Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Arkitera Forum > Öneri ve Düşünceleriniz

Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 24-02-2008, 22:49   #46
Forum Üyesi

isdensim'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 9
Sözüm genel olarak yöneticileredir, vasati bir kişi üzerine alınmasın efendim.
Günün birinde Kara Oğlan Ecevit mecliste bir kamu kurumunda uygunsuz giyime sahip bir bayan millet vekilini
işaret ederek. Ortamın olanca gerginliği ve bağrışmasına rağmen, Lütfen hanfendiye çıkışta yardımcı olunuz, gibi bir söz etmiştir. Buna efendiler uslup denir, uslup bilmeyene de siz nedenir daha iyi bilirsiniz ki, siz tekrarlayıp duruyorsunuz.

Şunu düşünün,
Kişileri mimarlık odası ve TC kimlik numarası ile kayıt ettiniz.
Sonra sizin beğenmediğiniz şekil ve düşüncede olanları, diyelim oldu,
sizi sert şekilde eleştiren kullanıcıların üyeliklerini nasıl iptal edecek ve
onları arkitera dışında tutacaksınız? Böyle bir şey olabilir mi? Yanlış türkçe kullanıyor diye bir kişiyi tercihinden dolayı üyeliğini iptal edeceksiniz. Bu ülkenin okur yazar oranlığı hakkında bazen düşünmüyor değilim.
Bu faşizme yol açar diyorum siz de deneyin görün.
Ayrıca siz bireyleri takip etmek, nitelikli forum sayfası oluşturmak adına kullanıcıların gerçek bir birey olarak katılınmasını istiyorsunuz,
bunun yolu paralı üyelikten geçer diyorum yada karşılığında bir para önerirsiniz, siz benzer şekilde dergi üyeliği veriyorsunuz. Bu şekilde elde edeceğiniz bilgi Arkitera için fazla bilgidir diyorum, çünkü kişilerin bilgisine sahip oluyorsunuz, bu sizin en doğal hakkınız değildir, diyorum. Cevap olarak siz ne diyorsunuz?
Beni önemsemeyin, dikkate almayın ama bu sorunlar ben olmasamda var olacaktır,

Siz kullanıcıyı TC kimlik numarası ile aldıktan sonra her hangi bir kullanıcıya oradan terbiyesiz diyebilecek misiniz? Uslupsuzluk kendini bilmezlik budur kelli felli adamlar için. Dahası diyebileceksiniz hatta kedi karikatürü cizenleri mahkemeye verebileceksiniz size hakaret etti diye. Budur faşizm.

Yöneticiler ile her hangi bir nedenle tartışmaya giren birini içeriği nasıl ve ne şekilde olursa olsun
kim, nasıl üyelik iptal etme kararı verecek? Siz TC kimlik numarası ile var olan birinin üyeliğini herhangi bir nedenle iptal edip foruma bir yere şuraya giremez diyeceksiniz, böyle bir şey yine olmaz, olmamalı.
Kaldıki konu üyelik iptali değildir,

Size durumu anlatmakta ve kimsiniz demekteyim, her hangi bir hakaret içeren bir sözüm yok varsa da yok. Yaptığınızın yapılandırma değişikliğine gidilmesi gereken bir kural olduğunu düşünüyorum. Nedenleri ile en başta yazdım.
Medya sahibisiniz ve burayı yönetiyorsunuz. Türkiyede var olan manipülasyonlardan sonra elbette ben her medya için kimsin kardeşim, neyi neden yapıyorsun derim. Bana ne veriyorsun, hedeflerin nelerdir derim. Sende cevap vermek zorundasın medya olarak ama Türkiye de medya patronları banka sahibi bile oldular dimi.
bu düşüncelerimi açıklamak soru sormak en doğal hakkım, siz ordan isterseniz hayır yok öyle bir şey diyebilirsiniz, yalanlarsınız ama demediğiniz yerde uslup başlar.
Bu Türkiye'de geçerli olmayan sorulardır dimi? Medyanın niteliği nasıl olması gerektiği bellidir.

13. cevabından sonra Ömer yılmaz "konuyu uzatmayın demiş", daha öncesinde ".... okadar" ve "her kezi potansiyel itirazeder görüyorum" demiş. Bu nasıl demokratik tartışma ortamıdır.
Bana oradan git üyeliğini iptal et diyorsunuz, bu gelen despotizmin sesidir.

