Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Arkitera Forum > Öneri ve Düşünceleriniz

Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 02-02-2008, 10:13   #16
Forum Üyesi

Sayın architurk bahsettiğiniz sorun çok önemli olmakla birlikte bu forumla sınırlı kalmayıp toplumsal derinlikte bir yaramızdır.

Toplumsal olarak çocuk benlikliyiz. (Ki bu saptama benim değil konu ile ilgili sosyal antropologların)

İşte bu yüzden koca koca insanlar 8 yaşındaki çocuklar gibi davranıyor. Otuzbeş sene eğitim almış kişiler "Münazara" ile "Münakaşayı" karıştırıyor.

İnsanın karşısındakine değer vermesinin yolu, kendisine değer vermesinden, özgüvenini oluşturmasından ve karakterini oturtmasından geçer. Malesef eğitim sistemimiz bu yönden çok zayıf.

En acı yönü de bu sorun bir bilgi sorunu değil bilinç sorunu. Çözümü zor.
Çıkın İstanbul trafiğine.. Ne aklı başında görünen insanlar, yöneticiler, eğitimciler bir tek arabayı geçebilmek için türlü şaklabanlıklar yapıyorlar. Tüm sistemi kitlediklerinin farkına bile varamıyorlar. Dönüp yüzlerine baktığınızda utançlarından bakamıyorlar bile..
polat offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-02-2008, 12:11   #17
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 16
Ön notlar:
1- Beğenseniz de beğenmeseniz de Türkçe karakterlere dikkat etmek zorundasınız. Bu forumun kuralı böyle. Üye olurken kabul ettiğiniz metinde bulabilirsiniz detayları.
2- Dilde düzgünlük önemli. Sizin gibi karşı olanlar var ve örneğin "v" yerine "w" yazmak isteyenler de var. O zaman ne olacak. "Ben giyinmenin saçma olduğunu düşünüyorum" diyerek çırılçıplak mahallede dolaşabilir misiniz?. Dolaşamazsınız. Başkaları sizden rahatsız olur. Aynı şekilde canım istemiyor diye burada da istediğiniz gibi yazamazsınız.

BAŞKA forumlardan örnekler verip duruyorsunuz. Şahane.
Biz de size kendi forumumuzdan örnek veriyoruz. GÖRMEZDEN GELİYORSUNUZ. Bizim forumumuzda da mimari konuşulan konular var dedik. Hala başka forumlardan örnekler veriyorsunuz. Ne anlama geliyor ki?

Bu forumu izole edebilirdik. Reklamları izole ettiğimiz gibi. Foruma devamlı suretle reklam veriliyor hem de alakasız konularda. Onları hemen siliyoruz görmüyorsunuz bile. Mimari olmayan herşeyi her konuyu silerdik. Acaba bunu biz ya da kullanıcılar ister miydi? Yani forum gemel bir kullanım sunar size özel bir yer değil ki.

Hah böyleyken nasıl oluyor da bu forum için "Körler ve sağırlar birbirlerini ağırlar" diyebiliyorsunuz. Bu bana bencilce geldi biraz. Bu konuda itirazımızı beyan ettiğimizde ise yine biz kötü oluyoruz.

Kurallar belli, forum belli.

Sorumu yineliyorum. Mimari konularda yazdınız da sizi ENGELLEYEN OLDU MU? Cevap verirseniz memnnun olurum.

Eğer derdiniz salt mimari üzerine konuşmak ise burada zaman kaybedeceğinize mimari konulara yazınız. Kendinizle çeliştiğinizi belirtmek durumundayım.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-02-2008, 15:33   #18
Arkitera Üyesi

USTABASI'in Avatar'ı

sayin ayasofya,

iyiniyetiniz konusunda bir yorum yapmaya hakkim yok

ancak benim dogrularim ve yanlislarim relatif degildir
kisiye, yere ve zamana göre degisiklik göstermezler

kisacasi benim "o baska" larim yoktur.

