|
Ürün reklamı yapılırken buna lütfen dikkat edelim. önemlidir!
Bu konuyu nereye açacağımı bilemediğimden buraya yazma gereği duydum.
arkitera giriş sayfasında yer alan IŞIKLAR firmasına ait reklamın WHO ve TÜRKİYE standartlarınca kabul edilmiş şekilde düzeltilmesini rica ediyorum. bitirme tezim bu konu üzerine olduğu için ukalalık yapmak adına değil sadece yanlışı düzeltmek için söylemek istedim. engelli kelimesi artık dünya literatüründe kullanılmayan TÜRKİYE 'de de kullanılmaması için uğraşılan bir kelimedir. anlamca aynı kapıya çıkıyor denebilir fakat değil. engelli kelimesi yerine artık sakatlık kelimesi kullanılmaktadır. çünkü engel kişinin kendine koyduğu sınırdır WHO ya göre. sakatlık ise bir hastalık sonucunda oluşan yitirim durumudur ve kişinin isteği doğrultusunda oluşmaz.bu konuda daha duyarlı olunmasını istiyoruz çünkü sakatlığı bulunan 1500 kişi ile yaptığım mülakatlarda hiç bir kişi engelli kelimesini kabul etmemiştir. kendilerini küçük düşüren bir sıfat gibi algıladıkalrını belirtmiştir.bu yüzden ürün tanıtımı dahi olsa lütfen duyarlı olalım. bu sırf sakatlık için değil. hayattaki herşey için geçerli. bir şeyi överken diğerlerini kırıp geçirmeyelim bundan sonra bu tarz ürünlerin reklamını yapacak kişilerin biraz daha duyarlı olmalarını rica ediyorum. sonuçta birgün bizde sakat olabiliriz ve o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarız.
duyarlılığınız için şimdiden teşekkürler....