmiş ki 4 yıldır forumu izliyorsunuz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Yahu öyle birşey söylüyorsunuz ki sadece render foruma yazan ben ve benim gibi kaç kişiye uzanıyor...4.yılınızda Forumu İdrak Ödülüne sizi aday gösteriyorum müsade ederseniz. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Bayındırlık Bakanı'nın mı yazmasını bekliyoruz? Nedir beklentiniz?
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
ustabaşı . yanlış bir düşünce bence. öylesine laf söylemişsin. ben bu foruma üye olduğum için çok mutluyum. sende öyle ol . çok güzel fikirler tartışılıyor . zaman zaman ortam bir kavga edasına dönüşebilir ama bu foruma olumsuz bakılmasını gerektirmez. bak sana değer veren kaç kişi senin yorumuna bir cevap yazıyor. kendin bile söylemişsin " biraz abartılı olsa da " diye. .. abartma
![]()
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Sanıyorum ne demek istediğinizi yanlış anlamalara meydan vermemek adına biraz daha açmanız gerekiyor. Bazı şeylerin kısıtlı bir çevre içerisinde gereksiz ve yanlış yönlere büyütüldüğünü ya da insanların birbirini gereksiz pohpohladığını mı düşünüyorsunuz? Böyle bir rahatsızlığınız varsa, düşüncelerinizi paylaşmanız konusunda bir engelleme ile karşılaşmış olduğunuzu sanmıyorum, yani bunu hemen o konu içerisinde bir mesaj ile dile getirebilirdiniz. Üye adaylarının mesaj yazamama sıkıntısı üyeliğe getirilen son yenilikler ile aşılacak sanıyorum, zaten anladığım yöneticiler bu konuda esnek davranıyorlar. Baksanıza daha 2. mesajınız ile üye statüsü kazanmışsınız.
Ama bazı hoşnutsuzluklara rağmen 4 yıl boyunca da forumu izlenemeye devam etmişsiniz ki eğer varsa bu tür negatiflikleri konuşarak çözmek, en azından rahatsızlıklarımızı dilimizin döndüğünce paylaşmak lazım. Sonuçta Arkitera forum'un faydalı bir tartışma platformu potansiyeli olduğunu teslim etmemiz gerekir.
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben konu daha kötü boyutlara gitmeden kapatılmalı.....
Saygılarımla...
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Orijinal metin architurk tarafından gönderilmiş
:Bu forumun amacı ne? Metine aynen katılıyorum. Konunun büyüyüp tehilikeli oalcak bir durumu yok bence, bundan dolayı herkes fikrini açık ve net beyan ederse konunun gelişimine çok olumlu katkılar yapacağını düşünüyorum. Her yapıcı eleştirinin sadece cevap veren ya da verilenin gelişimine değil forumu izleyen:-) ve birebir katılan herkese katkı yapacağını düşünüyorum.
|
|
|
#11 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
) gönderiyor, sonra da saygılarınızı belirtiyorsunuz ve işin içinden çıkıyorsunuz. Madem bu kadar saygı duyuyorsunuz, lütfen ifade etmek istediklerinizi biraz daha açın. Bu forumun tabuları mı var? Yoksa biz işi gücü çizgilerle olan insanlar kendimizi sadece çizerek ifade etmeye devam mı etmeliyiz? Eğer düşünceden korkacaksak, düşündüklerimizin arkasında duramayacaksak, hem anlatım hem de yazım olarak anlaşılır olmayı umursamayacaksak...
|
|
|
|
#12 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
duymak istediginiz seyleri yazdigimizda sorun yok ama en ufak karsi görüs geldiginde buna bir sürü olumsuz anlam yükleyip insanlarin üzerine gidiliyor forumlarda moderasyon yok bilakis yönetim var zaten sizde kendinize yönetici diyorsunuz ya ![]() neyse yönetici olmak hocalik yapmaktan daha iyidir fakat yinede moderatör olmanizi tercih ederdim foruma en yakisani moderatörlüktür aksi takdirde diktatörlük olur diye düsünüyorum körler sagirlar birbirini agirlar dememdeki amac buydu yani bir tür al gülüm ver gülüm muhabbeti. karsi görüslere pekde tahammül olmadigini görüyorum yada kral ciplak deyip saldirilara hazir olmaniz gerekiyor ama ne gerek var o kadar isin gücün arasinda birde kavga etmeye zamanim yok dogrusu kavga etmemek adina bana uymayanlarida onaylamam söz konusu degil o yüzden arcihturk hakli demistim ve bu düsüncemi halen muhafaza ediyorum mesela mimarliga yol acin forumunda yöneticinin ne kadar agresif bir tutum icinde oldugunu görmemek icin kör olmak lazim bu satirlari rekabet veya husumet olsun diyede yazmadigimi belirtmek zorunda kaliyorum dikkat ederseniz halen diplomatik bir dille yazmak geregini hissediyorum saldirilardan korunmak icin architurk e tekrar hak verdigimi belirtiyorum burasi bir düello alani degil demis son derece dogru bir tesbit ama gel görki gercek durum maalesef farkli ben aslinda mimarlik yazip mimarlik konusmak istiyorum fakat konu baska mecralara sürüklenip duruyor umarim bu son yazim olur bu anlamda maalesef burada arzu edilmedigi üzere karsi görüs belirttim üzgünüm En son USTABASI tarafından düzenlendi : 01-02-2008 16:05. Silinme nedeni: ilave |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
her mesaja mutlaka cevap vermek gibi bir durum yok aslinda ama siz bana bir soru yöneltmisiniz bende bu durumda konuyla ilgili fikrimi belirtebilirm bayindirlik bakani keske yazsa cok daha hos olurdu |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
|
Öncelikle Türkçe Karakter kullanılmamasına tahammül etmekte zorlanıyoruz. Bunu önceden belirteyim.
Karşı görüşe tahammülsüzlük demişsiniz. Hatta örnek olarak "mimarlığa yol açın" konusunu örneklemişsiniz. Demek orada "karşı görüşe tahammül" yokmuş. "Mimarlığa yol açın" hareketini "AKP'liler geliyor" diye sunanlara ve bu karalamaya inanmak isteyenlere -en azından kendi adıma- pek tahammülüm olmadığı doğrudur ama bir anda bu forumu değersiz tartışmalar güruhu olarak tanımlanız da biraz maksadı aşma durumu olmuş belli. Ayrıca eğer bu tür bir eleştiriniz varsa o bölümde de yazabilirsiniz. Yazayım da cevap verilmesin istiyorsanız onu bilemem tabii. Biz yöneticiler, bizim düşüncelerimizi paylaşmayana cevap verme hakkına sahibiz ama ben kendi adıma hakaret içermeyen ya da kurallara uymadığı kesin olmayan bir mesajı silmem ve cevap veririm en fazla. Cevap vermek de, bunu hızlı ya da sonuna kadar savunmanın neresi kötü. İsteyen istediğini yazar ve yazmaktadır da. Mimarlık konuşmak istiyorsanız bu tür konulara değil, mimarlık konuşulan konulara bakarsınız. Örneğin Kahramanmaraş Yarışması şahane bir konu oldu. Dolu dolu. Hatta ne yazık hava muhalefeti nedeniyle gidilemeyen kolokyumun alternafi, ufağı forumumuzda yapıldı herkes projesini de paylaştı mutluyuz gururluyuz ve benim açtığım ve içinde tatışmaların da olduğu 580 kişiden fazla farklı kayıtlı kullanıcının okuduğu (bir de kayıtlı olmayanlar var) "Tasarlanmış tasarlanmamış camiler" konusunda mimarlık konuşuldu. Mimarlık yazmak istiyorsanız ve hatta sizin düşüncenizi tam kapsayan bir konu yoksa, yenisini açarsınız mimarlık hakkında yazabilirsiniz. Sizi engelleyen oldu mu? Bunun dışında "moderasyon" "yöneticilik" ve "hocalık" konusunda garip tahlilleriniz olmuş. Bizi bir şeylerle suçlamışsınız ama "hocalık"tan iyidir diye de eklemişsiniz. Bilginiz dahilinde olsun ben öğretim görevlisiyim tabii ki bununla gurur duyarım, öğrencilerimle aram oldukça iyidir ve mutluluk duyarım. "Hocalık" kavramının neden kötü olduğunu ya da neden kendinizi derste hissettiğinizi bir de öğrenebilsek. Sıkı tuttuğumuz konular vardır. Örneğin ayrı yazılması gereken "de" bağlacının bitişik yazılması bizi irite ediyor. Kusura bakmayınız. Diplomatik dil diye tanımladığınız dilin bu kadar garipsenmesini de pek anlayamadım. Neyse eleştirinizi "karşı görüş gösterdiğim için üzgünüm" diyerek bitirerek, değersiz kıldığınızı da belirteyim. "Körlerle sağırlar birbirini ağırlıyor" diyerek mimarlık yazılmasını isteyip, eleştirdiğinizi düşünelim; pekiyi, forumumuzda mimarlık konuşulan burada sayamayacağım kadar çok bölüm var, 4 yıldır görememinizin müsebibi yöneticiler değil sanırız. Mimarlık yazmak istiyorsanız, yazınız, eleştirmek istersiniz, eleştirin, faydalanmaya çalışırız ama tüm forumu bu kadar emek verdiğimiz forumu bir anda ve tek cümle ile "nitelendirirken" de dikkatli olunuz. Bu arada zorunda değilsiniz tabii ama mimarlık konuşulan "Tasarlanmış tasarlanmamış camiler" konusunu okumamışsınız ki alttaki bölümde isimlerde isminizi göremedim. Yani forumu çok iyi takip etmek zorunda değilsiniz ama bu konuyu takip etmeyen kişinin forumu tümüyle anlayacak ya da bir anda "niteleyecek" kadar "yetkin" olup olmadığını yani öncelikle kendinizin tartmanız gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca unutmadan faydalanmanız amacı ile Dahi anlamındaki “de” ayrı yazılır.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ En son ayasofya tarafından düzenlendi : 02-02-2008 00:11. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
forumlar
isvicreden ve almanyadan bazi forum örneklerini asagiya link olarak koyuyorum
buna benzer yüzlerce forum var ben rasgele birkac tanesini buraya yazdim hepsinin tek ortak noktasi var mimarlik ve cevre konusuluyor ve hepsinde moderatör var yönetici degil belki bu da takti yöneticilere diyeceksiniz ama yöneticilerde hakikaten moderayson yapsalar heralde konu olmazdi ama hem tavir hem isim yönetme üzerine kurgulaninca insan ister istemez birseyler yaziyor aldigim cevaplara baktigimda hic de haksiz olmadigimi görüyorum architurk burasi düello alani degil demis istek dogru ama ..... archforum.ch modforge Deutsches Architektur-Forum - Powered by vBulletin Architektenkammer Nordrhein-Westfalen bu üstteki forum mimarlar odasinin forumu ARCHITEKTUR FORUM 2103 Das Architekturforum des FB1 // Index ErDiNc_iSt icin erdinc cok tesekkürler uyarin icin , haklisin abartmamak lazim tarzin cok hos selamlar ayasofya icin bazi dip notlari 1- burada dilbilgisi sinavinda degilim konumuz mimarlik 2- bilgisayarimda türkce karakter yok 3- dilde purizm denen illete siddetle karsiyim 4- hocalik konusundaki görüsüm devam ediyor (yanlis anlamayin hocalara ve bu kuruma saygim var , cok hassas oldugum bir konudur ve bu bir kinaye degildir sayin ayasofya) saygilar yazsam birisi oradan satasacak ben en iyisi selamlar diye bitireyim En son USTABASI tarafından düzenlendi : 02-02-2008 04:30. Silinme nedeni: ilave |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|