ben nacizane inandigim bir dogruyu tekrar etmek istiyorum
fasizme giden yolun ilk basamaklarindan biri de dilde purizmdir

cagimizda dilde purizmi uygulamaya calisan (gerceklesmeyecek)
bildigimiz bir ülke fransadir
fransa ise avrupada milliyetci akimlara yol acmis
ünlü fransiz devriminin üreticisidir
fazla lafa gerek yok sanirim

o nedenle dil konusundaki görüsleriniz sebebiyle
tavrinizin serbest oldugunun bilincinde olmakla beraber
genel kurallar cervesinde ve
kendi dogrularima göre yasamayida kendime bir hak görürüm

demokrasiye ve özgürlüklere olan inacim sözde degil özdedir
bundan süpheniz olmasin

ben öyle pek felsefi derinlikte yazilar yazmam
harci alemdir benim yazilarim
ama anlasilirdir

belirttiginiz diger forumlarda zaten izliyor ve
ihtiyac hissetigimde bende iki satir yaziyla katki koyuyorum
uzun bir aradan sonra yeniden yazmaya basladim
ama bu defa saldirilarida göze alarak
fakat saldirarak degil kavga ederek degil
bilakis mimarca

mimarca tavirdan anladigim nedir:
mimarligin en temel ve vazgecilmez kosulu olan elestiridir
mimar elestirmezse yapamaz
mimar elestirmezse mimar olamaz

hatta ve hatta elestirmeyen mimardan süphe ederim
elestiri kabul etmeyen mimarida bunlardan izole edemem
mimar elestiriyide hazmeder
mimarlik egitimini nasil tamamladik

1999 dan beri yasadigim sehrin belediye meclisinde
cevre komisyonu ve imar komisyonu üyesiyim
burada aday olmak diye bir kural yoktur ve aday olmaya hakkinizda yoktur
daima birisi sizi aday gösterir secim sonucunu kabul edip etmemekte size baglidir
zaten sorarlar sonucu kabul ediyormusunuz diye
pozisyona yapisip kalmis degilim isteklere uygun hareket ediyorum
tabi ben de istedigim ve uygun gördügüm icin

cevre konusunda pratik olarak cözümler üreten bir mekanizmanin icindeyim
tartisma kültürüne de bulundugum kosullar icinde bütün modaliteriyle uyarim
cok da zevklidir bu
ama nedense bu forumda bu havayi bulamadim galiba

sadece demokrasi konusundaki tavrima aciklik getirmek istedim

umarim kirici olmamistir yazim
eger öyle algilayan varsa özürümü pesinen belirteyim

selamlar ve iyi bir hafta sonu dileklerimle
USTABASI offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-02-2008, 15:44   #19
Yönetici

lumina'in Avatar'ı

Dilde pürizm ile kelimeleri asgari müştereklerde düzgün yazmak arasında nasıl bir ilişki vardır? Burada dili pürleştimekten çok yazının anlaşılabilirliği ve okunabilirliği açısından bir takım çerçeveler belirlenmiş durumda. Fransız devrimini bütün milliyetçiliklerin kaynağı olarak görmek biraz popüler bir söylem açıkçası. Fransız devrimi ise öncesinde yatan, neredeyse Descartes'tan başlayıp biriken zihinsellik görünümlerinden biridir.
Türkçe karakterler sorununa basit bir "bulunduğunuz yer" bilgisi ile açıklık getirmek mümkün.
lumina Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-02-2008, 15:54   #20
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Sayın Tanyel,
Sürekli kötülediğiniz, memnuniyetsizliğini ifade ettiğiniz bir ortamda neden ısrarla bulunuyorsunuz? Bu mazoşist durum beni tedirgin ediyor. Size cevap vermemek için kendimi tutuyorum ama her defasında anlamakta güçlük çektiğim mesajlar gönderiyorsunuz.

Bu ortamdan memnun değilseniz neden burdasınız? Bizlere bunu açıklamanız gerektiğini düşünüyorum.

Ek olarak eğer bana söylemek istediğiniz herhangi bir şey varsa özel mesaj göndermek yerine buradan yazmanızı rica ediyorum.

Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-02-2008, 15:57   #21
Arkitera Üyesi

USTABASI'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin Omer Yilmaz tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Sayın Tanyel,
Sürekli kötülediğiniz, memnuniyetsizliğini ifade ettiğiniz bir ortamda neden ısrarla bulunuyorsunuz? Bu mazoşist durum beni tedirgin ediyor. Size cevap vermemek için kendimi tutuyorum ama her defasında anlamakta güçlük çektiğim mesajlar gönderiyorsunuz.