Ve siz istediğiniz kadar tartışmayı kendi uslubunuz içinde uzatın, benim için bir öğretim üyesi olduğunu söyleyen birinin uslupsuz tavrı aklımda kalacaktır. Orada daha akıllı bir insanın vereceği cevapları vermiyor, yönetici olarak kişileştirilmiş cevap yetiştirme yeri olarak kullanıyorsunuz. Ki hala Arkitera olarak sizi eleştirmekteyim efendiler, yanlış karakterde kişiler yönetici konumundadır. Kişi ve muhattab olarak burada yazan insanlar değildir. Burada uslupsuzca yazan sizler arkitera imgesi oluşturuyorsunuz. Kaldı ki benim zarar vermek gibi bir amacım yok.

Burada uslupsuzca yazan sizler arkitera imgesi oluşturuyorsunuz.

İşinizi ciddiye alın derken, bana üyeliğini iptal et diyeceğine sen üyeliğimi iptal et, görevin eğer buysa, diyorum.

isterseniz TC kimlik numaramla önce kayıt olayım sonra atarsınız.
ama olmadı mimarlar odası numaramla kayıt olup o zaman durumu değerlendirirsiz.

kendi tartışmamdan değil 1 yıldır izlediğim sizden
arkitera yöneticisi olma durumu dışında bire bir kişi olarak uslup bilmezlerdensiniz. Forum yöneticisi olarak sizi oraya atadığı için arkitera'ya kızmakta ve eleştirmekteyim. Eğer burada muhatabım olanlar "biziz arkitera" diyorlarsa, uslup bilmez şekilde iletişim kuruyorsunuz, bulunduğunuz yöneticiliğe aklı başında, bilgili iletişimciler koyun derim. Kanımca forum yöneticiliği 4 yıl iletişim okuyup konu üzerinde düşünen ve kişisel beceriye sahip insanların konusudur.

Tabikide daha çok dikkat etmeniz gereken cümleleri 5 yaşındaki bir çocuğa anlatır gibi altını çiziyorum, siz içlerinden istediğinizi cımbızla çekebilirsiniz.

En son isdensim tarafından düzenlendi : 24-02-2008 23:27.
isdensim offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-02-2008, 23:47   #47
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Ne kadar uzatıyorsunuz. Farklı ve anlamlı bir şeyler yazsanız ne ala...

Arkitera Forum'da kuralları koyarız; sizlerle paylaşırız; eleştirileri alır, gerekirse geri besleme yaparak revizyon yaparız.

Forumu ve duyuruları takip ettiğinizi sanıyorsunuz anladığım kadarıyla. Eğer öyle ise dilin titiz ve doğru kullanılmamasından daha çok bu konuda çok bilmişlik yapılan durumlara tepki gösterdiğimizi biliyor olmalısınız. Mesajlarınızdaki Türkçe kullanımı hiç de bir mimara uygun olmayan seviyede olduğu halde bir de üstüne bize bu konuda akıl veriyorsunuz. İnsaf!

Zaten demokrat olmayan bir tek Arkitera var; herkes ve her kurum demokrat. Bir insaf daha!

Forum yöneticiliği konusundaki görüşlerinize saygı duymakla birlikte Arkitera olarak (sanırım Arkitera'yı temsil edebilirim ) dikkate alınacak bir tarafını bulamadığımızı size bildirmek isterim.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-02-2008, 22:13   #48
Forum Üyesi

isdensim'in Avatar'ı

Peki Ömer bey sizin dediğiniz gibi olsun lafı uzatmak, eksik bir Türkçe kullanmak ve bunun üstüne bilgiçlik taslamak.
Lakin bunlar benimle ilgili konular, sizinle ilgili konularaysa değinmiyorsunuz bile.
Ki başlık altında 3. şahısları ilgilendirmeyen benimle ilgili oldukça önemsiz konuları "arkiteradan önemli duyuru" başlığı altında açıklıyorsunuz. Daha samimi bir şekilde posta iletisi olarak bunları bana yazıp daha önemli olacak açıklamalarınızı burada yazsanız "forumunuz" daha nitelikli olmaz mı? (bu soruyu kendime sorup belkide kişisel notlarıma cevap yazmışlardır bir gelen iletilere bakayım dedim ve ne göreyim evet ayın 23'ünden bir ileti var ama sizden değil. Demek ki 3. şahısları ilgilendirmeyen açıklamalar forumun nitelikli içeriğini bozmamak için başkaları tarafından kişi sayfalarına yazılabiliyormuş.

İnsanların ne söylediğinin değil, nasıl söylediğinin önemli olduğu propaganda çağında benden sizin beklentilerinizi karşılayacak şekilde cevap vermemi bekliyorsunuz. Bunun için niteliğin değişmesi gerekmektedir

TC kimlik numarası ile kişileri kayıt, düşünmediğiniz, düşünüp de gözden uzak tutmaya çalıştığınız sorunlara yol açacaktır. Bu sorunlardan biri; Arkiteranın direk var olan kişilerle iletişime kolaylıkla geçip medya gücünü kullanacak olmasıdır. Rantın önceliğinin arttığı ve makyavelist politikaların geçerli sayıldığı bir dönemde
direk kişilere ulaşacak mimari gündemli bir medyanın haddinden fazla politik bir gücü elinde bulunduracağını söylüyorum. Siz bu gücü elinizde tutmak istiyorsunuz, bunu söylememe elbette bozulursunuz. Bu gücü elinde bulunduracak medya, kim tarafından, ne için, hangi hedefler ile, hangi yollar ile nasıl, sorularını sitesin açıklayıp duyurmak zorundadır. Bu demokrasinin ve şeffaf yönetimin sorumluluğudur. Bu sorumluluk Türkiye Cumhuriyetinin aydınlığı ve demokrasisi için gerekmektedir. Bunun yapılmaması Türkiye'de olduğu gibi dünyada da medyaya olan güveni azaltmaktadır. Size başta sorduğum kimsiniz, nesiniz Saros falan bunları açıklamamış olduğunuzdan kaynaklanmaktadır.
Bunları site bloglarında değil, konferanslarda ve mimari birliktelikler içinde açıklamanız gerekmektedir. Siz bunun gerekliliğine inanmamış durumdasınız bende yapmış olduğunuz şeyin yanlış olduğunu buradan duyuruyorum.

Bir başka sorun, kişiler üzerinde oluşabilecek baskı ortamıdır. Sitelerin forum sayfaları uyruklar için var olmayan düşünce özgürlüğünün aktif şekilde kullanılmasını sağlamaktadır. Bu düşünce özgürlüğü siyasi erk tarafından kısıtlanabildiği gibi, sosyal sınıflar tarafından da kısıtlanabilmektedir. Kişiler sanal ortamda düşüncelerini özgürce , yargılanma korkusu olmadan (mahkemelerden söz etmiyorum, utanma bir yargılanma korkusudur) ifade etmektedirler. Bu nitelik, sitelerin geniş kitlelere ulaşmasını sağladığı gibi farklı, alternatif düşüncelerin doğmasını sağlamaktadır ve sağlayacaktır. Siyasi erk yönetemediği bu özgürlüğü kısıtlama yollarını zaten aramakta ve giderek muhafazakarlaşan politikaların muhafaza etmek istedikleri düşüncelerin hedefi olmaktadırlar. Siz bunu kendi eliniz ile yapmaktasınız. Ben yiten bir özgürlüğü, en iyi özgür olmayan bir toplum içinde farkedebilirim. Bunu söylüyorum ve kızgınlığım ve öfkem ve anlatmaya çalışmam, bir eksik Türkçe, ile bundan dolayıdır. Özgürlük ihtimali her toplum için yoktur, ellerinde bulunan özgürlüğü kaçıranlar o özgürlüğe bir daha sahip olamazlar. Kaybettiğimiz hangi özgürlüğe millet olarak tekrar sahip olduk. Siz bir özgürlüğü bilinçli bir şekilde çıkarınız için hedef almış durumdasınız ve gereklerini özgürlük adına şeffaf bir şekilde sorgulamamaktasınız. Bunun ismi medeniyet sahnesinde geriye gitmek yani irticadır. Kızgınlığım aydın bir şirketin muhafazakarlaşması ve irticalen hareket etmesidir.

Bu sorunlardan bir diğeri; kişi haklarıdır. Toplum şöyle anlaşma yapar, bireyler devletin diğer uyrukları adına kendi özgürlüklerinden tamamen feragat eder. Bu toplumun özgürlüğü için geçerli şarttır. Site yaşayanlarından bir bölümü toplum adına bu özgürlüklerinin bir kısmından vazgeçmek istemiyorsa ve gücü elinde bulunduruyorsa bu
oligarşik bir yapılanmaya neden olur. Günümüzde şirketler oligarşik şekilde yapılanan, emeği köleci zihniyetle kullanan sınıflı demokrasinizin çıkar kurumlarıdır. Bu tanımda bir kötüleme yoktur. Bu sizin şirket tanımınızdır, iç işlerinizde bundan başka bir şekilde davranmanız beklenilemez. Fakat, yayın yapmanız ve bu yayını nitelikli mimari tartışma ortamı adına adlandırmanız dış ilişkileriniz de demokratik olmanızı gerektirmektedir. TC kimlik numarası ile kayıt ettiğiniz her bireyin şirketiniz üzerinde hakkı bulunacaktır, bu demokrasilerde çoğulculuğun yöntemidir. Bakınız bugün hangi ulusal medyanın 30 bin tane üyesi vardır, abonelerden söz etmiyorum. Bu nedenle forum sayfalarına sahip internet siteleri sivil toplum kuruluşu olarak görev üstlenmektedirler, farkında olmasalar dahi, bu sizinle sivil insiyatif üzerinde ayrıldığımız noktadır. Bu sivil insiyatif olma durumu site yöneticilerinizin veya sahiplerinin istemleri dışında oluşacaktır. Sivil toplum önünde yer almak istiyorsanız demokratik yönetim şeklinizin, karar alma organlarınızın olması gerekmektedir. TC kimlik numarası veya Mimarlar odası numarası ile üye ettiğiniz bilinçli bireyler bu kişisel haklarını isteyeceklerdir. Dahası hakkınızın bulunmadığı girişimlerde söz haklarını ve yaptırımlarını isteyeceklerdir. Bu sizin yukarda herşey çok demokratik biz neden demokratik olalım sözünüzün cevabıdır Ömer Yılmaz. 1923 devriminden bu yana süregelen bu toprakların aydınlanmasının devamlılığını sağlayacak olan öğretim görevlileri konunun farkında olmayan yöneticileri uyarmak ile sorumludurlar. Bu sayade öğretim görevlilerimiz demokratik, kapsayıcı yaşam modelleri ortaya çıkaracaklardır. Bu görevinizdir.

Bu görevinizi yerine getirmediğiniz yerlerde bilinçli mimar üyeleriniz tepkilerini ortaya koyacak, anlaşmazlık durumunda kuruluşunuzdan ayrılacaklardır. Bu demokratik olmayan şekillenişiniz karşınıza yeni farklı açılımları olan yapılanmaları çıkaracaktır. Karşınızda farklı yapılanmada, daha şeffaf, aydınlanmacı ve ilerici yapılanmaların olması gerekmektedir. Bu şekilde kullanıcıları "sayısal birey" konumundan çıkarmak bulunduğunuz anlam nedeni ile tehlikeli ve erken gelen bir uygulamadır.
Buna inandığımdan ve gerekli açıklamaları yapmamış olmanızdan ne TC kimlik nede Mimarlar Odası numaram ile kayıdımı yenilemeyeceğimdir. Gerekli açıklamaları yapmamanız ve yönetmeliklerinizi bir oldu bitti içinde değiştirmeniz beni rahatsız eden şeydir. Bu durum değişene kadar Arkitera üyeliğim söz konusu değildir. Diğer üyeleride bu konuda bilgilendirmek istemekte ve dikkatlerini çekmekteyim. Cevap hakkımın olmayacağı günleri düşünerek bu şekilde uzun yazmaktayım.
Yönetmeliklerinizi demokrasinin gerektiği şekilde değiştirdiğiniz zaman beni cep telefonumdan ararsınız, arkitera bilgi depolarında numaram bulunmaktadır, mimarlar odası seçimleri sırasında mesaj atmıştınız. Tüm üyelerinize yeni, demokratik ve aydınlanmacı arkiteranızı muştularken mesajınızı almayı temenni ederim.

------------------------
Bu kadar saldırarak karşı çıktığınıza ve karşı çıkışınızı tartışmanın başından beri hakkaniyet ölçüleri dışında yapmış olmanızdan birilerinin haksız olduğunu düşünmekteyim.
Bu düşüncem arkiterayı haketmediğimi bana çağrıştırmaktadır(?)
Benden bu kadar.

En son isdensim tarafından düzenlendi : 27-02-2008 22:31.
Eski 28-02-2008, 08:24   #49
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Yine çelişkilerle dolu mesajınız.

Önce "neden buradan gündemi işgal ettiğimi soruyorsunuz" ardından önceki mesajlarınızdaki suçlama ve dengesiz açıklamalarınıza devam ediyorsunuz. Sizin açıklamalarınızı dengesiz ve mantık sorunlu bulduğumu söylemek de benim okurları bilgilendirme görevim. Ama buna dahi katlanmak istemiyorsunuz; biz her türlü eleştiriye katlanıyorken.

Aman yanlış anlaşılmasın "bir Arkitera demokrat değil" derken demokrat olmak zorunda olmadığımızı falan ima etmiyorum. Sizin sandığınızın aksine sivil insiyatif olduğumuzu düşünüyorum tıpkı sizin bizim öyle olduğumuzu düşündüğünüz gibi. Tam da bu hassasiyeti en üstten göstermesi gerekenler -Mimarlar Odası örneğin- son derece antidemokratik üstüne ahlaksızca davrandığında sizin gibi demokratlık kelimesini kullananların süt dökmüş kedi gibi oturduğundan bahsediyorum.

Taleplerinizi net olarak ifade etmek konusunda sıkıntılısınız bana sorarsanız. Bakınız ben size soruyorum: Bizden beklediğiniz "gerekli açıklamalar" nelerdir?

Medya gücü olarak arkanızda kim var? Hangi kötü niyetli düşüncelerle bunları yapıyorsunuz? Sorularını sormanız abesle iştigal! Bir zahmet bizi tanımaya çalışın.

Bakınız size iki gün önce foruma gönderilen bir örnek mesaj. Bu da sizin, bizim gibi bir forum kullanıcısı.
Alıntı:
Arkitera forum yoneticileri okuyun
ben aliarch sizler beni 2 ay engellemişsiniz sadece ozensiz kullanımmı
sizde forum sayanızı adam gibi acın boyle ozensiz likler omasın sşizin ben belanızı sikerim ibneler adammısınız zaten forum siteniz bir boka yaramıyor şimdi arkitera forumdan yeni bir uyelik aldım sırf size sovmek için adam olmadık ibneler
Eski 28-02-2008, 15:17   #50
Forum Üyesi

isdensim'in Avatar'ı

sivil inisiyatif kullanıyorsanız ona göre gerekliliklerini, yükümlülüklerini yerine getirmek zorundasınız. Yoksa nasıl sivil toplum önünde yer alacaksınız?

Bir tür sivil inisiyatif derki; her tür modern-seküler baskıya karşı kendi dünyamızı temsil etme yollarını bulmalıyız.
İSO da standartlarının sivil inisiyatif olduğunu iddia etmektedir.
Son dönemde Türkiye Barolar Birliği 301. madde üzerinde ortak görüş bildirmek üzere çeşitli sivil toplum örgütlerini toplantıya çağırdı.
Bu gibi durumlar şunu anlatmaktadır, toplumun amaç ve görüşlerini açıklamak bu konuda kamuoyu yaratmak ve baskın güç yaratmak hedefinde ki demokratik kitle örgütleridir. Demokrasiler gücün konular üzerinde homojen dağılması ile güçlenmektedir. Gücün tanımı kitlesel, hukuksal ve medyatik olarak yapılabilir. Toplumun sahip olduğu çeşitli sivil örgütler bu güçlerden demokratik hak dağılımınca pay almaya çalışırlar. Güçün orantısının değişmesi kutuplar yaratır ki bu belli bir zümrenin baskın diktası ile sonuçlanacak demektir. Bu durum demokrasilere zarar verecek ve toplumun demokratik yapısını zedeleyecektir. Bunu engellemenin tek yolu sivil inisiyatiflerin şeffaf ve adil şekilde, bireylere gereken seçme ve seçilme, hedef ve bilgi bağlılığı içerisinde samimi üyelik mekanizmasının hayata geçirilmesidir.
Demokrasi geçmişi pek uzun olmayan toplumlarda kapalı sivil toplum örgütlenmeleri, amaç saptırılmış çıkar odaklı grupların siyasi devrimleri ile karşılaşmışlardır. Örnek olarak 1991 yılında bağımsızlıklarını kazanan demir perde ülkelerinde meydana gelen “Turuncu Devrimler” verilmektedir. Bu ülkeler de sivil toplum örgütleri inisiyatiflerini, sözde toplum adına kullanmışlardır. Global dünyada bu bir etkin mücadele şeklidir. Vardır ve paranoya değildir. Sırbistan’da başlayan bu Turuncu devrimler sırasıyla Gürcistan, Ukrayna ve Kırgızistan’da devam etmiştir. Gündemlerinde Arnavutluk, Polonya, Tacikistan Bulgaristan gibi hedeflerinin ve çalışmalarının belirgin bir şekilde açık olduğu devletler vardır. Bu devletlerin dışında Türkiye’nin olmaması düşünülemez.
Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti içerisin de bulunan tüm sivil örgütlenmelerin hedefsel ve amaçsal şeffaf bildirisinin olması, katılımcıların yönetimle direk hedefsel ve amaçsal ilişkiye girmesi ve inisiyatifin bu şekilde kullanılmasını sağlayacak yapılanmaya gidilmesi en önemli konulardır.
Sivil inisiyatif olarak sizin kim olduğunuzu benim araştırmam bu yüzden anlamsızdır, sizin farkındalıkları arttıracak bir şekilde gücünüzü ne yönde kullanacak olduğunuzu, açık ve net bir şekilde, bildirmeniz, yeni bir yönetim şekline gitmeniz gerekmektedir. Bundan sonra Mimarlar Odasının antidemokratik bulduğunuz uygulamalarını eleştirip karşısına sivil bir güç olarak isterseniz çıkarsınız, hedefiniz bu ise. Hedeflerinizi net ve açık bir şekilde söyledikten sonra bireyleri istediğiniz gibi TC kimlik numaraları ile kayıt edersiniz, zaten bu noktada bireyler uyruk kimlikleri ile hedefsel ve amaçsal bağlılıklarını manifestonuza olan bağlılıkları ve güç birleştirmeleri ile göstereceklerdir.
Ben sizin yayımlanmış bir manifestonuzu aradığım halde göremediğimden siz hangi sivil inisiyatifi yani sivil üstünlüğü kullanmaktasınız diye sormaktayım.
Ama siz varsa beni bu konularda yönlendirirsiniz . Yoksa ve ilerde de olmayan kapalı avare bir hedef içerisinde olacaksanız TC kimlik numarası ile kayıt yapmanızın açacağı sorunları bir önceki mesajda yazdım. Siz bunları görmek istemediğinizden mantık hatası diyorsunuz bende size yaptığınızın üstünü sıvamaya çalışıyorsunuz diyorum.
Eski 28-02-2008, 16:00   #51
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Soros'lar Turuncu Devrim'ler... Ben de size Mimarlar Odası'nın ajanı mısınız diye sorayım da tam olsun bari!

Aşağıya Arkitera Mimarlık Merkezi Hakkında metnini ekliyorum. (Daha önce de linkini vermiştim ama yazdıklarınızdan anlıyorum ki hata etmişim; buyrun uğraşmadan karşınızda!)

Artık Bu kadar uzatmanız yeterli sanırım söyleyeceğinizi söylediniz.
Alıntı:
Arkitera Mimarlık Merkezi, mimarlığın Türkiye'de nitelikli bir şekilde uygulanabilmesi ve mimari kalitenin çağdaş ülkeler seviyesine gelmesi için çalışmalarını sürdüren bağımsız bir mimarlık merkezidir. Dünyanın pek çok kentinde devletin ve yerel yönetimlerin desteklediği ya da STK olarak çeşitli fonlarla varlıklarını sürdüren mimarlık merkezlerine göre farklı bir yapıya sahip olan Arkitera Mimarlık Merkezi, hiç bir kuruma bağlı olmadan bir STK gibi çalışmalarını sürdürmektedir. Merkezin tüm etkinlikleri Türkiye mimarlık ortamının ihtiyaçları ve imkanları gözönünde tutularak planlanmaktadır.

