Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Arkitera Forum > Öneri ve Düşünceleriniz

Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 15-01-2008, 09:06   #16
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Alıntı:
Orijinal metin KIVANÇ tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Bence biraz daha düşünülmesi gereken bir uygulama...

Diyelim ki bunları verdik; 1 ay sonra da ikametgah ilmühaberi, vukuatlı nüfus kayıt örneği ve savcılıktan alınacak adli sicil kayıtlarının 300 dpi çözünürlükte taranmış halini istersiniz gibime geliyor.
O zaman vermezsiniz bunu da; ne denebilir ki bu yaklaşıma...
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 15-01-2008, 09:07   #17
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Alıntı:
Orijinal metin syFB tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Öncelikle slm,
Sitenin mimarlık ağırlıklı olduğunu biliyorum ama acaba profil kısmında meslek bölümüne diğer seçeneği de eklenebilir mi? Bu site üyeleri arasında benim gibi inşaat teknikerleride var ve ben bu siteden mimari çizim yaptığım için çok şey öğrendim.
Saygılar
Songül YEŞİLÖZ
Hemen bakıyorum.
Eski 15-01-2008, 09:16   #18
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Alıntı:
Orijinal metin ncc tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
birsey farkettim
gecenlerde sanırım 1 hafta evvel, isim ve çalıştığım ofisi açıkça yazdığımda profilimde görünmekteydi...
ancak şu anda gözükmüyor...
neden?

gizlemek istediğim şeyi yazmam...
kolay gelsin
Sistemin kuruluş aşamasıydı ve çeşitli testler yapılıyordu. Bu nedenle o günlerde görünür bir bilgiydi bu.

Testlerin tamamlanmasının ardından kullanıcılara gönderilen email ile çalışır hale geldi. Ekte bilgi güncelleme sayfasından bir görsel göreceksiniz. Bu görselde "Profil sayfanızda görüntülenecektir." olarak belirtilmiş olanlar dışında kalan bilgi herhangi bir şekilde kullanıcılar ile paylaşılmayacak.

Eğer kendinize ait paylaşmak istediğiniz bir şeyler varsa bunu rahatlıkla "Özgeçmiş" bölümüne girebilirsiniz.
Eklenmiş İmajlar
arkitera-forumdan-onemli-duyuru-14-ocak-2008-clip-jpg  
Eski 15-01-2008, 17:26   #19
Forum Üyesi

Türkiye dışı
Mimar
Siteye ve yöneticilerine güvenim tam. Ancak site veritabaninin güvenliginin saglanmasi hususun da kafamda soru isaretleri var. Sanirim Arkitera yöneticilerinin; üye bilgilerinin, kendileri disinda baska kisilerin ellerine gecmesini kesinlikle engelleyebildikleri hususunda, tüm üyeleri rahatlatmalari gerekiyor.
Üyeleri cep telefonu numaralarindan aramayacaksaniz dogru numara verdiklerini de bilemezsiniz. Bu yüzden bence Tc kimlik numarasi teyit icin olabilir ama cep telefonunun bir gecerliligi yok. Ancak siz telefon numaranizi verir ve "bizi bu numaranda bir arayin" derseniz ozaman numaranin dogrulugunu kanitlamis olursunuz.
Saygilar.
Mimar Özkan offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 16-01-2008, 15:17   #20
Forum Üyesi

İstanbul
Mimar
Mimar özkan haklı olabilir ben cep numaramı 4 gün önce yeni değiştirdim.
duyu offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-01-2008, 16:03   #21
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
Oda seçimlerinde maalesef numaralarımız kullanıldı. Bir gruba "gizli numaradan mesaj atıyorlar" diye kızarken üzülerek söylerim ki siz de aynı şeyi yaptınız.
Sistemden numaramı sildim, sizden ricam başka yerlere kaydettiyseniz oradan da silmeniz...
Eski 28-01-2008, 09:28   #22
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Alıntı:
Orijinal metin Melody tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Oda seçimlerinde maalesef numaralarımız kullanıldı. Bir gruba "gizli numaradan mesaj atıyorlar" diye kızarken üzülerek söylerim ki siz de aynı şeyi yaptınız.
Sistemden numaramı sildim, sizden ricam başka yerlere kaydettiyseniz oradan da silmeniz...
Kullanılmadı. Asla Melody.

Bu numaralar Arkitera Üyelik Sistemi'ne bırakılam numaralardır Forum'a değil. http://login.arkitera.net/ adresinden login olarak kontrol edebilirsin.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Eski 04-02-2008, 11:07   #23
Yönetici

architurk'in Avatar'ı

Ankara
Mimar
Alıntı:
Orijinal metin Omer Yilmaz tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Kullanılmadı. Asla Melody.