Bu ortamdan memnun değilseniz neden burdasınız? Bizlere bunu açıklamanız gerektiğini düşünüyorum.

Ek olarak eğer bana söylemek istediğiniz herhangi bir şey varsa özel mesaj göndermek yerine buradan yazmanızı rica ediyorum.
kötülemis degilim ama istenmiyorsam giderim
Eski 02-02-2008, 15:58   #22
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Bu forumda birilerinin istemesi ile gidilmesi diye bir uygulama yok.

Ben sizin sürekli negatif yorumlarınızı algılıyorum. Biraz bunu düşünseniz.

Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor.
Eski 02-02-2008, 16:03   #23
Arkitera Üyesi

USTABASI'in Avatar'ı

polemige dönüstü kapatsak fena olmaz
Eski 04-02-2008, 09:42   #24
Yönetici

architurk'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 2
Düzgün bir anlatım ve yazım dili ile yazmak her şeyden önce ve aslında sadece kendi fikirlerimizi en doğru şekilde ifade edebilme şansıdır. Bu nedenle de (her türlü düşünceden bağımsız olarak) aslında burada fikir beyan etmek isteyen kişilerin kendi iyiliği içindir ve bizzat kendilerince desteklenmelidir.

Fikirler, elbette nasıl ifade edildiklerinden çok çok çok daha önemlidir, ama yanlış ya da eksik bir ifade biçimi yüzünden anlatılmak istenenler çok farklı noktalarda yankı bulabiliyor. İnanıyorum ki yazı dili iletişim yollarından en zoru ve yanlış anlamalara en yatkınıdır. Bu sebeple düzgün bir yazılı anlatım hepimizin idealindeki iletişim biçimi olmalı ve ona erişmek için çaba sarfetmeliyiz. Kanımca bu, demokratik haklarımızın kısıtlanması değil, tam tersine düşüncelerimizi en doğru şekilde ifade edebilmemiz için bir fırsattır.

Neden kendimizi biraz daha iyi ifade edebilmek için birazcık daha çaba sarfetmekten bu kadar çekiniyoruz? İletişimin ilk basamağı kendini en doğruya yakın şekilde anlatabilmek, karşıdakini anlayabilmek değil midir?

Aslında bu konunun açılma ihtiyacı bir sonraki aşama ile ilgilidir; yani eleştiri etiği. Biraz daha anlayış, hoşgörü, iyiniyetli eleştiri beklentisidir.
architurk Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-02-2008, 02:33   #25
Arkitera Üyesi

USTABASI'in Avatar'ı

Ticari bir site olarak Arkitera

Beyler bütün bu tartismalarin disinda bu sitenin varolus amacina uygun düsen bir hatirlatma yapmak istiyorum.

Ticari kuruluslarin bundan sonraki sürecte Arkiterayi ne kadar ciddiye alip reklam vereceklerini veya ne anlamda sponsor olacaklarini düsünüyorsunuz ?

Para kazanmak icin kurmadik derseniz ikinci defa bataga saplanacaksiniz onuda ayrica hatirlatayim
buna ancak tebessüm edilir

Velhasil
Insaat sektörü bütün bu tartismalardan arkiteraya gerekli hisseyi kesinlikle cikartacaktir.
Benim serbest piyasa ekonomisinden anladigim budur
Eski 10-02-2008, 09:37   #26
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Sevgili Mesut Tanyel,
Tamamen bu konuyu ilgilendiren yukarıdaki mesajınızı gidip içinde 500 mesaj olan Mimarlar Odası tartışmasına neden gönderiyorsunuz?

En son polemiğe dönüştü dedikten sonra karar değiştirdiğiniz besbelli. Bunu anlıyorum. O zaman sonuna kadar tartışmaya devam etmelisiniz. Polemik yapmaktan çekinmiyorsunuz bu belli.

İnşaat sektörü bir şey çıkartacaksa da sizin bunu bildirmenize gerek yok. En fazla bize sorabilirdiniz. "Ya siz aynı zamanda da "reklam alan" bir kurumsunuz, bu işlerden size zarar gelmez mi; gelmedi mi?" diye sormanız gerekirdi. Kaldı ki "Arkitera Ticari" lafı "odacıların" tercih ederek kullandığı sözdür. Sizin çıkarımınıza göre Oda da "Ticarethane" reklam alıyor, sponsorluk alıyor, Ankara'daki Genel Kurul için çok iyi bildiğim bir kurumdan gayet yüklü bir sponsorluk sözleşmesi imzaladı örneğin geçen hafta. Neden zırt pırt buna takılıyorsunuz anlamam mümkün değil sizi...

Alıntı:
Ben sizin sürekli negatif yorumlarınızı algılıyorum. Biraz bunu düşünseniz.
Yazmıştım size.

Önemsemediğiniz belli. Nedir Arkitera ile sıkıntınız yazmanızı bekliyorum.

Eski 10-02-2008, 12:27   #27
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Ağaç, meyve ve taş.

Yoksa amaç Arkitera'ya öğütler vermek mi?
Yani ne güzel Tanyel bizi seviyor sayıyor o kadar zaman ayırıp bize öğütler veriyor.

Yok sevmiyor bizi, bu siteyi, burası tü kaka.
"Hem de Ticari bir site, daha kimse buraya reklam vermez vermeyecek"
Kötülüyorsanız amacınız ne?

Profesyonel danışmanlık mı veriyorsunuz da bizi aydınlatıyorsunuz. Ya da amatör öğütlerde biraz ileri gitmediniz mi artık.

Öyle bir sürü kullanıcı geldi geçti.
Ona buna bir sürü şeye itiraz etti BEĞENMEDİ. Düzelmesi lazım dedi.
Hatta abartıp fütursuzca HÜKÜMLERDE bulundu.

Sen forum mu kurdun.
İnşaat sektörüne mi hitap ediyor burası sadece.
Nereden biliyorsun.
Bu kadar eleştirip bizi adam mı etmeye çalışıyorsun.
Madem biliyorsun o zaman sen forum kur, göklere çıkardığınız Mimarlar Odası yönetimi forum nedir daha onu bilmiyor, bırak buraya rakip olmayı diyoruz. Git bari orada mükemmel fikirlerini anlat. Onlar da forum kursun bu şekilde başarılı olsunlar hatta yarısı kadar olsunlar diyoruz.
Hem de lisan-ı münasip ile o arkadaşlara. Cevap yok.

Sayın Tanyel bize öğütleriniz verdiğinizi mesnetsiz HÜKÜMLER ne gibi büyük tecrübeye dayanır ne gibi ulvi ve karşılıksız bir amaç nedir?

Nedir bu arkadaşlardan farkınız?

Nedir?

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
Eski 11-02-2008, 01:19   #28
Arkitera Üyesi

USTABASI'in Avatar'ı

bir kac söz

cevap yazsami yazmasammi ?

hata nerdeydi ?

1- sizin elestiri kabul etmez tutumunuzu bir an icin unuttum herseyin normal bir ortamda bulundugu zanniyla yazdim demekki yanilmisim

2- ticari site oldugunuzu sanmistim cünkü ticaret adami cok farkli düsünür
orda da yanilmisim tüccar yaninizin olmadigini böylece gördüm

3- herkesin yeterli zakaya sahip oldugunu biliyorum kimsenin zekasini kücümsemem ancak bu satirlar benim icinde aynen gecerlidir karsimdaki insanlardan aynisini beklerim
mesela: dünya dönüyor ve 2 x 2= 4

4- burada degilde mimarlik tartismalarinin oldugu bölüme yazmistim cünkü bütün firtina orda kopuyordu
yani buraya uygun görsem bastan burada yazardim

5- oda yöneticisi degilim, odadakilerle akrabalagim yok; acep hangi hatayi yaptimda bu fikre kapildiniz bunu cözemedim

6- tarafli oldugunuzu biliyorum ve bunu garip görmüyorum
tabi bu durumda karsi siyasi görüsün gazetesine acik mektup yazmak gibi bir durum olusuyor

7- taraf olmaniz hesabiyla "Türkiyenin Mimarlik Yayini" slogani ne kadar kapsayici ?
ben olsam hangi tarafin mimarlik yayini oldugunu yazardimveya bu konuda ne düsünüyorsunuz bilmek isterim tabiki cevap vermek zorunda degilsiniz

8- Ben sizlere daima SiZ diye hitap ettigim halde bu yazinin akabinda yönetici sifatinizla bana SEN diye hitap etmenizi (AYASOFYA) ne yönetici sifatiniza, ne ögretim üyesi sifatiniza, ne ev sahibi sifatiniza ne de toplum geleneklerine yakistiramadim , siz kendinize bu tavri yakistiriyormusunuz ?

selamlar

ben sizin gibi sevgiler yazamiyacagim cünkü bu tavrinizi asla sevmedim
diplomatik davranma ihtiyaci da hissetmiyorum

9- cok yazik
Eski 11-02-2008, 08:42   #29
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Sayın Mesut Tanyel,
Tutarsızlığınızı sürdürüyorsunuz.

Kendinizi bana özel mesaj atarak rica da bulunacak kadar yakın görüyor ama son derece iyi niyetle yazılmış "sevgili" ön ekine bile takılıyorsunuz.

"Şube" tarafında olmadığınızı vurguluyor ama Arkitera Forum'u "karşı tarafın siyasi gazetesi" olarak betimliyorsunuz.

Eleştiri kabul etmediğimiz savını sürekli yinelerken eleştiri üzerine eleştiriyi bu ortamlarda yayınlıyorsunuz; "Şube"nin benzer ortamları neden yok diye düşünmüyor, Arkitera'ya oranla çok daha kamusal olmak zorunda olan "Oda" yayınlarından neden yararlanmadığımızı sorgulamıyorsunuz bile.

Neyin tarafı olduğumuzu anlamamakta ısrar ediyor, önceki onlarca mesajımda yazdıklarımı bir çırpıda yok sayarak "Türkiye'nin Mimarlık Yayını" sloganına yorumunuzu getiriyorsunuz. Keşke seçimlerde iki taraf olsaydı da ben de tarafsız kalsaydım. Sizin için bir daha yazıyorum: Şube seçimlerinde sadece bir mimarlık tarafı vardı. Karşı tarafı mimarlık tarafı olarak görmüyorum. Nedenlerini yazmıştım size. Sonuçta burası Mimarlar Odası Seçimleri tartışmasının yeri değil. Arama yaparak bulabilirsiniz konu içinde.

Saygılarımla,
Ömer Yılmaz

Eski 11-02-2008, 10:49   #30
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin USTABASI tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
8- Ben sizlere daima SiZ diye hitap ettigim halde bu yazinin akabinda yönetici sifatinizla bana SEN diye hitap etmenizi (AYASOFYA) ne yönetici sifatiniza, ne ögretim üyesi sifatiniza, ne ev sahibi sifatiniza ne de toplum geleneklerine yakistiramadim , siz kendinize bu tavri yakistiriyormusunuz ?

selamlar

ben sizin gibi sevgiler yazamiyacagim cünkü bu tavrinizi asla sevmedim
diplomatik davranma ihtiyaci da hissetmiyorum

9- cok yazik

Efendim ne yazık okuduğunuzu anlamıyorsunuz.
Söz konusu "sen" hitapları bize önceden böyle devamlı eleştiri ve kötüleme getirip ondan sonra yokolan kişiler için kullandığım özet içinde geçer.

Size "sen" demedim.

Anlayacağınızı ummuştum. Ben üniversitede 18 yaşındaki öğrencilerime dahi "siz" diye hitap ederim. İnanıp inanmamakta serbestsiniz.

Çok yazık ile biten 9 maddelik cevabınızda kendinizi anlatmışsınız.

Pekiyi.

Bizi "adam etme" ihtiyacınızın ulvi taraflarını ve ticaret öğretme isteğinizi ve sonu gelmeyen eleştirilerinizle NE AMACINIZ var onu anlatmamışsınız.

Bunu alsak sonra konuşsak ya da sussak.
Çünkü ben bu amacınızı öğrenmeden size bir şey yazmayı uygun görmüyorum da.

Ben yine de sevgiler yazarım siz yazmayın.

En son ayasofya tarafından düzenlendi : 11-02-2008 11:13.
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları