![]() |
|
|||||||
| Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
|
Alıntı:
Testlerin tamamlanmasının ardından kullanıcılara gönderilen email ile çalışır hale geldi. Ekte bilgi güncelleme sayfasından bir görsel göreceksiniz. Bu görselde "Profil sayfanızda görüntülenecektir." olarak belirtilmiş olanlar dışında kalan bilgi herhangi bir şekilde kullanıcılar ile paylaşılmayacak. Eğer kendinize ait paylaşmak istediğiniz bir şeyler varsa bunu rahatlıkla "Özgeçmiş" bölümüne girebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Forum Üyesi
Türkiye dışı
Mimar
|
Siteye ve yöneticilerine güvenim tam. Ancak site veritabaninin güvenliginin saglanmasi hususun da kafamda soru isaretleri var. Sanirim Arkitera yöneticilerinin; üye bilgilerinin, kendileri disinda baska kisilerin ellerine gecmesini kesinlikle engelleyebildikleri hususunda, tüm üyeleri rahatlatmalari gerekiyor.
Üyeleri cep telefonu numaralarindan aramayacaksaniz dogru numara verdiklerini de bilemezsiniz. Bu yüzden bence Tc kimlik numarasi teyit icin olabilir ama cep telefonunun bir gecerliligi yok. Ancak siz telefon numaranizi verir ve "bizi bu numaranda bir arayin" derseniz ozaman numaranin dogrulugunu kanitlamis olursunuz. Saygilar. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
Mimar
|
Mimar özkan haklı olabilir ben cep numaramı 4 gün önce yeni değiştirdim.
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
|
Oda seçimlerinde maalesef numaralarımız kullanıldı. Bir gruba "gizli numaradan mesaj atıyorlar" diye kızarken üzülerek söylerim ki siz de aynı şeyi yaptınız.
Sistemden numaramı sildim, sizden ricam başka yerlere kaydettiyseniz oradan da silmeniz...
|
|
|
#22 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
|
Alıntı:
Bu numaralar Arkitera Üyelik Sistemi'ne bırakılam numaralardır Forum'a değil. http://login.arkitera.net/ adresinden login olarak kontrol edebilirsin.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Yönetici
Ankara
Mimar
|
Alıntı:
Konuyla ilgili bir diğer nokta da, mimarlık ajandaları dağıtımı ile ilgili olarak kişisel bilgilerin güncellenmesi konusunda gönderilen e-postalarda T.C. kimlik numarası veya M.O. İstanbul Şubesi sicil numarası girilmesi gerektiği belirtiliyor.
|
|
|
|
#24 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
|
Alıntı:
|
|
|
|
#25 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
|
Bu sizin bileceğiniz ve takdir edeceğiniz bir şey.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
|
Alıntı:
Mimarlık Takvimi demek istiyorsunuz sanıyorum. Mimarlık Ajandası dağıtımı tamamen ayrı bir şekilde yapılıyor çünkü. Evet kişisel bilgilerinizle birlikte o veya öteki bilgiyi istedik. Eleştirmeden önce çözüm önerinizi getirmenizi rica ediyorum. Bu konu yeni açılmış olsa belki başka bir şey söylerdim ama zaten tartışıldı. Yine de bir kez daha hatırlatıyorum. Şu anda Arkitera Mimarlık Merkezi'nin bilgi tuttuğu pek çok sistem var. Bunlardan önemli iki tanesi Arkitera Üyelik Sistemi ve Arkitera Forum üyeliğidir. Her iki sistemde de ayrı ayrı 35.000'den fazla kişi bilgisi barındırılmaktadır. Bu bilginin hem kalitesinin iyileştirilmesi, hem tek veritabanında tutulur hale getirilmesi hem de her bir verinin gerçek dünyadaki sadece bir kişiyi göstermesi amacıyla bir çalışma başlattık. (Türkiye'de herhangi bir başka kurumun da size bu kadar açıklıkla yazacağını sanmıyorum.) Bu çalışma sonunda Arkitera Forum Üyeliği Arkitera Mimarlık Merkezi'nin tek üyelik sistemi haline gelecek. Pazartesi bilgisi gönderilen Mimarlık Takvimi dağıtımı bu verinin ilk denemesi olacak. Bugüne kadar bilgisini güncelleyen 700'e yakın kullanıcı var. Bunlardan bir bölümümün kişisel bilgisini onaylamamız mümkün değil. Bu nedenle Mimarlık Takvimi 2008 grubuna kendilerini eklemiş ve adreslerini hatasız güncellemiş de olsalar dağıtım yapılmayacak. Bu örnek üzerinden neden kimliğin kesin bir şekilde onaylanmasını istediğimizi tartışabiliriz. Eğer kimlik onayı yapılmazsa en basitinden o kullanıcının adresine yanlış gönderim bile yapılabilir. "Ee ne olacak bir tane dağıtım." diyenleriniz olabilir. Bir sonraki hatalı dağıtımın yapılmasını nasıl engelleyeceğiz? Arkitera Forum'da çift üyelikleri tamamen iptal etmek istiyoruz, Arkimeet toplantılarına gelenlerin kimler olduğunu kesin olarak bilmek istiyoruz vesaire... Bu bilgileri istememizden daha doğal bir şey olabilir mi? "Böyle bir bilgi istiyemezsiniz." diyorsanız yapacak bir şey yok. Bu durumda bu bilgiyi vermemeniz gerekir o kadar.
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yönetici
Ankara
Mimar
|
Ömer Bey,
Sanıyorum bir yanlış anlama oldu ya da ben derdimi tam anlatamadım: Dikkat çekmek istediğim nokta tüm Türkiye'deki kullanıcılara gönderilen bir mesajda T.C. kimlik numarası yanında İstanbul Şubesi sicil numarasının da geçerli olacağı şeklinde bir ibare olmasıydı ve bundan dolayı sanki diğer şubelerin sicil numaraları kabul edilmiyormuş gibi bir yanlış anlamaya meydan verilebilecek olmasıydı. Bir kişinin sadece bir üyeliği olması yönündeki çabalarınızı sonuna kadar ve kesinlikle destekliyoruz. Yanlış anlama için özür dilerim.
|
|
|
#28 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
|
Ben de yanlış anlama için özür dilerim. Bu konuda herkesi potansiyel itirazeder gördüğüm için sanırım.
Elimizde sadece İstanbul Şubesi'nin verileri mevcut. Bu nedenle diğer şube üyelerinin verdikleri bilgilerin doğruluğunu kontrol etmemiz mümkün değil.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Üye Adayı
|
kafa numaralarının toplanması üzerine
internet gibi bir ortamda insanlardan kimlik numarası toplamanızı internet ahlakına uygun bulmuyorum.
internette bari gerçek hayattaki gibi fişlenmeyelim mal gibi üzerimize numara konmasın. Kaynak ve bilgi kullanmada pintilik yaptığınız için sizi kınıyorum. imza anarşist insan |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Üye Adayı
İstanbul
|
Arkadaşlar şakamı bu ?....
Bana bu bilgilerin korunacağına dair resmi belge vermeyen hiç bir yerde asıl kimliğimi açıklamam. Çünkü ; İnternet üzerinde son bir kaç yıldır 3-4 katı ile katlanarak artan kimlik hırsızlığı var. Şu an burada kullanılan forum, kişi ya da kuruma özel hazırlanmış bir forum değildir, internet üzerinde yüzbinlerce kişi tarafından kullanılmakta oldugu için bir nevi açık kaynak kodludur. Ve w-a-r-e-z ide boldur. Bugün 150-200$ parayı bir araya getiren herkes bu foruma sahip olabiliyor. Tüm üyelik bilgilerinin doğru olduğu bir database in korsanlar tarafından nasıl iştahla beklendiğini tahmin bile edemiyorum. Adam resim eklerken .jpg içine bir kaç kod yazar girer hareretli bir konu açar ve konuya yazan herkesin bilgilerini alabilir. Almayacağı garantimidir ? Tanzimi tarafınızdan karşılanacakmıdır ? Bu çocuk oyuncağı değildir. Öyle "ver adresini dergi yolluycam" gibi basit bir gerekçe için ise istemek çok mantıklı değildir. Bu bilgilerin çalınması halinde başınıza gelebilecekleri düşünmek bile istemiyorum. Dediğim gibi, bu bilgilerin korunacağını 3.şahıslarla paylaşılmayacağını, ve bilgiler üzerindeki tüm sorumluluğun size ait oldugunu beyan eden resmi bir belge iliştirin siteye, evin ve kimliğin resmini çekip yolliyim size. Ancak aksi halde milyonlarca insanın arasında çıplak dolaşmak hiç ama hiç mantıklı değil. Ayrıca kimlik no istemekte bana samimi gelmiyor açıkçası. Çünkü bu olay cep telefonu ile basitçe çözülebilir. İsim-soyisim-tel no...eğer tutuyorsa, onay için kısa mesaj yollarsınız olur biter. Turkcell listede yokmu dur numarası, onay vermessiniz yeterlidir. Bence bu konuyu ciddi anlamda düşünün. Basit bir bilgi arayışı : google da vbulletin hack yazarsınız karşınıza çıkan yazıları 15-20 yaş arası kişilerin yazdığını ve yazılmayanları düşünün, öyle karar verin. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| arkitera forum |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|