Bu numaralar Arkitera Üyelik Sistemi'ne bırakılam numaralardır Forum'a değil. http://login.arkitera.net/ adresinden login olarak kontrol edebilirsin.
Bu son yapılan değişikliklerle arkitera üyelik sistemi ile arkitera forum üyeliği birleştirilmeyecek miydi? Bu iki sistem birbirinden bu kadar mı bağımsız ve etik olarak ayrıdır? (biri üyelikte girilen kişisel bilgileri başkalarıyla paylaşabilirken diğeri bu gibi uygulamalara girmemektedir)

Konuyla ilgili bir diğer nokta da, mimarlık ajandaları dağıtımı ile ilgili olarak kişisel bilgilerin güncellenmesi konusunda gönderilen e-postalarda T.C. kimlik numarası veya M.O. İstanbul Şubesi sicil numarası girilmesi gerektiği belirtiliyor.
architurk offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-02-2008, 00:16   #24
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
Alıntı:
Orijinal metin architurk tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Bu son yapılan değişikliklerle arkitera üyelik sistemi ile arkitera forum üyeliği birleştirilmeyecek miydi? Bu iki sistem birbirinden bu kadar mı bağımsız ve etik olarak ayrıdır? (biri üyelikte girilen kişisel bilgileri başkalarıyla paylaşabilirken diğeri bu gibi uygulamalara girmemektedir)

Konuyla ilgili bir diğer nokta da, mimarlık ajandaları dağıtımı ile ilgili olarak kişisel bilgilerin güncellenmesi konusunda gönderilen e-postalarda T.C. kimlik numarası veya M.O. İstanbul Şubesi sicil numarası girilmesi gerektiği belirtiliyor.
Ben zaten artık herşeyden o kadar soğudum ki.. her yerdeki bilgilerimi de sildim
Eski 05-02-2008, 23:15   #25
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Alıntı:
Orijinal metin Melody tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Ben zaten artık herşeyden o kadar soğudum ki.. her yerdeki bilgilerimi de sildim
Bu sizin bileceğiniz ve takdir edeceğiniz bir şey.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Eski 05-02-2008, 23:29   #26
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Alıntı:
Orijinal metin architurk tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle

İki sistem birleşecek; evet bu doğru. Ama henüz birleşmedi. Bilgilerinizin hiç ama hiç bir şekilde kullanılmamasını istiyorsanız girmeyebilirsiniz.

Mimarlık Takvimi demek istiyorsunuz sanıyorum. Mimarlık Ajandası dağıtımı tamamen ayrı bir şekilde yapılıyor çünkü.

Evet kişisel bilgilerinizle birlikte o veya öteki bilgiyi istedik. Eleştirmeden önce çözüm önerinizi getirmenizi rica ediyorum. Bu konu yeni açılmış olsa belki başka bir şey söylerdim ama zaten tartışıldı. Yine de bir kez daha hatırlatıyorum.

Şu anda Arkitera Mimarlık Merkezi'nin bilgi tuttuğu pek çok sistem var. Bunlardan önemli iki tanesi Arkitera Üyelik Sistemi ve Arkitera Forum üyeliğidir. Her iki sistemde de ayrı ayrı 35.000'den fazla kişi bilgisi barındırılmaktadır. Bu bilginin hem kalitesinin iyileştirilmesi, hem tek veritabanında tutulur hale getirilmesi hem de her bir verinin gerçek dünyadaki sadece bir kişiyi göstermesi amacıyla bir çalışma başlattık. (Türkiye'de herhangi bir başka kurumun da size bu kadar açıklıkla yazacağını sanmıyorum.)

Bu çalışma sonunda Arkitera Forum Üyeliği Arkitera Mimarlık Merkezi'nin tek üyelik sistemi haline gelecek.

Pazartesi bilgisi gönderilen Mimarlık Takvimi dağıtımı bu verinin ilk denemesi olacak. Bugüne kadar bilgisini güncelleyen 700'e yakın kullanıcı var. Bunlardan bir bölümümün kişisel bilgisini onaylamamız mümkün değil. Bu nedenle Mimarlık Takvimi 2008 grubuna kendilerini eklemiş ve adreslerini hatasız güncellemiş de olsalar dağıtım yapılmayacak.

Bu örnek üzerinden neden kimliğin kesin bir şekilde onaylanmasını istediğimizi tartışabiliriz.

Eğer kimlik onayı yapılmazsa en basitinden o kullanıcının adresine yanlış gönderim bile yapılabilir. "Ee ne olacak bir tane dağıtım." diyenleriniz olabilir. Bir sonraki hatalı dağıtımın yapılmasını nasıl engelleyeceğiz?

Arkitera Forum'da çift üyelikleri tamamen iptal etmek istiyoruz, Arkimeet toplantılarına gelenlerin kimler olduğunu kesin olarak bilmek istiyoruz vesaire...

Bu bilgileri istememizden daha doğal bir şey olabilir mi?

"Böyle bir bilgi istiyemezsiniz." diyorsanız yapacak bir şey yok. Bu durumda bu bilgiyi vermemeniz gerekir o kadar.

Eski 06-02-2008, 10:20   #27
Yönetici

architurk'in Avatar'ı

Ankara
Mimar
Ömer Bey,

Sanıyorum bir yanlış anlama oldu ya da ben derdimi tam anlatamadım: Dikkat çekmek istediğim nokta tüm Türkiye'deki kullanıcılara gönderilen bir mesajda T.C. kimlik numarası yanında İstanbul Şubesi sicil numarasının da geçerli olacağı şeklinde bir ibare olmasıydı ve bundan dolayı sanki diğer şubelerin sicil numaraları kabul edilmiyormuş gibi bir yanlış anlamaya meydan verilebilecek olmasıydı.

Bir kişinin sadece bir üyeliği olması yönündeki çabalarınızı sonuna kadar ve kesinlikle destekliyoruz. Yanlış anlama için özür dilerim.
architurk offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 06-02-2008, 10:23   #28
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Ben de yanlış anlama için özür dilerim. Bu konuda herkesi potansiyel itirazeder gördüğüm için sanırım.

Elimizde sadece İstanbul Şubesi'nin verileri mevcut. Bu nedenle diğer şube üyelerinin verdikleri bilgilerin doğruluğunu kontrol etmemiz mümkün değil.

Eski 08-02-2008, 20:38   #29
Üye Adayı

kafa numaralarının toplanması üzerine

internet gibi bir ortamda insanlardan kimlik numarası toplamanızı internet ahlakına uygun bulmuyorum.
internette bari gerçek hayattaki gibi fişlenmeyelim mal gibi üzerimize numara konmasın.
Kaynak ve bilgi kullanmada pintilik yaptığınız için sizi kınıyorum.

imza
anarşist insan
anarkitekt offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14-02-2008, 23:04   #30
Üye Adayı

İstanbul
Arkadaşlar şakamı bu ?....
Bana bu bilgilerin korunacağına dair resmi belge vermeyen hiç bir yerde asıl kimliğimi açıklamam.
Çünkü ;
İnternet üzerinde son bir kaç yıldır 3-4 katı ile katlanarak artan kimlik hırsızlığı var. Şu an burada kullanılan forum, kişi ya da kuruma özel hazırlanmış bir forum değildir, internet üzerinde yüzbinlerce kişi tarafından kullanılmakta oldugu için bir nevi açık kaynak kodludur. Ve w-a-r-e-z ide boldur. Bugün 150-200$ parayı bir araya getiren herkes bu foruma sahip olabiliyor. Tüm üyelik bilgilerinin doğru olduğu bir database in korsanlar tarafından nasıl iştahla beklendiğini tahmin bile edemiyorum. Adam resim eklerken .jpg içine bir kaç kod yazar girer hareretli bir konu açar ve konuya yazan herkesin bilgilerini alabilir. Almayacağı garantimidir ? Tanzimi tarafınızdan karşılanacakmıdır ?
Bu çocuk oyuncağı değildir. Öyle "ver adresini dergi yolluycam" gibi basit bir gerekçe için ise istemek çok mantıklı değildir. Bu bilgilerin çalınması halinde başınıza gelebilecekleri düşünmek bile istemiyorum. Dediğim gibi, bu bilgilerin korunacağını 3.şahıslarla paylaşılmayacağını, ve bilgiler üzerindeki tüm sorumluluğun size ait oldugunu beyan eden resmi bir belge iliştirin siteye, evin ve kimliğin resmini çekip yolliyim size. Ancak aksi halde milyonlarca insanın arasında çıplak dolaşmak hiç ama hiç mantıklı değil. Ayrıca kimlik no istemekte bana samimi gelmiyor açıkçası. Çünkü bu olay cep telefonu ile basitçe çözülebilir. İsim-soyisim-tel no...eğer tutuyorsa, onay için kısa mesaj yollarsınız olur biter. Turkcell listede yokmu dur numarası, onay vermessiniz yeterlidir.
Bence bu konuyu ciddi anlamda düşünün.

Basit bir bilgi arayışı :
google da vbulletin hack yazarsınız karşınıza çıkan yazıları 15-20 yaş arası kişilerin yazdığını ve yazılmayanları düşünün, öyle karar verin.
darkart offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Etiketler
arkitera forum

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları