Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Arkitera Forum > Öneri ve Düşünceleriniz

Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 14-01-2008, 01:52   #1
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Arkitera Forum'dan Önemli Duyuru... (14 Ocak 2008)

Forum üyelerine bugün gönderilen aşağıdaki email ile ilgili soru, görüş ve önerilerinizi bu konu altında tartışabilirsiniz.

Alıntı:
Sayin $username,
Asagidaki metin Arkitera Forum Uyelik Sisteminde yapilan duzenlemeler hakkinda ayrintili bilgiler icermektedir.
LUTFEN METNIN SONUNA KADAR DIKKATLICE OKUYUNUZ!

Arkitera Forum 9 Ocak'ta tamamladigi yedinci yasina pek cok yenilikle girdi.
Kullanicilara ait profil sayfalarinda yapilan gelistirmeler bu yeniliklerin en onemlilerinden.
Yapilan yenilemeyle birlikte kullanici profil sayfalari daha kullanisli hale getirilirken eklenen moduller ile desteklendi.
Kendinize ait profil sayfasini gormek icin su linki kullanabilirsiniz: http://forum.arkitera.com/member.php?u=$userid
Kullanici bilgilerinizde degisiklik yapmak icin Arkitera Forum menusunden "Ayarlar" linkine tikladiktan sonra sag menude belirecek "Bilgilerinizi Guncelleyin" linkini ya da su linki kullanabilirsiniz: http://forum.arkitera.com/profile.php?do=editprofile

Arkitera Forum'da daha nitelikli bir forum ortami saglamak amaciyla yapilan bu duzenlemelere paralel olarak uyelik sisteminde de bazi degisiklikler yapildi:
Uye ve Uye Adayi olarak iki kategoride toplanmis olan Arkitera Forum uyeligi 1 Mart 2008 tarihinden itibaren tek kategoride toplanacaktir.
Tum Uye ve Uye Adaylarindan belirlenen bu tarihe kadar bilgilerini guncellemeleri ve doldurulmasi zorunlu asagida verilen bilgileri girmeleri beklenmektedir.
Ad & Soyad
T.C. Kimlik No *
Cep Telefonu
* Mimarlar Odasi Istanbul Buyukkent Subesi'ne kayitli Arkitera Forum kullanicilari "T.C.Kimlik No" yerine "Mimarlar Odası Sicil No" girebilirler...

Arkitera Forum'da bir kullanicinin birden fazla uyeliginin engellenmesine ve veri kalitesinin iyilestirilmesine yonelik bu calisma sonrasinda kisisel bilgileriniz Forum Kullanim Kosullari'nda belirlenenler disinda kesinlikle paylasilmayacaktir.
Forum Kullanim Kosullari icin bakiniz: http://forum.arkitera.com/guncelleme...html#post78816
Vereceginiz bilgilerden bazilari kisisel profil sayfanizda goruntulenecektir. Bu alanlarin neler oldugu bilgi guncelleme sayfasinda size bildirilmektedir.

-LUTFEN DIKKAT-
Arkitera Forum Uyelik Sistemi 1 Mart 2008'den itibaren Arkitera Uyelik Sistemi'nin yerini alacaktir. Bu nedenle yapacaginiz guncellemelerin dogrulugundan emin olunuz. 1 Mart 2008'den itibaren Arkitera Mimarlik Merkezi'nin online ve basili yayinlari ile her turlu etkinlik organizasyonunda, yarisma ve odullerde ve uyelik gerektiren her asamada Arkitera Forum Uyelik Sistemi gecerli olacaktir. Adres bilgilerinizin guncel ve dogru olmasi yayin ve diger gonderilerimizin ve davetiyelerin sorunsuz bir sekilde sizlere ulasmasini saglayacaktir.
Arkitera Forum Uyeligi'nin saglayacagi faydalardan bazilari:
- Arkimeet Konferans serisine giris olanagi
- RAF Urun Dergisi'ne ucretsiz abonelik *
- Arkitera Mimarlik Takvimi'nin gonderilmesi *
- Mimarlik Almanagi'nin ucretsiz gonderilmesi **
- Arkitera Download alaninin kisitlamasiz kullanilabilmesi
- Arkitera Forum'da tum bolumlere ulasma olanagi
- Kisisel sayfa olusturabilme olanagi
- Arkitera Forum uzerinde blog olusturabilme olanagi
- Arkitera Forum'da olusturulacak kapali forumlara katilma olanagi.
- Arkitera.com'u kisitlamasiz kullanma olanagi
- Arkitera.com'u ozellestirebilme olanagi
- Arkiv'i kisitlamasiz kullanma olanagi
- Mimarlik Haritasi'ni kisitlamasiz kullanma olanagi
- Mimarlik Haritasi'na bilgi ekleme olanagi
- Arkitera Gorsel'i kisitlamasiz kullanma olanagi
- Arkitera.tv yi kullanma olanagi ***
- Arkitera Platform toplantilarina giris olanagi
- ArkiPARC'a indirimli giris hakki
* Mimar, ic mimar, sehir plancisi, peyzaj mimari ve insaat muhendisleri icin.
** 2008 yili almanagindan baslayarak ve yukaridaki meslek gruplari icin.
*** 2008 yili icinde yayina baslayacaktir.

-ISLEM YAPAMIYOR MUSUNUZ?-
Yukaridaki linkleri kullanabilmek icin Kullanici Adi ve Sifrenizi kullanarak foruma giris yapmis olmalisiniz.
Sifrenizi unuttuysaniz linke tiklayarak kayitli email adresinize gonderilmesini isteyebilirsiniz: Arkitera Forum - Şifremi Unuttum İşlemi
Kullanici Adiniz: $username
Kayitli Email Adresiniz: $email
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14-01-2008, 08:19   #2
Yönetici

architurk'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 2
1- TC kimlik numarası ya da oda kayıt numarası girilmesi zorunluluğu, birden fazla üye girişinin önlenmesi adına anlaşılabilir bir uygulama. Fakat cep telefonu numarası hakkındaki zorunluluğun sebebi nedir? Cep telefonuna bilgilendirme mesajları mı gönderilecek? Ayrıca az da olsa tepkisel olarak hala cep telefonu kullanmayan üyelerimiz olacaktır. Ben şahsen cep numaramı vermemeyi tercih ederim.

2- Türkçe karakterleri kullanamadan yazmak zorunda kalınan bir mesaj yüzünden uyarı* almış biri olarak, özellikle bir yönetici tarafından yazılmış böyle bir duyuruda (email mesajından alıntı olsa bile) hiçbir Türkçe'ye özgü karakterin kullanılmamış olmasını garipsiyor ve yadırgıyorum. Eğer bu karakterlerin bazı bilgisayarlarda görüntülenme sıkıntısı olabileceği düşünülüyorsa, bu konuda da bir başlık açılıp madur durumdaki kişilere gerekli yardım sağlanabilir sanıyorum.

Saygılarımla

*Ben şahsen bu uyarıyı aldıktan sonra harfleri tek tek kopyala-yapıştır yaparak mesajımı düzeltmeye çalışmıştım.
architurk Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14-01-2008, 08:32   #3
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Kolay.

Cep telefonu gerekli olmayabilir gerçekten. Ama bir kişiyi işaret etmiş olmanın bir başka yolu da cep telefonu. İleride yapacağımız daha fazla güvenlik gerektiren uygulamalarda şifre işlemleri için kullanılabilir.
Öte yandan unutmadan eklemem gerekir. Arkitera Üyelik Sistemi'nde kayıtlı yaklaşık 30.000 cep telefonu bilgisi zaten Arkitera Mimarlık Merkezi'nin elinde var. Bu bilgiler bugüne kadar sadece bir kez kullanıldı, kullanıcılara sadece bir kez SMS gönderildi. O da Mimarlık Festivali için 2004 yılındaydı; o günden bugüne ikinci kez kullanılmadı kesinlikle.

Email'i önce Türkçesi hatasız bir şekilde yazdığıma emin olabilirsiniz. Sonra da Türkçe karakterlerden arındırmak için uğraştım. Nedeni basit: Bazı emaillerde Türkçe karakterler sorun çıkarıyor, bu durumda emaili alan kişi neredeyse hiç bir şey okuyamıyor.
Eski 14-01-2008, 08:54   #4
Yönetici

architurk'in Avatar'ı

Düzgün metni foruma koyup, emailinizin başına "eğer okuyamıyorsanız..." şeklinde bir link verebilirdiniz.
architurk Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14-01-2008, 08:59   #5
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Tabi yapılabilirdi. Ama bu da diğer seçenek. Yanlış olduğunu ya da dilin doğru kullanımına gösterdiğimiz titizlik ile çeliştiğini düşünmüyorum.

Artık bilgi anarşisi devrindeyiz, gönderdiğim emailin pekçok kişi tarafından sizin kadar dikkatlice okunacağından ciddi şüphelerim var, onun için farkındaysanız metnin en başında "LUTFEN METNIN SONUNA KADAR DIKKATLICE OKUYUNUZ!" yazılı. Bir de bunu "okuyamıyorsanız şuraya tıklayın" haline getirmek istemedim açıkçası.

Yine de hassasiyetiniz için teşşekür ederim. Bunlar bizleri daha da dikkatli olmaya iten şeyler.
Eski 14-01-2008, 11:36   #6

merhaba

diğer isteklerinizi olumlu karsilamalakla beraber cep telefonu ! mu vermek gibi 1 mecburiyetim !!! olmadiğini düşünüyorum. zira cep telefonuma gelen gerekli, gereksiz mesajlardan zaten bunalmişim .. sizin böyle bir uygulamaya girişip girişmeyeceğiniz konusunda da ; taahütünüze rağmen "sütten ağzi yanan üfleyerek yoğurt yer " atasözü aklimdan çikmiyor. diğer yenilikleriniz ile forumu ve kullanici kalite ve olanaklarini yükseltme çabanizi ise takdir ve saygi ile karşiliyorum. Diğer tüm şartlarinizi kabul edip elimden geldiğince uygulmanizda yardimci olmaya çalişacağimdan emin olabilirsiniz . ) ama gerçek ! kimliğimin tespiti için; {ne kadar güvenli olabileceğini aklimin basmadiği konturlü bir PATATES hatli bir GSM numarasi da olabilir bu..} cep telefonumu vermek istemiyorum diye üyeliğim silinecekse de ; saygilarimi sunar gereğinin yapilmasini rica ederim..

Sevgilerim ve başarilar dileklerimle. )
ajiba offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14-01-2008, 12:56   #7
Arkitera Üyesi

biolight'in Avatar'ı

Merhaba,
Zorunlu istenilen bilgiler gerçekten çok özel bilgiler insan çekiniyor yazmakta.
Alıntı:
... Forum Kullanim Kosullari'nda belirlenenler disinda kesinlikle paylasilmayacaktir.
şeklinde not düşmüşsünüz fakat sizin bilginiz dahilin de olmadan bu bilgiler ele geçirilirse.
Alıntı:
Arkitera Forum'da bir kullanicinin birden fazla uyeliginin engellenmesine ....
bunu engellemenin başka alternatif yolu bulunamaz mı ? IP adres gibi bir şey.
Kolay gelsin.
biolight offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14-01-2008, 13:25   #8
Forum Üyesi

Ben de diğer arkadaşların görüşlerine katılıyorum. İstenilen bilgiler gayet kişisel bilgiler. Bunları size yada bir başka web sitesine vermeyi kabullenemem.
Zaten cep telefonu denilen icadı da kullanmayı reddedenlerdenim.

Cep telefonum olmadığı gibi olsa dahi size veya bir başka web sitesine vermeyi düşünmezdim.
Hele TC kimlik Numarası gibi daha kişisel bilgilerimi vermeyi kabul etmem mümkün değil.

Saygılarımla....
gezginyel offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14-01-2008, 13:55   #9
Forum Üyesi

daha neler ?!

Bence biraz daha düşünülmesi gereken bir uygulama...

Diyelim ki bunları verdik; 1 ay sonra da ikametgah ilmühaberi, vukuatlı nüfus kayıt örneği ve savcılıktan alınacak adli sicil kayıtlarının 300 dpi çözünürlükte taranmış halini istersiniz gibime geliyor.
KIVANÇ offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14-01-2008, 13:59   #10
Arkitera Üyesi

cbekleyen'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 1
Bazı arkitera üye ve adaylarını takıntılı olma alışkanlıklarından uzak durmalarını temenni ediyorum;
1-T.C. no'larını bugüne kadar verdiğiniz yerlerleri göz önünde bulundurur iseniz, Arkitera Yönetimden saklamanızın asıl gerçeklerini saptamakta zorluk çekmekteyim,
2-Cep Telefonları meselesi de keza öyle, ben şahsen her gönderdiğim e-mail altına konut telefonuma varıncaya kadar yazmışımdır,
3-Evet tekrar yazılmalarının önüne geçmenin yöntemlerinden biride IP numarası olabilir, fakat unutmayın Arkiteraya internet kafelerinden de aynı PCden girenler var bunları elemeniz son derece de zor...
4-Ben buradaki forumların birinde de bahsetmiş idim, karşı çıkanlar oldu saygı duyarım, bizler bu forumlarda yüz kızartıcı işler yapmak için bulunmamaktayız, medeni, insani duygulara sahip isek kendimizden ve karşı tarftan kuşku duymuyor isek buralar da rumuzlarla değil gerçek kimliklerle yer almamız gerektiğini ifade etmiş idim, bunu hisseden meslaktaşlarımızdan biride sanırım Oktay EKİNCİ olmuş kısa bir süre bu formda yer almış ve devam ettirmemiş görünmektedir!!!
Dilerim yeni uygulamalara karşı çıkanlar at gözlüklerini çıkarırlar, daha geniş persfektiften sonuçlara varırlar, yüreklerinizi ferah tutun, istenen bilgileri korkmadan verin derim ben, Türkiyemiz de gizli saklı kalan hiçbirşey bulunmamaktadır aslında, biraz olumlu olmaya çalışalım,tabiki Arkitera yöneticilerine de düşen önemli hususlar yok değil, onlar da gereği gibi özenli ve güvenli olmak zorundadırlar, olacaktırdırlar...
Esenkalın...Saygılarımla...
Eski 14-01-2008, 15:46   #11
ncc
Arkitera Üyesi

ncc'in Avatar'ı

mimarlar odası numaram yeterlidir...
telefon TC kimlik adres gibi bilgilere oda numarasından ulaşmak sadece 10 dakika ve 1 telefon sürer...
ha su vardır isimle oda numarasında ki ismin teyid edilmesi gereklidir ki bu da kurumun problemidir.

kolay gelsin
not: ben güncelledim isteyen acıp baksın
Eski 14-01-2008, 15:50   #12
ncc
Arkitera Üyesi

ncc'in Avatar'ı

birsey farkettim
gecenlerde sanırım 1 hafta evvel, isim ve çalıştığım ofisi açıkça yazdığımda profilimde görünmekteydi...
ancak şu anda gözükmüyor...
neden?

gizlemek istediğim şeyi yazmam...
kolay gelsin
Eski 14-01-2008, 15:56   #13
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Biraz yoğunluk var, gece tümünü cevaplayacağım titizce...
Eski 14-01-2008, 18:33   #14
Arkitera Üyesi

syFB'in Avatar'ı

Öncelikle slm,
Sitenin mimarlık ağırlıklı olduğunu biliyorum ama acaba profil kısmında meslek bölümüne diğer seçeneği de eklenebilir mi? Bu site üyeleri arasında benim gibi inşaat teknikerleride var ve ben bu siteden mimari çizim yaptığım için çok şey öğrendim.
Saygılar
Songül YEŞİLÖZ
syFB offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 15-01-2008, 09:04   #15
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin gezginyel tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Ben de diğer arkadaşların görüşlerine katılıyorum. İstenilen bilgiler gayet kişisel bilgiler. Bunları size yada bir başka web sitesine vermeyi kabullenemem.
Zaten cep telefonu denilen icadı da kullanmayı reddedenlerdenim.

Cep telefonum olmadığı gibi olsa dahi size veya bir başka web sitesine vermeyi düşünmezdim.
Hele TC kimlik Numarası gibi daha kişisel bilgilerimi vermeyi kabul etmem mümkün değil.

Saygılarımla....
Maalesef IP ya da başka herhangi bir yöntem ile bunu engellemek mümkün değil. Söylediğim gibi cep telefonu tamamen ayrı bir tartışma konusu.

T.C. Kimlik No konusunu iyice açmakta fayda var: Bilmeyenler için şu bilgiyi vermek yararlı olacak sanırım: Verilen T.C. Kimlik No ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün T.C. Kimlik No Doğrulama sayfasından girilen numara ile Ad, Soyad ve Doğum Tarihi bilgilerine ulaşılabiliyor. Bundan daha fazla bilgiye değil. Bizim de Üye kabul ederken yapacağımız verilen T.C. Kimlik No ile Ad Soyad bilgisini eşleştirmekten daha fazlası olmayacak.

Aslında bu dönüşüme sadece Arkitera Forum'da yapılan bir değişiklik olarak bakacak olursak sanırım ben de aynı tepkiyi verebilirdim. Ancak altını çizerek belirtmek istiyorum: Yapılan sadece Arkitera Forum'a yönelik bir uygulama değil; Arkitera Üyelik Sistemi ile Arkitera Forum Üyelik Sistemi'nin tam entegrasyonu sözkonusu. Yani bu üyelik sadece Arkitera Forum'da yazmak imkanı sağlayacak bir üyelik değil. Tam da bu noktada yeni üyelik ile yapılacakları yeniden hatırlamakta fayda var:
Alıntı:
  • Arkimeet Konferans serisine giris olanagi
  • RAF Urun Dergisi'ne ucretsiz abonelik *
  • Arkitera Mimarlik Takvimi'nin gonderilmesi *
  • Mimarlik Almanagi'nin ucretsiz gonderilmesi **
  • Arkitera Download alaninin kisitlamasiz kullanilabilmesi
  • Arkitera Forum'da tum bolumlere ulasma olanagi
  • Kisisel sayfa olusturabilme olanagi
  • Arkitera Forum uzerinde blog olusturabilme olanagi
  • Arkitera Forum'da olusturulacak kapali forumlara katilma olanagi.
  • Arkitera.com'u kisitlamasiz kullanma olanagi
  • Arkitera.com'u ozellestirebilme olanagi
  • Arkiv'i kisitlamasiz kullanma olanagi
  • Mimarlik Haritasi'ni kisitlamasiz kullanma olanagi
  • Mimarlik Haritasi'na bilgi ekleme olanagi
  • Arkitera Gorsel'i kisitlamasiz kullanma olanagi
  • Arkitera.tv yi kullanma olanagi ***
  • Arkitera Platform toplantilarina giris olanagi
  • ArkiPARC'a indirimli giris hakki
* Mimar, ic mimar, sehir plancisi, peyzaj mimari ve insaat muhendisleri icin.
** 2008 yili almanagindan baslayarak ve yukaridaki meslek gruplari icin.
*** 2008 yili icinde yayina baslayacaktir.- Arkimeet Konferans serisine giris olanagi
Yukarıdakiler sadece bir bölümü inanın. Ödeme sistemimizin kaydırılması, kapalı forumlar yapılması gibi yukarıda olmayan bir çok avantaj yanında şu anda aklımıza gelmeyen bir sürü şey de bu merkezi üyelik sistemi ile yapılacak.
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Etiketler
arkitera forum

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları