![]() |
|
|||||||
| Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
: Bu arşivin seksen yıllık hatırı var |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, Benim kelime hazinemde bu tür girişimciliğe 'delilik' denmiyor ama sanırım bu da bir bakış açısı ve dikkat çekici bir yanı da yok değil... Arkiv ve diğer Arkitera projeleri bir süre sonra daha fiziksel bir nitelik kazanacaksa nasıl bir yer düşünülüyor bu merkez için? Şu an Anadolu Yakası'nda olduğuna göre mimarlık çevrelerine daha ulaşabilir olmak adına Avrupa Yakası'na geçmek de düşünülebilir mi? İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Daha önce de benzer bir yazınız olmuştu ama "eski bir Forum Yöneticisi olduğunuzu bu nedenle size yanıt vermeyeceğimi" belirtmiştim. Eh artık cevaplamalıyım sanırım: Demek yaptığımız iş delilik değil de girişimcilik sizin kelime haznenizde. Ekşi Sözlük'de bakın girişimcilik nasıl tanımlanmış: "başkalarının baktığı ama göremediği fırsatları görüp, bunları birer iş fikrine dönüştürebilmesi." TDK ise "girişim"i "Bir işe girişme, teşebbüs." olarak tanımlıyor. Madem Arkiv sizin için bir "iş fikri" bu iş fikrini bizlerle de paylaşırsanız seviniriz. Nedir getirileri? Arkiv daha önce AMV olarak Kale Grubu'nun değerli sponsorluğu ile süregeldi bildiğiniz gibi. 3 yıllık sürede Arkitera Mimarlık Merkezi bu projeyi tıpkı Arkitera Forum'u olduğu gibi destekleyerek ayakta tuttu. Evet, her ikisi de birer itibar projesi aynı zamanda. Arkitera'ya kattıkları itibar göz ardı edilemez. Nitelikli ve doğru yapılan işler doğal olarak itibar kazandırır. Böyle bir mimarlık arşivini kim yaparsa yapsın itibar kazanırdı zaten. Eski bir forum yöneticisi olarak yukarıda yazdıklarınızı, düşünseniz bile yazmamanız, yazsanız bile bizlere email ile göndermeniz gerekmez mi? Söyleyecek söz bulamıyorum size? Üstüne üstlük gerçekten yaptığımız işin delilik olduğunu düşündüğüm halde.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, Öncelikle sürekli olarak benim için 'eski bir yönetici olarak' nitelendirmesiyle korumacı görünen bir yaklaşım segilememenizi rica ederim. Ben eleştiri taşıyabilen yapıda bir insanım. Bana yanıt vermek isteyebilir veya hiç istemeyebilirsiniz; bunu da hiç bir yorum getirmeden anlayışla karşlayabilirim. Ama, şu an tam olarak hangi başlık altında olduğunu bilmesem de benim eski AMV ve bu günün ARKİV'i ile ilgili 'son derece olumlu ve hatta Mimarlar Odası'na başkaldırır' nitelikteki yazılarım / mesajlarım hala forumda yazdığım günki gibi duruyor ve o günden bu güne hiç bir olumsuz yönlü sapma göstermedi. Ben buraya bir mesaj gönderirken TDK'ın kabul ettiği karşılıklara bakarak yazmıyorum veya daha sonra forum okuyucusu gidip oradan her kelimenin karşılığını araştıracak diye de yazmıyorum; ben kendi kelime hazinemi kullanıyorum, çünki ne TDK ne de diğer bir başka tanımın yeterli gelmediğine ısrarla inanıyorum. Benim için ARKİV / AMV bir 'girişim', yani daha önce dokunulmamış bir taşın altına, bir yükün altına, bir sorumluluğun altına girmeyi göze almak anlamına geliyor. Evet, dünyada mesleki örgütlenme ve sahiplenme daha itibarlı bir noktada ve uzun zaman önce meslektaş saygısı ve emek verenlerinin detaylı bir sahiplenilmesi ve arşivlenmesi yapılmış, ayrıca bunu korumak ve tanıtmak için çalışmalar önceliikli bir grubu dahil edilmiş, ama Türkiye ve Türk mimari değerlendirmesinde tesadüfler dışında bilinçli bir girişimde bulunulmamış. Bu benim için bir girşimdir, bir adımdır, ve yaşatılması için bir emek verilmesi de göze alınıyorsa ve eğer yaşamaya başlıyorsa girişim hayattaki yerini alır, başkalarını için 'girişim' ticari bir mantıkla tarif dahi edilmiş olsa( ki ben öyle bir yere oturtmuyorum bu kelimeyi). Siz 'delilik' diyebilirsiniz, yazının sahibi aynı kelimeyi kullanabilir, hatta bunun dikkat çekici bir unsur kattığını da söylemiştim ama bana hala 'delilik' olarak gelmiyor, gelmeyecek. Bunu 'hakaret' olarak görmek istemenizi anlayamayacağım ve ben bunu özellikle e-mail olarak göndermedim, çünki zaten e-mail'lerimde burada yazacaklarımdan daha farklı bir şey olmayacaktı. Başkalarının okumasından çekinilicek bir şey varsa zaten, hiç yazmıyorum ben. Susmak en doğru olanı oluyor, ama bunu eski bir yönetici düşüncesi ile ve Arkitera'ya adeta 'son bir saygı borcu' diğer adıyla 'vefa' duygusuyla yapmıyorum da. Bir konumdan ayrılmak neden bir dolu başka olumsuz gelişmenin de habercisimiş gibi düşünülsün ki? Eğer okuyucuların bunu algılaması önemliyse, bu durumda onlara sözlerim ancak şu kadar basit bir ifade olur: "Benim talebim doğrultusunda gerçekleşen yöneticilikten ayrılma durumu esnasında, Ömer Yılmaz Bey'le karşılıklı söylenmiş bir tek kaba ve incitici söz olmamıştır, birbirimize karşılıklı teşekkür haricinde bir yazışma da olmamıştır. Ben forumda üye olarak nelere inanarak yazdıysam, yönetici olarak da ancak o kadarını kendisine mesajlaşmalar esnasında yazmış bulunuyorum. O da fikir ayrılıklarını veya hemfikir olduğu düşünelerini tıpkı forumda nasıl yazıyorsa aynı şekilde ifade etmekten kaçınmayan bir kişidir. Bunu, forumda farklı düşünceleri nedeniyle olumsuz değerlendirmeler yapacak ve kendi hayal unsuru yakıştırmalarını yapabilecek kişilerin daha iyi anlayabilmesi için yazmakta fayda görüyorum, çünki daha önce çok daha azı için pek çok aslı olmayan yakıştırmalar okumuştuk." Ömer Bey, siz bu 'girişim' için arzu ettiğiniz gibi 'delilik' veya benzeri yakıştırmalar yapmakta hürsünüz, bunun aksini dahi önermek bir diğer insan için mümkün değildir. Hatta belki sizler için 'delilik' kelimesi / yakıştırmasının sevimli ve çılgın gelen bir nidası olduğu fikri de vardır, bilmiyorum. Bu noktada galiba benim için bu tarifin fazla bir anlamı yok, ama bir zararı da yok. Diğer yandan, forum görüntü ve reklam yerleşimi konusunda da nasıl yapmak istiyor idiyseniz yapmakta özgür olduğunuzu benden dahi iyi biliyorsunuz, hatta şu anda sağ tarafta daha önce gönderdiğim yazımdaki görüntülerdeki kadar bir boşluk halen bulunuyor görünüyor ki bu da zaten arzu ettiğiniz düzenlemeyi yapmış olduğunuzu bana anlatmaya yetiyor. Ben o dönem içinde herhangi bir üye olarak fikrimi, sağduyulu bir okuma alacağı düşüncesiyle yazmaktan çekinmedim, sizin beni 'eski yönetici olmanızdan dolayı' gibi korumalı bir yazıyla cevapalyacağınız aklımdan hiç geçmemişti. Ancak ben kendimi sonsuz hür hissediyorum, ve öyle olmak için yaşıyorum, eğer samimi olarak yazamayacaksam, sesim soluğum dahi çıkmaz zaten ama bu da sizi rahatsız etmek için yapılmamıştı. ARKİV bir gün TDK'nın 'girişim' tarifiyle yapıldığı gibi bir ticari dönüşüm yaşar mı bilmiyorum, ama kesin olarak bildiğim birşey var ki, bu konuda bir gün gelip de olumsuz yorumlar yapmak için o günleri bekleyecek kişi ben değilim. Ben belki de sizin 'uğraşmak' aklına gelecek en son kişiyim. Kolaylıklar dilerim zihninizdeki şeyler için, İyi çalışmalar, iyi günler |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yönetici
|
Sevgili Asteria,
Ne yazarsanız yazın bütün iletişimsizliğimizin kilitlendiği nokta sizin eski bir forum yöneticisi olarak -ve sizin de bahsettiğiniz gibi hiç bir negatiflik olmadığı halde, kendi isteğinizle ayrılmış olduğunuz halde- yazıyor olmanız. Bu o kadar basit değil. Karşılıklı bir paylaşım oldu, bunları burada açmak anlamsız. Ama bir önceki mesajımda da anlatmaya çalıştığım gibi yazdıklarınızı, tavrınızı anlamam imkansız. Benim düşünme tarzım, benim insanlarla olan ilişki tarzım tavrınızı anlamama imkan vermiyor. Belki ben de fevri yazmış olabilirim. Ama emin olabilirsiniz ki ben böyle yapmazdım. (Ellbette herkes ne yazacağında hür.)
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, Hepimiz çok farklı insanlarız Ömer Bey, anlayışınız için teşekkürler. Ben yalnızca, e-mail'de ve konuşmalarımda farklı üsluplar ve tanımlar benimsemediğimi belirtmek istemiştim. Eğer biri diğerinden farklıysa bir sorun olmalı diye düşünüyorum. Herhangi bir yanlışlık ve sakıncalı durum dahi olsa, e-mail'lerin bir miktar da olsa sahip olduğu gizlilik ve özel hali, kişilere 'uyarı', 'sitem', 'had bildirmek', 'azarlamak', 'tehdit' gibi bir sakıncalı şekilde kullanmamak / kullanılmaması gerekir gibi bir prensibim var. Perde arkasında farklı, perde önünde farklı bir üslup ve terminoloji kullanmıyorum. Bunu siz yapıyorsunuz da demiyorum, yanlış anlaşılmasın diye hemen belirtmek isterim. Sadece bir prensip açıklaması. İyi günler diliyorum Omer Yilmaz: Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Umarım burada bana bir taş yoktur. Benim "uyarı" prensiplerime bal gibi uymaktadır bunlar. Tarzım budur sanal alemde benim. Bilinir. Arkiv'in hali, asli görevi olduğu halde Meslek Odası, kaynağı nispeten çok daha sınırsız olduğu halde Bakanlığın yapmadığı bir şey olduğundan "delilik"tir bence. Bu işe soyunmaya -"delilik" denmemeli olsa olsa bir "girişim" işte- demek salt idealist yaklaşımla "hakaret" sayılmasa bile "zaten göreviniz çok da büyütülecek bir olay" değil anlamına gelir. Hah Arkitera'nın Radikal'de çıkan bu yazıyı buraya link vermesi azıcık da övünmesini hoş karşılamak gerekmez mi?. Asıl önemli olan bir ulusal günlük gazetede mimarlığın önemli bir projesinin konu edilmesi çok hoş, meslek odası ya da devletin yapması gerekeni başka bir kuruluşun yaptığının mimarlık dışı okuyucuya da sunulması şahane, genelde mimarlığımızı Mimar Sinan'dan ibaret sanan halkımıza göstemek ise fevkaladenin fevkidir. Kavram kargaşasına girmeden, durumun aşağıdaki şekilde karşılandığını zannetmekten ve çok da huzurlu olamamaktayım. Başarılı bir öğrenci, derslerinden artan zamanda kendi sosyal sorumluluğunu da düşünerek dersi dışında önemli sayılabilecek bir iş yapmıştır. Enerjisini dinlenmek yerine buna kaydırmıştır. Bu da farklı birileri tarafından farkedilmiş, okul yönetimi veya okul klüplerinin yapması gereken ama yapılmayan işi bir öğrenci yaptı diye övgü dolu sözler alınmıştır. Öğrenci haklı olarak çevresiyle bu gruru paylaştığında "Ne yani tabii sen başarılı bir öğrencisin yapacaksın tabii. İşte bir girişimde bulundun. Doğal ne var bunda" diye cevap verilip şevk kırılmalı mıdır? Bu objektiflik midir? Yöneticilik kavramına gelince. İlk ve uzun süre tek yönetici olmuş ve yöneticilerin artması için baskı yapmış biri olarak, yöneticilerin eski ya da yeni, aktif ya da değil genel halleri ile üyelerden farklı ve "BİZDEN" görülmesinde herhangi bir yanlışlık göremiyorum. Cevap verilememesi ise eski yöneticileri korumak için değil yöneticilerin "BİZDEN"liğinin kaybolmaması içindir. Siz oldukça şeffaf ve açık bir forum kullanıcısınız ama forum kullanıcılarının biraz da benim oturttuğum sonra hızla sayıları çoğalan "Arkitera dışı yöneticilik" kavramını anlamak zorunda olmamalarıdır. Kısaca objektifliğin masumca "sevinilecek bir durumun" "ne var bunda" manasında yorumlanmamasıdır. Siz bunu bu şekilde yorumlamamış olabilirsiniz veya prensipleriniz vardır ama uzaktan bakıldığında yorum yukarıda belirttiğim gibidir. Basit bir görüş farklılığı, garip bir kavram kargaşasına o da hiç olmasa iyi olur bir yorum farkına götürmüş, kimse doğru dürüst bir şey anlamamış pek de yararlı olmamıştır. Şimdi baktığımda ne yazık safça iltifat sayılması gereken "delilik" lafının içinin boşaldığını görüyor ve üzülüyorum. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, Size hiç bir 'taş' yoktur Sayın Ayasofya. İyi günler |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yönetici
|
Arkiv Cumartesi Milliyet'te de haberdi
![]()
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yönetici
|
Ömer Yılmaz, Arkiv ile ilgili saat 18:05'te Açık Radyo'daki Açık Gazete programına konuk oluyor.
Canlı yayın için: Açık Radyo En son Emine Merdim tarafından düzenlendi : 11-07-2007 17:04. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Yönetici
|
Arkiv Yayında
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yönetici
|
Arkiv Ana Sayfası Yenilendi
Dördüncü yaşına denk geldi ama bu defa bilinçli olarak yapmadık bu tarih çakışmasını. Gerçek anlamda rastlantısal bir çakışma oldu.
Ana sayfada bazı rahatsızlıklar vardı bunlara müdahale ederek daha kullanılabilir bir hale getirdik. Türkiye'nin Mimarlık Arşivi
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yönetici
|
Mimar sayfalarına yeni bir özellik eklendi.
Mimar adı ve fotoğrafının hemen sağında yer alan sayfa içi menüye eklenen "Arkitera Harita'ya Kayıtlı Projeleri" linki ile ilgili mimarın daha önce Arkitera Harita üzerinde işaretlenmiş yapılarına ulaşmak mümkün.
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|