Arkitera Mimarlık Merkezi, Haziran - Ekim 2000 arasında sürdürülen hazırlık çalışmalarının ardından, 9 Ekim 2000'de ilk yayını olan Arkitera.com ile faaliyetlerine başlamış, Arkitera.com'u diğer yayınlar ve etkinlikler izlemiştir. Merkez, kurulduğu günden bugüne dek çeşitli çalışmalara destek vermiş, mimarlık dünyası için düzenlenen etkinliklerde sektördeki firma, kurum ve üniversiteler ile işbirliği yapmış, fiziksel çevre ve kent sorunları ile ilgili konularda bir buluşma platformu görevi üstlenmiştir.

Bu faliyetler kapsamında Temmuz 2001’de Arkitera Diyalog, Eylül 2002’de Arkitera Platform, 2003 yılında Arkimeet buluşmaları başlamış ve 6 Ekim 2003’de Arkitera Mimarlık Veritabanı yayına açılmıştır. 4-9 Ekim 2004 tarihleri arasında 1. İstanbul Mimarlık Festivali düzenlenmiştir.

Arkitera Mimarlık Merkezi’nin giderek artan çalışan sayısı kısa zamanda 20’yi aşmıştır. Altı yıl içinde farklı üniversitelerden 40’ı aşkın mimarlık öğrencisi stajyer olarak Arkitera Mimarlık Merkezi’nde çalışmıştır.

Arkitera Mimarlık Merkezi, bugüne kadar sürdürdüğü çalışmalarıyla Türk Serbest Mimarlar Derneği “2004 Yılı Eğitime Katkı Ödülü”nü almıştır.

Arkitera yaptığı tüm etkinliklerini üniversiteler ve çeşitli kurumlarla işbirliği içinde sponsorluk destekleriyle yürütmektedir. Birden fazla sponsorun varlığı da merkezin bağımsız karakterini korumaktadır.
Eski 28-02-2008, 16:53   #52
Forum Üyesi

isdensim'in Avatar'ı

"....bir STK gibi çalışmalarını sürdürmektedir", basit ve naif bir tanımdır. Bunun iki nedeni vardır,
yukarıda yazdığınız Türkiye mimarlık ortamının ihtiyaçlarını nasıl belirliyorsunuz?
İmkanların planlanmasına nasıl karar veriyorsunuz?
sorularının cevabı verilmemiştir.

Eğer STK şeklinde çalışıyorsanız Türkiye Mimarlık ortamının ihtiyaçlarının belirlenmesinde ve eldeki imkanların etkin kullanılmasında TC kimlik numarası ile kayıtlı üyeleriniz söz hakkı, seçim hakkı ve oy hakkı isteyeceklerdir.
Bunları vermediğiniz sürecede "STK gibi çalışır" demeye devam edeceksiniz.
TC kimlik numarası ile kayıtlı üyelerin demokratik hakları neler olacaktır?
Bu hakları verecek misiniz? Forum üyelikleri yada ücretsiz dergi üyelikleri demokratik haklar arasında değildir.
Kaldıki yukarıda kopyaladığınız kısa metin bir kurumun hedefleri için bile kapsamsız kapalı kısa bir metindir. Türkiye mimarlık ortamının gereksinimlerini net olarak daha kapsamlı, çözüm ve hedef odaklı yazmıyorsunuz. Ben bunu sorguluyorum. İlk mesajımdan bu yana farklı bir şey sormadım. Eksik cevap veriyorsunuz. Mimarlar odasının bir ajanı mısınız sorusu maksatsız ve yanlı gelmektedir. Mimarlar odası neden bir site için bir ajan tutsun bunu da açıklayın. Siz açıkladıkça forumunuz nitelikleşecektir, açıklayamıyorsanız neden açıklayamadığınızı söylersiniz.
Beni ve kullanıcı adımı bu şekilde keşke suçlamasaydınız.
Eski 28-02-2008, 20:35   #53
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Yine kafanız karışık.
Bir STK gibi çalışan Arkitera Forum değil. Ortalıkta da 100.000 üyemiz olan bir STK'yız diye dolaşmıyoruz.

Artık okuyanlar karar versin; daha fazla uzamamasını rica ediyorum sizden.
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Etiketler
arkitera forum

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları